Babylon 5 [TNT]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 24 75.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 7 21.9%
  • Καλή

Votes: 1 3.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    32
Re: Απάντηση: Babylon 5

Να διαβαστει απο οσους εχουν δει τουλαχιστον μεχρι και το 4χ06.
you have been warned...

Ανεκαθεν πιστευα οτι τα 2 βασικα ερωτηματα των 2 αρχαιων φυλων της σειρας,
που θεωρητικα αντανακλουσαν εν μερει και τη φιλοσοφια τους, ηταν ως ενα επιπεδο
το ιδιο ερωτημα. Γιατι το ποιος ειμαι καθοριζει αυτα που θελω, ενω και τα πραγματα που
θελει καποιος δινουν σε πολυ μεγαλο βαθμο να καταλαβεις το ποιον του.
Πριν καν λοιπον τα πραγματα οδηγηθουν εκει που οδηγηθηκαν, εβρισκα
οτι οι βασεις των φιλοσοφικων αναζητησεων των 2 φυλών ειχαν μια
συγγενεια που μου φαινοταν παραξενη με βαση τις διαφορες τους.
Μετα βεβαια προεκυψε και ενας τριτος παιχτης και μια διαφορετικη
ερωτηση: το why are you here? το οποιο παρεμπιπτοντως παραπεμπει πολυ
στη συχνη χρηση απο τον Kosh του you have always been here
και I have always been here.
Να δειχνει αυτο και μια διαφοροποιηση του Κος ως προς το πως εβλεπε τα
πραγματα σε σχεση με τους υπολοιπους Βορλον? Η διαφοροποιηση αυτη ειναι
δεδομενη, αλλα φανταζομαι οτι δειχνει και μια προσεγγιση του τροπου σκεψης του
Κος με αυτον του Λοριεν.

Ισχύει η ίδια προειδοποίηση!

πολύ σωστή η παρατήρησή σου για την διαφοροποίηση του Kosh από τους άλλους Βόρλον.

Δημιουργούνται όμως 2 ερωτήματα:

1. πως γίνεται η φυλή που πιστεύει στην τάξη, την υπακοή τον σχεδιασμό κλπ κλπ να έχει τέτοιες σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα μέλη της.
Και

2. στο διαστημόπλοιο των Μινμπάρι λίγο πριν ανακαλύψουν ότι μοιράζονται "ψυχή" με τους ανθρώπους η Ντελέν συνάντησε 2 Βόρλον. Ο ένας ήταν σίγουρα ο Kosh.
ο άλλος? ήταν μήπως αυτός που αργότερα αντικατέστησε τον Kosh (όταν σκοτώθηκε) στο Babylon 5? πως και ήταν 2 βόρλον μαζί εκείνη τη στιγμή με την Ντελέν?

Μην αποκαλύψεις το 2 ερώτημα! απλά πες μου αν δίνεται απάντηση σε επόμενα επεισόδια

Απάντηση: Babylon 5

Η ατάκα που είπε στην ντελεν για την Ταλία

Οταν σου ελεγα εγω οτι στο τελευταιο επεισοδιο με την Ταλια παιχτηκε... μπαλα
δεν με ακουγες. Επρεπε να το πει η ιδια. Απιστε Θωμα...

Μιας και τον ειχες αναφερει σε προσφατο ποστ και σε περιπτωση που δεν το προσεξες
αυτος που εδωσε τη φωνη του στο κομπιουτερ σε αυτο το επεισοδιο, δεν ηταν αλλος
απο το Χαρλαν Ελισον.:worshippy:
Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που ειχε να πει στο κειμενο που παρεθεσες περι ΕΦ παρεμπιπτοντως.

Αληθεια, τωρα που εχεις προχωρησει περισσοτερο, ηθελα να σε ρωτησω πως σου φαινονται πλεον
καποια πραγματα που δεν σου ειχαν πολυαρεσει στην αρχη. Τα κοστουμια και η μουσικη για παραδειγμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Babylon 5

Ισχύει η ίδια προειδοποίηση!

πολύ σωστή η παρατήρησή σου για την διαφοροποίηση του Kosh από τους άλλους Βόρλον.

Δημιουργούνται όμως 2 ερωτήματα:

1. πως γίνεται η φυλή που πιστεύει στην τάξη, την υπακοή τον σχεδιασμό κλπ κλπ να έχει τέτοιες σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα μέλη της.
Και

2. στο διαστημόπλοιο των Μινμπάρι λίγο πριν ανακαλύψουν ότι μοιράζονται "ψυχή" με τους ανθρώπους η Ντελέν συνάντησε 2 Βόρλον. Ο ένας ήταν σίγουρα ο Kosh.
ο άλλος? ήταν μήπως αυτός που αργότερα αντικατέστησε τον Kosh (όταν σκοτώθηκε) στο Babylon 5? πως και ήταν 2 βόρλον μαζί εκείνη τη στιγμή με την Ντελέν?

Μην αποκαλύψεις το 2 ερώτημα! απλά πες μου αν δίνεται απάντηση σε επόμενα επεισόδια

Ναι:angel:

εξακολουθει να ισχυει η προειδοποιηση. Απαγορευεται η θεαση κατω των 4χ06:jester:
Ο Κος ηταν εξαιρεση στον κανονα των Βορλον.
Ειχε πραγματικο ενδιαφερον για τις νεοτερες φυλες, ενω του ελειπε και η
επαρση που ειχαν αποκτησει οι δικοι του. Πιστευε οτι μπορουσε να μαθει απο τις νεες φυλες
εξ ου και η ολη φαση των μαθηματων με το Σερινταν. Δυστυχως για αυτον η νοηση του
ηταν τοσο εξελιγμενη σε σχεση με τη δικη μας που υπηρχε αδυναμια κατανοησης
εκ μερους μας, που οπως αποδειχτηκε στο interludes and examinations ηταν
τοσο καθοριστικη στην επικοινωνια του με εμας οσο και η κρυψινοια του ειδους του.
Εν τελει παντως κρατα αυτο. Οτι αν και γεννημα θρεμα της Ταξης εδειξε
οτι ειχε κατανοησει το λαθος τους.
Παρεμπιπτοντως οι υπολοιποι Βορλον δεν εβλεπαν με καλο ματι το
ζεστο του ενδιαφερον και την κοντινη επαφη του με τις υπολοιπες φυλες,
ΑΛΛΑ παρολα αυτα εχαιρε σημαντικης εκτιμησης.

Last edited:
Re: Babylon 5

Τα κοστούμια παρά την νέα στολή που έραψε η ντελεν παραμένουν σχετικά φτωχά. Παρατηρώ ότι επαναλαμβάνονται πολύ συχνά, και "ανακυκλώνονται" μεταξύ χαρακτήρων.
Σε έναν διαστημικο σταθμο θα περίμενα να δω περισσότερα και πιο πρωτοτυπα πραγματα. Επισης κάποιες φορές φαίνονται "φτηνά" ή κακοραμμενα.

Η μουσική σχεδόν πάντα συμβαδίζει με την διαθεση της στιγμης και την υπόθεση, κι αυτο είναι επιτυχία. Δεν ξεφεύγει όμως από τα τηλεοπτικά στάνταρ, ούτε και κλέβει την παράσταση.
Πχ στην σκηνη της "απολυτης ομορφιας" που εζησε ο Τζων, υπηρχε περιθωριο για κατι πολυ καλυτερο. Θα μπορούσε σε κάποια σημεία ίσως να γίνει χρήση κλασσικών κομματιών (α λα 2001).

Τα σκηνικά επίσης έχουν την εξής αδυναμία : Υπάρχει μεγάλη έλλειψη "μεγάλων" χώρων και αίσθησης του μεγέθους του σταθμού. Καποιες στυλιστικες επιλογες με πχ διακοσμητικές σωλήνες νέον
σε περίεργες γωνίες , δίνουν μια ατμόσφαιρα νεο-νουαρ και blade runner που δεν μου κολλάει στο babylon.

Όλα αυτά βέβαια ΚΑΜΙΑ σημασία δεν έχουν όταν μιλάμε για αριστουργηματικούς διαλογους πλοκη και ερμηνειες. Θα ήθελα και μια πιο φρεσκια σκηνοθεσία, αλλά αυτό πάει με την εποχή.

ΥΓ. Δεν το είχα πιάσει ότι μου το ειχες πει για το... σκοραρισμα!! Behind the scenes deleted footage εχουμε; :ADFAD2:

Re: Απάντηση: Babylon 5

Εξαρταται...Ποσα δινεις?:flipout:

Να τον στείλω αδιάβαστο?

tumblr_mjrv14k8yy1rnyg8io1_500.jpg

:2thumb22sup:

Να πω και τη δικη μου αποψη.
Η μουσικη υπηρετουσε πιστα την ιστορια και τα συναισθηματα χωρις συνηθως να πεφτει
σε παγιδες οπως να καπελωσει τη δραση. Η μουσικη των τιτλων επισης μου κολλαγε σε καθε σαιζον
μετα απο μερικα επεισοδια και την εβρισκα πολυ καλη.
Τα κοστουμια ειδικα των εξωγηινων φυλων τα εβρισκα πολυ ομορφα.
Ειδικα των Μινμπαρι, των πιο εξεχοντων Ναρν αλλα και των Κενταυριανων μου αρεσαν παρα πολυ.
Οι στολες των στρατιωτικων ηταν απλα στολες. Δεν μου εκαναν ουτε κρυο ουτε ζεστη.
Για την ποικιλια να πω οτι καθε διαφορετικο race εχει και διαφορετικα κοστουμια και βλεπουμε αρκετα races στη σειρα.
Βεβαια πρεπει να εχεις και υπ'οψη οτι το Babylon γυριζοταν αν θυμαμαι καλα με κοστος 1/2
και ισως και λιγοτερο αντιστοιχων σειρων της εποχης.
Γι'αυτο και δεν θα συμφωνησω επισης για τα σκηνικα και το μεγεθος.
Ενω εν γενει δεν ειχαν, οντως, μεγαλα δωματια πετυχαιναν την αισθηση του μεγεθους με
αλλους τροπους. Συχνα πυκνα οι σκηνες ηθελαν τους πρωταγωνιστες να συζητουν περπατωντας
σε διαδρομους πηγαινοντας απο το Α σημειο στο Β. Ενιοτε οι διαλογοι αυτοι δεν ηταν και μικροι!
Αυτο δεν υπηρχε ακομα και σε σειρες μεγαλυτερου μπατζετ. Δες ας πουμε τα Σταρ Τρεκ.
Οι διαλογοι συνηθως γινονταν εν στασει, στη γεφυρα, ή στο μηχανοστασιο, ή στο ιατρειο.
Φυσικα ετσι αποκτουσε μια θεατρικη διασταση και αυτο δεν ειναι σωνει και καλα αρνητικο.
Αλλα το Babylon ειχε προσπαθησει να το αλλαξει.
Θυμαμαι μια συνεντευξη (αν θυμαμαι καλα του Μποξλαιτνερ) που ελεγε οτι τον ειχε φαει το περπατημα σε αυτη τη σειρα.:flipout:

Είστε προβατοκρατορες διπροσωποι και πράκτορες του σατανα!!! Ου ουου 666!

Galen να ξες το κρίνω με κινηματογραφικά και όχι τηλεοπτικά κριτήρια γιατί είναι αυτού του επιπέδου!
Να πω ότι πολύ καλό είναι το μακιγιάζ, ειδικά της Ιβανοβα :p

Αντε να κοιμηθεί ο μικρός να δώ το επόμενο.

Είστε προβατοκρατορες διπροσωποι και πράκτορες του σατανα!!! Ου ουου 666!

Galen να ξες το κρίνω με κινηματογραφικά και όχι τηλεοπτικά κριτήρια γιατί είναι αυτού του επιπέδου!
Να πω ότι πολύ καλό είναι το μακιγιάζ, ειδικά της Ιβανοβα :p

Αντε να κοιμηθεί ο μικρός να δώ το επόμενο.

Φκαριστουμε, κι εμεις σ'αγαπαμε. :love:

προς αποδειξιν τουτου...
Claudia-Christian.jpg

Claudia-Christian-babylon-5-12951279-648-768.jpg

Ποσο ειναι ο μικρος και γιατι δεν το βλεπετε μαζι???????

Re: Babylon 5

Καλά πλάκα με κάνετε; Τι αρχή είναι αυτή στο sic transit vir?!?!?

Σημαντικό επεισόδιο στο ξεκαθάρισμα του χαρακτήρα και του ρόλου του Vir στην ιστορία!

όσο για το άλλο.... :2thumb22sup:

Εσκασε μύτη ο αρθουρος.

Εξαιρετικό το sic transit vir! Πολύ ευχάριστη ανάσα χιούμορ και ρομαντσου, με νότες φρικαλεοτητας!
:)

Εσκασε μύτη ο αρθουρος.

Εξαιρετικό το sic transit vir! Πολύ ευχάριστη ανάσα χιούμορ και ρομαντσου, με νότες φρικαλεοτητας!
:)

Σπουδαια επεισοδια και τα 2 για μενα.
Οταν καταλαβα ποιος ηταν ο Αρθουρος και πως συνδεεται με την ιστορια...
Απλα respect.:grinning-smiley-043

Kαι αλλος ενας εξαιρετος ηθοποιος σε γκεστ. (Μαικλ Γιορκ)

Last edited: