Babylon 5 [TNT]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 24 75.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 7 21.9%
  • Καλή

Votes: 1 3.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Babylon 5

Ηταν και τα μονα επεισοδια για μενα που ειχε ενδιαφερον ο χαρακτηρας του.

Πολυ αταιριαστος χαρακτηρας και το οτι τον εφυγαν ηταν φυσικη εξελιξη.....Αντιθετα ο Μπροξλαιντερ ηρθε και εδεσε απολυτα με τον ρολο του ασχετως αν δεν ειναι σπουδαιος ηθοποιος.

Με αυτον απογειωθηκε η σειρα ......και με την αποσυρση του χαντακωθηκε.

Πιστευω ακραδαντα οτι ο παλιος ειχε πολλα να προσφερει.
Ηταν ατυχος γιατι επεσε σε πιο χλιαρα επεισοδια, πριν αρχισει το τζερτζελο.
Ηταν επισης ατυχος γιατι δεν υπηρξε ζεν πρεμιε σαν τον αλλο. Αυτος ο φασισμος του look στην tv...
Συμφωνω βεβαια οτι ο νεος εδεσε απολυτα με το ρολο.
Αλλα δεν μπορω να μην σκεφτομαι τι θα γινοταν αν δινοταν η ευκαιρια στο Σινκλαιρ
να συνεχισει στις πιο δυνατες σαιζον.
Βεβαια μετα δεν εχω ιδεα τι θα γινοταν με την ιστορια και ποιος θα...επαιρνε τη θεση του...
ξερετε εσεις.
Παντως ο τροπος που χρησιμοποιησε ο Στραζινσκι το Σινκλαιρ μετα τη φυγη του απο το σταθμο
ηταν απιστευτος σεναριακα.
Αλλα δεν συνεχιζω γιατι εχουμε και εκκολλαπτομενους φανς.
Στο εξης παρακληση να προσεχουμε και με τα spoilers. Δεν αξιζει να τους το χαλασουμε.
Enjoy the ride guys! Σας ζηλευω λιγο που θα το δειτε για πρωτη φορα.

Re: Babylon 5

Πρόσφατα και μετά θάνατο σύμφωνα με την επιθυμία του αποκαλύφθηκε ότι ο Ο'Hare στα μέσα στης σεζόν άρχισε να υποφέρει από σχιζοφρένεια, γι αυτό και αντικαταστάθηκε.
Ομολογώ ότι κι εγώ τον προτιμούσα, αλλά τελικά μου άρεσε πολύ το πως χειρίστηκαν την αντικατάσταση και το πως εξελίχθηκε η ιστορία με βάση αυτή.

Απάντηση: Re: Babylon 5

Πρόσφατα και μετά θάνατο σύμφωνα με την επιθυμία του αποκαλύφθηκε ότι ο Ο'Hare στα μέσα στης σεζόν άρχισε να υποφέρει από σχιζοφρένεια, γι αυτό και αντικαταστάθηκε.
Ομολογώ ότι κι εγώ τον προτιμούσα, αλλά τελικά μου άρεσε πολύ το πως χειρίστηκαν την αντικατάσταση και το πως εξελίχθηκε η ιστορία με βάση αυτή.

Τι λες τωρα?
Βαλε κανα λινκ αν εχεις.
Πρωτη φορα το ακουω αυτο!

Πριν κανα δίμηνο είχα πετύχει το ημι-επίσημο άρθρο και είχα ψιλο-σοκαριστεί. Δε μπορώ να το πετύχω τώρα...

Πλέον υπάρχει και στο wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_O'Hare

Πωωω, μαυρισε η ψυχη μου.
Αλλα απο την αλλη:
"J. Michael Straczynski, the show's creator and main writer, offered to suspend the show for several months to accommodate O'Hare's treatment; however O'Hare refused to put so many other people's jobs at risk. Straczinski agreed to keep his condition secret to protect O'Hare's career."

Πραγματικα δεν εχω λογια. Μεγαλειωδης η αντιμετωπιση και των δυο.
:worshippy: Respect.

Φοβερή η είδηση για τον O'Hare! Δεν το ήξερα! Ότι και να πω είναι λίγο. Έκανε την υπέρβαση ο άνθρωπος με τέτοιο πρόβλημα και έβγαλε έναν καταπληκτικό 1ο κύκλο!
Πολλά μπράβο και στον Straczinski βέβαια. :worshippy: Σήμερα, σε μια αντίστοιχη σειρά, με τη νοοτροπία που έχει επικρατήσει στα στουντιο, δεν ξέρω τι θα' χε γίνει. Ίσως (τι ίσως, σχεδόν σίγουρα) και να' χε κοπεί η σειρά στα σπάργανα.

Ga'len, ο εκκολλαπτόμενος φαν πιλοτάρει ένα υπερ-υπερηχητικό αεροπλάνο της Lochheed;
Ο νοών νοείτω. :smile:

Με πεισατε θα ξεκινήσω με 1ο κύκλο

Η αποζημιωση θα ερθει με το τελος του δευτερου κυκλου να ξερεις ομως. Εκει πλεον και μεχρι και το τελος του τεταρτου κυκλου γινεται της παλαβης. Τον πεμπτο κυκλο μπορεις και να τον κανεις skip. Και φυσικα υπαρχουν και τηλεταινιες αναμεσα στις σαιζον.

Η αποζημιωση θα ερθει με το τελος του δευτερου κυκλου να ξερεις ομως. Εκει πλεον και μεχρι και το τελος του τεταρτου κυκλου γινεται της παλαβης. Τον πεμπτο κυκλο μπορεις και να τον κανεις skip. Και φυσικα υπαρχουν και τηλεταινιες αναμεσα στις σαιζον.

Underdog, μην τον ακους για τον πεμπτο κυκλο. Οταν φτασεις εκει με το καλο θα τα πουμε
πιο εμπεριστατωμενα. Απο τηλεταινιες, δεν ασχολεισαι μεχρι την αρχη της τεταρτης σαιζον.
Ξεκινατε με τον πιλοτο, "The Gathering" (κατα προτιμηση το director's cut) και βουρ στη σειρα.
Καλο ταξιδι...
Θα περιμενουμε και τα σχολια σου.
Give us feedback

Kωστα,:2thumb22sup:

Dim super τα βιντεακια.

Last edited:

Μόλις είδα τον πιλότο!

Ξεκινάω με τα αρνητικά που εντόπισα γιατί είναι λίγα, ή μαλλον όχι και τόσο σημαντικά :
Παντελώς ξεπερασμένα γραφικά, μέτρια σκηνικά και κοστούμια, ηχητικά εφέ και μουσική επίσης στο μέτριο. Γενικά αρκετά προβλήματα παραγωγής.
Πολύ ανθρωπόμορφοι εξωγήινοι, τουλάχιστον για τα 4 federations - μαζί με τη Γη.
Δεν υπήρχε το στοιχείο του scifi , αν εξαιρέσεις τον ίδιο το σταθμό και τα όπλα λέιζερ, κατά τα άλλα θα μπορούσε να διαδραματίζεται οπουδήποτε.

Πάμε στα θετικά τώρα γιατί ο Gal en και ο Kosh θα βράζουν :

ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΑ politics. Κάνει μπαμ ότι ο κόσμος έχει στηθεί για άπειρες σεναριακές εξελίξεις και ανατροπές, με γερά θεμέλια, ιστορία και κίνητρα.
Ο πιλότος μου έχει γεννήσει δεκάδες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ολόκληρες σειρές από μόνες τους. Πώς είναι οι Βορλον;
Πως και δεν τους έχει δει κανείς; Τί έγινε στην Line; Ο Σινκλαίρ ειναι... μαντσουριαν candidate; Γιατί οι Ναρν θέλουν πόλεμο; Πώς παρήκμασαν οι Centauri;
Τι σκατά ξέρει το Grey Council;!

Γενικά έχει στηθεί ένα πολύπλοκο και - ελπίζω - συνεπές σύμπαν για να στηρίξει την σειρά.

Επίσης πολύ ωραίες κάποιες ερμηνείες. GKar, Londo και Ben ξεχωρίζουν. Ο Σινκλαιρ αν και λιγο κρυος εχει τη σωστή φάτσα.

Γενικά ξεχώρισε λόγω σεναρίου και subplots. Οι σκηνές δράσης λίγες και ξεπερασμένες. Ο Kosh μορφή.

Συνεχίζω με την πρώτη σεζόν μόλις μου την στείλουν οι Minbari !

Είσαι σε καλό δρόμο :)

Γα@#$ θα με κάνεις να τα ξαναδώ απ την αρχή :D

Εξαιρετικό το πρώτο επεισόδιο. Μου κάνει εντύπωση το πόσο πυκνή είναι η πλοκή, χωρίς άχρηστα φτιασίδια και timewasters.
Η Ιβανοβα θεα, πολύ καλύτερη από την κινεζα του πιλοτου. Λονδο και Gkar συνεχιζουν να κλεβουν την παρασταση.

Μου αρεσε που στις αερομαχιες τα μαχητικα δεν συμπεριφερονται σαν αεροπλανα, πχ στριβουν σε ολους τους αξονες οποτεδηποτε.
Οι Ναρν τρωγονται για πολεμο συνεχως απ' οτι φαινεται και μαλλον είναι οι "κακοί" του γαλαξία.

Επεισόδιο 2 και Κυνηγοί Ψυχών.

Εξαιρετικό, και φαίνεται να αγγίζει και το μεταφυσικο μετά το scifi.
Η Ντελεν κρυβει κι αυτη μυστικα τελικά.
Η σκηνή της διαστημικής κηδείας έγραψε.

Μέχρι τώρα το καλύτερο στη σειρά είναι ότι αποφεύγει να είναι αμερικανιά. Ειδικά οι διάλογοι είναι καλοί και ουσιαστικοι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενιαίο story, αλλά μάλλον αυτοτελή επισόδια με μικρές σταδιακές αποκαλύψεις για τους χαρακτήρες.

Ο Kosh θα ήθελα να έχει μεγαλύτερο ρόλο.

Μόλις είδα τον πιλότο!

Ξεκινάω με τα αρνητικά που εντόπισα γιατί είναι λίγα, ή μαλλον όχι και τόσο σημαντικά :
Παντελώς ξεπερασμένα γραφικά, μέτρια σκηνικά και κοστούμια, ηχητικά εφέ και μουσική επίσης στο μέτριο. Γενικά αρκετά προβλήματα παραγωγής.

Για τα γραφικα ειναι λογικο. Ειναι η πρωτη τηλεοπτικη σειρα που βασιστηκε στο cgi (το τι δρομους ανοιξε ετσι ειναι αλλη κουβεντα).
Σακεψου μονο
τι υπολογιστες υπηρχαν πριν απο 20 χρονια και ποια η επεξεργαστικη ισχυς τους. Για την εποχη του ηταν τεχνολογικο επιτευγμα!
Σημερα μοιραια φανταζει πεπαλαιωμενο. Τα σκηνικα ειναι ενα αλλο θεμα. Το μπατζετ του καθε επεισοδιου ηταν σχεδον το 1/3 των αντιστοιχων
Σταρ Τρεκ πχ. Και ενω εκεινα ειχαν κυριως μια γεφυρα και 3-4 δωματια, εδω επρεπε να σου δειξουν ενα πελωριο διαστημικο σταθμο.
Ηταν πρακτικο το θεμα. Το οτι η παραγωγη ομως ειναι πολυ καλη για το μπατζετ, θα το δεις παρακατω.
Γιατι ο Στραζινσκι που ειχε ολη τη σαιζον στο μυαλο του κραταγε το μπατζετ για τα επεισοδια που το ειχαν αναγκη.
Θα το καταλαβεις εν καιρω.
Για τα κοστουμια και τη μουσικη θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Τα θεωρουσα ανεκαθεν ομορφα.

Οταν θα σου κολλησει η μουσικη των τιτλων, θα καταλαβεις.

Πολύ ανθρωπόμορφοι εξωγήινοι, τουλάχιστον για τα 4 federations - μαζί με τη Γη.

Δοκιμασαν και κατι λιγοτερο ανθρωπομορφο αργοτερα στην πρωτη σαιζον, αλλα δεν τους πολυβγηκε.
Ηθελαν να το κανουν, αλλα κακα τα ψεμματα, δυσκολα ταυτιζεται κανεις με ενα εντομο

Δεν υπήρχε το στοιχείο του scifi , αν εξαιρέσεις τον ίδιο το σταθμό και τα όπλα λέιζερ, κατά τα άλλα θα μπορούσε να διαδραματίζεται οπουδήποτε.

Bλεπε παρακατω.

Πάμε στα θετικά τώρα γιατί ο Gal en και ο Kosh θα βράζουν :

Πλακα κανεις.
Ουτε για αστειο.
Οι παρατηρησεις ειναι ευστοχες και to the point.

ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΑ politics. Κάνει μπαμ ότι ο κόσμος έχει στηθεί για άπειρες σεναριακές εξελίξεις και ανατροπές, με γερά θεμέλια, ιστορία και κίνητρα.
Ο πιλότος μου έχει γεννήσει δεκάδες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ολόκληρες σειρές από μόνες τους. Πώς είναι οι Βορλον;
Πως και δεν τους έχει δει κανείς; Τί έγινε στην Line; Ο Σινκλαίρ ειναι... μαντσουριαν candidate; Γιατί οι Ναρν θέλουν πόλεμο; Πώς παρήκμασαν οι Centauri;
Τι σκατά ξέρει το Grey Council;!

και οι ερωτησεις σου ειναι πολυ ευστοχες. Μια απο τις πρωτες ατακες του Στραζινσκι για τη σειρα ηταν οτι ηθελε να κατι κατι (απο
την αποψη των politics) σαν την "καζαμπλανκα" στο διαστημα.

Γενικά έχει στηθεί ένα πολύπλοκο και - ελπίζω - συνεπές σύμπαν για να στηρίξει την σειρά.

Μην ελπιζεις. Να εισαι σιγουρος. Η σειρα ηταν ενα "βιβλιο για την τηλεοραση", με αρχη, μεση και τελος.

Επίσης πολύ ωραίες κάποιες ερμηνείες. GKar, Londo και Ben ξεχωρίζουν. Ο Σινκλαιρ αν και λιγο κρυος εχει τη σωστή φάτσα.

Γενικά ξεχώρισε λόγω σεναρίου και subplots. Οι σκηνές δράσης λίγες και ξεπερασμένες. Ο Kosh μορφή.

Συνεχίζω με την πρώτη σεζόν μόλις μου την στείλουν οι Minbari !

Μιnbari may never lie, but they never say the whole truth either...

Εξαιρετικό το πρώτο επεισόδιο. Μου κάνει εντύπωση το πόσο πυκνή είναι η πλοκή, χωρίς άχρηστα φτιασίδια και timewasters.

Στην πορεια της 1ης σαιζον υπαρχουν και επεισοδια που δεν προχωρουν αμεσα το story arc της σειρας.
Ακομη και σε αυτα ομως υπαρχουν κρυμμενες αναφορες σε πραγματα που θα γινουν στο μελλον.
Ηδη πρεπει να εχεις δει δυο-τρεις τουλαχιστον...

Η Ιβανοβα θεα, πολύ καλύτερη από την κινεζα του πιλοτου. Λονδο και Gkar συνεχιζουν να κλεβουν την παρασταση.

Συνηθισε το. Δεν θα σταματησουν ποτε να την κλεβουν.

Μου αρεσε που στις αερομαχιες τα μαχητικα δεν συμπεριφερονται σαν αεροπλανα, πχ στριβουν σε ολους τους αξονες οποτεδηποτε.

Να λοιπον και το στοιχειο του scifi που ελεγες απο πανω. Θα δεις μαλιστα οτι στον επιστημονικο τομεα ειναι πολυ προσεγμενο.
Δεν εχει τις αηδιουλες αλλων σειρων και ταινιων (οπως τα μαχητικα που στριβουν στο διαστημα σαν να υπαρχει ατμοσφαιρα!:slapface:)
Αυτο ηταν στοχος τους απο την αρχη.Να κανουν σωστη και σοβαρη scifi

Οι Ναρν τρωγονται για πολεμο συνεχως απ' οτι φαινεται και μαλλον είναι οι "κακοί" του γαλαξία.

...

Last edited:

Επεισόδιο 2 και Κυνηγοί Ψυχών.

Εξαιρετικό, και φαίνεται να αγγίζει και το μεταφυσικο μετά το scifi.

Σπανια και με ιδιαιτερη προσοχη, δεδομενου οτι ο δημιουργος ειναι δηλωμενος αθεος.
Παντως τετοια θεματα θα δεις οτι τα αντιμετωπιζει με απιστευτη σοβαροτητα και σεβασμο.
Σε ενα απο τα καλυτερα για μενα επεισοδια της σειρας, πρωταγωνιστες ειναι 2 μοναχοι!

Η Ντελεν κρυβει κι αυτη μυστικα τελικά.

Μια αλλη ατακα του Straczynski που πρεπει να εχεις ΠΑΝΤΑ υπ'οψιν.
"Στο Banylon 5 κανεις δεν ειναι αυτο που δειχνει. Εκτος απο τον Κοsh που ειναι ακριβως αυτο που δειχνει και συναμα
δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που δειχνει"

Η σκηνή της διαστημικής κηδείας έγραψε.

Μέχρι τώρα το καλύτερο στη σειρά είναι ότι αποφεύγει να είναι αμερικανιά. Ειδικά οι διάλογοι είναι καλοί και ουσιαστικοι.

Λογικο. Αφου το γραφει Ρωσσος.:jester:

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενιαίο story, αλλά μάλλον αυτοτελή επισόδια με μικρές σταδιακές αποκαλύψεις για τους χαρακτήρες.

Ισχυει οτι εγραψα στο προηγουμενο ποστ.

Ο Kosh θα ήθελα να έχει μεγαλύτερο ρόλο.
υπομονη...Δεν ειναι ακομη η ωρα του.

Επεισόδιο 3 και μεγάλη κοιλιά. Κοινότυπο σενάριο, όπου γυναίκα - δόλωμα την πέφτει στον Λόντο για να κλέψει κάτι αρχεία.
Αν και παίζει η πιο ομορφη φαλακρη γυναικα που εχω δει, δυστυχως δεν προσεφερε τιποτα σε εξέλιξη της πλοκής ή ακόμη και
στην διαμορφωση των χαρακτηρων.
Το μικρο subplot με την Ιβανοβα οπου βλεπουμε την ανθρωπινη πλευρα της ηταν ανωτερο.

Επεισόδιο 4.

ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ.

Τί να πρωτοπώ; Διαστημική αρχαιολογία, γενετική καθαρότητα, ρατσισμός, άνθρωπος και διάστημα, βιο-τεχνολογία και βιοόπλα, αποκαλύψεις για τους
Βόρλον και hints για την συνέχεια με την ανθρώπινη έρευνα πάνω στα όπλα αυτά και το κίνημα υπέρ της "καθαρότητας" των ανθρώπων.
Κερασάκι στην τούρτα η απάντηση του Σινκλαίρ στο γιατί ο άνθρωπος πρέπει να επι-μείνει στο Διάστημα και την κατάκτησή του.

Υποδειγματικό επεισόδιο scifi σειράς.

Πολύ καλό και το 5. Το θρησκευτικό σχόλιο στο τέλος όλα τα λεφτά και ο Gkar και πάλι πολύ δυνατός.
Ο Kosh παραμένει εξαφανισμένος.