Βάψιμο ξύλου....

Να μην χτυπαει άσχημα!Λεπτομέρειες ειναι γιατι το κρεβάτι δεν το βλέπει και κοσμος οπως ενα έπιπλο σαλονιου.

Αν είναι εμφανές δύσκολα να μην διακρίνεται.
Ίσως στόκος μαζί με πριονίδι απ´το ίδιο ξύλο αλλά και πάλι θα φαίνεται.
Εγώ στα γεμίσματα χρησιμοποιώ κόλλα στιγμής με ίδιο πριονίδι, Κι επειδή είναι βαθύ δεν γίνεται με τη μία. Χρειάζεται κόλλα κι από πάνω πριονίδι. Μόλις στεγνώσει επαναλάμβάνεις 2-3 φορές μέχρι να γεμίσει. Μετά τρίβεις,.

Η ξυλοκολλα με το πριονίδι είναι ότι καλύτερο. Εναλλακτικά αν χωράει βάλε μια καβιλια μέσα και από πάνω στόκο πεύκο.

Και στις δύο περιπτώσεις καλο τρίψιμο μετά και θα φαίνεται σαν το φυσικό "ελάττωμα" που έχει το ξύλο. Άλλωστε το μασιφ ξύλο δεν είναι καπλαμας που μπορεί να είναι αψεγάδιαστο,αλλά κουβαλάει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ο μόνος που θα μπορεί να δει το ελάττωμα θα είσαι εσύ, βέβαια αυτό είναι το χειρότερο ,αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος θα μπορεί να το διακρίνει μετά.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Αν ειναι μικρη η ζημια,με ενα σκαρπελο βγαζεις ενα κοματακι απο καπλαμα απο το κρεβατι απο ενα μερος που δεν φαινεται(κατω μερος,πλατη κτλ) το κολλας με ξυλοκολα η στιγμης,ελαφρυ ξυσιμο και τελειωμα με οτι υλικο εχει περαστει πριν το κρεβατι(βιντεο με μεγαλη ζημια,απλως για να δεις τι λεω) https://www.youtube.com/watch?v=LD6CWSF1VoQ

Ενας αλλος τροπος ειναι ξυλοστοκος και βαψιμο με μερακι https://www.youtube.com/watch?v=YPO2ChfxJmU

Καλησπέρα! Ειναι πεύκο Και του κόλλησα καπλαμα αμερικάνικη καρυδιά.θα ακολουθήσω το βίντεο που εβαλε ο φιλος σαο Πάολο!

Και μια βρΑδινή φωτο!
2f3c262affc33b0c51e44cc40a85e260.jpg

Στάλθηκε από το MYA-L41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Με αφορμή ένα λιπαντικό σπρέυ με μεγάλη ημερομηνία λήξης που είχε ανεβάσει ο Νεκτάριος..Ο κουμπάρος μου έχει χρωματοπωλείο, και τις προάλλες που ξεσκάρταρε ανακάλυψε κάτι Γερμανικά βερνίκια ξύλου που είχε εκεί σίγουρα από πριν το 2000. Πανάκριβα τότε μου είπε, και γι αυτό δεν "έφυγαν" όλα, τότε το μαγαζί το είχε ο πατέρας του, και όταν ανέλαβε αυτός τα βερνίκια ανέβηκαν σε ένα ψηλό ράφι απομόπου δεν κατέβηκαν ποτέ.. Ιδού:

Attachments

• IMG_20200419_154256.jpg
    IMG_20200419_154256.jpg
    83.8 KB · Views: 132
  • IMG_20200419_154307.jpg
    IMG_20200419_154307.jpg
    60.6 KB · Views: 127
40+ χρονια ημερομηνια ληξης!! Ετσι ειναι τα ποιοτικα προιοντα, δεν μου κανει πλεον εντυπωση.
Σαν αμερικανικα και γιαπωνεζικα λιπαντικα σπρευ του πατερα μου που ανεβασα προχτες, που εχουν μια 50ετια+ στην πλατη τους και ακομα διατηρουνται λειτουργικοτατα!!

Πολύ παλιά βερνίκια τα συγκεκριμένα...νομίζω τα είχαμε δουλεψει την δεκαετια του 2000 με τον πατέρα μου....Εαν δεν κάνω λάθος νομίζω νευτιου είναι το συγκεκριμένο...
Μπορεί να είχε και κάνα 20ευρω το λιτρο...
Το ανοιξες/χρησιμοποιήσεις Νικόλα να δεις πως είναι....;

Το ένα παγκάκι είναι έτοιμο! Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα αν και δυσκολεύτηκα να το συναρμολογησω. Έχω την εντύπωση ότι το ένα πόδι είναι ελαφρώς πιο μέσα στο κάτω μέρος. Το βιδωσα κια το ξεβιδωσω 2-3φορες αλλά πάλι στραβο μου φαίνεται. Θα σας βάλω τα βήματα όταν θα κάνω το άλλο γιατί όταν το έφτιαχνα είχα θέμα με το κινητό. Τελικά να σημειώσω πως εβαλα βερνικι για δύο λόγους:
1ον γιατί όπου και αν έψαξα στο ιντερνετ το teak oil λέει ότι δεν κάνει για πεύκο και λέει ότι το μαυρίζει και ότι θα θελει σύντομα κι άλλο χερι
2ον γιατί σκέφτομαι οπότε ξανά χαλάσουν τα ξύλα να τα αντικαταστήσω με πιο σκληρό ξύλο και να τα περνάω με teak oil. Παντα άλλωστε μου φαινόταν πολύ μαλακα σαν ξυλα. Κάθονται δύο άτομα και λυγίζουν επικίνδυνα.
b799c01a8323d1de19fb50732b5d8f01.jpg
91deabe359dad1f58e79f0467ed50c0e.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεσποινα το αποτέλεσμα φενεται πολύ καλό...!!!
Τα ξύλα είναι καθαρά από ακρη σα ακρη....Και αυτό οφείλεται και στο βερνίκι που δίνει κάτι της από εχτρα ζωηραδα...

Τα ξύλα πάντως μου φενονται μια χαρά.. δεν ξέρω εαν από την κάτω πλευρά έχουν ανοίξει αλλά δεν βλέπω το λόγω να τα αλλαξεις εξαιτίας επειδή λυγίζουν.....
Καποτε σε ενα παγκακι που ηταν ετοιμα να ανοιξουν τα ξυλα τοποθετησαμε 50 ποντους εαν θυμαμαι καλα πλακέ στρατζαριστο 2-3 πόντων πλάτους και 1-2 χιλιοστά παχους σε 2 σημεία κάθετα των ξύλων και σταματήσαμε σε ενα βαθμό το λυγισμα...Δεν μου εχει αναφερθεί πρόβλημα..ισως μπορείς να το εφαρμόσεις και εσυ αντί να αλλαξεις τα ξυλα σε πρωτη φαση γιατί μόνο φτηνά δεν είναι να βρεις σκληρά ξύλα...

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Δεσποινα το αποτέλεσμα φενεται πολύ καλό...!!!
Τα ξύλα είναι καθαρά από ακρη σα ακρη....Και αυτό οφείλεται και στο βερνίκι που δίνει κάτι της από εχτρα ζωηραδα...

Τα ξύλα πάντως μου φενονται μια χαρά.. δεν ξέρω εαν από την κάτω πλευρά έχουν ανοίξει αλλά δεν βλέπω το λόγω να τα αλλαξεις εξαιτίας επειδή λυγίζουν.....
Καποτε σε ενα παγκακι που ηταν ετοιμα να ανοιξουν τα ξυλα τοποθετησαμε 50 ποντους εαν θυμαμαι καλα πλακέ στρατζαριστο 2-3 πόντων πλάτους και 1-2 χιλιοστά παχους σε 2 σημεία κάθετα των ξύλων και σταματήσαμε σε ενα βαθμό το λυγισμα...Δεν μου εχει αναφερθεί πρόβλημα..ισως μπορείς να το εφαρμόσεις και εσυ αντί να αλλαξεις τα ξυλα σε πρωτη φαση γιατί μόνο φτηνά δεν είναι να βρεις σκληρά ξύλα...
Θα το δω και αυτό το ενδεχόμενο. Είναι και δύσκολο το λύσιμο-δέσιμο γενικά κι έτσι σκέφτομαι να το ξαναπιάσω μετά από 3 χρόνια. Ελπιζω να αντέξει.... Ίσως στο τραπέζι και στο άλλο παγκάκι να περάσω 3 χέρια βερνικι.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η πάτεντα που σου λέω γίνεται χωρίς να βγάλεις τίποτα...
Όσα περισσότερα χέρια βερνικι περάσεις τόσο το καλύτερο..

Μια που το λες αυτο, για τα χερια, Κωστη, μια ερωτηση:
Βαφω κατι μικρα παιχνιδακια απο πηλο (χειροποιητα) με βερνικι απο κουτι (με λεπτο πινελακι). Στο πρωτο χερι, με λεπτη στρωση, εμεναν πολλες απο τις ατελειες του πηλου. Στο δευτερο χερι εβαζα πιο παχια την μπογια και γινοταν πιο γυαλιστερο.
Μετα, ομως, μαλλον το παρακανα, στο τριτο χερι, και σχεδον "εσταζα" την μπογια.
Στην αρχη εκανε ενα ωραιο, παχυ, γυαλιστερο στρωμα. Αλλα οταν στεγνωσε, γεμισε ψιλες ψιλες γραμμουλες και φαινεται ασχημα. Σαν ρυτιδες.
Φταιει οτο εβαλα υπερβολικα παχια μπογια;

Επειδή ο πηλος δεν απορροφαει το βερνίκι καθοτι λειος και ήδη βαμμενος φανταζομαι,τα πολλά χέρια δεν βοηθούν στο σωστό και λείο αποτέλεσμα...
Επεισης όταν είναι πολύ παχύ το υλικο δεν μπορεί να απλώσει εύκολα ειδικά από εδώ και πέρα που εχει ζεστάνει ο καιρός που τραβάει,στεγνώνει γρήγορα και αφήνει διαφορά όπως γραμμές,χοντραδια και αλλά..
Δύο χέρια με 10-15% αραιωση θα ηταν ιδανικό στην περίπτωση αυτη...φτάνουν για να αναδείξουν αυτό που βάφεις...
Δύο ερωτησεις που σχετίζονται με το αποτέλεσμα.
Είναι νερού η νευτιου η δυαλιτικου το βερνίκι...;
Το πινέλο τι τρίχα έχει(Ίσως θέλει φωτο αυτο)... ;

Οχι, δε μιλαω για ετοιμο, γυαλισμενο και "ψημενο", πηλο. Νωπο, με τον οποιο φτιαχνει η μικρη σχηματακια και μετα τα περναω λιγο με γυαλοχαρτο. Θα τα προτιμουσα γυαλισμενα στο τελος, αλλα μαλλον εκανα πολυ παχυ το τελευταιπ στρωμα μπογια. Το πινελο ειναι ενα μικρουλι, μαλλον με πλαστικη, σχετικα σκληρη τριχα.
Το χρωμα ειναι με 10-15% white spirit.
1ο χερι: Ψιλο, με περαστο στραγγισμενο πινελο. Ok εγινε, αλλα βεβαια φαινοντουσαν οι γραμμες/ατελειες του πηλου.
2ο χερι: Λιγο πιο παχυ, λιγοτερο στραγγισμα του πινελου. Εγινε πιο ωραιο και σε σημεια γυαλιστερο.
3ο χερι: Πολυ παχυ, σχεδον καθολου στραγγισμα του πινελου, ουσιαστικα "εσταζα" μπογια και εκανε στρωμα, που το απλωνα ελαχιστα. Στην αρχη ηταν πολυ ωραιο, αλλα στο στεγνωμα εκανε πολλες μικρες ρυτιδες.
Και ρωταω αν αυτο εγινε γιατι ηταν πολυ παχυ το στρωμα το τελευταιο και στεγνωνοντας "μαζεψε".
Ισως ηθελε αλλα 1-2 χερια, σαν το 2ο, για να γινει εντελως λειο, αλλα και να μην ρυτιδωσει.

Το χρωμα είναι νεφτιου...
Νομιζω ότι το τελευταίο χέρι όπως το αναφέρεις δεν έπρεπε καν να το περάσεις γιατι οι ατέλειες του πηλού,σαν επιφάνεια έτσι όπως το αναφέρεις,δεν μπορούν να καλυφθούν/στρωσουν από το πολύ υλικό...το βερνίκι απλώνει ανάλογα με την επιφάνεια που βρίσκει...
Όταν το παρακάνουμε χαλάει και το αποτέλεσμα.
Η τρίχα είναι συνθετικη,αυτή είναι η ορολογία στο συγκεκριμένο πινέλο όχι πλαστικη,που ταιριαζει στα βερνικια νεφτιου..οποτε σωστό πινελο χρησιμοποιήσες έστω και τυχαία...
Ο λογος που μάζεψε μπορεί να είναι και ο χρόνος στεγνωματος...θέλει 6-8 ωρες τουλάχιστον το ένα χέρι από το άλλο...για του νεφτιου πάντα..

Last edited by a moderator: