Το τελειωσα δεν υπήρχε περιπτωση να το αφήσω πιο πριν!
για κομικ το βρήκα εξαιρετικό. Το σχέδιο ήταν πολύ καλό αν και επικεντρωνε παρα πολύ στους κύριους χαρακτήρες.
Καποιες απο τις παραβολές τις βρήκα λίγο χοντροκομμένες πχ σταύρωση.
Η επιλογή του ήρωα στο τελικο δίλημμα ηταν για μένα τόσο αυτονόητη που απορω πως δεν την έκανε άλλος πρωτύτερα.
Δεν ηταν όσο profound και βαθυστοχαστο νομίζει πως είναι, δηλαδή σε καμια περίπτωση δεν φτανει τα επίπεδα της σοβαρής λογοτεχνίας.
Παιζει όμως μια κλάση πανω απο το απλό pop culture, και επιτυγχάνει το βασικό: Νοιαζεσαι για τους ήρωες και αγωνίας μαζί τους. Ο 666 ηταν φλύαρος πάντως. Και ναι, το οτι ήσουν άγγελος φάνηκε και χωρίς το μπλουζάκι angel χρυσο μου. Γενικά προς το τέλος σήκωνε ψαλίδι.
Πιστεύω πως ο συγγραφέας συγκρατήθηκε για να μην χασει το αμερικανικό κοινο.
Το πιο δυνατό σημείο για μένα ηταν το κοινωνικό σχολιο , κατα του απομονωτισμου και του οικονομικού ρατσισμού.
Άραγε ο ζητιάνος στην γωνία νιώθει αόρατος; Τα παιδιά στα ιδρύματα; Οι ασθενείς στα ψυχιατρεία; ο νεοπτωχος στην ουρά για το συσσίτιο;
Δεν ηταν ενα τέλειο έργο τεχνης, αλλά ηταν σίγουρα μια αυθεντική κατάθεση ψυχής με απλότητα και ειλικρίνεια.
Το τελειωσα δεν υπήρχε περιπτωση να το αφήσω πιο πριν!
για κομικ το βρήκα εξαιρετικό. Το σχέδιο ήταν πολύ καλό αν και επικεντρωνε παρα πολύ στους κύριους χαρακτήρες.
Καποιες απο τις παραβολές τις βρήκα λίγο χοντροκομμένες πχ σταύρωση.
Η επιλογή του ήρωα στο τελικο δίλημμα ηταν για μένα τόσο αυτονόητη που απορω πως δεν την έκανε άλλος πρωτύτερα.
Δεν ηταν όσο profound και βαθυστοχαστο νομίζει πως είναι, δηλαδή σε καμια περίπτωση δεν φτανει τα επίπεδα της σοβαρής λογοτεχνίας.
Παιζει όμως μια κλάση πανω απο το απλό pop culture, και επιτυγχάνει το βασικό: Νοιαζεσαι για τους ήρωες και αγωνίας μαζί τους. Ο 666 ηταν φλύαρος πάντως. Και ναι, το οτι ήσουν άγγελος φάνηκε και χωρίς το μπλουζάκι angel χρυσο μου. Γενικά προς το τέλος σήκωνε ψαλίδι.
Πιστεύω πως ο συγγραφέας συγκρατήθηκε για να μην χασει το αμερικανικό κοινο.
Το πιο δυνατό σημείο για μένα ηταν το κοινωνικό σχολιο , κατα του απομονωτισμου και του οικονομικού ρατσισμού.
Άραγε ο ζητιάνος στην γωνία νιώθει αόρατος; Τα παιδιά στα ιδρύματα; Οι ασθενείς στα ψυχιατρεία; ο νεοπτωχος στην ουρά για το συσσίτιο;
Δεν ηταν ενα τέλειο έργο τεχνης, αλλά ηταν σίγουρα μια αυθεντική κατάθεση ψυχής με απλότητα και ειλικρίνεια.
O λογος περι Midnight Nation. Οσοι δεν το εχουν διαβασει ας μεινουν μακρια απο τα σχολια
(και ας το διαβασουν παραυτα)
Πρωτα απ'ολα θα διαφωνησω με το αυτονοητο της επιλογης του ηρωα.
Δες ξανα τι του προσεφερε με την αλλη επιλογη και τι του αφαιρουσε η επιλογη που εκανε.
Οσο για το οτι δεν φτανει τα επιπεδα της σοβαρης λογοτεχνιας, θα πω απλα οτι ενας φιλος
μου στον οποιο εδειξε να αρεσει μαλλον λιγοτερο απο οτι σε εσενα ειπε το ακριβως αντιθετο.
Οτι θα το εβλεπε πιο ευκολα σαν βιβλιο παρα σαν κομικ.
Ο Αλλος μιλησε μονο στο τελος και ηταν φυσικο να εχει να πει αρκετα.
Μου αρεσε ομως παρα πολυ ο τροπος που τον παρουσιασε. Γενικα στα εργα του
Straczynski δεν υπαρχει η εννοια του μισητου κακου που θελει να καταστρεψει
ή να υποδουλωσει τους παντες και να γινει ο ruler των παντων.
Οι χαρακτηρες του εχουν αποψη και ενεργουν με βαση καποιες αρχες.
Το τι ηθελε να πετυχει αυτος ειναι κατι που δεν το περιμενεις στην αρχη.
Η φαση με το μπλουζακι λειτουργουσε περισσοτερο σαν αυτοαναφορα ή inner joke.
Δεν νομιζω σε καμμια περιπτωση οτι πηγε εκει να δειξει το αυτονοητο. Τον αδικεις λιγο νομιζω εδω.
Θα συμφωνησω για τα κοινωνικα σχολια που εμπεριειχε. Βρηκα τον τροπο του
να πει αυτα που ηθελε, αλλα και τα οσα ελεγε καθεαυτα αρκετα τολμηρα και
φρεσκα.
Περα απο αυτα μου αρεαν πολυ καποιες καμπες της ιστοριας.
Η φαση ειδικα που συνανταει τον εαυτο του ηταν εξαιρετικα
γραμμενη και σου δινει και ενα hint για το ποσο καλα μπορει να αντιμετωπισει
μπλεγμενες χρονικα καταστασεις. Κρατα το αυτο...
Μου αρεσε και εμενα το ποσο σε εκανε να ενδιαφερθεις για τους πρωταγωνιστες
Στο σημειο που ο εαυτος του, του λεει οτι δεν παιρνει πισω την ψυχη του
θυμαμαι ειχα κολλησει σε αυτο το καρε κανα δεκαλεπτο χωρις να εχω τη δυναμη να διαβασω παρακατω.
Εν γενει το θεωρω μαζι με το τελειως διαφορετικο V for Vendetta τα δυο καλυτερα
κομιξ που εχω διαβασει στη ζωη μου
Οπως καταλαβαινεις, οταν καποιος εχει γραψει το καλυτερο κομικ που εχω διαβασει και την καλυτερη σειρα
που εχω δει, δεν μπορω να ισχυριστω οτι ειναι ευκολο να ειμαι αντικειμενικος απεναντι στο εργο του.
Το μονο που μπορω να πω για αυτον ειναι....
Να υποθεσω παντως οτι δεν μετανιωσες κι εσυ που το διαβασες, ε?
Είπα, το βρήκα παρά πολύ ωραίο και το διάβασα μονορουφι.
Αλλά επιμένω πως δεν φτάνει το επίπεδο της σκέψης και του συγγραφικου ταλέντου των μεγάλων λογοτεχνών, παρά το ότι είναι υπέροχο σαν κόμικ.
Επίσης κάπου μπλεχτηκε με κάποια πράγματα όπως πχ ο ρόλος του μαύρου που ενώ φαίνεται πως αρχικά ήθελε να τον επεκτείνει τελικά έμεινε ασήμαντος. Ισως δεν είχε όλο το σενάριο έτοιμο πριν ξεκινήσει να γράφει.
Επίσης πρέπει να σου πω ότι τα χρονικά παράδοξα δεν με ενθουσιάζουν.
Καλό θα ήταν να ανοίξουμε ένα νέο τοπικ γιατί σηκώνει κουβέντα!
Thanx.
Εχεις ακομα πολυ δρομο μπροστα σου με το Babylon. Μετα βλεπουμε.
Για το κομικ μιας και το συζηταμε μονο οι δυο μας, ισως καλυτερα να το συνεχισουμε μεσω πμ.
Ακομα δεν εχω δει το ρηβιου του 2x06 που μας εταξες...
Όπου αποκαλύπτεται το Γραφειο 13. Τί είναι αυτό; Προφανώς μία ομάδα παρακυβερνητικων με δικη της ατζεντα, λιγο εθνικιστικη, λιγο πολεμοχαρης,
λιγο ιμπεριαλιστική και σίγουρα βίαιη αδιστακτη και φασιστικη. Φαινεται να ταυτιζεται σε καποιο βαθμο με το Σωμα Τηλεπαθητικών.
Ο εκτελεστής που έστειλαν δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, ουτε σαν ηθοποιος ουτε σαν πλοκη. ΕΙδικά στο τέλος που ο καπταιν αποκαλυπτει καποια πραγματα,
μου φανηκε λιγο στημενο. Απο το επεισοδιο αυτο που εμεινε - και πιθανοτατα είμαι εντελως νυχτωμενος και λαθος - είναι η αναφορά στην νέα φυλή των Τικαρ.
Αναφερονται μαλλον υπερβολικα πολλες φορες για απλο filler, και δεν τους δειχνει ποτε.
Τολμη και γοητεία στο Διαστημα. Ενταξει μαθαμε οτι υπαρχουν και εμπαθητικοι εκτος απο τηλεπαθητικοι.
Το μονο σοκαριστικο είναι η αποπειρα δολοφονιας του Λοντο απο τον Τζικαρ. Γιατι ξαφνικα τόσο αποφασισμένος ;
Μηπως συνδυασε τον Λοντο με τις ΣΚιες;
Τολμη και γοητεία στο Διαστημα. Ενταξει μαθαμε οτι υπαρχουν και εμπαθητικοι εκτος απο τηλεπαθητικοι.
Το μονο σοκαριστικο είναι η αποπειρα δολοφονιας του Λοντο απο τον Τζικαρ. Γιατι ξαφνικα τόσο αποφασισμένος ;
Μηπως συνδυασε τον Λοντο με τις ΣΚιες;
Οχι μονο εμπαθητικοι. Πολυ συντομα θα μαθεις περισσοτερα για το Psi Corp.
Παρα πολυ συντομα!! Κρατα οσα μαθαινεις...
Ρε συ δεν πηγε ο Τζικαρ να τον φαει.Που το ειδες αυτο?
Απλως καταλαβε οτι η Μαριελ ηταν πισω απο ολα και δεν εδειξε διαθεση να την καφωσει.
Εδειξε επισης οτι οι δυο τους γνωριζονταν. Αλλα λεει ξεκαθαρα οτι κατεληξε στο
συμπερασμα οτι το εκανε αυτη. Αρα προφανως αυτος δεν εχε να κανει με την αποπειρα.
Το επεισοδιο ηταν κατα βαση κωμικο. Η ολη φαση με το Λοντο ειχε πολυ γελιο (στην αρχη τουλαχιστο.)
Επισης δεν σου αρεσε το υφακι του Στονερ? Βρηκα την ερμηνεια του πολυ ενδιαφερουσα.
Το Σωμα φαινεται οτι παει απο το κακο στο χειροτερο, και επιτελους το καταλαβε και η Ταλια.
Φαινεται οτι θα διαδραματισει σημαντικο ρολο στο μελλον, ειναι η μονη που δεν σκαναρεται και εχει και εξτρα
δυναμεις. Διπλη κατασκοπος κι ετσι.
Ωραιο επεισόδιο, με καλο χιουμορ. Ο καπτεν θα την ψησει την Ντελεν στο τελος και θα γινει τρελο interracial.
Ο Στονερ οντως ηταν πολυ καλος.
Οσο για τον Τζικαρ, μου φανηκε σαν κατι παραπανω απο συμπερασμα οπως το παρουσιασε. Σαν να το είχε κανονισει αυτος. Αλλωστε
το οτι το αγαλματιδιο ήταν παγιδα των Ναρν μονο αυτος θα μπορουσε να το ξερει λογικα, και οχι η Μαριελ. Εκτος αν εντελως συμπτωματικα
η Μαριελ που ηξερε για το αγαλματιδιο παγιδα, το βρηκε στην βολτα της στα μαγαζια και αποφασισε να καθαρίσει τον Λοντο με αυτο.
Σκεφτηκα κατι αλλο : Οι Psi Corps ενεργούν μόνοι τους ή κατ' εντολή κάποιου άλλου;
Δεν προλαβαινω να απαντησω αναλυτικα τωρα. Δυσκολη μερα στη δουλεια αυριο....
Ενα θα πω μονο. Δες και το επομενο. Μεγαλο επεισοδιο. Hugo Award for Best Dramatic Presentation
Οποιος ξερει απο βραβεια επιστημονικης φαντασιας, καταλαβαινει!
(Να δω ομως πως θα κοιμηθεις μετα...:Banane0
Και το 16 πολύ καλό.
Φαίνεται ότι ο Μπεστερ το κραταει μανιατικο. Πολυ καλες γκεστ ερμηνειες και ενδιαφερουσα εξελιξη.
Βεβαια δεν προχωραει ιδιαιτερα η πλοκη μετα το 13.
Η νιντζα ολα τα λεφτα!
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ BABYLON!!!!
3 ΟΣΚΑΡ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΤΖΙΚΑΡ, ΛΟΝΤΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ.
Επιστροφή του μεγάλου O'hare (ανατριχίλα μόλις βγήκε στην οθόνη), rangers, και πόλεμος Ναρν - Κενταυρων!
Φαίνεται να δικαιώνομαι για τις συμμαχίες που σχηματίζονται, ειδικά για τη Γη - Μινμπάρι που φαίνεται να μας ενώνει κοινό πεπρωμένο.
Καλά, είχε και Κος, και ατάκες για τους Βόρλον (ξέρουν το μέλλον; ταξιδεύουν στο χρόνο, και δείχνει και το μέλλον (πιθανό) του
Λοντο ως αυτοκράτορα. Τραγικές φιγούρες οι Ναρν, μόνιμα θύματα.
Ο Κατσουλας παίζει με τα κόκκινα μάτια λες και γεννήθηκε με αυτά!
Αραγε οι Σκιες γιατί επιλέγουν να κινούνται από το παρασκήνιο; Λογικά έχουν κάποια αδυναμία ακόμη.
Τι ανατροπές! Ειδικά η αρρώστια του Αυτοκράτορα πριν τον φάει ο Τζικαρ. Ο Λόντο πλέον έχει πάρει δρόμο χωρίς επιστροφή, δυστυχώς.
Ωραία και η μπλόφα του Σέρινταν! Μιλάμε για επεισοδιάρα, πάω για το 10
Αλλο ενα φανταστικο επεισόδιο! Παμε ρε Earth Forcαρα ΗΡΩΙΚΗ!
Ειδαμε και λίγο ότι και εμείς μπορούμε να παίξουμε ρόλο και δεν είμαστε κομπάρσοι.
Τεράστιος ΣΤρατηγός, επιτέλους κάποιος που θυμάται ότι είναι στρατιωτικός!!
Κρίμα για τους Gropos Που χάθηκαν, και για τον Γκαριμπάλντι που με τις γυναίκες
δεν τον θέλει με τίποτα.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ BABYLON!!!!
3 ΟΣΚΑΡ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΤΖΙΚΑΡ, ΛΟΝΤΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ.
Επιστροφή του μεγάλου O'hare (ανατριχίλα μόλις βγήκε στην οθόνη), rangers, και πόλεμος Ναρν - Κενταυρων!
Φαίνεται να δικαιώνομαι για τις συμμαχίες που σχηματίζονται, ειδικά για τη Γη - Μινμπάρι που φαίνεται να μας ενώνει κοινό πεπρωμένο.
Καλά, είχε και Κος, και ατάκες για τους Βόρλον (ξέρουν το μέλλον; ταξιδεύουν στο χρόνο, και δείχνει και το μέλλον (πιθανό) του
Λοντο ως αυτοκράτορα. Τραγικές φιγούρες οι Ναρν, μόνιμα θύματα.
Ο Κατσουλας παίζει με τα κόκκινα μάτια λες και γεννήθηκε με αυτά!
Αραγε οι Σκιες γιατί επιλέγουν να κινούνται από το παρασκήνιο; Λογικά έχουν κάποια αδυναμία ακόμη.
Τι ανατροπές! Ειδικά η αρρώστια του Αυτοκράτορα πριν τον φάει ο Τζικαρ. Ο Λόντο πλέον έχει πάρει δρόμο χωρίς επιστροφή, δυστυχώς.
Ωραία και η μπλόφα του Σέρινταν! Μιλάμε για επεισοδιάρα, πάω για το 10
Αλλο ενα φανταστικο επεισόδιο! Παμε ρε Earth Forcαρα ΗΡΩΙΚΗ!
Ειδαμε και λίγο ότι και εμείς μπορούμε να παίξουμε ρόλο και δεν είμαστε κομπάρσοι.
Τεράστιος ΣΤρατηγός, επιτέλους κάποιος που θυμάται ότι είναι στρατιωτικός!!
Κρίμα για τους Gropos Που χάθηκαν, και για τον Γκαριμπάλντι που με τις γυναίκες
δεν τον θέλει με τίποτα.
Αντε θα πω κατι ασχετο. Ενα απο τα μεγαλα ατου της σειρας. Οχι απο τα βασικα, αλλα σημαντικο.
Οι δευτεροι και τριτοι ρολοι. Απιστευτο character creation.
Πολλοι οπαδοι της σειρας συμφωνουσαν σε αυτο. Η βασικη δυναμη του Straczynski
ειναι να φτιαχνει τρισδιαστατους χαρακτηρες τελεια καθορισμενους, με τις δυναμεις
και τις αδυναμιες τους, το χιουμορ τους, τη μοναδικοτητα τους και ενιοτε τα τραγικα τους λαθη!
Σπουδαια φαντασια ειχαν πολλοι συγγραφεις. Τετοια ικανοτητα στο character creation
ελαχιστοι και μαλιστα ακομα λιγοτεροι στο χωρο της ΕΦ. Μερικες φορες (οπως στο 2x09)
οι επιλογες των χαρακτηρων τους οδηγουσαν σε καταστασεις Σαιξπηρικες, οσο και αν ακουγεται
υπερβολη αυτο σε καποιον που δεν εχει δει τη σειρα.
Μπορω να σκεφτω μεγιστους συγγραφεις της ΕΦ που δεν ειχαν τετοιο ταλεντο.
Και γενικα τοσους πολλους τοσο ενδιαφεροντες χαρακτηρες δεν εχω δει ποτε αλλοτε.
Προβλεψη για το 2x11
Δεν θα σου αρεσει και τοσο η βασικη ιστορια, αλλα θα το ισοφαριζει η προοδος
της ιστοριας με τις 2 δευτερευουσες, ειδικα την ελευση του Hague στο σταθμο
και τα παρεπομενα της
Κι αλλο τελειο επεισοδιο στο καπακι!
Οι στραιμπς θελανε να κανουν πειράματα αλλά τον ρούφηξαν μια χαρά.
Το ζουμί όμως είναι ότι ο Σέρινταν πήρε θέση για τα πολιτικά, και ο Β5 εξελίσσεται σε
παράγοντα των εξελίξεων από απλός θεατής. Έχει τα όπλα, έχει συμμάχους, και φαίνεται
πως θα κοντράρουν στα ίσια το Σώμα.
Και πάλι όμως το ζουμί είναι αλλού. You have always been here? Τί θέλει να πει ο ποιητής;
Πες τα εξω απο τα δοντια ρε Κος!
To σερί συνεχίζεται, με ΘΕΑ ΙΒΑΝΟΒΑ και αλλο ενα αριστο επεισόδιο.
Η σειρά πλέον έχει απογειωθεί!
Οι Λουματι τρομεροι, και ενδιάμεσα πέταξε και το πολιτικό καρφί του ο Στραζίνσκι.