Βάψιμο ξύλου....

Σε κόντρα πλακέ ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για αδιάβροχοποίηση και γενικά αντοχή έξω?

Δύο χέρια βελατουρα και μετά λαδομπογια?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ναι.

Kαλυτερα να χρησιμοποιουνται ιδιου τυπου βερνικια.

Βεβαια ειναι αληθεια οτι εχω περασει βερνικι κρουστας νερου πολλες φορες πανω απο βερνικι εμποτισμου διαλυτου χωρις προβλημα. Το αντιθετο που λες εσυ δεν εχει τυχει να το κανω.

Εχω διαβασει ομως οτι το βερνικι διαλυτου μπορει να μην αντιδρασει καλα πανω στο βερνικι με βαση το νερο που ειναι θεωρητικα πιο 'αδυνατο'.
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα μου φαινεται λογικο οτι ενα βερνικι με διαλυτικο ισχυροτερο του υποστρωματος να μπορει να επηρρεασει το υποστρωμα δημιουργωντας ατελειες.

Εμενα, παντως, που εκανα ακριβως αυτο, πανω σε κοντρα πλακε και σανιδες "σουηδικου", μια χαρα μου βγηκε. Τουλαχιστον, απο οσο μπορω να κρινω με το δικο μου ματι και προς το παρον. Αν αργοτερα χαλασει..δεν ξερω.

Εχω διαβασει ομως οτι το βερνικι διαλυτου μπορει να μην αντιδρασει καλα πανω στο βερνικι με βαση το νερο που ειναι θεωρητικα πιο 'αδυνατο'.
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα μου φαινεται λογικο οτι ενα βερνικι με διαλυτικο ισχυροτερο του υποστρωματος να μπορει να επηρρεασει το υποστρωμα δημιουργωντας ατελειες.

αυτη ακριβως την εξηγηση μου εδωσε φιλος βαφεας για τον λογο του ξεφλουδισματος/ψωρας στα αυτοκινητα.
Για οικολογικους λογους η μπογια ειναι υδατοδιαλυτη αλλα το βερνικι δεν σηκωνει να γινει.
παντως μισο χρονο τωρα εχω επισκευασμενο ξεφλουδισμα με νεο βαψιμο τοπικα και βερνικι πουλεουρεθανης ξυλου απο πανω, στο πορτμπαγκαζ.

ναι..εκει που φουσκωσε και ξεφλουσισε το χρωμα...με την μπατονετα, λιγο λιγο, σχεδον εκανα drybrushing για οσους ξερουν απο πλαστικομοντελιστικα.
ΚΑΙ ειναι καλυτερο στο ματι, και προστατευει, και πιθανον να σφραγισε και τα ορια οπου παει να φυγει το υπολοιπο (επειδη μπαινει υγρασια)

για να μην πουμε για τον μπαλωμα στον μαρσπιε που δυσκολευτηκα να το βρω οταν πηγα να βαλω 2ο στρωμα:flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Καλημερες..

Μπορεις να περασεις πανω απο βερνικι εμποτισμου νερου ,που θα βαλεις για χρωμα πιο πολυ σε μια κατασκευη, βερνικι πολυουρεθανης διαφανο για προστασια; Αν ειναι να μπει σε εξωτερικο χωρο..

Εαν περασεις νερου δεν υπαρχει προβλημα...εαν περασεις δυαλιτου τοτε θα ξεκινησουν τα προβληματα σου....μετα λογου γνωσεως...!!!

Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Πολυουρεθανης νερού; πρώτη φορά το ακούω 😅
Ή αναφέρεσαι στο πρώτο σκέλος της ερώτησης; Δημάδη αυτό που σκέφτομαι να δοκιμάσω εξαρχής..;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Μπορεις να περασεις πανω απο το βερνικι εμποτισμου νερου δεν υπαρχει κανενα προβλημα..αυτο εννοω....

Aπο τα καλυτερα...
https://benjaminmoore.gr/product/422-wood-%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b5%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b3%cf%85/

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Εμενα, μια φορα, με μπερδεψατε 😛

Η σουμα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο:)
Το βερνικι εμποτισμου με βαση το νερο ειναι καλο να συνδυαζεται μετα (αν χρειαζεται) με βερνικι φινιρισματος/κρουστας νερου.
Το βερνικι εμποτισμου με βαση καποιο διαλυτη ειναι καλο να συνδυαζεται μετα (αν χρειαζεται) με βερνικι φινιρισματος/κρουστας διαλυτη (πολυουρεθανης).

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Ο κανονας ειναι συντηρητικο νερου και μετα βερνικι νερου ή συντηρητικο διαλυτου και μετα βερνικι διαλυτου, τα υπολοιπα ειναι πειραματισμοι.
Προσοχη γιατι υπαρχουν βερνικια πολυουρεθανης που προοριζονται μονο για εσωτερικη χρηση, καθως δεν τα πανε καλα με τα UV.

Ωραία κατάλαβα..
Κάτι άλλο, θέλω να βάψω μαύρη μια λευκή βιβλιοθήκη του ικεα.
Θα την τριψω λίγο να αγριέψει με ένα ψιλό, μετά θα περάσω ένα χέρι βελατουρα νερου που έχω ήδη.
Τι χρώμα θα πάρω έπειτα;
Ριπολινη νερού;

Θα τριψεις παρα πολυ ελαφρα, θα σκουπισεις πολυ καλα με λιγο βρεγμενο πανι, και μετα θα περασεις Fresh Start μετα απο μια μερα θα περασεις ριπολινη νερου. Πριν απο 10 χρονια το εκανα σε παιδικη βιβλιοθηκη και μεχρι σημερα ειναι jet. Απο τοτε, χρησιμοποιω Fresh Start σε καθε μεταποιηση.

Μπορεις να περασεις πανω απο το βερνικι εμποτισμου νερου δεν υπαρχει κανενα προβλημα..αυτο εννοω....

Aπο τα καλυτερα...
https://benjaminmoore.gr/product/422-wood-%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b5%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b3%cf%85/

αα ωραια δεν ηξερα οτι υπαρχει και νερου.. ενδιαφερον

Ωραία κατάλαβα..
Κάτι άλλο, θέλω να βάψω μαύρη μια λευκή βιβλιοθήκη του ικεα.
Θα την τριψω λίγο να αγριέψει με ένα ψιλό, μετά θα περάσω ένα χέρι βελατουρα νερου που έχω ήδη.
Τι χρώμα θα πάρω έπειτα;
Ριπολινη νερού;
Καποια γνωμη για αυτο ;

Οταν εψαχνα για το προτζεκτακι μου, στα leroy τουλαχιστον, δεν ειδα να εχει βερνικι κρουστας νερου. Ισως δεν εψαξα καλα. Οποτε αναγκαστικα εβαλα διαλυτη, πανω απο εμποτισμου νερου. Το μελλον θα δειξει αν βγαλει προβλημα. Αρχικα, παντως, φαινεται μια χαρα.

Καλησπέρα σε όλους!Μια μικρή βοήθεια όσον αφορά τη συντηρηση-βαψιμο παρκέ.
Πρόκειται για παρκέ 30ετιας σε κρεβατοκαμαρα όπου πατάμε μόνο με παντοφλες το οποίο σκέφτομαι να αλλάξω χρώμα(εννοείται τη δουλειά θα την κάνει κάποιος επαγγελματιας).Σκέφτομαι για βερνίκι νερού ενός συστατικού σατινε για τελείωμα και για το χρωματιστό να το πάρω εγώ και ο,τι περισσέψει να κάνω τα καπάκια από καποια έπιπλα που φτιάχνω(κομοδινο,σιφινιερα κ.λπ).
Έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο κι αν εχετε να μου συστήσετε κάποιο χρωματιστό βερνίκι πατωματων(τείνω προς ανοιχτή καρυδιά).
Δεν γνωρίζω τι ξύλο ακριβώς είναι το παρκέ,θα το δει ο πατωματζης όταν έρθει.Μου είπε ότι αν δεν είναι ιροκο ή κάποιο εξωτικό ξύλο το αλλάζει το χρώμα κανονικά χωρίς προβληματα
Σας παραθέτω φωτο
57796166bd3a4b9087c8ead52e131ffb.jpg
0403585b0f6804781647f43de6ae0636.jpg

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους!Μια μικρή βοήθεια όσον αφορά τη συντηρηση-βαψιμο παρκέ.
Πρόκειται για παρκέ 30ετιας σε κρεβατοκαμαρα όπου πατάμε μόνο με παντοφλες το οποίο σκέφτομαι να αλλάξω χρώμα(εννοείται τη δουλειά θα την κάνει κάποιος επαγγελματιας).Σκέφτομαι για βερνίκι νερού ενός συστατικού σατινε για τελείωμα και για το χρωματιστό να το πάρω εγώ και ο,τι περισσέψει να κάνω τα καπάκια από καποια έπιπλα που φτιάχνω(κομοδινο,σιφινιερα κ.λπ).
Έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο κι αν εχετε να μου συστήσετε κάποιο χρωματιστό βερνίκι πατωματων(τείνω προς ανοιχτή καρυδιά).
Δεν γνωρίζω τι ξύλο ακριβώς είναι το παρκέ,θα το δει ο πατωματζης όταν έρθει.Μου είπε ότι αν δεν είναι ιροκο ή κάποιο εξωτικό ξύλο το αλλάζει το χρώμα κανονικά χωρίς προβληματα
Σας παραθέτω φωτο
57796166bd3a4b9087c8ead52e131ffb.jpg
0403585b0f6804781647f43de6ae0636.jpg

Μια πιο αντιπροσωπευτική ισως
75665c5a1111f4912a5d62ad917191c3.jpg

Προσωπικά θα διάλεγα βερνικι 2 συστατικών νερου για να γίνει πιο σκληρό...
Του ενός συστατικού δεν έχει αντοχή στην καταπόνηση και στο χρονο.. ..γιατι ο καταλύτης κάνει όλη την δουλειά.
Ένα πολύ καλό βερνίκι πάτωμάτων ,δοκιμασμένο,του νερού με που καλη αντοχή σε τριβή και ελαστικότητα είναι της Erlac
https://erlac.gr/προϊόντα/aquatec-floor-varnish-gloss/

Έχει και το ασταρι της που απο γνωριζω χρωματιζεται...
Εάν εταιρίες είναι ακόμα της Bona αλλά και της Vernilac...
Σε κάθε περίπτωση και οι 3 είναι πολύ καλές...

Πάντως από πλευρά σκληρότητας και τριβής του νερού δεν μπορούν να συγκριθούν με του διαλυτικου 2 συστατικών ......το λέω γιατί έχω περάσει και από τα 2 και η εμπειρία μου λέει ότι έχουν διάφορες...

Φυσικά ο πατωματζης σου θα πει πιο και πως αφού εχει μεγαλύτερη εμπειρία...

Δεν γνώριζα ότι υπάρχουν δύο συστατικών βάσης νερού.Απλα θέλω να αποφύγω τη γυαλαδα,μου αρέσει πιο πολύ κάτι σε σατινε.
Θα ρωτήσω τον πατωματζη τι υλικά χρησιμοποιεί και τι μου προτείνει απλά ήθελα να μην πάω "αδιάβαστος" και με πάει εκεί που θέλει αυτός.
Κάνα δυο τηλέφωνα που έκανα σε τυχαίους που βρήκα στο ιντερνετ άκουγα εντελώς διαφορετικά πράγματα κι ένας φίλος που έκανε πρόσφατα συντήρηση στο δικό του σπιτι μου σύστησε κάποιον και έμεινε πολύ ικανοποιημενος χωρίς να γνωρίζει πολλά πράγματα