Babylon 5 [TNT]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 24 75.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 7 21.9%
  • Καλή

Votes: 1 3.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    32
Re: Babylon 5

20.
Απίστευτο επεισόδιο, το πρώτο ίσως που μας δίνει μια ματιά στο μέλλον και την συνολική πλοκή.
Εξηγήσεις δεν δίνει, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υποθέσεις. Για κάποιο λόγο από την αρχή υποπτεύθηκα ότι
ο Ένας είναι ο Σινκλέρ. Λογικά στον επερχόμενο πόλεμο, μαζί με την Ντελέν και ίσως με την χρήση του Τριαστρικού
που της έδωσε ο τύπος από το Συμβούλιο, έκριναν ότι για να έρθει ξανά ειρήνη χρειάζονταν έναν σταθμό Babylon.
Επίσης λογικά, για να επιλεγεί ο 4 και όχι ο 5, και κρίνοντας και από την σκηνή όπου ο Σινκλέρ βλέπει στο μέλλον,
ο 5 δεν υπάρχει πλέον ή έχει κάποιο ρόλο να διαδραματίσει που δεν επιτρέπει να τον "κλέψουν" από τον χωροχρόνο του.
Οπότε η λογική επιλογή ήταν ο 4, αλλά ο Σινκλέρ θέλησε να σώσει το πλήρωμα και γύρισε πίσω ως ο Ένας.

Ο Ζάθρας τεράστια μούρη. ΑΝυπομονώ να δω τις αντιδράσεις της Γηινης Διοικησης όταν μάθουν την τύχη του Β-4!

Ο Γκαριμπάλντι λογικά θα πέσει με αυτοθυσία κατά την εισβολή στον Β-5? Άραγε οι Μινμπάρι θα είναι σύμμαχοι ή
εχθροί; Το κενό στην μνήμη του Σινκλέρ ήταν ίσως ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ του μελλοντικού ρόλου που θα διαδραμάτιζε;
Άρχισε ο χαμός!! :twoguns:

21.

Ξεκίνησε αδιάφορα, αλλά ο τρόπος που έδεσε τις δύο πλοκές και το μηχάνημα που ανταλάσσει ζωτική ενέργεια
έσωσαν την παρτίδα! Ευχάριστο επεισόδιο. Βέβαια μετά τα γεγονότα του 20 σου αφήνει μία περίεργη γεύση πώς και δεν παρακολουθούμε
τις αντιδράσεις και τα επακόλουθα που πρέπει να συντάραξαν τον σταθμό. Γενικά ήταν filler, αλλά ίσως κάτι να αφήσει για το μέλλον.

Απάντηση: Babylon 5

20.
I'll notify your next of kin.:flipout:
Πρεπει να γελαγα 10 λεπτα με την ατακα.

21.
ΧΑ!
Για ποιο μελλον λες? Το κοντινο ή το απωτερο?
Patience...
Να δεις τι σου'χει για μετα...:devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Last edited:

22.
Season finale, και οι μηχανές πήραν μπροστά για τα καλά! Ο Μολάρι, παγιδεύτηκε στην ματαιοδοξία του και
την απογοήτευσή του από το σύστημα και πούλησε την ψυχή του στις Σκιές. Ο Τζικαρ έφυγε από τον σταθμό, και η
Ντελεν, εν όψει λογικά των γεγονότων που έρχονται μπαίνει σε φάση... μεταμόρφωσης!
Η δολοφονία του Προέδρου πάντως βρωμάει συνεργασία του Αντιπροέδρου και της homeguard, καθώς και κυβερνητικών
πρακτόρων. Ο Κος το είπε : And so it begins!
Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή, και όλοι είναι μπλεγμένοι στο παιχνίδι της μοίρας που παίρνει ολο και επιταχυνόμενο ρυθμό.
Πλέον οι χαρακτήρες δεν διαμορφώνουν, αλλά ακολουθούν τις εξελίξεις. Τα νήματα τα τραβάει ο Μορντεν και οι δικοί του. Από πότε; ΊΣως και από το
πρώτο επεισόδιο!

Θέλω να πω ότι η θέαση της σειράς είναι απείρως πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική χάρη σε όλους εσάς που συμμετέχετε στο νήμα και κάνουμε παρέα. Thanks!

S02E01.
Δεν ξέρω αν μου αρέσει ο καινούριος καπετάνιος. Σίγουρα θα μου λείψει ο Σινκλαίρ, και δεν ξέρω πως θα ξεπεράσουν το
γεγονός ότι ήδη από την 1η σεζον έχουν προαναγγείλει μελλοντικό του ρόλο στα γεγονότα.
Το σενάριο άλλαξε φυσιογνωμία, και από το μυστηριώδες έγινε λίγο πιο αναλυτικό και επεξηγηματικό, ίσως για να γίνει πιο προσιτο
και εμπορικό. ΑΠοκαλύφθηκαν όσα δεν είχαν ειπωθεί σε ολόκληρη την πρώτη σεζόν. Τα μάθαμε όλα για την Line, τον Σινκλαιρ, ενώ ο νέος
καπτεν μάλλον παραείναι έξυπνος καθώς 2-3 φορές έβγαλε απίστευτα τραβηγμένα συμπεράσματα αλά Σερλοκ Χολμς.
Περιμένω να δω αν θα διατηρηθεί ή θα χαλάσει η ατμόσφαιρα της 1ης σεζόν.

6.
Καλά τι να λέμε, για τον Σ957 και αυτους που μας βλεπουν σαν μηρμυγκια ή τον αλλο που θεοποιηθηκε;
Και η ταλια με εξτρα δυναμεις;
Ελπίζω να δοθεί συνέχεια στο άγνωστο πλοίο που παραλιγο να φαει την Καθριν, αλλά ιδίως να ξαναδούμε τον
Αιρονχαρτ που εχει μεταμορφωθεί.
Ο Μπεστερ τρελο μπασταρδακι, αντιπαθέστατος και επιτυχημένος χαρακτήρας.

Episode 8 - And the sky full of stars.

Τι να πω; Ότι το ειδα με κομμενη ανασα; Οτι ηταν εκπληκτικό; Ότι τόση αγωνία σε τηλεοπτική σειρά με ξεπερασμένα σκηνικά στην οθόνη του pc ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Ειναι δυνατον ρε να πετας ατακα "maybe we are still inside"?!
Είναι δυνατόν πράγματα που υποπτευθηκα μερικά επεισόδια νωρίτερα να επιβεβαιωνονται και ταυτόχρονα να εκπλήσσουν;

Εκανε το star wars να μοιαζει μπαρμπι με ενα επεισόδιο ρεεεεεεεεεε!!!! Χωρίς ακριβές κάμερες και φωτισμούς είχε suspens! Σε κανει να σκεφτεσαι τοσα διαφορετικά σενάρια που
εύχεσαι το πιό "πεζό" να μην είναι η αλήθεια.

Το θέμα του φασισμορατσισμου επανερχεται, αλλά μήπως όλα είναι smoke and mirrors?

Ο Mr Chekov και ο υιός του Khan στέλνουν χαιρετίσματα από το άλλο franchise... :p

S02E01.
Δεν ξέρω αν μου αρέσει ο καινούριος καπετάνιος. Σίγουρα θα μου λείψει ο Σινκλαίρ, και δεν ξέρω πως θα ξεπεράσουν το
γεγονός ότι ήδη από την 1η σεζον έχουν προαναγγείλει μελλοντικό του ρόλο στα γεγονότα.
Το σενάριο άλλαξε φυσιογνωμία, και από το μυστηριώδες έγινε λίγο πιο αναλυτικό και επεξηγηματικό, ίσως για να γίνει πιο προσιτο
και εμπορικό. ΑΠοκαλύφθηκαν όσα δεν είχαν ειπωθεί σε ολόκληρη την πρώτη σεζόν. Τα μάθαμε όλα για την Line, τον Σινκλαιρ, ενώ ο νέος
καπτεν μάλλον παραείναι έξυπνος καθώς 2-3 φορές έβγαλε απίστευτα τραβηγμένα συμπεράσματα αλά Σερλοκ Χολμς.
Περιμένω να δω αν θα διατηρηθεί ή θα χαλάσει η ατμόσφαιρα της 1ης σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα ξενερώσει με τον Boxleitner και το κακό είναι ότι η πρώτη εντύπωση τράβηξε μέχρι το τέλος της σειράς (το οποίο και μου διαφεύγει - περίεργο πως θυμάμαι καλύτερα την 1η και 2η σαιζόν από τις τελευταίες). Δεν έχει το ταλέντο του Hare και ο ρόλος του δεν βοηθάει και ιδιαίτερα, τον θεωρώ πολύ πιο ακατέργαστη προσωπικότητα από τον "Sinclair".

21.

Ξεκίνησε αδιάφορα, αλλά ο τρόπος που έδεσε τις δύο πλοκές και το μηχάνημα που ανταλάσσει ζωτική ενέργεια
έσωσαν την παρτίδα! Ευχάριστο επεισόδιο. Βέβαια μετά τα γεγονότα του 20 σου αφήνει μία περίεργη γεύση πώς και δεν παρακολουθούμε
τις αντιδράσεις και τα επακόλουθα που πρέπει να συντάραξαν τον σταθμό. Γενικά ήταν filler, αλλά ίσως κάτι να αφήσει για το μέλλον.

Κράτα αυτή την σκέψη για πολύ μετά. Πολύ όμως. Σου το ξαναλέω, όπως το είπανε και οι άλλοι. Δεν υπάρχει ούτε ένα αναπάντητο ερώτημα, ούτε ένα άσχετο επεισόδιο. Μπορεί να πάρει 3 σεζόν για να στο εξηγήσει ή να έχει λογική αλλά θα γίνει.
Αυτό που πολύς κόσμος δεν ξέρει ή δεν θυμάται, είναι ότι το Balylon 5 ήταν εξαρχής γραμμένο για 5 σεζόν. Όλη η ιστορία, όλο το concept, όλοι οι χαρακτήρες. Μικρόαλλαγές γίνανε, αλλά μόνο λόγω της αρρώστιας του O'Hare έγινε η μεγάλη αλλαγή με τον captain.
Προσωπικά πάντως ο Boxleitner μου αρέσει και σαν ηθοποιός, αλλά και σαν Sheridan.

Last edited:

Γεγονος είναι πως υπήρξαν κάποιες φορές που το παράκαναν με τις σούπερ (στρατιωτικές, διοικητικές, οργανωτικές, πολιτικές) ικανότητες του Sheridan.

Απάντηση: Re: Babylon 5

Ο Mr Chekov και ο υιός του Khan στέλνουν χαιρετίσματα από το άλλο franchise... :p

Πως σου φαινεται λοιπον ο τροπος που χρησιμοποιουν τον Koenig στο Babylon?
Προσωπικα πιστευω οτι ο ρολος ειναι ανταξιος του σπουδαιου ταλεντου του.
Θα το δεις και στο μελλον.
Κρατα μας τουλαχιστον updated, ως προς το που βρισκεσαι στη σειρα.

@Underdog
"και δεν ξέρω πως θα ξεπεράσουν το
γεγονός ότι ήδη από την 1η σεζον έχουν προαναγγείλει μελλοντικό του ρόλο στα γεγονότα."

χεχε Παρα πολυ καλη ερωτηση!

Τα υπολοιπα συμπερασματα σου απο το s2e01...εν καιρω.:afro:

Λιγη τροφη για σκεψη μονο, ως προς τα οσα ειπωθηκαν στο επεισοδιο.
Ο Straczynski ανεξαρτητως του τροπου με τον οποιο αντιμετωπιζει τη θρησκεια στο
εργο του ειναι δηλωμενος αθεος. Δεν λεω άλλα, γιατι μετα παμε για spoilers.

Γεγονος είναι πως υπήρξαν κάποιες φορές που το παράκαναν με τις σούπερ (στρατιωτικές, διοικητικές, οργανωτικές, πολιτικές) ικανότητες του Sheridan.
Τις στρατιωτικες του εξηραν κατα βαση.
Αφησαν αρκετες φορες να εννοηθει οτι επροκειτο για στρατηγικη
ιδιοφυια και το χρησιμοποιησαν δεοντως.Πολιτικες δεν θυμαμαι να εδειξε ποτε να εχει ιδιαιτερες και το παραδεχοταν και ο ιδιος. Καποιες φορες μονο που
χρησιμοποιησε...πλαγιους τροπους, αλλα παντα σαν αποτελεσμα της πονηριας, οχι σαν γνωστης της
πολιτικης. Ακομη και στις διοικητικες-οργανωτικες οταν ειχαν να κανουν με στρατιωτικες αποφασεις τα πηγαινε περιφημα,
οταν ειχαν να κανουν με πολιτικες αποφασεις τα εβρισκε σκουρα και εκανε και λαθη.

Last edited:

Απο απλός διοικητής Σταθμού, έγινε ... τέλος πάντων δεν σποϊλεριάζω, αλλά you know what i mean, οπότε είχε εκπληκτικές πολιτικές ικανότητες.
Και πάρα πολλές φορές στο συμβούλιο του Σταθμού μ' όλες τις φυλές να τσακώνονται ή να του είναι αντίθετες, είχε αυτό το "λίγο" αυτάρεσκο ύφος ενώ έλεγε i have an idea.

Τώρα που το σκέφτομαι, ελπίζω να μην έχω κάνει "ζημιά" στα παιδιά που παρακολουθούν τώρα την σειρά. :popcorn:

Απάντηση: Babylon 5

Κωστα, ειναι ωραια κουβεντα αυτη, αλλα γμτ δεν λεει να την κανουμε τωρα.
Κατσε να τελειωσουν οι νεοι τουλαχιστον την 4η σαιζον.
Εχουμε και το γατο που οχι μονο δεν σχολιαζει, αλλα δεν μας λεει καν που εχει φτασει.

Μανο καλως σε βρηκαμε. Να υποθεσω, αδιαβαστος μας εχεις ερθει παλι ε?:jester:

Περασα να πω ενα γεια -bye-

(... απο το franchise του κατωτατου γαλαξια :icon15:)
Τι έγινε;
Είδες το "φως το αληθινό"; :cool:

Gal'en, έχεις δίκιο, ας μην συνεχίζουμε την κουβέντα, θα χαλάσει η αγωνία της σειράς.

Απάντηση: Re: Babylon 5

Τι έγινε;
Είδες το "φως το αληθινό"; :cool:

Gal'en, έχεις δίκιο, ας μην συνεχίζουμε την κουβέντα, θα χαλάσει η αγωνία της σειράς.

Θα την κανουμε ομως συντομα απο οτι υπολογιζω και μαλιστα με περισσοτερους συμμετεχοντες!

@underdog
"Περιμένω να δω αν θα διατηρηθεί ή θα χαλάσει η ατμόσφαιρα της 1ης σεζόν."

To να φτιαξει ακομα περισσοτερο το φανταζεσαι? :devil-smiley-029:

Last edited: