BA-3 NELSON PASS

Prooptiki
Tσέκαρε το post 52 του Salas στην σελίδα 6.

Προτείνει να αποφύγετε τους παράλληλους, αν όχι χρειάζεται snubber γιά επιτυχή υπερπήδηση (δύσκολα υλοποιήσιμο) , προτείνει μόνο σε σειρά όπως και ο Pass δηλαδή CRC, ( η παράλληλη αντίσταση στους πυκνωτές έχει σκοπό την ασφάλεια σύντομης αποφόρτισης πυχνωτών),

Ο Salas, για CLC, προτείνει την χρήση μικρότερης χωρητικότητας πυκνωτή πρίν το πηνίο (πρίν π.χ. 80mF μετά 160mF), και προσθέτει στο τέλος έναν 20uf (μάλλον τους φθηνούς ρώσικους) απευθείας στο φορτίο και με ξεχωριστό καλώδιο η γείωση του στο υποαστεράκι του τροφοδοτικού και μετά με 2-3 φορές χονδρότερο καλώδιο από το υποαστεράκι στο τελικό αστέρι γείωσης μέσω απομόνωσης!

Με λίγα λόγια θα δοκίμαζα ένα CLCRCrc (πχ 80mF>3mH air core 1.4mm >80mF> 4x0.47R 3w>80mF > r=καλώδιο > 20uf 60v)

Η παράλληλες αντιστάσεις έκαστος πηκνωτη είναι για αποφόρτιση .

Η χωροταξία δεν επιτρέπει περετέρω αλλάγες.
Το CLC που έχει υιοθετηθεί κάνει την δουλειά του πολλή καλά.

Τέλεια κατασκευή... συγχαρητήρια. απλά ζηλεύω.
υ.γ έχω μια απορία, εφόσον αποφασιστήκαν δύο κουτιά, αν κατάλαβα καλά ένα με τροφοδοσία και στάδιο ισχύος και το άλλο με την οδήγηση, γιατί δεν φτιάξατε δύο μονομπλόκ ενισχυτές. Σίγουρα το κουτί της οδήγησης θα είναι μικρότερο αλλά η διαφορά δεν νομίζω να είναι μεγάλη, όταν έχετε καταβάλει τόσο κόπο και χρήμα.

Μόλις τώρα το είδα και έμεινα...

ΑΦΩΝΟΣ!

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την έμπνευση, τη σχεδίαση και την υλοποίηση.
Πραγματικά, πρόκειται για μία κατασκευή που θα ζήλευαν πάρα πολλοί εμπορικοί κατασκευαστές ενισχυτών.

Και πάλι

ΜΠΡΑΒΟ! :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: BA-3 NELSON PASS

Τέλεια κατασκευή... συγχαρητήρια. απλά ζηλεύω.
υ.γ έχω μια απορία, εφόσον αποφασιστήκαν δύο κουτιά, αν κατάλαβα καλά ένα με τροφοδοσία και στάδιο ισχύος και το άλλο με την οδήγηση, γιατί δεν φτιάξατε δύο μονομπλόκ ενισχυτές. Σίγουρα το κουτί της οδήγησης θα είναι μικρότερο αλλά η διαφορά δεν νομίζω να είναι μεγάλη, όταν έχετε καταβάλει τόσο κόπο και χρήμα.

Γιατί θα με χωρίσει το έτερων ήμισυ.
Έχω που έχω μουρμούρα για τα ηχεία (πόσο μεγάλα άχαρα και άσχημα είναι κλπ.κλπ.κλπ.) :7SFGSFG:

Απιστευτη υλοποιηση !Υποκλινομαι.
Εχω στα σκαρια εναν aleph 2 σε ενα σασι..

Φίλε Γιάννη ζητώ συγγνώμη αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό για το συγκεκριμένο μηχανουργείο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δηλαδή δεν εκτιμά την καλλιτεχνία σου? Ούτε ένα μπράβο?
:)

Όχι δεν έχω παράπονο μπράβο θα μου πει (εάν τα βγάλω από το σαλόνι!!!)

Last edited by a moderator:
αυτην την εβδομαδα δεν εχει update με σαρωσε μια ιωση και μολις σημερα ανοιξα το pc απο την τριτη οποτε παμε απο το αλλο σαββατο πλεον

Περαστικά,τόσο καιρό περιμένουμε άλλωστε,μια εβδομάδα δεν αλλάζει τίποτα.

Τα έχουμε ξαναπεί, κατασκευή θηρίο με λεπτομέρεια σχεδιαστικά και μηχανουργικά στο Θεό.

Με προβληματίζει η ύπαρξη πολλών επάλληλων επαγωγικών ρευμάτων λόγω επάλληλης συστοιχίας Μ/Τ. Ίσως εκεί κάποια απομόνωση με μεταλλικά τοιχώματα να είναι απαραίτητη.

Τις ευχές μου για καλή συνέχεια.

μπήκε λοιπόν και η θωράκιση για τους μ/τ από μέσα υπάρχει φίλο λαμαρίνας και από έξω έτσι για την φιγούρα που λέμε χαλκός

Attachments

• WP_20160130_17_38_06_Pro_LI.jpg
    WP_20160130_17_38_06_Pro_LI.jpg
    146.4 KB · Views: 166
  • WP_20160130_17_38_09_Pro.jpg
    WP_20160130_17_38_09_Pro.jpg
    156.2 KB · Views: 166
Ωραία η θωράκιση.
Έκανες που έκανες τον κόπο δεν έφτιαχνες και μία μεγάλη σε ροδέλα για να μπει ανάμεσά τους, να κόψει το όποιο παράλληλο πεδίο. Είναι μεγάλοι οι Μ/Τ σου και σίγουρα θα έχουν παρεμβολές μεταξύ τους.

Ωραία η θωράκιση.
Έκανες που έκανες τον κόπο δεν έφτιαχνες και μία μεγάλη σε ροδέλα για να μπει ανάμεσά τους, να κόψει το όποιο παράλληλο πεδίο. Είναι μεγάλοι οι Μ/Τ σου και σίγουρα θα έχουν παρεμβολές μεταξύ τους.

Δεν ανησυχείς περισσότερο για τους 4 τετράγωνους?

Το μαγνητικό πεδίο εκτείνεται στον οριζόντιο άξονα και ελάχιστα στον κάθετο.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρή παρεμβολή μεταξύ τους...

Παναγιώτη, είχα προτείνει για το σύνολο των Μ/Τ σε προηγούμενο μήνυμά μου όχι μόνο για τους τοροειδής.
Προφανώς ο Τάκης το πάει βήμα-βήμα, άλλωστε φαίνεται από την τεράστια υπομονή του να το εξελίσσει σταδιακά, οπότε περιορίστηκα στο τελευταίο μήνυμά μου στην πρόσφατη αναφορά του.

Σαφώς και πρέπει να εξετάσει το σύνολο των Μ/Τ. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον κατάλληλο τρόπο ανά περίπτωση.

Το μαγνητικό πεδίο εκτείνεται στον οριζόντιο άξονα και ελάχιστα στον κάθετο.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρή παρεμβολή μεταξύ τους...

Σταύρο επεκτείνεται στο σύνολο του τυλίγματος, ακόμη και σε μικρότερους Μ/Τ (τοροειδής) των 100VA. Φαίνεται ξεκάθαρα φέρνοντας το probe του παλμογράφου για το πως "αρπάζει" το πεδίο από όλες τις πλευρές. Σαφώς ποικίλει αναλόγως της κατεύθυνσης αλλά δεν είναι αμελητέα από πάνω σε μη θωρακισμένους Μ/Τ.
Σημαντική μείωση υπάρχει στους θωρακισμένους Μ/Τ.
Η θωράκιση που εφαρμόζει τελευταία ο Γιατράς (συνδιασμός έσω-έξω) φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα και εκμηδενίζεται το πεδίο σε απόσταση ήδη των 2cm.

Ναι, και εμενα σαν πιο λογική λυση μου φαίνεται οτι θα έπρεπε να μπει κάποιος κλωβός σε ολους τους μετ/τες (μεταλλικό +mu αυτοκόλλητο?) αλλα το leakage των τετράγωνων το φοβάμαι περισσότερο απο τους τοροειδης και αν ηταν να ριξω βαρος θα το έκανα προς τα εκει

Έχω σχεδόν "τυφλή" εμπιστοσύνη για το τι μπορεί μηχανουργικά να σκεφτεί και να δημιουργήσει ο Takis.

Για τους τετράγωνους ένας Κλωβός Faraday, με 4 διαμερίσματα, γεμάτος οπές για την εύκολη διαχείριση των καλωδίων θα ήταν ιδανικός κατά τη γνώμη μου.

H Μ/T τροφοδοσίας είναι μαγνητικά & μηχανικά απομονωμένη από το υπόλοιπο κουτί και μεταξύ τους απλά δεν φαίνεται στις φωτογραφίες.

Tα τσόκ θα απομονωθούν / θωρακιστούν από το υπόλοιπο κουτί και αυτά με μαλακό σίδηρο 1 mm.

Δεν ανησυχείς περισσότερο για τους 4 τετράγωνους?
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το Front End είναι σε άλλο κουτί.