Bali - Singapore

knoulas

Senior Member
8 January 2013
326
Μετά από δύο εβδομάδες στην Ινδονησία, μόλις επέστρεψα με περίπου 2.500 φωτογραφίες :) και δημιούργησα αυτό το thread για να μοιραστώ με τους συμφορουμίτες τις υπέροχες εικόνες αυτού του τόπου. Θα προσθέτω καθημερινά μιας και μόλις γύρισα με αυπνία και jet lag

bali-2 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-3 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-4 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-6 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-7 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-8 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-9 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-10 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-11 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-13 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-14 by EmotionalWinter, on Flickr

bali-15 by EmotionalWinter, on Flickr

bali by EmotionalWinter, on Flickr

Αυτα ειναι γουστα... πες μας οτι και οι 2.500 ειναι raw...!!!!

Αν μπορεις και όπου μπορεις, να προσθετεις και μερικα σχολια, ειτε για τα τοπια, ειτε για τους ανθρωπους, για τη χωρα και τις συνηθειες, ειτε και τεχνικες λεπτομερειες, οτι νομιζεις οτι εχει ενδιαφερον... :ears:
Καλυτερα να παει αργα η παρουσιαση, αλλα να ειναι πιο... ολοκληρωμενη... :grinning-smiley-043

Ωραίες φωτό και ωραίο μέρος!

Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις με ποια εταιρία πήγες, πόσο πήγε το μαλλί και πόσες ημέρες έκατσες σε κάθε μέρος και χώρα.

Καλημέρα,

Η διάρκεια του ταξιδιού ήταν 14 μέρες οι οποίες χωρίστηκαν σε 11 ημέρες στο Μπαλί και 4 ημέρες στη Σιγκαπούρη. Στο Μπαλί διαμονή στο Seminyak που είναι παραθαλάσσιο και έπειτα στο Ubud που είναι ορεινό. Επειδή με τη δουλειά μου ταξιδεύω και είχα μαζέψει αρκετά μίλια με τη Star Alliance το κόστος των μεταφορικών μας βγήκε 550 ευρώ το άτομο. Αθήνα - Κωνσταντινούπολη με Turkish Airlines, Κωνσταντινούπολη - Σιγκαπούρη με Singapore Airlines, Σιγκαπούρη - Μπαλί με Singapore Airlines. Η επιστροφή Μπαλί - Σιγκαπούρη με Singapore Airlines, Σιγκαπούρη - Φρανκφούρτη με Lufthansa και τέλος Φρανκφούρτη - Αθήνα με Lufthansa.

Όπως μου εξήγησαν οι ντόπιοι στο Μπαλί, είναι το μόνο νησί της Ινδονησίας που το θρήσκευμα είναι Ινδουιστικό. Πιστεύουν σε διάφορες θεότητες Wisnu, Ganesha κλπ. Σαν άνθρωποι είναι ίσως οι πιο ευγενικοί που έχω γνωρίσει ποτέ σε ταξίδι, πάντα χαμογελαστοί. Υπάρχουν μέρη στο Μπαλί για όλα τα γούστα, από παραλίες για surfers όπως η Κούτα και ορεινά χωριά για Meditation όπως το Ubud. Για να πας οπουδήποτε νοικιάζεις προσωπικό οδηγό, ο οποίος με 15-20 ευρώ θα έρθει να σε πάρει από το ξενοδοχείο και θα σε γυρίζει όλη μέρα σε αξιοθέατα μέχρι το βράδυ που θα επιστρέψεις σπίτι.

Αυτό που κάνει εντύπωση μόλις φτάνεις στο Μπαλί είναι οι ναοί, κάθε σπίτι έχει το δικό του ναό στην αυλή, είναι υποχρεωμένοι λόγω θρησκείας, και σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε ένα ατελείωτο μοναστήρι. Παντού στα πεζοδρόμια βλέπεις προσφορές προς στο Νησί που συνήθως είναι ένα μικρό τετράγωνο κουτάκι ανοιχτό που περιέχει παράδειγμα λίγα λουλούδια, ένα τσιγάρο , μία τσίχλα, μπορεί λίγο ρύζι και επάνω του καίει ένα αρωματικό στικ.

Το μπαλί έχει ίσως από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα που έχω δει ποτέ. με εκατοντάδες κόσμο να μαζεύεται στην παραλία τα απογεύματα απλά για να δει το ηλιοβασίλεμα. Θα δείτε πολλές φωτογραφίες με ηλιοβασίλεμα χεχε.

Ο εξοπλισμός που είχα μαζί ήταν η Sony Nex 5R μιας και είναι η μόνη μηχανή που έχω, με 4 φακούς:
- Sigma 19mm
- Contax Yashica Planar *t 50mm/1.7
- Contax Yashica Sonar *t 135mm/2.8
- Contax Yashica Distagon *t 28mm/2.8

Πολύ όμορφες εικόνες! Θα σου πρότεινα κι εγώ να το πας λίγο πιο αργά, ενδεχομένως με κάποια επί πλέον στοιχεία. Έπεσες σε απαιτητικούς βλέπεις... Να είσαι καλά να γυρίσεις όλο τον πλανήτη, σε ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας!!!

Knoulas μπράβο!

Εξαιρετικές εικόνες από μία μαγική γωνιά του πλανήτη!

Ένα μέρος με πανέμορφα τοπία! Καταλαβαίνω γιατί γύρισε με 2500 φωτογραφίες! Όπως είπε και ο Δημήτρης να είσαι πάντα καλά να γυρνάς τον πλανήτη και να χαίρεσαι το χόμπι σου!

Μαγικές εικόνες που σε ταξιδεύουν με την Sony Nex να κεντάει! Πραγματικά θαυμάζω τις ικανότητες των NEX! Έχω μία μικρή cyber shot sony και είναι κι αυτή εξαιρετική. Έχω ανεβάσει αρκετές φωτό από την μικρή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η sony δίνει σε πολλές εταιρίες αισθητήρες...

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις φωτογραφίες σου! Περιμένουμε κι άλλο υλικό!:ernaehrung004::2thumb22sup:

Oμορφες φωρο παο ενα πολυ ομορφο μερος.
Με την 'ησυχια σου' αγαπητε.....

Αν μπορεις δωσε μας και την συνολικη οικονομικη διασταση του ταξιδιου σου και αν μπορεις καντο και σαν ταξιδιωτικό οδοιπορικό...

Μετά από απότομη μετα-ταξιδιωτική προσγείωση στην καθημερινότητα της δουλειάς, επέστρεψα. Θα προσπαθήσω, αν και δεν είμαι καλός σε αυτά, να το κάνω σαν ταξιδιωτικό οδοιπορικό. Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να βρω το χρόνο που χρειάζεται :)

Πολυ ωραιες φωτογραφιες.... Η ΝΕΧ τελικα αξιζει και με το παραπανω !!!!
Αναμενουμε περισσοτερες φωτογραφιες απο το μαγευτικο σου ταξιδι !

Φανταστικές φωτογραφίες!
Σε ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι μαζί μας.
Να είσαι πάντα καλά να κάνεις υπέροχα ταξίδια!