Ευχαριστώ πολύ dim για το χρόνο σου.
To avclub υπήρξε παρεΐστικο φόρουμ για ελάχιστους μήνες από την ίδρυσή του. Από τη στιγμή που μεγάλωσε σε μέγεθος, αναγκαστικά έπρεπε να πάψει να συμπεριφέρεται σαν "παρέα". Είναι η μοίρα όλων των μεγάλων φόρα. Οι κανόνες αλλάζουν πολύ απλά γιατί δεν γίνεται διαφορετικά.
Η συγκεκριμένη κουβέντα (παρέα vs. φόρουμ) έχει ξαναγίνει.. πριν χρόνια..
Ήδη τότε ήταν πολύ αργά για να θεωρούμαστε απλά παρέα.
Δεν έχει νόημα να λέμε ξανά τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε ή αν θέλεις, τα πράγματα τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολα (32.000 μέλη είναι αυτά.. από τα οποία κάποιες χιλιάδες συμμετέχουν συστηματικά).
Για μένα παραμένει παρέα αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος...
Εφόσον θέλετε κάτι άλλο καλή επιτυχία (είμαι νέος μέλος και δεν γνωρίζω τις παλαιές συζητήσεις... sorry)
Σε αυτό το topic πάντως είμαστε 4-5 άτομα που συμμετέχουμε και το ίδιο συμβαίνει και στην συντριπτική πλειοψηφία των threads...
Σεβαστή και δεκτή η θέση πάντως!
Ουσιαστικά δεν κάνεις λάθος. Απλά να προσθέσω ότι ένα επιπλέον βασικό κριτήριο επιλογής είναι η ικανότητα διαχείρισης ανθρώπων και συμπεριφορών. Δηλαδή, κάποιος που είναι άψογος στο τεχνικό κομμάτι δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα κατάλληλος και για την Δ.Ο.
Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.
Καμία αντίρρηση... και πολύ σωστά...
Όμως...
Είναι σωστή η διαχείριση ανθρώπων και συμπεριφορών με το να αποκλείονται μέλη ή να φεύγουν ολόκληρα post (όπως είπαν και ο Πετραλιάς με τον kkpais)???
Δηλαδή, αν τροποποιηθεί το post ώστε να αποφευχθούν οι βρισιές, οι οποίες βέβαια συναντώνται με παλαμάκια, για άλλα πρόσωπα, σε δεκάδες άλλα post (το κάνω και εγώ αυτό δεν κατηγορώ κανένα!) θα ήταν χειρότερο?
Επειδή δεν γνωρίζω... τουλάχιστον γίνεται κάποια συζήτηση πριν αποκλειστεί κάποιος? Ή ένας μόνος του αποφασίζει και διατάσσει? Αν ναι... και αυτό σωστό???
Λένε πως στο Internet αν δεν έχεις φάει ban, δεν έχεις γίνει άντρας..
Ωραίο τρόπο έχει βρει
ο internet
ς για να δείξει τον ανδρισμό του...
επειδή μου το έχουν αναφέρει σε δικό μου ban (στο δεύτερο... το πρώτο πήγε "άκλαυτο"...) δεν γέλασα καθόλου... και φαντάζομαι δεν γελάει και ο λουόμενος αυτή τη στιγμή...
Τα μέλη της Δ.Ο. είναι και αυτά άνθρωποι, και ως τέτοιοι συμβαίνει να ξεφεύγουν.. Και μηνύματά τους έχουν σβηστεί, και μπινελίκια έχουν ακούσει.. αλλά όλο και κάτι θα έχει ξεφύγει, όπως έχουν ξεφύγει και διάφορα απλών μελών.
Ξαναλέω, τα στραβά μάτια τα κάνουμε συχνά.. και δεν αναφέρομαι σε πράξεις μελών της Δ.Ο.
Τα παραπάνω τα είπα και εγώ και χαίρομαι που συμφωνούμε...
Μήπως αντί να κάνατε τα στραβά μάτια, να προχωρούσατε στο επόμενο βήμα και να το καθιερώνατε?
Πιο "αντρίκιο" μου φαίνεται να τρώς τα μπινελίκια από το να στερείς το λόγο στον συνομιλητή σου... ειδικά αν το κάνεις για προσωπικούς λόγους και όχι για τον κανονισμό... στον οποίο όποτε "τύχει" κάνεις τα στραβά μάτια... όπως είπαμε και συμφωνήσαμε ήδη...
Ας γίνει τουλάχιστον μια συζήτηση από τους ιδιοκτήτες και ας ψηφίσετε...
Μπορεί μια απόφαση για αυξημένη πλειοψηφία από τους συντονιστές και την ΔΟ να είναι ένα βήμα... μπορεί να γίνει και η έκπληξη και να αποφασιστεί αλλαγή του κανονισμού...
Βάλτο σαν ζήτημα εσύ... ως Γενικός, ώστε να βγάλεις από τη δύσκολη θέση κάποιο απλό μέλος του σωματείου ή άλλο συντονιστή... εκτός αν το έχετε ήδη συζητήσει οπότε πάσο! Το έχετε κάνει?
Προσωπικά φυσικά και έχω φάει, αλλά έχουν περάσει καμιά δεκαπενταριά χρόνια από τότε, οπότε δεν θυμάμαι ακριβώς πως ήταν.. Πάντως δεν σημάδεψε τον ευαίσθητο ψυχικό μου κόσμο.
...κανείς δεν
στιγματίστηκε από ένα τριήμερο ban. Μην τρελαθούμε τώρα.. Σιγά την τιμωρία.
Και πως ξέρεις ότι εγώ ως "αδερφή" κατά το
ν internet δεν έχω ευαίσθητο ψυχικό κόσμο?
Εγώ μπορεί να επισκέπτομαι τον ψυχίατρο γιατί νοιώθω την απόρριψη από τη δουλειά μου, τους φίλους και όλη την υφήλιο... πρέπει να μου το θυμίζεις επειδή (ίσως) πέταξα μια μπαρούφα (ούτε αυτό είναι σίγουρο βέβαια...)
αποκλείομαι από το forum (το κάθε forum...) επειδή έχω ευαίσθητο ψυχικό κόσμο? Όταν επικοινωνούμε με ένα άγνωστο και πετάξει κάτι μη συμβατό με αυτά που πιστεύουμε έτσι αντιδρούμε? Αμφιβάλλω...
Όταν ο φίλος μας φέρεται απρεπώς προς τρίτο δεν τον σταματάμε εμείς οι ίδιοι?
Δεν ξέρω... εσύ τι κάνεις?
Φωνάζεις κάποιο συντονιστή του avclub ή το χωροφύλακα για να τον συνετίσει?
Μπας και έχουμε (όλοι) παραμείνει περισσότερο χρόνο απ' ότι πρέπει στο internet και έχουμε ξεχάσει το πραγματικό κόσμο?
Γιατί αυτά που συζητάμε τώρα... απλά δεν στέκουν στην πραγματικότητα...
Εκτός και αν φαντάζεστε ένα τέτοιο forum, που θα αγνοεί την πραγματικότητα και ο καθένας θα μπορεί να βγάζει τα απωθημένα του επειδή το λέει
ο internet...
Βρε Νίκο, εσύ τώρα γιατί ψάχνεις να βρεις τι έγινε με τον Θ; Τον ρώτησες και δεν ήξερε να σου πει; Αμφιβάλλω...
Και αν δεν ξέρεις τι έγινε, γιατί ξεκίνησες αυτό το νήμα; Απλά από περιέργεια να μάθεις; Αν δηλαδή σου πω ότι ο Θ (λέμε τώρα..) σκυλόβρισε χωρίς αφορμή ένα αθώο μέλος, θα αλλάξει κάτι;
Επίσης, κανείς δεν στιγματίστηκε από ένα τριήμερο ban. Μην τρελαθούμε τώρα.. Σιγά την τιμωρία.
Δεν ξέρω τι έγινε γιατί δεν έχω το τηλ. του Θ. και δεν μπόρεσα και να το βρω!
Επιπλέον, στη πραγματικότητα, μου είναι αδιάφορος ο λόγος του ban...
Δεν θέλω να υπάρχουν ban (πλην τεχνικών λόγων)...
Αν ξανα-κατέβασε καντήλια σε κανένα ο Θ. θα το διαβάζαμε και θα ήμουν ο πρώτος που θα του έβαζα χέρι... (και το έχω κάνει και έχω εισπράξει, όπως ανέμενα... την "λύπη" του και το "ποιος είσαι εσύ"...)
Σκασίλα μου... όπως ακριβώς θα ήθελα να μου φέρονται έτσι ακριβώς φέρομαι... είμαι λοιπόν αλληλέγγυος προς ένα άνθρωπο που γνωρίζω (και προσωπικά) όπως θα ήμουν και προς οποιονδήποτε...
Αυτή είναι η απάντησή μου προς το ερώτημα "τι ψάχνεις τώρα"...
Τώρα που τα σβήσατε και τον αποκλείσατε θα επανέρθει και θα τα συζητάτε και ξανασυζητάτε και θα διαβάζει με ιδιαίτερη "προσοχή" τα μηνύματα "κάποιων" για να βρεί το "λάθος"... Αυτό, και μόνον αυτό, κατάφερε όποιος τον έστειλε...
Και ο κανονισμός του forum θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ad hoc... και θα έχουμε επανάληψη των "παραβατικών" συμπεριφορών...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ κάτι άλλο... 20 χρόνια internet φτάνουν για να καταλάβετε ότι αυτή η νοοτροπία αποκλεισμού και ολικής γόμας δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε όλοι!!!
Βλέπε αυτά που έγραψα στην αρχή.. Δεν υπάρχει λόγος να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό. Φόρα υπάρχουν εδώ και σχεδόν 20 χρόνια..
Διαφωνούμε... με αυτή τη λογική θα μέναμε για πάντα στάσιμοι...
Προσπαθήστε... Ανακαλύψτε ή σπάστε τα μούτρα σας... και ξαναπροσπαθήστε...