Backrooms

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    8

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
7,168
Ελευσίνα
hQbqB5QAjbHLlfgQ8rEfu8QuPtb.jpg

Ένας φουκαράς πωλητής επίπλων με διάφορα προσωπικά προβλήματα ανακαλύπτει έναν παράξενο, άδειο και ατελείωτο λαβύρινθο
από παλιά δωμάτια και διαδρόμους στο υπόγειο του καταστήματος του. Εκεί μέσα όλα μοιάζουν γνώριμα αλλά ταυτόχρονα πολύ...
λάθος, σαν να έχει κολλήσει σε μια εφιαλτική “γκρίζα ζώνη” της πραγματικότητας. Η ψυχολόγος του τον ακολουθεί και τα πράγματα
μπλέκουν αλλόκοτα.

Στην ουσία, είναι μια ιστορία τρόμου πώς να εξαφανιστείς σε ένα μέρος που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Είχα καιρό να νιώσω τέτοιο σασπένς και μυστήριο ενω σε 2-3 σημεία η χρήση της "90s κάμερας" έδωσε αύρα blair witch project (χωρίς ζαλάδα).
Η ταινία, δυστυχώς, δεν δίνει πολλές απαντήσεις και το τέλος το βρήκα υποδεέστερο από το πρώτο και το δεύτερο μέρος της. Ψάχνοντας λίγο
παραπάνω, βρήκα ότι υπάρχει ήδη και μια μινι σείρα από τους ίδιους δημιουργούς που διαδραματίζεται πριν τα γεγονότα της ταινίας αλλά
δεν χρειάζεται να την έχεις παρακολουθήσει. Η σειρά βασίζεται σε κάποιο urban legend που κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια στο διαδίκτυο.
Έχει πολύ ωραία κινηματογράφιση και τα πλάνα σε συνδυασμό με το μυστήριο σε κρατάνε σε εγρήγορση. Καποιες disturbed εικόνες, ελάχιστα
(ευτυχώς) jumpscares.

7.5 από μένα, ενώ θα μπορούσε να πάει και καλύτερα. Όπως προείπα, μου άφησε πολλά ερωτήματα στο τέλος αλλά overall μου άρεσε αρκετά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Backrooms | Official Trailer HD
A24

Last edited by a moderator:
Στα 5 λεπτά έπαθα vertigo και το έκλεισα.
Αυτή η ηλιθιοτητα να γυρνάνε ταινίες και καλά με σπιτική κάμερα για να μας πείσουν ότι είναι πραγματικότητα, είναι τελείως ανιαρή πλέον

Κι εγώ ακριβώς.
Την έκοψα για πολύ b movie και δεν είχα καθόλου όρεξη να δω τέτοια ταινία.

Την είχα δει στο σινεμά, είναι αρκετά τρομακτική και έχει μερικές ιδιαίτερες σκηνές, αξίζει να την δείτε…άνετα ένα 7αρι από εμένα.

Υ.Γ. Δεν είναι όλη η ταινία με ‘’σπιτική’’ κάμερα στο χέρι, μόνο ορισμένες σκηνές που είναι το πολύ 1/4 της ταινίας.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Στο YouTube γίνεται χαμός. Πολύς κόσμος δημιουργεί τα δικά του Backrooms, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο. Τα παρακολουθώ ευχάριστα, γιατί αποπνέουν ένα περίεργο, μοναδικό συναίσθημα που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Είναι ένας αποπροσανατολισμός του χώρου, ανακατεμένος με μια παράξενη νοσταλγία και μια αίσθηση ανάμνησης που δεν μπορείς να ταυτοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένας απέραντος λαβύρινθος από επαναλαμβανόμενα μοτίβα, φτιαγμένος για ανθρώπους, αλλά χωρίς καμία ανθρώπινη παρουσία. Και κάπου εκεί σε κυριεύει μια αίσθηση απελπισίας, γιατί νιώθεις πως δεν υπάρχει έξοδος. Τρόμος χωρίς σπλατεριές (εντάξει η ταινία έχει κάτι ψιλά), χωρίς συνεχόμενα jump scares. Εκεί που προσπαθείς μάταια να βγάλεις μια άκρη μέσα στο απόλυτο τίποτα, το να ακούσεις ξαφνικά μια κραυγή ή να διακρίνεις μια κίνηση στο βάθος είναι αρκετό για να σε παγώσει. Αυτό είναι κάτι που δύσκολα συναντάς σε άλλη ταινία τρόμου.

Τα youtube ειναι ολα γυρισμένα στο χέρι η τουλάχιστον ετσι δείχνουν, η ταινία ειναι στην αρχή έτσι διότι κάνει σύνδεση με την σειρά στο youtube.
Κακώς την αφήσατε γι αυτο τον λόγο δεν ειναι όλη η ταινία έτσι..... το τέλος της πάντως είναι λίγο απότομο και δεν εξηγεί και πολλά, οπως και στα κλιπ στο youtube, εiναι κατι ongoing...

• Like
Reactions: karamela
Όταν ξεκίνησε η ταινία είχα την εντύπωση ότι θα με πάρει ο ύπνος..
Όμως της έδωσα ευκαιρία και άρχισα να προσέχω που το πάει..
Μετά το 45 λεπτό το film απογειώνεται όταν ο θεατής θέλει να δούν και άλλοι τι βλέπει ο πρωταγωνιστής..
Μην μείνετε στο Found footage στυλάκι!
Το δυσνόητο ξεκαθαρίζει στο END, γιατί
πρόκειται για αυθεντικό sci fi με ψυχολογικές
προεκτάσεις που θέλουν παρατηρητικότητα από τον θεατή στο τι συμβαίνει..
Αν σας άρεσε το Vivarium ή το Exit 8,
πρέπει να δείτε και το Backrooms..

Είπα να δώσω ξανά άλλη μία ευκαιρία, βλέποντας την βαθμολογία στο imdb.
Μικρή είναι σε διάρκεια, θα παίξει και το fast forward στο λαβύρινθο, θα την βγάλουμε κουτσά στραβά.

Πρέπει να ήταν η χειρότερη ταινία που έχω δει ποτέ μου.
Με έπιασε νευρικό γέλιο με την χαζομάρα που έβλεπα.
Πραγματικά δεν έχω να σχολιάσω τίποτα, απλά το αναφέρω για όσους θέλουν να την δουν και έχουν κάποιους ενδοιασμούς (ακούς Τάσο;), καλά κάνουν και τους έχουν.
Μην την δείτε. Δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου. Είναι και σπάσιμο νεύρων. Μακριαααά

• Wow
Reactions: Φρα.Πε.
Εντάξει, σεβαστή η άποψη σου, οπως και γεγονός οτι δεν ειναι δυνατόν να αρέσουν όλα σε όλους, αλλά να συνιστάς να μην την δουν άλλοι όταν κριτικοί και θεατές δίνουν θετικό πρόσιμο εεεε ακούγεται λίγο κάπως...

• Like
Reactions: Kosh and karamela
Ήταν μέρος της αξιολόγησης της ταινίας.
Δεν σημαίνει ότι επειδή το λέω, ο άλλος δεν θα την δει.
Απλά ήθελα να τονίσω πόσο κακή ταινία ήταν.
Έλα μην μου πεις ότι δεν έβαλες τα γέλια προς το τέλος της ταινίας.
Ξέρεις πολύ καλά σε ποιο σημείο αναφέρομαι.
Ηταν το κερασάκι, το τελικό χτύπημα. :LOL:

πολυ καλη και απο μενα , και εγω την εβλεπα και το στυλ μου θυμιζε το vivarium (αριστουργημα και αυτο)
γενικα καλη χρονια για horror μεχρι στιγμης , obsession , hocum τωρα και αυτο, θα βγει και το resident evil πιο μετα

• Like
Reactions: karamela
Παρα πολυ καλη ταινια απο αυτες που οταν ξεκινουν σιγουρα εισαι σε wtf mode.....

Το περιεργο ειναι οτι αυτο το mode ειναι μεχρι το τελος...... Αριστη τεχνικη προσεγγιση ακομα και για τις καμερες sd που εχουν εισαχθει

αναπαντεχα καλο πραγματικα, καθε σοβαρος σινεφιλ πρεπει να την δει αυτην την ταινια