Λοιπόν χθες άκουσα
babazula και
thunderball
Ερχομαι κατευθείαν εδώ γιατί έχουμε θέμα
To
psychebelly dance music το αγόρασα την Τετάρτη και το άκουσα χθες.Δεν ειχα ιδιαίτερες απαιτήσεις πίστευα οτι ο ντόρος που έγινα προήλθε επι της ουσίας απο την εμφάνιση τους στο half note και για να είμαι ειλικρινής αγόρασα αυτό το σιντάκι περιμένοντας να ακούσω τους
τούρκους gotan project.H όλη ψιλοαμφισβήτηση τονίσθηκε και απο το κιτσ εξώφυλλο και δεν μάσησα και με το όνομα του Mad Professor που έχει συνεργαστεί με τους
Massive Attack.
Οταν έπαιξαν τα δύο πρώτα κομμάτια του δίσκου συνέχιζα την ξεροκεφαλιά μου λέγοντας "νταξει μωρέ"
oriental ε και? Αντιλήφθηκα παραυτα οτι σε αυτό που κάνουν είναι πολύ καλοί και με μία
βαριά ατμόσφαιρα που αρμόζει σε τέτοιου προσανατολισμού μουσική όταν και εφόσον παρουσιάζεται μακριά απο τη οπτική της τσιφτετελοευτέλειας.
Οταν έπαιξε το
Tilki danci η μαγκιά μου κόπηκε πολυ αποτομα παιδιά!Κομμάτι προσανατολισμένο στην αισθητική του Psychedelic 70s erotic thriller movie με dub κατάληξη μου δημιούργησε την εικόνα του
Tricky να μπουκάρει σε μια 70ς b movie μετατρέποντας τη σε splatter.Ενω στο
su daglari..... έμεινα άφωνος σκεπτόμενος οτι κάποιο κομμάτι των
massive δεν μπήκε στο
mezzanine.Μετα κάπου αρχίζεις να χάνεις τη μπάλα απλά ακούς και τι ακούς?Οπου και όποτε το γκρουπάκι κινείται σε μονοπάτια
trip hop αυτό γίνεται κοντα στην αισθητική του
inertia creeps και στη εισαγωγή του
group four απο το
mezzanine,για να φτάσει κανείς και στο
urfa besiri hoyrati που είναι
εκπληκτικό κομμάτι,ένα αργοσυρτο
trip κινούμενο σαν ατμομηχανή με υποψία
electro στοιχείων και πιο κοντα στην αποδομημένη αισθητική του
100th window παρά στο συμπαγή ήχο του mezzanine με τα Oriental vocals στο βάθος να βαραίνουν πιο πολύ την ατμόσφαιρα.
Οταν πια τελείωσε και η δεύτερη ακρόαση είδα πια και μια άλλη πολύ σημαντική ικανότητα του γκρουπ.
Ξέρει πολύ καλά να τηρεί τις αποστάσεις πράγμα που δεν γίνεται συχνά όταν αναμιγνύεις διαφορετικά είδη μουσικής.Εδώ οι τύποι παίζουν άριστα με τις αναλογίες.Αλλες φορές τα πράγματα είναι
ισόποσα nobetsi falsefetsi άλλες φορές η
παραδοσιακή μουσική τους ανεβαίνει στην επιφάνεια
kisatmalar,
zerrin oz.... και άλλες φορές στο συγκεκριμένο δίσκο μία
seksek ξεχνάνε και το
oriental και το
trip αποδυκνύοντας οτι θα μπορούσαν άνετα να στήσουν ένα ψυχεδελικό 70ς ήχο.Τι να πω τώρα δεν ξέρω τι έχουν κάνει σε άλλες δουλειές χωρίς κιόλας τη συμβολή του dub γκουρού αλλά αυτό είναι πολύ ωραίο δισκάκι
Σας αποστέλω και ένα σχετικό link με samples
http://www.sternsmusic.com/disk_info/DM0019