Βάψιμο ξύλου....

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τι εννοείς Νίκο διαβολίκ, λέγοντας πως το ωμό λινέλαιο δεν στεγνώνει ποτέ?
καθόρισε λίγο το δεν στεγνώνει....

Μου το είπε ο φίλος μου ο καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί και αυτός τα Auro (ουσιαστικά και εγώ από αυτόν τα έμαθα).

Παιδιά γνωρίζετε κάτι περι νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας που επιτάσσει τα χρώματα νερού να είναι πλέον μόνο χρώμα;Μέχρι τώρα,κάποια τουλάχιστον,ήταν συντηρητικό ξύλου,με χρώμα,όπως τα vitex πχ.Πλέον όλες οι νέες παραλαβές είναι χωρίς συντηρητικά μυκητοκτόνα κλπ.Ενημερωθήκαμε απο την ίδια την εταιρία προχτές,με τον κουμπάρο μου που τα πουλάει.Οι νέες παρτίδες έχουν μπροστά απο τους κωδικούς το 2.Πχ,η καρυδιά απο 252 με συντηρητικό,πλέον είναι 2252,δηλαδή μόνο χρώμα.Το νου σας.

Κύριοι θα ήθελα έναν μίνι οδηγό για βαφή mdf.Πώς πάει η σειρά επεξεργασίας;Στοκάρισμα παντού-τρίψιμο-αστάρι-χρώμα;Και τι χρώμα;Λαδομπογιά με ρολάκι;Σας ευχαριστώ.

Παιδιά κάποιος;Επείγομαι..

μολις σκονταψα σε αυτο το βιντεο
γενικα τι λεει αυτο το λαδι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

[/COLOR]χμμμ....
μιγμα ελαιο και βερνικιου?
https://en.wikipedia.org/wiki/Danish_oil

http://danish-oil.com/

Δεν εχει βερνικι, εχει λαδι και ειδικα στεγνωτικα. Ειναι και food/toy safe, δες το παραπανω λινκ.

Με ενδιαφερει το μιγμα λαδιου και βερνικιου επειδη θα ηταν πολυ βολικο. Εχω 2-3 ειδη λαδιων καθως και βερνικια νερου και πολυουρεθανης -και θα πειραματιστω στο αμεσο μελλον.

σε βλπω ετσι
6436584-illustration-of-Crazy-scientist-Stock-Vector-cartoon-scientist-chemistry.jpg

ειπα βρκινικι γιατι παντοτε αναφερεται και η λεξη varnish στην συσταση

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Επειδή έχω πάρει ήδη τα υλικά για να προσπαθήσω να κάνω λάκα ένα έπιπλο που έχω φτιάξει μετά από συζήτηση με ένα φίλο που κάνει αυτή την δουλεία η διαδικασία βαφής MDF που μου υπόδειξε είναι
ελαφρύ τρίψιμο στα σόκορα , σουλφασέρ νερού , τρίψιμο με 220 σιλερόχαρτο χωρίς νερό , λάκα νερού τρίψιμο με 320 , βερνίκι νερού και τρίψιμο με 1500
Τα υλικά που μου πρότεινε είναι της Milesi και κόστος 50,00 μαζί με γυαλόχαρτα 3Μ πινέλο και ρολάκι.
Όταν ξεκινήσω με το καλό θα βάλω φωτογραφίες από την διαδικασία

To κακο με αυτα τα σπιτικα ματζουνια για παλαιωση ξυλου ειναι οτι τις περισσορες φορες η 'παλαιωση' δειχνει αηδια και μαλιστα μεγαλη...

Το εχω προσπαθησει με διαφορα ειδη καφε, τσαγιου και αλλα τροφιμα.. :)))

Γούστα ειναι Μιχάλη. Εγω έκανα το ξυδοτσαγο και βγήκε αρκετά καλό για τα γούστα μου.

Παιδιά ότι πιό τέλειο έχω δουλέψει σε χρώμα,σε απόχρωση καφέ,και όχι αυτό της φωτό αλλά αυτή βρήκα πρόχειρη.Καμμία σχέση με οτιδήποτε άλλο,η ποιότητα πληρώνεται βέβαια..14 τα 750 ml αλλά χαλάλι.

Attachments

• clousil-lasur-verniki-ksulou-700x700.jpg
    clousil-lasur-verniki-ksulou-700x700.jpg
    78.3 KB · Views: 259
Θέλω τα φώτα σας. Έχω χρησιμοποιήσει για βαφή κατασκευής σε εξωτερικό χώρο αυτό το βερνίκι από το LIDL σε χρώμα καφέ καρυδιάς. Παρόλο που γράφει πως είναι και για εξωτερικό χώρο πιστεύω πως καλό θα ήταν να το περάσω κι ένα διάφανο μη γυαλιστερό βερνίκι για μεγαλύτερη προστασία από την βροχή, αλλά και για να μην ξασπρίσει το χρώμα.

Πρόκειται για ένα διακοσμητικό mini-deck φτιαγμένο από παλετόξυλα. Δεν θα πατάει κανείς, αλλά του χρόνου θα κατασκευάσω και ζαρτινιέρες που θα ακουμπούν πάνω του.

Θα προτιμούσα κάποιο βερνίκι νερού και οπωσδήποτε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ρολό. Έχω και αυτό της Bondex, αλλά είναι αρκετά πηχτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ρολό. Δεν ξέρω βέβαια κι αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω μιας και είναι εμποτισμού.

εάν της bondex που έχεις είναι νερού, μπορείς απλά να το αραιώσεις με λίγο νερό για να δουλεύεται ευκολότερα.