BABAZULA/THUNDERBALL/QUANTIC SOUL ORCHESTRA/CINEMATIC ORCHESTRA.....

Ρε σεις τι γίνεται με τα quotes; Προσέξατε ότι συμβαίνει κάτι παράξενο;

Μπιλ πες μας με τι πισί ή υπολογιστή μπαίνεις?
έχω την εντύπωση ότι κάτι γίνεται εκεί...
θε έλεγα ότι ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ με πισί πάντως....

Ακουσα τους babazoula στο half note και ηταν αρκετα καλοι.Πηρα και καποια cd τους.Αν και δεν ειμαι φαν του ειδους μπορω να πω οτι παντρευουν ambient - trip μουσικη και ethnic με εντεχνο τροπο.

Χθες λοιπόν είχαμε την ακρόαση πολλών πραγμάτων και θα πρέπει να πω οτι ήταν ένα ωραίο μουσικό απόγευμα που εξελίχθηκε σε ένα ωραίο μουσικό βράδυ..

Απο Cinematic Orchestra αγοράσθει το the man with a movie camera σε διπλό βινύλιο πράγμα που τελικά αποδείχθηκε θετικότατο για την ακρόαση του στο βαθμό που το cd πιθανών να με ωθούσε να προχωρήσω τα πολύ ηλεκτρονικά μέρη ιδίως στα σημεία που κρατούσαν λίγο παραπάνω.Ετσι επι της ουσίας θα έχανα αυτό που νομίζω είναι και ο στόχος της μουσικής τους.Οι cinematic λοιπόν καταφέρνουν μέσω της μουσικής τους και της τεχνοτροπίας τους να δημιουργούν εικόνες(πολύ πιθανών κάπου εκεί και να οφείλεται ο τίτλος τους).Σε σημείο που ακούστηκε κάτι σαν σαλπάρισμα πλοίου είχα την εντύπωση οτι ήδη ήμουν πάνω σε αυτό.Αντιλαμβάνομαι οτι ένα live ενός τέτοιου γκρούπ κινείται στο όριο μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας γιατί αφενός η μελωδία δεν είναι εύκολη ούτε η ηλεκτρονική τους πλευρά εκκωφαντική για να προκαλέσουν την πρώτη εύκολη εντύπωση άρα η επιτυχία μάλλον έρχεται ως απόρροια της σύνδεσης διαφορετικών ακουσμάτων στο βαθμό που αυτές σου δημιουργούν εικόνες και σε κάνουν όντος να αισθάνεσαι σαν ένας άνθρωπος με κάμερα.Εκεί ίσως να οφείλεται και η διαφορά στο live μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης.Είναι η πρώτη επαφή μου με αυτούς και έπεται και συνέχεια τελικά....

Απο Quantic Soul Orchestra pushin on.Προς μεγάλη μου έκπληξη oi Quantic ήταν πολύ περισσότερο 70ς inspired απο ότι περίμενα και οι συμμετοχές της Alice Russell πάρα πολύ όμορφες σε σημείο που κάποια στιγμή νομίζεις οτι ακούς Lp της Lyn Collins.Στα highlights το ομότιτλο το the end of the road,και απο ορχηστρικά το conspirator(Δημήτρη σκοπεύω να επεκτείνω την τακτική του λιωσίματος πλην του end of the road και στο conspirator)

Και υπήρξε και συνέχεια με αυτό εδώ
realthing.jpg

the funky fuzzy sounds of west Africa που είναι ακριβώς αυτό που ο τίτλος του λέει.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ samples
http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=6821908&cart=506603496&BAB=D

Σήμερα το απόγευμα θα ακόυσω babazula(phsyche bellic dance music) και Thunderball(cinescope) οπότε και επιστρέφω αύριο μάλλον για εντυπώσεις μου

Γιώργο ,επειδή έχεις στην κατοχή σου πολλά διαμαντάκια απ' ότι έχω καταλάβει, μόλις βρεις χρόνο πρότεινε μας κάποια κορυφαία funkosoul μαύρα ,να ξεστραβωθούμε λιγάκι.
Θα περιμένω με αγωνία.

Λοιπόν χθες άκουσα babazula και thunderball

Ερχομαι κατευθείαν εδώ γιατί έχουμε θέμα

882917_170x170.jpg

To psychebelly dance music το αγόρασα την Τετάρτη και το άκουσα χθες.Δεν ειχα ιδιαίτερες απαιτήσεις πίστευα οτι ο ντόρος που έγινα προήλθε επι της ουσίας απο την εμφάνιση τους στο half note και για να είμαι ειλικρινής αγόρασα αυτό το σιντάκι περιμένοντας να ακούσω τους τούρκους gotan project.H όλη ψιλοαμφισβήτηση τονίσθηκε και απο το κιτσ εξώφυλλο και δεν μάσησα και με το όνομα του Mad Professor που έχει συνεργαστεί με τους Massive Attack.
Οταν έπαιξαν τα δύο πρώτα κομμάτια του δίσκου συνέχιζα την ξεροκεφαλιά μου λέγοντας "νταξει μωρέ" oriental ε και? Αντιλήφθηκα παραυτα οτι σε αυτό που κάνουν είναι πολύ καλοί και με μία βαριά ατμόσφαιρα που αρμόζει σε τέτοιου προσανατολισμού μουσική όταν και εφόσον παρουσιάζεται μακριά απο τη οπτική της τσιφτετελοευτέλειας.
Οταν έπαιξε το Tilki danci η μαγκιά μου κόπηκε πολυ αποτομα παιδιά!Κομμάτι προσανατολισμένο στην αισθητική του Psychedelic 70s erotic thriller movie με dub κατάληξη μου δημιούργησε την εικόνα του Tricky να μπουκάρει σε μια 70ς b movie μετατρέποντας τη σε splatter.Ενω στο su daglari..... έμεινα άφωνος σκεπτόμενος οτι κάποιο κομμάτι των massive δεν μπήκε στο mezzanine.Μετα κάπου αρχίζεις να χάνεις τη μπάλα απλά ακούς και τι ακούς?Οπου και όποτε το γκρουπάκι κινείται σε μονοπάτια trip hop αυτό γίνεται κοντα στην αισθητική του inertia creeps και στη εισαγωγή του group four απο το mezzanine,για να φτάσει κανείς και στο urfa besiri hoyrati που είναι εκπληκτικό κομμάτι,ένα αργοσυρτο trip κινούμενο σαν ατμομηχανή με υποψία electro στοιχείων και πιο κοντα στην αποδομημένη αισθητική του 100th window παρά στο συμπαγή ήχο του mezzanine με τα Oriental vocals στο βάθος να βαραίνουν πιο πολύ την ατμόσφαιρα.
Οταν πια τελείωσε και η δεύτερη ακρόαση είδα πια και μια άλλη πολύ σημαντική ικανότητα του γκρουπ.Ξέρει πολύ καλά να τηρεί τις αποστάσεις πράγμα που δεν γίνεται συχνά όταν αναμιγνύεις διαφορετικά είδη μουσικής.Εδώ οι τύποι παίζουν άριστα με τις αναλογίες.Αλλες φορές τα πράγματα είναι ισόποσα nobetsi falsefetsi άλλες φορές η παραδοσιακή μουσική τους ανεβαίνει στην επιφάνεια kisatmalar,zerrin oz.... και άλλες φορές στο συγκεκριμένο δίσκο μία seksek ξεχνάνε και το oriental και το trip αποδυκνύοντας οτι θα μπορούσαν άνετα να στήσουν ένα ψυχεδελικό 70ς ήχο.Τι να πω τώρα δεν ξέρω τι έχουν κάνει σε άλλες δουλειές χωρίς κιόλας τη συμβολή του dub γκουρού αλλά αυτό είναι πολύ ωραίο δισκάκι

Σας αποστέλω και ένα σχετικό link με samples

http://www.sternsmusic.com/disk_info/DM0019

Απάντηση: Re: BABAZULA/THUNDERBALL/QUANTIC SOUL ORCHESTRA/CINEMATIC ORCHESTRA.....

Λοιπόν χθες άκουσα babazula και thunderball

Ερχομαι κατευθείαν εδώ γιατί έχουμε θέμα
882917_170x170.jpg

To psychebelly dance music το αγόρασα την Τετάρτη και το άκουσα χθες.........

Πολυ κατατοπιστικα τα σχολια σου φιλε,υπεροχη
παρουσιαση του δισκου που αν & μου αρεσει ιδιαιτερα το συγκεκριμενο
υβριδιο εθνικ-ελεκτρονικα δεν τους ηξερα & απο τα σαμπλερακια που
ακουσα αν το βρω στα μαγαζια θα αποκτησω αμεσα!!!