Βάψιμο ξύλου....

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Η βελατουρα ειναι ασταρι.μοποτε απο πανω πρεπει να μπει κανονικο χρωμα.
Εφοσον θα ειναι σκεπαστο με κεραμιδι, βαψε με aquaxyl! α ποιοτητα βερνικι, δοκιμασμενο και ποιοτικο.

Με ένα χέρι θα έχω σωστό αποτέλεσμα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Με ένα χέρι θα έχω σωστό αποτέλεσμα?

Ενα χερι βελατουρα αρκει.
Το χρωμα βλεπεις και πραττεις αναλογα. Συνηθως περναμε δυο χερια.
Τα βερνικια δεν θελουν ασταρι.

Επισης του νερου αν δεν καλυφθουν με βερνικι ξεβαφουν με νερο επισης.Δεν ξερω αν συμβαινει το ιδιο με τα διαλυτου.

Πως γίνεται τα βερνίκια ξύλου βάσεως νερού που είναι υδατοαπωθητικά να ξεβάφουν ?

Οι κατασκευές με ξύλα που έκανα για το μπαλκόνι τα οποία έβαψα με βερνίκι νερού και τοποθέτησα γλάστρες και η γυναίκα μου κάθε δυο μέρες ποτίζει ή και πλένει το μπαλκόνι γιατί δεν ξέβαψαν ακόμα εδώ και τρείς μήνες ?

Το νερο ειναι απλα ο διαλυτης, βοηθαει στην αραιωση του υλικου.
Οταν το νερο εξατμιστει τοτε μενει μονο το υλικο πανω στο ξυλο και υποτιθεμενα δεν θα επρεπε να επιρρεαζεται πλεον απο το νερο.

Βεβαια το ιδιο συμβαινει και με τα βερνικια διαλυτου.
Βαλτε σε ενα πανι διαλυτικο και καντε το καπω του αυτοκινητου σας αν τολματε....

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Πως γίνεται τα βερνίκια ξύλου βάσεως νερού που είναι υδατοαπωθητικά να ξεβάφουν ?

Οι κατασκευές με ξύλα που έκανα για το μπαλκόνι τα οποία έβαψα με βερνίκι νερού και τοποθέτησα γλάστρες και η γυναίκα μου κάθε δυο μέρες ποτίζει ή και πλένει το μπαλκόνι γιατί δεν ξέβαψαν ακόμα εδώ και τρείς μήνες ?

Κυριοι την εμπειρια μου σας καταθετω.

Μετά από έρευνα αρκετών ωρών κατέληξα στο εξής:
http://www.oplognosia.com/opla/opla29.php

πρώτα χρειάζεται βερνίκι εμποτισμού για προστασία του ξύλου σε βάθος, μετά τρίψιμο με πολύ ψηλό ντουκόχαρτο να φανεί πάλι το ξύλο και τελείωμα με λινέλαιο για το φινίρισμα και την ομορφιά.
και
καρυδιά και λινέλαιο είναι εραστές !

Τι λεει εδω ομως Νικο, εγω αυτο τηρησα.

Το βερνίκι υποτίθεται ότι δημιουργεί ένα μονωτικό στρώμα στο ξύλο και δεν μπορεί να διεισδύσει τίποτε άλλο σε αυτό.
Τώρα να το τρίψεις και φύγει περνάς ότι θες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

είχα απαντήσει στο νεκτάριο που ρώτησε ακριβώς από πάνω από το μήνυμα και δεν έβαλα παράθεση και ίσως μπερδεύει έτσι όπως είναι.
βερνίκι = βερνίκι εμποτισμού
λάδι= πχ το φτηνό λινέλαιο

στο bold Που ρωτάς εννοώ,

ότι εάν υπάρχει το βερνίκι εμποτισμού από κάτω και πας εσύ από πάνω να βάλει λινέλαιο, το λινέλαιο επειδή είναι και αυτό υλικό εμποτισμού δεν θα μπορέσει να εμποτίσει το ξύλο διότι θα υπάρχει η "φλούδα" από το βερνίκι εμποτισμού.
για αυτό κατ' εμέ πρέπει να περνάς το βερνίκι εμποτισμού , 2 χέρια, και εφόσον στεγνώσει καλά, τρίβεις πάλι το ξύλο ώστε επιφανειακά να φύγει η "φλούδα" από το βερνίκι (όσο παράξενο και εάν φαίνεται αυτό), και μετά να περάσεις το λινέλαιο, πάλι 2 χέρια.

έτσι έχεις πάρει και από τα δύο υλικά, βερνίκι και λάδι, τα μέγιστα που μπορούν να δώσουν, από το βερνίκι προστασία και από το λάδι φινίρισμα.

φυσικά μπορείς και να μην τρίψεις ξανά, ανάμεσα στο βερνίκωμα και στο λάδωμα, έτσι όμως το λινέλαιο απλώς θα δώσει μία γυαλάδα.

κατ´εμέ πάλι, και επισημαίνω χωρίς να είμαι ελαιοχρωματιστής, εμπειρικά και μόνο, μπορώ να πω πως δεν αποδίδει το ανάποδο, δηλαδή πρώτα να βάλεις το λινέλαιο και μετά το βερνίκι εμποτισμού.

και επι της ευκαιρίας να αναφέρω πως το ωμό λινέλαιο που αγοράζουμε από τα μαγαζιά τύπου prakikter, σαν αυτό της φώτο του Νεκτάριου, δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές για επαφή με τρόφιμα. Αυτό το λινέλαιο δεν έχει καμία σχέση με το λινέλαιο που έχει ανεβάσει σε άλλη φώτο η Αγάπη.

Και αυτο.

Σας χρωσταω καποιες φωτο απο συμηδα βαμμενη με βερνικι νερου καρυδια χωρις λουστρο απο πανω,και τα χαλια της σε μηνες,και το ιδιο ξυλο,με το ιδιο βερνικι,με λουστρο ομως απο πανω.Για του λογου το αληθες λοιπον

Attachments

• IMG_20160330_223434.jpg
    IMG_20160330_223434.jpg
    260.7 KB · Views: 205
  • IMG_20160330_223545.jpg
    IMG_20160330_223545.jpg
    148.4 KB · Views: 204
Ο μαραγκος το εβαλε Βασιλη,δεν ξερω,εικαζω πως ειναι πολυουραιθανικο.Το αλλο το εβαψα εγω με το ιδιο χρωμα που μου εδωσε ο ιδιος κυριος..Και φανταστειτε πως η καλη επιφανεια ειναι απο τραπεζι που ταλαιπωρειται απο λαδια,ξυδια,πιατα,wettex κλπ.Η ξεβαμμενη σκουπιζεται με βρεγμενη πετσετα πολυ πιο αραια.

Λοιπόν μαστόρια μου, έχω να βάψω μια ξύλινη εξώπορτα οικίας, μόνο από την έξω πλευρά όμως (από μέσα είναι μια χαρά!!). Σκοπεύω λοιπόν να την ξεκρεμάσω, να την τρίψω καλά να φύγουν όλα τα σαθρά - φουσκωμένα - ξεφλουδισμένα βερνίκια ( 1η ερώτηση εδώ, πρέπει να φύγουν μόνο τα σαθρά βερνίκια ή όλο το παλιό βερνίκι να φανεί το ξύλο?). Μετά λέω να την περάσω βερνίκι εμποτισμού καρυδιά διαλύτου 2 χέρια και μετά με λούστρο θαλάσσης σατινέ διαλύτου πάλι καρυδιά 2-3 χέρια. Τι λέτε??

Επίσης έχω ένα τραπέζι σαλονιού το οποίο είναι από μαλακό ξύλο και χαράζει - κάνει σημάδια πολύ εύκολα....λέω λοιπόν , μόλις μεγαλώσει λίγο ο μικρός να το βάψω , σκεφτόμουν την ίδια διαδικασία με την πόρτα, ίσως όμως με βερνίκι κ λούστρο νερού αυτή την φορά (αν και δεν έχω καλή εμπειρία με αυτό, μου ξεφλούδισε για πλάκα ). Γνώμες εδώ??

Αν δεν βγάλεις όλο το βερνικι τότε θα έχεις διάφορες στο χρώμα με το βερνικι εμποτισμου φίλε μου.
Θα πρέπει να το βγάλεις ολόκληρο.
Ένα remover θα κάνει την εργασία σου πιο εύκολη!!!

Το ίδιο και στο τραπέζι! Και εξέτασε την πιθανότητα να βάλεις γυαλί από πάνω!

Αυτό το remover πως το δουλεύεις? Έχω πιστόλι θερμού αέρα , με αυτό κάνουμε τίποτα ή τσάμπα κόπος?
Το τραπέζι έχει μεν γυαλί επάνω, αλλά το "θαύμα" έχει ήδη γίνει στα πόδια και στις άκρες!!!

Είναι σε μορφή gel. Το απλώνεις με πινέλο και φουσκωνει το χρώμα και το βερνικι από τις επιφάνειες και έπειτα το αφαιρείς με ένα πέρασμα με σπατουλα.
Όπου δεν βγει επαναλαμβανεις.
Πολύ πιο εύκολο από το πιστόλι θερμου αέρα

Στο τέλος επέλεξε ένα βερνικι πολυουρεθανης να γίνει βράχος.

Ποιο σκληρο χρωμα για ξυλο ειναι το λουστρο και μετα το πολυουρεθανης σε σειρα προτεραιοτητας?

Καλημέρα στην παρέα, επειδή τα ξύλα στις βεράντες άρχισαν να δείχνουν σε άσχημα κατάσταση (έσκασε ο λούστος και φαίνεται το ξύλο από κάτω), έχω προγραμματίσει για την Μ. εβδομάδα εργασίες συντήρησης. Σκέφτομαι λοιπόν ν' ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα:
1) Τρίψιμο με παλμικό τριβείο πρώτα με γυαλόχαρτο Νο. 120 (ή 80) πρώτο χέρι
2) Τρίψιμο με παλμικό τριβείο με γυαλόχαρτο Νο. 180 για να φύγει το παλιό στρώμα λούστρου και χρώματος.
3) Καθάρισμο της σκόνης
4) Εφαρμογή 1ο χέρι βερνίκι εμποτισμού για προστασία του ξύλου,
5) Ελαφρύ πέρασμα με τριβείο και γυαλόχαρτο 220
6) Εφαρμογή 2ο χέρι βερνίκι εμποτισμού για επιπλέον προστασία του ξύλου.
7) Εφαρμογή 1 μοναδικό χέρι βερνίκι baufix (χρώμα σκούρο δρυς)
8) Εφαρμογή 2 χέρια Gel προστασίας baufix για γυαλάδα και προστασία από ήλιο και νερό, αντί για λούστρο (χρώμα δρυς).

Τί θα με συμβουλεύατε να προσθέσω ή να αφαιρέσω από τις παραπάνω εργασίες;

Επίσης βρήκα στο Leroy αυτό το προϊόν που γράφει συντηρητικό εμποτισμού:
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...u-mercola-xylofarm-aqua-5-l-diafano-60199965/

Το προτείνετε για τα πρώτα δύο χέρια αντί για βερνίκι εμποτισμού ως μια πιο οικονομική λύση ή να πάω κατευθείαν σε βερνίκι εμποτισμού όπως αυτό:
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...-mercola-decor-xylofarm-25-l-ahromo-62024193/

Τί περισσότερο θα μου προσφέρει το βερνίκι εμποτισμού από το συντηρητικό εμποτισμού μιας και θα περάσω έτσι κι αλλιώς βερνίκι (όχι εμποτισμού) καθώς και 2 χέρια βερνικιού Gel;

Τέλος, παρατηρώ ότι σε αρκετά σημεία στα δοκάρια έχει τρέξει ρετσίνι, πως θα το καταπολεμήσω για να μη μου σκάει σ' αυτά τα σημεία το βερνίκι;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παίδες καλημέρα, μια γρήγορη ερώτηση: Τα teak oil γενικώς έχουν ημερομηνία λήξης; Μάλλον όχι από όσο ξέρω, γιατί γιατί είναι λάδι στην ουσία απλά θέλω να το τσεκάρω.... Πήρα ένα λάδι που βρήκα λίγο οικονομικό (5 ευρώ τα 500 ml) της Mercola, (αυτό εδώ, αλλά σε άλλη συσκευασία http://www.mercola.gr/page.aspx?itemID=PPG159_1311 αλλά στην χρήση του και στην εφαρμογή του αποδεικνύεται πολύ κατώτερο από αυτό που συνήθως χρησιμοποιώ (D 1 της watrol, http://owatrol.com/en/all-our-products/7925-deks-olje-d1.html) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος συνολικά και γενικά, και το θεωρώ πραγματικά κορυφαίο.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Καλημέρα στην παρέα, επειδή τα ξύλα στις βεράντες άρχισαν να δείχνουν σε άσχημα κατάσταση (έσκασε ο λούστος και φαίνεται το ξύλο από κάτω), έχω προγραμματίσει για την Μ. εβδομάδα εργασίες συντήρησης. Σκέφτομαι λοιπόν ν' ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα:
1) Τρίψιμο με παλμικό τριβείο πρώτα με γυαλόχαρτο Νο. 120 (ή 80) πρώτο χέρι
2) Τρίψιμο με παλμικό τριβείο με γυαλόχαρτο Νο. 180 για να φύγει το παλιό στρώμα λούστρου και χρώματος.
3) Καθάρισμο της σκόνης
4) Εφαρμογή 1ο χέρι βερνίκι εμποτισμού για προστασία του ξύλου,
5) Ελαφρύ πέρασμα με τριβείο και γυαλόχαρτο 220
6) Εφαρμογή 2ο χέρι βερνίκι εμποτισμού για επιπλέον προστασία του ξύλου.
7) Εφαρμογή 1 μοναδικό χέρι βερνίκι baufix (χρώμα σκούρο δρυς)
8) Εφαρμογή 2 χέρια Gel προστασίας baufix για γυαλάδα και προστασία από ήλιο και νερό, αντί για λούστρο (χρώμα δρυς).

Τί θα με συμβουλεύατε να προσθέσω ή να αφαιρέσω από τις παραπάνω εργασίες;

Επίσης βρήκα στο Leroy αυτό το προϊόν που γράφει συντηρητικό εμποτισμού:
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...u-mercola-xylofarm-aqua-5-l-diafano-60199965/

Το προτείνετε για τα πρώτα δύο χέρια αντί για βερνίκι εμποτισμού ως μια πιο οικονομική λύση ή να πάω κατευθείαν σε βερνίκι εμποτισμού όπως αυτό:
https://www.leroymerlin.gr/gr/hroma...-mercola-decor-xylofarm-25-l-ahromo-62024193/

Τί περισσότερο θα μου προσφέρει το βερνίκι εμποτισμού από το συντηρητικό εμποτισμού μιας και θα περάσω έτσι κι αλλιώς βερνίκι (όχι εμποτισμού) καθώς και 2 χέρια βερνικιού Gel;

Τέλος, παρατηρώ ότι σε αρκετά σημεία στα δοκάρια έχει τρέξει ρετσίνι, πως θα το καταπολεμήσω για να μη μου σκάει σ' αυτά τα σημεία το βερνίκι;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
τρίψε με 80αρη στην αρχή για να τελειώνεις γρήγορα την δύσκολη δουλειά
μετά με 180αρη να λειάνει
σκουπίζεις φυσάς να φύγει η σκόνη
1ο χέρι καλό βερνίκι εμποτισμού (στο χρώμα που θες)
2ο χέρι με το ίδιο βερνίκι (στο χρώμα που θες)
ελαφρύ πέρασμα με το χέρι με ψιλό γυαλόχαρτο, πολύ γρήγορα και ελαφριά, τσίμα τσίμα
2 χέρια τζελ άχρωμο ή κρίνεις αναλόγως εάν χρειάζεται προσθήκη χρώματος

εγώ αυτά έκανα στην δικιά μου βεράντα.