Απάντηση: Re: Babylon 5
Eσυ ρε μπαγασα κανεις καιρο να γραψεις, αλλα τα πετας ολα μαζι για να τρεχουμε ε?
Παμε ενα-ενα και οσα ξεχασω, ξεχασα.
Αρχιζω αντιστροφα.
Περι techno-babble, πες μου πρωτα σε τι ακριβως αναφερεσαι. Στο τι ειναι το hyperspace, στην αποπειρα διασωσης ή σε κατι αλλο? Εξηγησε λιγο τι εννοεις μπας και βρουμε κοινο τοπο...
Παντως αυτο...δεν το εχει σιγουρα
Περι homages θα συμφωνησω, αν και το παρακανεις λιγο και τα βλεπεις παντου.
Το great machine και η ατακα της Delenn ειναι αρκετα προφανη, αυτο περι εξελιγμενης τεχνολογιας
ειναι σιγουρα πολυ παλιοτερο απο τον Κλαρκ ως αναφορα.
Περι Βορλον και Τεχνομαγων, εξαρταται ποιους συγκεκριμενους Βορλον και ποιους συγκεκριμενους
Τεχνομαγους βαζεις στη ζυγαρια. Εν γενει εχεις δικιο. Μολις ομως τελειωσεις τη σειρα διαβασε κι εσυ
το Technomage trilogy. Δεν ειναι κανενα λογοτεχνικο αριστουργημα, (δυστυχως ο Στραζινσκι εδωσε μονο το
outline και δεν το εγραψε ο ιδιος), ομως η ιστορια τα σπαει και οσο για τον πρωταγωνιστη...:flute:
Τα περι σινερομαντζου που γραφεις μου αρεσουν πολυ!!! Φανταζομαι αναφερεσαι στα λογια του
Σερινταν για τη γυναικα του ε? Μου αρεσουν γιατι εχει πλακα να ακουω να βγαζουν πρωιμα συμπερασματα
στο Babylon. Ρωτα τον underdog ποσα απο οσα περιμενε οτι θα γινουν, εχουν ηδη ανατραπει
πριν καν φτασει στα μισα. Οταν θα αρχισεις να καταλαβαινεις τη σημασια αυτης της σκηνης θα τα ξαναπουμε.
Μεχρι τοτε θα πω απλα...χεχεχεχεχε
Οι συγκρισεις που εκανες με τηλεοπτικα και κινηματογραφικα υποπροιοντα θα κανουν εκεινες τις στιγμες ακομα
πιο διασκεδαστικες.
Ελαφριά αλλαγή ύφους και έκδηλη αμηχανία να μπαλωθεί η απομάκρυνση του Sinclair, τα δύο αρνητικά αυτού του επεισοδίου κατ' εμέ...
Από την άλλη, χορταστικές σκηνές από τη μάχη της Γραμμής που απ' ό,τι φαίνεται διεξήχθηκε πολύ κοντά στη Γη, ίσως και σε τροχιά (κάτι που δεν ήταν ορατό στα φλασμπακ του 1ου κύκλου).
Πολύ σινερομάντζο όμως, τελικά ο Straczynski δεν είναι και πολύ καλύτερος του Lucas στον χειρισμό τέτοιων θεμάτωνp), ελπίζω να περιοριστούν οι εμβόλιμες σεκάνς από "Τόλμη και Γοητεία" στο μέλλον...
Εκείνο το πράγμα που συνάντησε η Κάθριν εικάζω ότι δεν ήταν σκάφος και μάλλον δεν έχει καμμία σχέση με τις Σκιές...
Απολαυστικοί οι Τεχνομάγοι, αλλά τους Vorlon δεν τους φτάνουν (ακούς "Gal'en"; :aetsch: ). Η κλιμάκωση της ιστορίας και ο τρόπος που κινούνται οι Σκιές στο παρασκήνιο για την ώρα, θυμίζουν εντελώς Άρχοντα των Δαχτυλιδιών...
Φόρος τιμής στον Άρθουρ Κλαρκ η συζήτηση περί εξελιγμένης τεχνολογίας που μπορεί να ομοιάσει με μαγεία... :2thumb22sup:
Κι ύστερα έλεγε κάποιος τεχνομάγος-βαβυλωνάκιας ότι δεν έχει techno-babble το B5...
Πολύ καλό επεισόδιο, που εισάγει νέα δεδομένα και τελειώνει με πολλά ενδιαφέροντα νήματα ανοιχτά...
Φόρος τιμής στον Καρλ Σάγκαν η ατάκα της Delenn περί starstuff... :worshippy:
Eσυ ρε μπαγασα κανεις καιρο να γραψεις, αλλα τα πετας ολα μαζι για να τρεχουμε ε?
Παμε ενα-ενα και οσα ξεχασω, ξεχασα.
Αρχιζω αντιστροφα.
Περι techno-babble, πες μου πρωτα σε τι ακριβως αναφερεσαι. Στο τι ειναι το hyperspace, στην αποπειρα διασωσης ή σε κατι αλλο? Εξηγησε λιγο τι εννοεις μπας και βρουμε κοινο τοπο...
Παντως αυτο...δεν το εχει σιγουρα
Treknobabble is a portmanteau of "Star Trek" and "technobabble". It is used humorously by fans of the various Star Trek television series, and disparagingly by its critics, to describe the infamous amount of pseudoscientific gibberish packed into many episodes. Writers on The Next Generation and later series inserted the tag "<tech>" to portions of the script where they needed some jargon inserted, which others then assembled.
Περι homages θα συμφωνησω, αν και το παρακανεις λιγο και τα βλεπεις παντου.
Το great machine και η ατακα της Delenn ειναι αρκετα προφανη, αυτο περι εξελιγμενης τεχνολογιας
ειναι σιγουρα πολυ παλιοτερο απο τον Κλαρκ ως αναφορα.
Περι Βορλον και Τεχνομαγων, εξαρταται ποιους συγκεκριμενους Βορλον και ποιους συγκεκριμενους
Τεχνομαγους βαζεις στη ζυγαρια. Εν γενει εχεις δικιο. Μολις ομως τελειωσεις τη σειρα διαβασε κι εσυ
το Technomage trilogy. Δεν ειναι κανενα λογοτεχνικο αριστουργημα, (δυστυχως ο Στραζινσκι εδωσε μονο το
outline και δεν το εγραψε ο ιδιος), ομως η ιστορια τα σπαει και οσο για τον πρωταγωνιστη...:flute:
Τα περι σινερομαντζου που γραφεις μου αρεσουν πολυ!!! Φανταζομαι αναφερεσαι στα λογια του
Σερινταν για τη γυναικα του ε? Μου αρεσουν γιατι εχει πλακα να ακουω να βγαζουν πρωιμα συμπερασματα
στο Babylon. Ρωτα τον underdog ποσα απο οσα περιμενε οτι θα γινουν, εχουν ηδη ανατραπει
πριν καν φτασει στα μισα. Οταν θα αρχισεις να καταλαβαινεις τη σημασια αυτης της σκηνης θα τα ξαναπουμε.
Μεχρι τοτε θα πω απλα...χεχεχεχεχε
Οι συγκρισεις που εκανες με τηλεοπτικα και κινηματογραφικα υποπροιοντα θα κανουν εκεινες τις στιγμες ακομα
πιο διασκεδαστικες.