Βan

Status
Not open for further replies.
Τιποτα σπουδαιο ,καπως ετσι μου το ειχε θεσει και ενας πολιτευτης οταν διαφωνουσαμε για κατι ενεργεις / αποφασεις της Κυβερνησης , "αυτοι ξερουν καλυτερα " μου ειχε πει .
Απλως αυτο που εγραψες καπως μου το θυμισε ,αυτο ειναι ολο

μπορεί να σου το θύμησε, δεν παύει όμως να ισχύει.

Αυτό που αναφέρθηκε εγώ νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει.Φιλοξενούμαστε από ένα χώρο με 30.000+ μέλη.Δεν γνωρίζονται όλοι με όλους.Με λίγα λόγια δεν μπορώ εγώ να χαρακτηρήσω ως μ@κ@κα τον συνομιλιτή μου επειδή δεν γνωρίζω πως θα το εκλάβει αυτός(ακόμη και να τον γνωρίζω,το θέμα δεν το βλέπουμε μόνο 2 άτομα...).Κατά την γνώμη μου πρέπει ειδικά στα θέματα της Επί παντός να είναι τα πράγματα λίγο πιο αυστηρά...μιας και δεν θέλει πολύ να παρεκτραπούμε.Απλά αναφέρω ότι σε ξένα forum εάν παρεκτραπεί κάποιος μπορεί να μας αποχαιρετήσει για μήνες...οπότε κάθε άλλο παρά ''σφιχτή'' θα χαρακτήριζα την Δ.Ο.

Re: Απάντηση: Βan

Ομολογώ πως αισθάνομαι κάπως παράξενα με το συγκεκριμένο τόπικ.
Απ ότι κατάλαβα ο Νίκος το άνοιξε για μια γενική συζήτηση, οπότε το προσωπικό μου μπαν ήταν αφορμή.
Θέλω να τονίσω πως δεν σκυλόβρισα κανέναν και θεωρώ το μπαν μου άδικο και μεθοδευμένο. Δεν θεωρώ ότι έπαθα τίποτα, ίσα ίσα που είδα ότι τελικά έχω πολλούς φίλους εδώ μέσα.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αυτός που μου το έριξε, αν θέλει, ας μιλήσει. Η δικαιολογία του μπαν πάντως είναι για λύπηση:
"Επαναλαμβανόμενη προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά προς άλλους χρήστες."

Τι έγινε ρε Δημήτρη, ποιός στ´όριξε?

ειναι πολυ δυσκολο σε ενα φορουμ τοσων μελων να μην υπαρχουν παραπονα. καλη πιστη χρειαζεται και ψυχραιμια.
Posted via Mobile Device

Τελικα πιστευω οτι αν ο Δημητρης ηθελε να μαθουμε θα μας ελεγε τι και πως , για να το αφηνει ο ιδιος θα πρεπει να το αφησω και εγω .
Βεβαια καλο θα ηταν να γνωριζαν τα μελη τι και πως ,οχι για να κρινουν η να κατακρινουν αλλα για να μην ειναι αδικοι με καποια πλευρα .

Τουλάχιστον περιορίστε τα ban...

Ας γίνονται αφού πιστέυετε ότι χρειάζονται αλλά μόνο μετά από report του θιγμένου και με απόφαση μετά από ψηφοφορία της ΔΟ, της οποίας τα μέλη όμως να μην επιτρέπεται να είναι συντονιστές s/m κτλ....

Μη δίνεται τέτοια εξουσία στους συντονιστές (τους χαλάτε...:D)

Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να αναρωτηθείτε αν προσβλητική συμπεριφορά είναι μόνον αυτή προς μέλη του forum ή και προς τον Πάγκαλο ή τον Μαρινάκη (αναφέρομαι σε όσους έχω προσβάλει εγώ, αλλά δεν είδα κανένα αποκλεισμό...)

Απλά σκεφτείτε το...

Νίκο, τα ban που "πέφτουν" είναι ελάχιστα, και πίστεψέ με, αν εφαρμόζαμε τον Κανονισμό κατά γράμμα θα έπεφταν πολύ περισσότερα.

Ακόμα και το νήμα στο οποίο συμμετέχουμε αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε, καθότι πρακτικά αποτελεί ευθεία κριτική στην Δ.Ο.

Οπότε, όπως έχω ξαναπεί, είμαστε ήδη πολύ ελαστικοί (με γνώμονα τον Κανονισμό).

Αποτέλεσμα αυτής της ελαστικότητας είναι όταν τελικά πέφτει καμιά "ψιλή" να σας φαίνεται "χοντρή".

Η Δ.Ο. είναι επιφορτισμένη με το δύσκολο έργο (πίστεψέ με..) του να συντονίζει αποτελεσματικά τις συζητήσεις. Όλα τα μέλη της είναι της εμπιστοσύνης της Γ.Δ., και ως εκ τούτου έχουν το δικαίωμα να "τραβάνε αυτιά" χωρίς κάθε φορά να ρωτάνε. Το ολιγοήμερο ban αυτό είναι, τράβηγμα αυτιού. Δεν είναι λογικό να εμπλέκεται ολόκληρη η Δ.Ο. στην περίπτωση που κάποιο μέλος παραβαίνει ξεκάθαρα κάποιο κανονισμό και πρέπει να τιμωρηθεί. Για σοβαρότερες τιμωρίες φυσικά και γίνεται κουβέντα μεταξύ των μελών της Δ.Ο.

Για τις πολύ "βαριές" περιπτώσεις (πολύ σπάνια δηλαδή) το πράγμα φτάνει και στο Δ.Σ. του Σωματείου του avclub.

Όσο αφορά την αιτιολόγηση των τιμωριών, έχουμε επιλέξει συνειδητά να μην συνοδεύουμε τα ban από "δημόσιο διασυρμό".

Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός ενός μέλους δεν είναι κάτι που πρέπει να "διαφημίζεται", καθότι κάτι τέτοιο δεν θα εξυπηρετούσε τίποτα. Θεωρούμε ότι τα μέλη μας δεν έχουν ανάγκη ούτε για "παραδειγματισμό", ούτε έχουν επίπεδο "κατίνας" ώστε να γουστάρουν τέτοιου είδους κουτσομπολιό.

Επίσης θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ο Κανονισμός μας έχει προκύψει από εμπειρία πολλών ετών και από συνεργασία πάρα πολλών έμπειρων ανθρώπων.

Δυστυχώς ή ευτυχώς θεωρούμε ότι ο τρέχον Κανονισμός μας είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, με γνώμονα τη σωστή λειτουργία του χώρου.

Ευχαριστώ και πάλι για το κόπο σου, την υπομονή να ακούς τα μέλη και να μην προσβάλλεις, dim, ειλικρινώς!

Δεν έχω κάτι άλλο να πω... δεν ξέρω τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο...
μερικούς προβληματισμούς έθεσα, σε κάποιους πήρα απάντηση σε κάποιους άλλους όχι... καλά να είμαστε και ας προσπαθήσουμε όλοι να μην προσβάλουμε τον συνομιλητή μας.

Παίδες, υπάρχουν κανόνες εν ισχύ που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε.
Είτε αυτός λέγεται κανόνας λειτουργίας είτε κανόνας netiquete.
Για το αν αργότερα το forum καταφέρει να γίνει αυτοδιαχειριζόμενο, είτε από την internetική ενηλικίωση των χρηστών είτε από τους ψεκασμούς της technocracy είτε από τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης είναι άλλο θέμα.

Από εκεί και πέρα, τα ban σε αυτό το forum είναι πράγματι περιορισμένα και δρουν πυροσβεστικά.
Απόδειξη ότι με τόσους χρήστες μιλάμε για το ban που έφαγε ο Θ και για το προηγούμενο που σύμφωνα με τον Κώστα ήταν πριν από 2 μήνες... Και σε ένα forum που φιλοξενεί φλεγόμενα θέματα.

Πιστέψτε με, σε άλλα fora θα είχαν πέσει τα μόνιμα ban βροχή.

Τι έγινε ρε Δημήτρη, ποιός στ´όριξε?

Δυστυχώς όχι εγώ... :bigcry:

Παίδες, υπάρχουν κανόνες εν ισχύ που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε.
Είτε αυτός λέγεται κανόνας λειτουργίας είτε κανόνας netiquete.
Για το αν αργότερα το forum καταφέρει να γίνει αυτοδιαχειριζόμενο, είτε από την internetική ενηλικίωση των χρηστών είτε από τους ψεκασμούς της technocracy είτε από τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης είναι άλλο θέμα.

Από εκεί και πέρα, τα ban σε αυτό το forum είναι πράγματι περιορισμένα και δρουν πυροσβεστικά.
Απόδειξη ότι με τόσους χρήστες μιλάμε για το ban που έφαγε ο Θ και για το προηγούμενο που σύμφωνα με τον Κώστα ήταν πριν από 2 μήνες... Και σε ένα forum που φιλοξενεί φλεγόμενα θέματα.

Πιστέψτε με, σε άλλα fora θα είχαν πέσει τα μόνιμα ban βροχή.

Δυστυχώς όχι εγώ... :bigcry:

τότε ο King Diamond:grinning-smiley-043

Αν παμε με τους φιλους μου για καφε η ποτα ενα βραδυ και καποιος απο εμας προσβαλλει με απαραδεκτο τροπο καποιον απο τους υπολοιπους για οποιοδηποτε λογο,την επομενη φορα αυτος θα βγει με αλλη παρεα,μεχρι να καταλαβει τη μ...κια του.ban δεν ειναι και αυτο;Και φανταζομαι οτι θα συμφωνησετε οτι ετσι πρεπει να γινεται,αλλοιως οι παρεες,φυσικες και διαδυκτυακες αποκτουν χαρακτηριστικα..american bar.

Για την Ιστορία να πω και μόνο και για να μην υπάρχουν απορίες, ότι το μπαν στο Δημήτρη Θ. το έβαλα εγώ. Επομένως, αναλαμβάνω και κάθε ευθύνη που συνοδεύει αυτήν μου την πράξη.

Αν μου επιτρέπετε να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου. Χωρίς να έχω ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιον απο εδώ μέσα, μπαίνω καθημερινά και βρίσκω κάποια πολύ επιμορφωτικά θέματα. Απο αυτή την άποψη η βοήθεια που μου έχει δώσει αυτό το forum είναι απλά μεγάλη. Υπάρχουν κάποιοι κύριοι όπως ο κύριος Δημητρακούδης, ο κύριος Χατζηγεωργίου, παλαιότερα ο AlexT που απλά έχουν κερδίσει την εκτίμηση μου με τον τρόπο που γράφουν (όταν γράφουν αμιγώς για θέματα τεχνολογίας).
Δεν βλέπω λοιπόν τίποτα το παρεϊστικο σ'όλα αυτά. Αυτή είναι μια διάσταση που βλέπει ο μέσος χρήστης. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες ιδιοσυγκρασίες και κάποιες φορές είναι λογικό να υπάρξουν και κάποια ban.
Το μόνο που πραγματικά απεχθάνομαι είναι η γωμολάστιχα. Συμφωνώ ότι συνιστά παραποίηση της αλήθειας. Ο καθένας μπορεί να κρίνει απο την μεριά του αν είναι ένα Post off topic ή χαλάει το θέμα. Στο τέλος τέλος μπορεί ο εκάστοτε συντονιστής αντί να τραβάει μια διαγραφή να βάζει το post σε spoiler με μια τυποποιημένη σημείωση πχ το παρόν post είναι off topic. Όποιος θέλει το ανοίγει και βλέπει, όποιος δεν πάει παρακάτω.
Όσα γράφω δεν το κάνω για να συγκρουστώ με κανέναν διαδικτυακά. Φαντάζομαι έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας στο Ελλάντα έχουμε πολλούς άλλους τομείς να βγάλουμε το άχτι μας. Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολη είναι η δουλεία του συντονιστή, αλλά ορισμένες φορές η πρόοδος έρχεται όταν αφουγκραζόμαστε και τα μέλη. Σε κάποια φλέγοντα θέματα δεν θα ήταν άσχημα κάποια poll.

Αν είναι να γίνει διάλογος περί των μπαν γενικά, να μπω κι εγώ στην κουβέντα.
Όσο όμως με αφορά, δεν πρόκειται να συμμετάσχω.

@Νικος Πετειναρακης: Μιλάμε για πολύ άκυρο το παράδειγμά σου αδερφέ.

Αν είναι να γίνει διάλογος περί των μπαν γενικά, να μπω κι εγώ στην κουβέντα.
Όσο όμως με αφορά, δεν πρόκειται να συμμετάσχω.

@Νικος Πετειναρακης: Μιλάμε για πολύ άκυρο το παράδειγμά σου αδερφέ.
Iσως φιλε μου και να ειναι,μαλλον εχεις δικιο.Αν χρησιμοποιουσα ως παραδειγμα ενα σπιτι με πολλους φιλοξενουμενους οπου καποιος η καποιοι παραβιαζουν τους κανονες φιλοξενιας προσβαλλοντας αλλους φιλοξενουμενους θα ηταν σωστοτερο ισως.Δεν αναφερομαι βεβαια στη δικη σου περιπτωση,την οποια δε γνωριζω κιολας,προς αποφυγη παρεξηγησης.

Status
Not open for further replies.