balanced pot?

Επανερχόμενος στο θέμα του ballanced pot (και καθώς δέν ειπώθηκε μέχρι στιγμής ) , Στέργιε φιλαράκ θα πρέπει να ξέρεις τα εξής :
Πέρα απο το αν κούγεται χειρότερα , καλύτερα ή το ιδιο σε σχέση με τήν συνδεσμολογία Single , ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΟ BALLANCED , είναι να είναι ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ -ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΣΜΕΝΑ - , έτσι γίνεται δυνατή και η συνθήκη CMRR (Common Mode Rejection Ratio) που είναι το προτέρημα του Ballanced , αλλά ταυτόχρονα ΔΕΝ χάνεται πληροφορία ...
Ναι δυστυχώς ένα απο τα προβλήματα του Ballanced , είναι ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΡΙΑΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ...διαφορετικά υπάρχουν κάποια προβλήματα (ακόμα και μικροακυρώσεων που σημαίνουν απώλεια πληροφορίας ) τα οποία ΔΕΝ αντιμετωπίζει η απλή μονοτελής συνδεσμολογία
Τουτέστιν:
ΑΝ και εφόσον βρείς 4πλό ποτ για να υλοποιήσεις το ρυθμιστικό θα πρέπει να το μετρήσεις καλά με καλό πολύμετρο και μετά προσθέτοντας κάποιες αντιστάσεις (εκεί που πρέπει στα άκρα του pot ) για να το ισοροπήσεις ωμικά και να εκμεταλευτείς αν μη τι άλλο το CMRR

...εννοείται οτι θα βοηθήσουμε , εάν και εφόσον ....:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: balanced pot?

Τα τσιπάκια είναι η λύση:
Ακριβέστατα, φθηνότατα μικρότατα και ...γλυκύτατα! :flipout:

Ναι κάτι τέτοιο.
attachment.php

Attachments

• wm8816.jpg
    wm8816.jpg
    32.9 KB · Views: 47
The WM8816 is a highly linear stereo volume control for audio systems offering unsurpassed distortion and noise performance, with Total Harmonic Distortion plus Noise (THD+N) at 0.001% (100dB). The design is based on resistor chains with external op-amps, which provides flexibility for the supply voltage, signal swing, noise floor and cost optmisation. The gain of each channel can be independently programmed from -111.5dB to +15.5dB through a digital serial control interface.
Audible clicks on gain changes are eliminated by changing gains only when a zero crossing has been detected in the signal. The device also features peak level detection, which can be used for Automatic Gain Control. The WM8816 operates from a single +5V supply and accepts signal input levels up to ...

http://www.wolfsonmicro.com/products/WM8816

Last edited:
Απάντηση: Re: balanced pot?

...Τουτέστιν:
ΑΝ και εφόσον βρείς 4πλό ποτ για να υλοποιήσεις το ρυθμιστικό θα πρέπει να το μετρήσεις καλά με καλό πολύμετρο και μετά προσθέτοντας κάποιες αντιστάσεις (εκεί που πρέπει στα άκρα του pot ) για να το ισοροπήσεις ωμικά και να εκμεταλευτείς αν μη τι άλλο το CMRR

Δεν αρκεί μόνο να είναι ταιριασμένες οι αντιστάσεις μεταξύ τους (μιλάω για τη συνολική αντίσταση του ποτ) για κάθε εξασθενητή της 4άδας. Πολύ σημαντικό είναι το tracking των τεσσάρων ποτ να είναι απολύτως ίδιο, κάτι που, αν όχι αδύνατον, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευθχεί με απλά ποτενσιόμετρα. Αυτό είναι μόνο δυνατόν με ένα 4πλο stepped attenuator, και μάλιστα με χρήση ταιριασμένων αντιστάσεων.-bye-

Ρε σεις αυτό που λέει ο Μανόλο το έχει σαν χαρακτηριστικό στο προσπέκτ ο Χαφλέράκος μου.:grinning-smiley-043
Μάλιστα είναι ρυθμίσιμο.
Φυσικά το μάνιουλ περιγράφει και τον τρόπο ρύθμισης.

Άρε τι τελικούλη πήρα ο μπαγάσας.:damnyou:
Γι' αυτό έχω πρίμα τζετάουε.:award:

Παίδες οι σοβαροί επαγγελματίες μάλλον είναι αλλουυυύ (φαν πάρκ κ.τ.λ)

Στέργιε, για να τελειώνουμε με το θέμα balanced pot

http://www.goldpt.com/sa1x.html

Stepped Attenuator: Balanced Stereo 4-section Mini-V with precision, 0.1%, 25ppm, thin film resistors.
Inputs & Outputs: One set of XLR Inputs and one set of XLR Outputs.
Wiring: High grade, silver-plated copper, multi-stranded, with Teflon jacketing.
Rear Panel Connectors: Neutrik XLR jacks with gold-plated pins.
Dimensions: 2.3" Tall x 4.7" Wide x 6.6" Long
Weight: approx.: 1 1/4 lb.

Υ.Γ Υπάρχουν και σκέτα τα pots για DIY (Elma οι μηχανισμοί)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: balanced pot?

Δεν αρκεί μόνο να είναι ταιριασμένες οι αντιστάσεις μεταξύ τους (μιλάω για τη συνολική αντίσταση του ποτ) για κάθε εξασθενητή της 4άδας. Πολύ σημαντικό είναι το tracking των τεσσάρων ποτ να είναι απολύτως ίδιο, κάτι που, αν όχι αδύνατον, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευθχεί με απλά ποτενσιόμετρα. Αυτό είναι μόνο δυνατόν με ένα 4πλο stepped attenuator, και μάλιστα με χρήση ταιριασμένων αντιστάσεων.-bye-

Βαγγέλη . δέν μιλάμε για ταιριασμένες αντιστάσεις ΜΟΝΟ , αλλά για ταιριασμένα ποτενσιόμετρα γενικώς (είτε με αντιστάσεις είτε χωρίς ) και μάλιστα γίνεται και με απλά ποτενσιόμετρα , αρκεί να ξέρεις τι μετράς και πως ...δηλαδή μπορείς να ταιριάξεις και το ακρη άκρη , και βεβαίως και το trucking ...μάλιστα για ακόμα καλύτερα μπορεί να το κάνεις και L.f. resistor-bye-

Δεν το έχω διαβάσει όλο το thread, αλλά ο μόνος απλός και σωστός τρόπος να γίνει ρύθμιση balanced είναι με απλό ποτεντιόμετρο από το + στο - της εξόδου, τέρμα και τελείωσε κύριοι, τον τρόπο αυτό χρησιμοποιούν τα σωστά επαγγελματικά, αυτόν υποδεικνύει και ο Morgan Jones και αυτόν χρησιμοποιεί πάντα και ο Pass σε όλα τα Balanced προενισχυτικά του. Απλό και σωστό και χωρίς προβλήματα, τετραπλά ποτεντιόμετρα κλπ είναι σίγουρη καταστροφή και άδικο παίδεμα.

Στέργιε, για να τελειώνουμε με το θέμα balanced pot

http://www.goldpt.com/sa1x.html

Αρχηγέ μου, όντως τώρα με τελείωσες!

Αν είναι να δώκω 400 ευρά για ποτ, τα κρατάω, παίρνω κάποιο επαγγελματικάδικο DACιον όπως το Lavry, Benchmark, RME ή apogee minidac που έχουν pot επάνω και είναι πιο στάνταρ η συνεργασία τους με τις υπόλοιπες επαγγελματικούρες μου και με τα ρέστα παίρνω tascam.

Αυτό το apogee με βλέπω να το καραχτυπάω!

Είναι και σε ωραίο μωβάκι!

Αρχηγέ μου, όντως τώρα με τελείωσες!

Αν είναι να δώκω 400 ευρά για ποτ, τα κρατάω, παίρνω κάποιο επαγγελματικάδικο DACιον όπως το Lavry, Benchmark, RME ή apogee minidac που έχουν pot επάνω και είναι πιο στάνταρ η συνεργασία τους με τις υπόλοιπες επαγγελματικούρες μου και με τα ρέστα παίρνω tascam.

Αυτό το apogee με βλέπω να το καραχτυπάω!

Είναι και σε ωραίο μωβάκι!

To Apogge minidac φαίνεται να είναι μια πολύ καλή λύση. Χτύπα το .
Δες αν μπορείς να το φέρεις από Ευρώπη, από εκεί που φέραμε εμείς τα Tascam. Ξέρεις που θα βρεις τα στοιχεία της εταιρείας.

To Apogge minidac φαίνεται να είναι μια πολύ καλή λύση. Χτύπα το .
Δες αν μπορείς να το φέρεις από Ευρώπη, από εκεί που φέραμε εμείς τα Tascam. Ξέρεις που θα βρεις τα στοιχεία της εταιρείας.

Δε ξέρω απο που πήρατε τα tascam, εγώ πάντως πήρα το DEQ και το μικρόφωνό του από τον θείο thomman.
Έπαθα πλάκα.

Σάββατο έκανα την παραγγελία και Δευτέρα πρωϊ είχα απαντητικό email τους στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες της παραγγελίας. Τα πάντα.

Ειλικρινά έχω πάθει πλάκα.

Το tascam το έχουνε 660 ευρά, ενώ το minidac usb το έχουνε 990.

Δε ξέρω τι θα πάρω πρώτα, ξέρω όμως πολύ καλά την πορεία μου! :firstprize:

Εσείς από που...ψωνίζετε κύριε king μας?
Και με pm αν υπάρχει πρόβλημα.

Εμείς τρέξαμε ένα power buy στο avsite.gr και φέραμε ή 3 ή 4 τεμάχια. Πάντως οι τιμές από Αγγλία μαζί με τα μεταφορικά (courier delivery το the door) μας είρθε κάπου εκεί , γύρω στα 650 ευρώ ανά τεμάχιο, την εποχή που η εδώ αντιπροσωπεία το έδινε ακριβότερα και δεν είναι ανάγκη να πούμε πόσο .

Tα μηχανάκια έφτασαν στην Αθήνα σε πολύ καλή συσκευαία, original και σφραγισμένα στα κουτιά τους. Τα στοιχεία της εταιρείας στην Αγγλία δεν τα έχω πρόχειρα. Στείλε p.m στον Νικο Τσαρουχά να σου τα δώσει γιατί αυτός διαχειρίστηκε το power buy.
Καλο είναι να παρνουμε αρκετές προσφορες .

Last edited:
πάντως εγώ το καλιφορνέζικο ποτ πολύ το γουστάρισα....
και ας είναι φαρμάκι...

Πάντως για το τάσκαμ εγώ ψηφίζω τον θείο Τόμαν. Τασκάμ που τα σκάμ και στους δύο το ίδιο, να πάρουμε το εγγλέζικο να μας βγει και κανένα δεξιοτίμονο; :flipout:

Ο θείος Τόμαν μου απάντησε κι εμένα στα ελληνικά και με έκανε να νιώσω εθνικά υπερήφανος! :fahne90:

Χθες το βράδυ του έστειλα παραγγελία και σήμερα να σου ιμειλ με ευγένειες: ...και πάρτε μας στο τηλέφωνο αν έχετε πρόβλημα ....και περάστε να σας τρατάρουμε και κάτι και τέτοια.....:grinning-smiley-043

Βάγγο εσύ σε τι γλώσσα του έγραψες?

β. τι παρήγγειλες?
γ. το τασκάμιο το πωλεί ο εν λόγω τομάν ?

πάντως εγώ το καλιφορνέζικο ποτ πολύ το γουστάρισα....
και ας είναι φαρμάκι...

Κι εμένα μάρεσε! Είμαστε παλιοκαραβάνες γι αυτό. Έχουμε μάθει στα χειροπιαστά μπαμπάτσικα πράγματα. Σκέψου εγώ που θέλω 6 κανάλια. Κι αν τα θελήσω και μπαλανστ!...:violent-smiley-008:

Ενώ τα ...αχειροποίητα τσιπάκια, ΤΙ ή Γούλφσον δεν έχει διαφορά, κοστίζουν 20 φορές φτηνότερα και είναι τουλάχιστον το ίδιο αξιόπιστα και ακριβή! Δεν μας γιομίζουν όμως το μάτι!:captain:....

Βάγγο εσύ σε τι γλώσσα του έγραψες?

β. τι παρήγγειλες?
γ. το τασκάμιο το πωλεί ο εν λόγω τομάν ?

Δεν ξέρω.... με νοήματα και κλίκ του έδωσα να καταλάβει τι θέλω!:flipout:

Παράγγειλα το dcx ένα ρακ ένα πολύμπριζο κάτι βίδες και ροδέλες για το ρακ και μερικά νιούτρικ ΧΛΡ:Banane0:

Το τασκάμιο λέει ο Στέργιος ότι το έχει ο θείος Εγώ να πω την αλήθεια δεν το κοιταξα.....-bye-