Banding ναι η όχι !!!

Papailiasgt

New member
9 November 2013
61
Βλέπετε ότι βλέπω.ειμαι εγώ περίεργος η το πρόβλημα είναι τεράστιο. Σκέφτομαι να την πάω πίσω αλλά σκέφτομαι ότι θα έρθω σε αντιπαράθεση ,για κάτι που σε sd κανάλια δεν διακρίνεται. Βλέπω όμως πολύ μπάλα και χαλιεμαι. Εκεί το πρόβλημα είναι συνεχόμενο και έντονο. Μιλάμε για Sony 60w 855b.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    18.3 KB · Views: 241
  • image.jpg
    image.jpg
    19.2 KB · Views: 240
  • image.jpg
    image.jpg
    14.8 KB · Views: 238
Βλέπετε ότι βλέπω.ειμαι εγώ περίεργος η το πρόβλημα είναι τεράστιο. Σκέφτομαι να την πάω πίσω αλλά σκέφτομαι ότι θα έρθω σε αντιπαράθεση ,για κάτι που σε sd κανάλια δεν διακρίνεται. Βλέπω όμως πολύ μπάλα και χαλιεμαι. Εκεί το πρόβλημα είναι συνεχόμενο και έντονο. Μιλάμε για Sony 60w 855b.

Είναι Ενοχλητικό. ..Βέβαια μην ξεχνάς ότι είναι 60 ίντσες και είναι συχνό σε τετοιο μέγεθος. .Εγώ θα δοκίμαζα για νέα, αλλά πριν την πάρω θα την τσέκαρα. ..από clouding τα πάει καλα? Μπορεί να πάρεις μια που να μην εχει banding και να έχεις clouding

Απάντηση: Re: Banding ναι η όχι !!!

Από clouding δεν έχω κανένα προβλημα. Δεν ξέρω κατα πόσο θα παραδεχτούν οτι όντως ειναι προβλημα. Μήπως γνωρίζεις πόσες μέρες προθεσμία δίνει doa.
Είναι Ενοχλητικό. ..Βέβαια μην ξεχνάς ότι είναι 60 ίντσες και είναι συχνό σε τετοιο μέγεθος. .Εγώ θα δοκίμαζα για νέα, αλλά πριν την πάρω θα την τσέκαρα. ..από clouding τα πάει καλα? Μπορεί να πάρεις μια που να μην εχει banding και να έχεις clouding

Re: Απάντηση: Re: Banding ναι η όχι !!!

Από clouding δεν έχω κανένα προβλημα. Δεν ξέρω κατα πόσο θα παραδεχτούν οτι όντως ειναι προβλημα. Μήπως γνωρίζεις πόσες μέρες προθεσμία δίνει doa.

Ανάλογα την εταιρεία. Συνήθως 7 μέρες

Ναι φυσικά και βλέπουμε, όμως δεν είναι bandimg, αλλά dse (dirty screen effect). Μην το ψαξεις άλλο, δεν υπάρχει λογος. Οι sony γενικά είναι και απο τις πιο καθαρές στην καρτέλα του γκρι. Μέχρι εκεί φτανει η τεχνολογία των lcd led σήμερα, αναμένοντας τις oled.

http://www.rtings.com/info/gray-uniformity-tvs-dirty-screen-effect-dse

*The dirty screen effect is especially apparent in moving shots of uniform colors, like you would see while*watching football or hockey.

Unfortunately, there is no fix to this problem. If you have a really bad case of DSE, you should return or exchange your TV. Extreme cases are usually covered under warranty.

Από τις φωτό βλέπω μια ανομοιομορφία με ελαφρώς πιο μωβ χρώμα στην αριστερή μεριά. Αυτό το βρίσκω πιο σπαστικό από το DSE.

Απάντηση: Re: Banding ναι η όχι !!!

Σκέφτομαι να την γυρίσω πίσω για αντικατάσταση. Του πεθερου μου η 55w815 δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Φοβάμαι βέβαια μήπως πηγαίνοντας για καλό μου βγει σε κακό. Από clouding είμαι σε τέλεια κατάσταση. Φοβάμαι μήπως μου έρθει tv και έχει και από αυτό και τραβάει τα μαλια μου. Η αλήθεια είναι ότι το πάνελ μου έχει μπολικες σκιές δεν είναι μόνο μια.

Αν έχεις πετύχει πάνελ αυτού του μεγέθους χωρίς clouding, ίσως θα ήταν καλύτερα να το κρατήσεις κι ας έχει και λίγο DSE/Banding... :rolleyes: