Babylon 5 [TNT]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 24 75.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 7 21.9%
  • Καλή

Votes: 1 3.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    32
Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Welcome back.
Αναμενω αναφορα.

Θα περιμένεις λίγο ακόμα, ακολουθώ αυτή τη σειρά θέασης:

Best movie order is as follows:

Watch "The Gathering" pilot movie
Watch all of Seasons 1, 2 and 3.
Watch Season 4 up to Episode 8
Watch B5 Movie "Thirdspace"
Watch Season 4 Episode 9 with Delenn as she goes into the dreaming. This is good background material for the next movie
Watch "In The Beginning" immediately after Season 4 Episode 9 and before Episode 10. This is the best time to watch the movie as you don't get spoilers and it ties in really well with episode 9 in Season 4.
Watch the rest of Season 4
Watch Season 5 right up to the episode BEFORE "Objects In Motion"
Watch "Legend Of the Rangers" A lot of people slag this movie, but for G'Kar alone it is worth watching and infinitely better than Star Trek V.
Watch "A Call To Arms" which sets up the spin off show Crusade.
Watch the 13 episode series Crusade next.
Watch "The Lost Tales" the 2007 I think it was, direct to DVD movie.
Watch the Season 5 episode "Objects in Motion".
Watch the movie "River of Souls" as this takes place in the year 2263 between "Objects in Motion" and "Objects at Rest" in Season 5 and makes the most sense to watch here.
Watch "Objects at Rest" and the grande finale "Sleeping In Light" Watching these 2 episodes back to back has the best emotional impact.

Mo matter what "Sleeping In Light" should be watched absolutely LAST.

(If you plan on watching the Crusade spinoff, don't watch it in airdate order. I strongly, strongly suggest chronological order - it resolves most of the inconsistencies TNT created when they started interfering with the series, and the character development makes a hell of a lot more sense:

1x01 - War Zone
1x02 - The Long Road
1x06 - Ruling from the Tomb
1x08 - Appearances and Other Deceits
1x10 - The Memory of War
1x11 - The Needs of Earth
1x09 - Racing the Night
1x12 - Visitors from Down the Street
1x13 - Each Night I Dream of Home
1x04 - The Path of Sorrows
1x05 - Patterns of the Soul
1x03 - The Well of Forever
1x07 - The Rules of the Game)

Και είμαι στο "The Memory of War"...

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Θα περιμένεις λίγο ακόμα, ακολουθώ αυτή τη σειρά θέασης:

Best movie order is as follows:

Watch "The Gathering" pilot movie
Watch all of Seasons 1, 2 and 3.
Watch Season 4 up to Episode 8
Watch B5 Movie "Thirdspace"
Watch Season 4 Episode 9 with Delenn as she goes into the dreaming. This is good background material for the next movie
Watch "In The Beginning" immediately after Season 4 Episode 9 and before Episode 10. This is the best time to watch the movie as you don't get spoilers and it ties in really well with episode 9 in Season 4.
Watch the rest of Season 4
Watch Season 5 right up to the episode BEFORE "Objects In Motion"
Watch "Legend Of the Rangers" A lot of people slag this movie, but for G'Kar alone it is worth watching and infinitely better than Star Trek V.
Watch "A Call To Arms" which sets up the spin off show Crusade.
Watch the 13 episode series Crusade next.
Watch "The Lost Tales" the 2007 I think it was, direct to DVD movie.
Watch the Season 5 episode "Objects in Motion".
Watch the movie "River of Souls" as this takes place in the year 2263 between "Objects in Motion" and "Objects at Rest" in Season 5 and makes the most sense to watch here.
Watch "Objects at Rest" and the grande finale "Sleeping In Light" Watching these 2 episodes back to back has the best emotional impact.

Mo matter what "Sleeping In Light" should be watched absolutely LAST.

(If you plan on watching the Crusade spinoff, don't watch it in airdate order. I strongly, strongly suggest chronological order - it resolves most of the inconsistencies TNT created when they started interfering with the series, and the character development makes a hell of a lot more sense:

1x01 - War Zone
1x02 - The Long Road
1x06 - Ruling from the Tomb
1x08 - Appearances and Other Deceits
1x10 - The Memory of War
1x11 - The Needs of Earth
1x09 - Racing the Night
1x12 - Visitors from Down the Street
1x13 - Each Night I Dream of Home
1x04 - The Path of Sorrows
1x05 - Patterns of the Soul
1x03 - The Well of Forever
1x07 - The Rules of the Game)

Και είμαι στο "The Memory of War"...

-bye-

Aρκετα καλη τοποθετηση των επεισοδιων και ταινιων χρονολογικα, καιτοι διαφωνω καθετα
με τη θεαση του crusade (που οπως και να το κανουμε ειναι αλλη σειρα) πριν την ολοκληρωση
του Babylon. Θυμαμαι οτι αφοτου ειδα το crusade 1-2 φορες ειχα φτιαξει μια δικη μου σειρα
για τα επεισοδια που θεωρω οτι εδειχνε καλυτερα την εξελιξη των χαρακτηρων και των σχεσεων τους
μετα το μπαχαλο που εφερε το TNT. Εκτος αυτου το crusade ειναι ενα ανολοκληρωτο εργο που
μονο να σε αποσπασει θα καταφερει απο τη σφιχτη συνοχη του babylon.
Οταν τελειωσεις το crusade θα ψαξω να βρω που εχω και ενα bonus!!!

Re: Babylon 5

Παρακολουθούσα το B5 όταν προβαλλόταν στο star. Βέβαια με τις συνεχείς αλλαγές ωρών και τις παλινωδίες είχα χάσει αρκετά επεισόδια.

Νομίζω ότι το τελευταίο επεισόδιο που είχα δει ήταν η έλευση του Ulkesh. Πάντως ήμουν φανατικός της σειράς.

Τα ξαναείδα αυτό το καλοκαίρι με τη σειρά μέχρι τέλους και μετά τα movies. Και μετά ψήφισα στο poll.

Εκεί που πριν έλεγα ότι είχε σιγουράκι το "εξαιρετική" τελικά ψήφισα "Πολύ καλή"

Η αιτιολόγηση ψήφου θέλει αρκετή ανάπτυξη και βέβαια το προσωπικό γούστο έχει πρώτο ρόλο. Ίσως το κάνω αργότερα.

Προς το παρόν θα προσπαθήσω να είμαι Λακωνικός.

Babylon 5 χωρίς Kosh = Ένα απλώς καλό Star Trek

Απάντηση: Babylon 5

Οχι ρε αδερφε! Εσυ εισαι που μου χαλασες το ποσοστο?:violent-smiley-008:
Μεχρι να ψηφισεις ειχε 20 το εξαιρετικη και ηταν ακριβως 4 στους 5. Με τους υπολοιπους να λενε πολυ καλη
και εναν να λεει καλη. Πως να το ισορροπησουμε τωρα ετσι οπως το εκανες?:jester:
(Αληθεια οι καινουριοι ψηφισατε?)
Παντως με μεγαλη χαρα θα ακουσουμε τη συνολικη αποψη σου για τη σειρα, οποτε εχεις χρονο και διαθεση.
Οπως θα εχεις δει, εμεις δε βαριομαστε να γραφουμε τα σεντονακια μας για τη σειρα που λατρεψαμε
και ομοιως δε μας κουραζει να διαβαζουμε τα αντιστοιχα των αλλων.
Αν θες επισης να ξεκινησουμε απο το τελος και τι σε "εριξε" λιγο, be my guest.
Ηδη εγω και ο chrissb ειχαμε κανει καποιες αναφορες 4-5 σελιδες πριν, μπορεις να "πατησεις" πανω σε αυτες.
Αναμενουμε λοιπον.:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Babylon 5

Παιζει ρολο και η φρεσκαδα της εικονας και των εφφε....

Σωστο ως ενα βαθμο.
Ξαναεβλεπα το Lost Tales που ηταν μια παμφθηνη παραγωγη straight to dvd,(αναλογικα πιο φτηνο και απο τη σειρα) και εβρισκα οτι τα εφε (καποια) εδειχναν πολυ πιο αληθινα. Αυτο χρονια πριν απο σημερα και χωρις μπατζετ. Μονο να ονειρευομαι θα μπορουσα τι θα εβγαινε αν του δινοταν και ενα μπατζετ της προκοπης.
Γιατι κατα τα αλλα ο σχεδιασμος των εφε ηταν υποδειγματικος τοσο επαγγελματικα οσο και καλλιτεχνικα.
Τα σκαφη του ας πουμε ηταν σα σχεδιασμος αξεπεραστα ακομη και απο τις μετεπειτα σειρες ΕΦ.

Απο την αλλη δεν μπορω να μην το εκτιμω ακομα περισσοτερο για οσα πετυχε με αυτο το μπατζετ και με τους
τεχνολογικους περιορισμους της εποχης.

Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Objects at Rest και Sleeping in Light μου έμειναν για να το ολοκληρώσω... :rolleyes:

Εκεί που πριν έλεγα ότι είχε σιγουράκι το "εξαιρετική" τελικά ψήφισα "Πολύ καλή"

Κι εγώ μάλλον προς τα εκεί κλίνω...

Παιζει ρολο και η φρεσκαδα της εικονας και των εφφε....

Σωστο ως ενα βαθμο.
Ξαναεβλεπα το Lost Tales που ηταν μια παμφθηνη παραγωγη straight to dvd,(αναλογικα πιο φτηνο και απο τη σειρα) και εβρισκα οτι τα εφε (καποια) εδειχναν πολυ πιο αληθινα. Αυτο χρονια πριν απο σημερα και χωρις μπατζετ. Μονο να ονειρευομαι θα μπορουσα τι θα εβγαινε αν του δινοταν και ενα μπατζετ της προκοπης.
Γιατι κατα τα αλλα ο σχεδιασμος των εφε ηταν υποδειγματικος τοσο επαγγελματικα οσο και καλλιτεχνικα.
Τα σκαφη του ας πουμε ηταν σα σχεδιασμος αξεπεραστα ακομη και απο τις μετεπειτα σειρες ΕΦ.

Απο την αλλη δεν μπορω να μην το εκτιμω ακομα περισσοτερο για οσα πετυχε με αυτο το μπατζετ και με τους
τεχνολογικους περιορισμους της εποχης.

Όταν η ιστορία είναι καλή, καταφέρνει να σε ταξιδέψει και χωρίς state-of-the-art επίπεδο παραγωγής...

Στον αντίποδα, έχουμε ορισμένα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά υποπροϊόντα του σήμερα, που αν και με λουστραρισμένη εικόνα και άψογα έφφε, όχι μόνο δεν σε ταξιδεύουν, ούτε suspension of disbelief δεν μπορούν να επιτύχουν... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Objects at Rest και Sleeping in Light μου έμειναν για να το ολοκληρώσω... :rolleyes:

Κι εγώ μάλλον προς τα εκεί κλίνω...

Όταν η ιστορία είναι καλή, καταφέρνει να σε ταξιδέψει και χωρίς state-of-the-art επίπεδο παραγωγής...

Στον αντίποδα, έχουμε ορισμένα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά υποπροϊόντα του σήμερα, που αν και με λουστραρισμένη εικόνα και άψογα έφφε, όχι μόνο δεν σε ταξιδεύουν, ούτε suspension of disbelief δεν μπορούν να επιτύχουν... :p

Οχι μονο δε μπορω να διαφωνησω, αλλα και εγω ο ιδιος εχω αναρωτηθει πολλες φορες (και εδω στο νημα)
γιατι στο καλο να μην μπορουμε να δουμε σειρες παρομοιας αξιας, δεκαετιες μετα?
Και γιατι οι δρομοι που ανοιξαν στην τηλεοραση καποιες αγαπημενες σειρες να ακολουθουνται σημερα
με τοση δυσπιστια, σε τοσο μικρο βαθμο και ακομη επιλεκτικα.

To babylon 5 δεν το έβλεπε κάποιος για τα φτωχικά εκείνη την εποχή οπτικά εφέ ούτε για τα σκηνικά που δεν γέμιζαν τόσο το μάτι ,ούτε καν για τις ερμηνείες (που ήταν αξιοπρεπείς σε κάθε περίπτωση παρόλα αυτά) , είχε όμως το πιο βασικό , ΣΕΝΑΡΙΟ με κεφαλαία γράμματα , δηλαδή ανατροπές, αγωνία , πλοκή τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο που ξεδιπλώνονταν σχεδόν υποδειγματικά.

Απάντηση: Re: Babylon 5

Για όσους είδαν όλη τη σειρά:

για το Λόντο:

η τραγικότητα στη οποία αναφέρομαι είναι η εξής:
στην αρχή της σειράς που ήταν και "μακιαβελικός" είχε συναίσθηση του λάθους των επιλογών του και παρόλα αυτά τις έκανε. Εμφάνιζε σποραδικά μια "εσωτερική" φωνή ελέγχου και συνείδησης την οποία επέλεγε να καταπνίξει γιατί "έτσι πάντα γινόταν με τους Centauri". Αυτός ήταν και ο λόγος που ήταν πραγματικά κυνικός. Διαφωνούσε ηθικά αλλά και δεν έβλεπε και ουσία στις δικές του "ελεύθερες" επιλογές. Αυτές που είχε διδαχθεί να κάνει, αυτές που ήταν σίγουρο ότι θα του αποφέρουν προσωπικό κέρδος. Και το έριχνε στον τζόγο, το ποτό και τις έξυπνες ατάκες, και παρόλο που ήταν λίγο ενοχλητικός σε όλους, ήταν ταυτόχρονα και γραφικός και συμπαθής.
Το τρομερό χτίσιμο του χαρακτήρα έρχεται μετά το εμπόδιο του πολέμου. Του πολέμου που όλοι θέλανε να κερδίσουν "ώστε επιτέλους" να χτίσουν την ειρήνη και τη συνεργασία. Ο Λόντο τελικά παρόλο που και ο κυνικός ήταν και στην λάθος πλευρά (με τις σκιές ο κόσμος του) ήταν τελικά ο μόνος που πραγματικά το πίστευε.
Όσο ήταν στον Centauri προσπαθώντας να μάθει γιατί οι δικοί του επιτίθενται στα άλλα μέλη της συμμαχίας τι γινότανε στον Babylon 5? οι άλλοι βρίσκανε την ευκαιρία να χτυπήσουν πολιτικούς στόχους στον πλανήτη του. Και ο Σέρινταν να τους περιορίσει μόνο σε στρατιωτικούς (τους στόχους).
Ο Λόντο ήταν ο μόνος που εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να σταματήσει το πόλεμο!
Ένα πόλεμου που δημιούργησαν οι σύμμαχοι των σκιών για να εκδικηθούν τον Λόντο (για την πράξη του που έσωσε την συμμαχία και τον babylon 5): που ανατίναξε δηλαδή τον στόλο των σκιών.
Και οι άλλοι οι σωστοί, με αίσθηση "ιερού" δικαίου τελικά κάνουν την δουλειά του κακού "τιμωρώντας" αυτόν που τους έσωσε.

Εβλεπα παλιοτερα ποστς με σκοπο να απαντησω στα τελευταια σχολια (που ημουν σιγουρος οτι τα
εχουμε ξανααναφερει) και πετυχα αυτο για το Λοντο που ειναι βεβαια ασχετο με αυτα αλλα μου θυμισε
μια ατακα του για τον εαυτο του λιγο πριν το τελος του, που περικλειει ολη την τραγικοτητα του
ενω ειναι παραλληλα και ενδιαφερον σχολιο για την εξουσια και την ελευθερια.
(δεν θυμαμαι μονο αν την ελεγε στη σειρα ή σε καποιο απο τα βιβλια)
Οταν ξεκινησα ειχα ΟΛΕΣ τις επιλογες να απλωνονται μπροστα μου και καμμια
απολυτως δυναμη. Τωρα κατεληξα να εχω ολη την εξουσια και καμμια απολυτως επιλογη.
Τετοιες ατακες...μονο στο Babylon!!!

Ρε συ underdog, πρωτος το ξεκινησες, τελευταιος θα το τελειωσες τελικα!
Το τελειωσε ο chrissb και μαλλον ο JL και οπως το πας θα το τελειωσει πρωτος
και ο περαστικος ο SR71...
Σε εκεινη την εικονα που ειχα βαλει με το λαγο που τον περναει η χελωνα, επρεπε να δειχνει
να τον περνανε ακομα 2-3 σαλιγκαρια, ενα αναρριχητικο φυτο και ενα σπιτι (και μαλιστα οχι τροχοσπιτο):aetsch:
Οργανωσου λεμε...;)

Βρε είμαι σιγανο ποταμακι!
Τελείωσα την 4η σεζόν και την ευχαριστηθηκα πολύ!

Πλέον πρέπει να πω ότι έχω αγαπήσει την σειρά και έχω βάλει στην άκρη την κριτική ματιά ώστε να απολαυσω όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεισόδια που απομένουν.

Το επεισόδιο με τον ανακριτή ειλικρινά απορώ πως πήρε άδεια να προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει η θέαση όλης της σειράς.

Βρε είμαι σιγανο ποταμακι!
Τελείωσα την 4η σεζόν και την ευχαριστηθηκα πολύ!

Πλέον πρέπει να πω ότι έχω αγαπήσει την σειρά και έχω βάλει στην άκρη την κριτική ματιά ώστε να απολαυσω όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεισόδια που απομένουν.

Το επεισόδιο με τον ανακριτή ειλικρινά απορώ πως πήρε άδεια να προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει η θέαση όλης της σειράς.

Εμενα θα το πεις? Αφου σε εχω ψυχολογησει πλεον ως προς τα γουστα τουλαχιστον.
Ημουν σιγουρος οτι θα σου αρεσε το τελος της 4ης σαιζον!:ernaehrung004:
(Υποψιαζομαι οτι θα σε ριξει παλι λιγο το πρωτο μισο της 5ης και θα σε ανεβασει το 2ο μισο)

Το επεισοδιο με τον ανακριτη ε? Αυτα τα επεισοδια που ηταν εξω απο ολες τις συμβατικες τηλεοπτικες
νορμες, ποσο πολυ μου αρεσαν! Αν μη τι αλλο η σειρα ηταν θαρραλεα και ο δημιουργος δεν επαναπαυοταν στις δαφνες του. Μεγαλη υποθεση αυτο. Αντιστοιχα ενιωσα δεος στο τελευταιο της 4ης σαιζον
με τους ανθρωπους να εχουν φτασει το επιπεδο των Αρχαιων και να εχουν γινει
πλασματα ενεργειας! (οπως ειχε προβλεψει ο Αιρονχαρτ. Θυμασαι την ατακα του 1 μυριο χρονια πριν? Αυτο εννοουσε "see you in a million years")
Ενα αντιστοιχο "περιεργο" επεισοδιο εχει στην πεμπτη σαιζον, ειδωμενο απο τα ματια 2 τεχνικων του σταθμου
(το στορι γραμμενο σε συνεργασια Στραζινσκι και Χαρλαν Ελισον), ενω υπαρχει και ενα επεισοδιο
γραμμενο απο τον αλλο τρισμεγιστο, τον Neil Gaiman.
Aντε, καλη θεαση. Αληθεια εχεις ψηφισει εσυ, ή περιμενεις να το δεις ολο?

Εξαιρετική ψήφισα φυσικά!

Άντε καλό χειμώνα να έχουμε παιδιά, να είμαστε γεροί και να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας
με καλαίσθητα πράγματα!

Re: Απάντηση: Babylon 5

Ενα αντιστοιχο "περιεργο" επεισοδιο εχει στην πεμπτη σαιζον, ειδωμενο απο τα ματια 2 τεχνικων του σταθμου
(το στορι γραμμενο σε συνεργασια Στραζινσκι και Χαρλαν Ελισον)
Πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Περνά και φεύγει, χωρίς να τον αγγίξει η ιστορία.
Αλλά...
68ee697295.jpg

Παρακαλειται ο τελευταιος ψηφισας να μας κανει τουλαχιστον ενα ρηβιου της σειρας
(αφου δεν εχει κανει αλλα και αλλα...)
.
Αφου δεν αξιζε μια ψηφο παραπανω, ελπιζω οτι αξιζει ενα ρηβιου της προκοπης τουλαχιστο.
Οποτε ευκολυνεστε, δεν πιεζουμε κανεναν...
Το μαχαιρι που μας καρφωσε θα το παρει συντομα ή να το κρατησουμε στην πλατη μας?:p