Αγαπητοί φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025
Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.
Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
Σπύρο, εγώ έχω αυτό (από τα λίγα κλασικά άλμπουμ που πραγματικά απολαμβάνω).Ακούω αυτές τις μέρες αυτό το sacd δισκάκι .... είναι απίστευτο αυτό που έχουν καταφέρει οι μηχανικοί, ιδιαίτερα στην ''έκδοση'' για ακουστικά ...
Σπύρο, εγώ έχω αυτό (από τα λίγα κλασικά άλμπουμ που πραγματικά απολαμβάνω).
Η ηχογράφηση του 1955 είναι μονοφωνική και λίγο μουντή. Πολύ θα ήθελα να ακούσω αυτό της πρότασής σου, ή έστω να συγκρίνω τις κυματομορφές (στάνταρντ vs sacd) με κάποιο editor, για να καταλάβω τι παρεμβάσεις έχουν γίνει...
:ernaehrung004:
Επειδή όμως δεν έχουν όλοι πικάπ ή δεν σκοπεύουν να αποκτήσουν, αυτό το sacd είναι μια πολύ καλή λύση.
Πάντως αφού η αρχική ηχογράφηση είναι λίγο θαμπή οποιαδήποτε αναπαραγωγή δεν μπορεί να είναι καλύτερη. Γενικά όμως σαν ηχογράφηση ακούγεται ευχάριστα.
...μα όσοι εξετάζουν κυματομορφές είναι αυτονόητο ότι το υλικό τους, είναι ή έχει μετατραπεί σε μορφή PCM. Οπότε ή διαθέτεις από το Hybrid SACD το PCM Redbook layer ή πας σε άλλες λύσεις με DSD workstation (Sonoma, Pyramix, SADiE), όπως είπες, για μεταφορά του SACD σε hi-res. Υπάρχει και η μεθοδολογία με το ταπεινό PlayStation και το γνωστό λογισμικό με αλγόριθμους dithering για αρχεία DSDIFF. Εγώ, βέβαια, δεν θα μπω σε τέτοια διαδικασία και ούτε με ενδιαφέρει άλλωστε. Αρκούμαι σε μια συμπληρωματική και γρήγορη εκτίμηση των διαθέσεων του μηχανικού, μαζί βέβαια με τις απαραίτητες, καθοριστικές και χρονοβόρες ακροάσεις...πως θα δεις την "κυματομορφη" του sacd?
θελει pyramix, sonoma κλπα αλλα ειδικα software νομιζω....
Αυτό με το Zenph δεν μπορώ να το πιστέψω, εάν δεν το ακούσω.... μπορεί ένα ρομποτικό πιάνο να αντιγράψει ένα τόσο ιδιαίτερο παίξιμο, όσο του Γκουλντ?[/IMG]
Εγώ που έχω και τις δύο εκτελέσεις, εννοώ του Γκουλντ και του ... ρομπότ, σας λέω ότι δεν καταλαβαίνω διαφορές στην ερμηνεία ... τα πάντα είναι ταυτόσημα, πλην βεβαίως της ηλικίας άρα και της ποιότητος ηχογράφησης ...