Βάψιμο τοίχου 2X1.5μ για Optoma HD30

jastonas

New member
24 February 2010
56
Μετά την αγορά του Optoma HD30 με την βοήθεια μελών του φόρουμ, πάμε στο βήμα της οθόνης! Και επειδή βλέπω διαφορετικές συμβουλές για διαφορετικούς τοίχους και προτζέκτορες, και δυστυχώς στο ίντερνετ ότι βρήκα είναι αμερικάνικο και δεν νομίζω να καταφέρω να προμηθευτώ τα χρώματα, θα μπορούσατε να μου πείτε τι χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων προτείνετε για τον προτζέκτορα μου;

Τα χαρακτηρηστικά του προτζέκτορα είναι τα εξής:

[TABLE="class: SpecificationTable"]
[TR]
[TD="align: left"]Display Technology[/TD]
[TD="class: SpecificationTextCell, align: left"]DLP[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Native Resolution[/TD]
[TD="class: SpecificationTextCell, align: left"]1080p 1920 x 1080[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Brightness[SUP]1[/SUP] (Bright Mode)[/TD]
[TD="class: SpecificationTextCell, align: left"]1600 ANSI Lumens[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: left"]Contrast[/TD]
[TD="class: SpecificationTextCell, align: left"]25,000:1[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: SpecificationTable"]
[TR]
[TD="align: left"]Features[/TD]
[TD="class: SpecificationTextCell, align: left"]Full 3D 1080p Support, Dynamic Black, 2 x ZF2100 Glasses and ZF2100 Emitter included

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ο τοίχος είναι μεγάλος αλλά λόγω παραθύρων και άλλων εμποδίων, το μέρος που πέφτει τώρα και μπορεί να βαφτεί είναι λευκό και 2m x 1.5m. Έχει καιρό να βαφτεί οπότε ίσως χρειαστεί περιποίηση πρώτα.

Ευχαριστώ!

Last edited:
Καλησπέρα!

Το κάδρο σου θα είναι 92'' (2.03 χ 1.14).

Αν δεν είσαι φανατικός του 3D, αλλά, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για 2D, θα σου έλεγα να πας στο Caparol Grau 20.
Αν βλέπεις αρκετό 3D, θα σου πρότεινα το Tundra 2133-70 της Benjamin Moore.
Φινίρισμα ματ και για τα δύο (φλατ το λέει η Μπέντζαμιν, μην σε ανησυχεί).

Στοκάρισμα και τρίψιμο στον τοίχο για να τον κάνεις όσο μπορείς χαρτί.....ένα χέρι αστάρι και έπειτα βάφεις 2 ή 3 χέρια.

Θα πάω για το 2D μάλλον... γιατί ο χώρος είναι κακός για 3d. Έχει διάφορα αντικείμενα αριστερά δεξιά και χαλάνε το viewing experience :(

Μαύρο πλαίσιο να βάλω με ένα απλό μαύρο χρώμα;

Re: Απάντηση: Βάψιμο τοίχου 2X1.5μ για Optoma HD30

Καλησπέρα!

Το κάδρο σου θα είναι 92'' (2.03 χ 1.14).

Αν δεν είσαι φανατικός του 3D, αλλά, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για 2D, θα σου έλεγα να πας στο Caparol Grau 20.
Αν βλέπεις αρκετό 3D, θα σου πρότεινα το Tundra 2133-70 της Benjamin Moore.
Φινίρισμα ματ και για τα δύο (φλατ το λέει η Μπέντζαμιν, μην σε ανησυχεί).

Στοκάρισμα και τρίψιμο στον τοίχο για να τον κάνεις όσο μπορείς χαρτί.....ένα χέρι αστάρι και έπειτα βάφεις 2 ή 3 χέρια.

Πήγα στην Πάτρα που μένω να αγοράσω Caparol και μου είπαν ότι μόνο αθήνα θα τα βρω αυτά τα χρώματα. Ξέρεις μήπως το αντίστοιχο σε Berlin / Vitex ώστε να το προμηθευτώ από Πάτρα;

Ευχαριστώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάψιμο τοίχου 2X1.5μ για Optoma HD30

Πήγα στην Πάτρα που μένω να αγοράσω Caparol και μου είπαν ότι μόνο αθήνα θα τα βρω αυτά τα χρώματα. Ξέρεις μήπως το αντίστοιχο σε Berlin / Vitex ώστε να το προμηθευτώ από Πάτρα;

Ευχαριστώ...

Η Vitex έχει και RAL χρώματα. Ζήτησε το 7047.

Μια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς.... Ο προβολέας μου τώρα είναι ένας Epson TW 3600. Υπάρχει περίπτωση επειδή η απόσταση του προβολέα από την οθόνη θα είναι μεγάλη, δηλαδή 5 μέτρα , να μην μπορεί ο προβολέας να δίνει εικόνα στις 100´´ αλλά να ανοίγει περισσότερο?

Μια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς.... Ο προβολέας μου τώρα είναι ένας Epson TW 3600. Υπάρχει περίπτωση επειδή η απόσταση του προβολέα από την οθόνη θα είναι μεγάλη, δηλαδή 5 μέτρα , να μην μπορεί ο προβολέας να δίνει εικόνα στις 100´´ αλλά να ανοίγει περισσότερο?

Συμφωνα με το calculator του projectorcentral θα παιζει στα πεντε μετρα 100 ιντσες με το ζουμ στο 1.26

http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW3600-projection-calculator-pro.htm