Babylon 5 [TNT]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 24 75.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 7 21.9%
  • Καλή

Votes: 1 3.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    32
Re: Απάντηση: Babylon 5

Περι techno-babble, πες μου πρωτα σε τι ακριβως αναφερεσαι. Στο τι ειναι το hyperspace, στην αποπειρα διασωσης ή σε κατι αλλο? Εξηγησε λιγο τι εννοεις μπας και βρουμε κοινο τοπο...
Παντως αυτο...δεν το εχει σιγουρα
Treknobabble is a portmanteau of "Star Trek" and "technobabble". It is used humorously by fans of the various Star Trek television series, and disparagingly by its critics, to describe the infamous amount of pseudoscientific gibberish packed into many episodes. Writers on The Next Generation and later series inserted the tag "<tech>" to portions of the script where they needed some jargon inserted, which others then assembled.

Δες ας πουμε τα Σταρ Τρεκ.
Οι διαλογοι συνηθως γινονταν εν στασει, στη γεφυρα, ή στο μηχανοστασιο, ή στο ιατρειο.
Φυσικα ετσι αποκτουσε μια θεατρικη διασταση και αυτο δεν ειναι σωνει και καλα αρνητικο.

Απ' ό,τι βλέπω, Star Trek δεν έχεις δει... :p

Οχι ρε φίλε δεν γίνονται αυτά!
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!

Να πάρει τώρα τιμητικό Οσκαρ και Εμμυ.

Re: Babylon 5

Για ποιο επεισόδιο το λες αυτό?
Ρωτάω γιατί είμαι βέβαιος ότι δεν είδες ακόμη τα καλύτερα!

Απάντηση: Babylon 5

Απ' ό,τι βλέπω, Star Trek δεν έχεις δει... :p

Ρε αδερφε, εχεις να σχολιασεις τοσον καιρο, δεν ξερουμε καν που βρισκεσαι και μπηκες να απαντησεις
σε αυτο? Δεν ξαναμιλαω για αλλη σειρα εδω μεσα, τελος.
Προφανως δεν το ειπα υποτιμητικα. Εκτος και αν εισαι μαλωμενος με το θεατρο και παρεξηγηθηκες.:p

Ουτε εγω!:ernaehrung004: Join the club...
Κωστα εγω σε προειδοποιησα, να πας για υπνο χτες...Δεν με ακουσες.
Για πες, μεχρι που εφτασες...και πως κοιμηθηκες μετα.

Nα πω για αλλη μια φορα να προσεξουμε λιγο με τα δυνητικα σποιλερς.
Αν εχετε αμφιβολια για κατι, βαζετε το καλυτερα σε σποιλερ, για να μην αφηνουμε
υπονοουμενα σε οσους ειναι πιο πισω απο μας στη θεαση.
Ακομη και αν ειναι Τρεκηδες.:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Babylon 5

Ρε αδερφε, εχεις να σχολιασεις τοσον καιρο, δεν ξερουμε καν που βρισκεσαι και μπηκες να απαντησεις
σε αυτο?

S02E11...

Δεν ξαναμιλαω για αλλη σειρα εδω μεσα, τελος.
Προφανως δεν το ειπα υποτιμητικα.

Βρε θαψ'το κιόλας, αυτό θα έλειπε, να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Αλλά δες το πρώτα. 10-20 επεισόδια Voyager δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα... :p

Εκτος και αν εισαι μαλωμενος με το θεατρο και παρεξηγηθηκες.:p

Έχεις ρέντα, 3 στα 3 πέτυχες... :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Babylon 5

S02E11...

Βρε θαψ'το κιόλας, αυτό θα έλειπε, να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Αλλά δες το πρώτα. 10-20 επεισόδια Voyager δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα... :p

Σιγα μην κατσω να δω Voyager. Εχω δει λιγοτερα απο 10 παρεμπιπτοντως. Εγω αναφερομουν κυριως στο TOS και το TNG (τα οποια μπορω να τα ξαναδω ανετοτατα). Ειχαν αυτα σκηνες που οι πρωταγωνιστες περπατααααανε,...περπατανε, περπατανε και μιλανε?
Αν ειχαν και μαλιστα πολλες τοτε να παραδεχτω το λαθος μου. Κανενα προβλημα.

Έχεις ρέντα, 3 στα 3 πέτυχες... :laugh:

Θα παιξω κανα Λοντο, εεεε Λοττο :laugh:

Πες καμμια εντυπωση για το πως παει η 2η σαιζον. Εχεις δει πλεον τη μιση.
Με το τσιγκελι σου τα βγαζουμε. Μας εσκασεεεες:violent-smiley-011:

Απάντηση: Babylon 5

Να υποθεσω οτι εμεινες στο 315 ή ειδες και 316,317?
Αν νομιζεις οτι θα βγεις λαδι με μια ατακα εισαι πολυ γελασμενος.
Μιλα τωρα μην καλεσω το Sebastian. (που ουτως ή αλλως θα μας χρειαστει για το γατο)

Έχουμε μείνει με την απορία τελικά σε ποιό επεισόδιο είναι ο underdog.
Διευκρίνιση, τώρα!

Έχουμε μείνει με την απορία τελικά σε ποιό επεισόδιο είναι ο underdog.
Διευκρίνιση, τώρα!

+1

Φοβάμαι ότι την πάτησε όπως εγώ και τώρα έπεσε με τα μούτρα!
Τον προειδοποίησε ο Gal'en χτες, κάποια επεισόδια πάνε σερί!

Μόλις τελείωσα το 317!

Εκτός του ότι μου έσφιξε την καρδιά και το στομάχι,

.. στο κομμάτι του ταξιδιου στον χρονο δεν καταλαβα τιποτα!
Λοιπόν, έχουμε τον Β4 που πρέπει να πάει πίσω 1000 χρόνια ώστε να υπάρξει και ο Βεηλεν που είναι ο Σινκλαιρ σε ένα
ατελείωτο time loop, ξαναγεννιέται σινκλαιρ και ξαναπαει πισω να γινει Βεηλεν. Μεχρι εδω καλα. Επίσης σώζεται ο
Β5 γιατι ο Β4 και ο Βεηλεν καταστρεφουν τον στολο των ΣΚιών 1000 χρονια πριν. Αλλά όμως αφού ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ
ο Βεηλεν υπήρξε στο time line που "τρέχει", ποιός ο λόγος να ξαναπάει πίσω;
Ο Σινκλαιρ Βεηλεν πως εζησε 1000 χρόνια, μέχρι να τον φάει ο Αρθούρος;

Το πλήρωμα του Β4 το εσωσε ο Σινκλαιρ με τον Γκαριμπαλντι, οκ και αυτο.
Η προφητεια για τον αλληλοπνιγμο επισης ΟΚ και πολύ επιτυχημένη εξήγηση, συγκλονιστικη θα έλεγα.

Αλλά εκεί που πηγαινοέρχονταν με τις στολές χάθηκα! Η Ντελέν πότε έβαλε τη στολή; Πως και δεν κόλλησε κι αυτή
στον Β4 μαζι με τον Ζαθρας κατω απο την κολώνα; Αφού μόλις ο νέος Σινκλαιρ και ο Γκαριμπαλντι φύγανε, ο Β4
εξαφανίστηκε. Και στο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, την μπλε στολή φορούσε ο γέρος Σινκλαιρ.
Επίσης στο διάστημα, πως ο Σερινταν ηταν με την μπλε στολή και προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Γκαριμπάλντι αλλά
ήταν εκτός εμβέλειας, και μετά πάει να μπει στον Β4 και γίνεται Ντελέν, ενώ παράλληλα ο Σέρινταν ήταν ΜΕΣΑ στο White Star?!

Γι αυτο δεν τρελαινομαι με τα χρονικα παραδοξα, εχουν τρυπες σαν κεφαλοτύρι.

Ποιά μίλησε στην Ντελέν και της έπεσε η κρυστάλλινη σφαίρα;
Πως βρέθηκαν οι Βορλον στον Β4;
Που είναι ο Ντειβιντ; Ο Βιρ ελεγχεται κι αυτος απο alien; Είναι ο Σενταρι υπο κατοχη των Σκιών;

Παιδιά βοηθήστε λίγο εσεις που έχετε εντρυφήσει!!

Πέραν των προηγούμενων, τα επεισόδια ήταν εξαιρετικά!

Παρά το ότι μας "πρόδωσε" σχεδόν όλη την μελλοντική εξέλιξη, κατάφερε να ανεβάσει την αγωνία
στο κατακόρυφο. Μιλάμε δε για ερμηνείες καθηλωτικές.
Η σκηνή Σερινταν και Ντελεν στο κελί μόνο που δεν μου έφερε δάκρυα. Η έκφραση και το βλέμμα του Τζων, η αργή συνειδητοποίηση,
η απόλυτη αγάπη της Ντελέν... μιλάμε για drama, όχι αστεία. Όποιος είναι γονιός καταλαβαίνει αλλιώς αυτήν την σκηνή...
Τι να πω για τον Jurasik; Ότι μαγνητίζει; ότι η καρδιά μας φτερουγίζει από χαρά που έστω και στο τέλος βρίσκει την γαλήνη
και την σωτηρία ο Λόντο; Δεν θέλω να αρχίσω να αναφέρω ταινίες με κλάσεις κατώτερες ερμηνείες, γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ.
Ο δε Σινκλαιρ, μαγικός. Με φωνή θεατρικού ηθοποιού, ΜΕΣΑ στον ρόλο του, έβγαζε ένα μεγαλείο και μία λιτότητα σπαρτιατική.
Κάθε λέξη σωστά τονισμένη.
Ο συνήθως εξαιρετικός Μάρκους και η σπιρτόζα Ιβάνοβα φάνηκαν κομπάρσοι μπροστά στους 4 προηγούμενους χωρίς να φταίνε.

Προς γάτο : Καλά βάζεις τον william shatner - denny crane ίσα κι όμοια με το Σαιξπηρικό Β5 βρε; :HTEHETH63: (σε πειράζω!)

Απάντηση: Re: Babylon 5

Μόλις τελείωσα το 317!

Εκτός του ότι μου έσφιξε την καρδιά και το στομάχι,

.. στο κομμάτι του ταξιδιου στον χρονο δεν καταλαβα τιποτα!
Λοιπόν, έχουμε τον Β4 που πρέπει να πάει πίσω 1000 χρόνια ώστε να υπάρξει και ο Βεηλεν που είναι ο Σινκλαιρ σε ένα
ατελείωτο time loop, ξαναγεννιέται σινκλαιρ και ξαναπαει πισω να γινει Βεηλεν. Μεχρι εδω καλα. Επίσης σώζεται ο
Β5 γιατι ο Β4 και ο Βεηλεν καταστρεφουν τον στολο των ΣΚιών 1000 χρονια πριν. Αλλά όμως αφού ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ
ο Βεηλεν υπήρξε στο time line που "τρέχει", ποιός ο λόγος να ξαναπάει πίσω;
Ο Σινκλαιρ Βεηλεν πως εζησε 1000 χρόνια, μέχρι να τον φάει ο Αρθούρος;

Το πλήρωμα του Β4 το εσωσε ο Σινκλαιρ με τον Γκαριμπαλντι, οκ και αυτο.
Η προφητεια για τον αλληλοπνιγμο επισης ΟΚ και πολύ επιτυχημένη εξήγηση, συγκλονιστικη θα έλεγα.

Αλλά εκεί που πηγαινοέρχονταν με τις στολές χάθηκα! Η Ντελέν πότε έβαλε τη στολή; Πως και δεν κόλλησε κι αυτή
στον Β4 μαζι με τον Ζαθρας κατω απο την κολώνα; Αφού μόλις ο νέος Σινκλαιρ και ο Γκαριμπαλντι φύγανε, ο Β4
εξαφανίστηκε. Και στο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, την μπλε στολή φορούσε ο γέρος Σινκλαιρ.
Επίσης στο διάστημα, πως ο Σερινταν ηταν με την μπλε στολή και προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Γκαριμπάλντι αλλά
ήταν εκτός εμβέλειας, και μετά πάει να μπει στον Β4 και γίνεται Ντελέν, ενώ παράλληλα ο Σέρινταν ήταν ΜΕΣΑ στο White Star?!

Γι αυτο δεν τρελαινομαι με τα χρονικα παραδοξα, εχουν τρυπες σαν κεφαλοτύρι.

Ποιά μίλησε στην Ντελέν και της έπεσε η κρυστάλλινη σφαίρα;
Πως βρέθηκαν οι Βορλον στον Β4;
Που είναι ο Ντειβιντ; Ο Βιρ ελεγχεται κι αυτος απο alien; Είναι ο Σενταρι υπο κατοχη των Σκιών;

Παιδιά βοηθήστε λίγο εσεις που έχετε εντρυφήσει!!

Οχι βρε...
Ο Βεηλεν δεν υπαρχει πια. Εκανε οτι εκανε στο παρελθον. (Το φορεσε στις Σκιες εν ολιγοις)
Αυτος που σκοτωθηκε απο τον "Αρθουρο" ηταν ο Ντουκατ, ο τοτε ηγετης των Μινμπαρι.
Καμμια σχεση.
Ο λογος να ξαναπαει πισω ειναι για να μην σπασει το loop.
Το ιδιο ακριβως γινεται στο τελος του Midnight Nation αν θυμασαι.
Αυτα που ρωτας με τις στολες με μπερδεψαν κι εμενα οπως τα θετεις.:flipout:
Μαλλον πρεπει να το ξαναδουμε και οι 2. Αλλα ολα εξηγουνται, οπως και το προηγουμενο που
σου εξηγησα.
ΟΛΕΣ οι υπολοιπες ερωτησεις σου ( οι τελευταιες) εννοειται οτι θα απαντηθουν απο τη σειρα!!!
Εκτος ισως απο το "Πως βρέθηκαν οι Βορλον στον Β4;"
που ειναι προφανες. They have always been there.:angel:

Εξαλλου

o Σινγλαίρ είναι the circling snake σύμφωνα με την προφητεία.

Όσο για την ερμηνεία του ρόλου (του Σινγκλαίρ) ξέρετε ότι ο Michael O'Hare έπασχε από σχιζοφρένεια την οποία εκδήλωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς?
Από κάποιο σημείο και μετά ίσως δεν υποκρινόταν αλλά ζούσε τον ρόλο: http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_O'Hare

Απάντηση: Re: Babylon 5

Εξαλλου

o Σινγλαίρ είναι the circling snake σύμφωνα με την προφητεία.

Όσο για την ερμηνεία του ρόλου (του Σινγκλαίρ) ξέρετε ότι ο Michael O'Hare έπασχε από σχιζοφρένεια την οποία εκδήλωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς?
Από κάποιο σημείο και μετά ίσως δεν υποκρινόταν αλλά ζούσε τον ρόλο: http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_O'Hare

Nαι, το εχουμε συζητησει πιο πισω.
Δεν μας διαβαζεις διεξοδικα βλεπω.:p
Αν θυμασαι κατι παραπανω και για την ολη φαση με τις στολες που μπερδεψε τον Κωστα, πες μας.
Το εχεις και πιο προσφατο.Αλλιως θα το δω μεσα στο Σ-Κ και θα επανελθω...
Οσο για τον τροπο με τον οποιο καταφερε να σωσει τη σειρα απο την
υποχρεωτικη αλλαγη του πρωταγωνιστη, και το πως εδεσε την αδυναμια του
να χρησιμοποιησει τον ηθοποιο οπως ηθελε με αυτο το απιθανο twist,
το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ηταν μα-γι-κος. Και μονο που σκεφτομαι ποσες δυσκολιες
αντιμετωπισε μενω αναυδος με το τελικο αποτελεσμα.
Σκεφτειτε μονο ποσο διαφορετικη ειναι η ιστορια που βλεπουμε απο αυτην που ειχε στο μυαλο του.
Και ομως με τοσες αναποδιες βγηκε αυτο το αποτελεσμα!!!
Ενας ανθρωπος με σχιζοφρενεια δεν ξερω κατα ποσο μπορει να το ξεπερασει και αμφιβαλλω για αυτο.
Ενδεχεται δηλαδη να γυρισαν το επεισοδιο σε μια περιοδο "αναλαμπης" του O'Hare
απο την ασθενεια. Και αν συνυπολογισουμε και το δραμα αυτου του ανθρωπου
και τη θεληση του να γυρισει πισω και να τελειωσει αυτο που ειχε αρχισει
μιλαμε για πραγματικο μεγαλειο