Bang and olufsen για επισκευή

Foluke

New member
5 March 2021
36
Καλησπέρα,
Βρήκα ένα ζευγάρι ηχεία bang and olufsen 6513 λένε πάνω ειναι αρκετά ταλαιπωρημένα .οπότε θέλω να τους αλλάξω ύφασμα ήχο διαπερατό αρχικά οπότε αν ξέρετε που θα βρω σχετικά οικονομικά . Στο ένα από τα δύο διαπίστωσα ότι δουλευει μόνο το ένα μεγάφωνο (έχει δύο μεγάφωνα και ένα twitter ) που μπορώ να βρω ; Είναι 5" , 8ω 88db αν δεν κάνω λάθος

εδώ έχει το service manual. Ισως το χρειαστείς.

s-l1600.webp

Αυτά είναι τα woofer?
Εδώ τα έχει σαν ΝΟΚΙΑ/ΙΤΤ.

Αλλά μπορείς και να τα πας για επισκευή

• Like
Reactions: ln()
Αφού δεν παίζει το ένα από τα 2 woofer, μπορεί πχ να έχει κοπεί το πηνιόσυρμα μέσα.
Υποθέτω πως έλεγξες ότι συνδέονται κανονικά και τα 2 καλώδια από το crossover στο νεκρό μεγάφωνο.
Αυτός που θα κάνει (αν το αποφασίσεις) την επισκευή του μεγαφώνου, μάλλον θα αλλάζει και πανιά.

Μια ερώτηση για το κόστος επισκευής, θα σου δείξει αν αξίζει.
Αν είσαι Αθήνα υπάρχει ο Πανταζόπουλος (2103822001) στο κέντρο, ο Γουσέτης (2109578496) στην Καλλιθέα κ.α.

Last edited:
  • Like
Reactions: #@george@#
Έχει κάει τι ένα μεγάφωνο τώρα που τα άνοιξα. Σε απλη ερώτηση που έκανα σε τεχνικό στην Πάτρα μου είπε δεν αξίζει να ασχοληθείς. Αλλά θέλω να βρω ένα 5" 8ω 88 db να το αλλάξω και υφάσμα να περάσω καινούργιο. Αν έχετε οικονομικές προτάσεις και μπορείτε να μου στείλετε κάποιο λινκ.

Δεν αρκούν τα στοιχεία αυτά για να βρεις ένα συμβατό μεγάφωνο. Πρέπει να ξέρεις όλα: ένταση μαγνητικού πεδίου, μήκος και διάμετρο πηνίου, συχνότητα συντονισμού, ενδοτικότητα της ανάρτησης κ.ο.κ. Ακόμα και αν ταιριάζει το περίγραμμα στη θέση και την τρύπα του κουτιού.
Ενας μεγαφωνας θα μπορούσε να τυλίξει νέο πηνίο.

Ειναι και κολλημένο και δεν μπορώ να το βγάλω... Πόσο θα κοστίζει η διαδικασία που περιγράφεις;

Μια και είσαι σε νήμα αγοράς ενισχυτή-ηχείων-καλωδίων, εγώ θα έλεγα να αποφύγεις την ταλαιπωρία, να τα στείλεις στην ανακύκλωση και να πάρεις ένα ζευγαράκι οικονομικά bookshelf να ακούς σαν άνθρωπος. Καλύτερα θα παίζουν έτσι κι αλλιώς από αυτά που έχεις, τα οποία δεν παίζουν κι όλας στην παρούσα φάση.

Λίγο μπερδεύτηκα γιατί δεν φαίνεται καλά στην φωτό.

Στα δύο αριστερά μεγάφωνα, είναι κολλημένα τα καλώδια πάνω στην μεταλλική στεφάνη του μεγαφώνου?

Και κάτω δεξιά, που πηγαίνουν τα δύο καλώδια?IMG_20250719_115254B.jpg

Αν λες για το πράσινο είναι η έξοδος εκει συνδέεις τα καλώδια των ηχείων για πάνε στο ενισχυτή

όχι το πράσινο-μαύρο, τα δύο μαύρα κάτω δεξιά που είναι μέσα στον κόκκινο κύκλο.

Το πιό βασικό είναι στα μεγάφωνα που φαίνεται το καλάι. Επίσης μέσα σε κόκκινους κύκλους.

Στην πλακέτα πάνε. Γενικά μέτρησα και με πολύμετρο και έχει κανονικά ως εκτός από το χαλασμένο