Βάψιμο ξύλου....

Φίλε το σπιτάκι τα σπάει.
Με ενδιαφέρει και εμένα κόστος υλικα κλπ...
:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Μόνο το δεύτερο γράφει ότι είναι για εξωτερικούς χώρους...

Παιδια καλημέρα,

αγόρασα απο έναν ξυλέμπορο μια επιφάνεια 2μ χ 0.55μ οξιας.
Επειδη την θέλω για γραφείο, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για το βερνίκι;

Υποθέτω ( και διορθώστε με όπου πρέπει)
1. τρίψιμο μέχρι 320
2. 2 χέρια πολυουρεθάνη νερού με ψιλό τρίψιμο ενδιάμεσα

Κάτι άλλο που μπορεί να έχω ξεχάσει;

+1 στον προλαλήσαντα .Εγώ πάντα πάω 120 ,220 , 500 , και ανάλογα το βερνίκι ανάμεσα στα περάσματα 500 η πιο ψιλό .. στα δικα μου έπιπλα φτάνω πολύ ψηλά έτσι για να ταλεπορουμαι.Άστο να τραβήξει καλά ανάμεσα στο βερνίκι και στο τρίψιμο και καλό ξεσκόνισμα γιατί στο τρίψιμο η οξιά αφήνει πολύ ψιλή σκόνη !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αντιμετωπίζω το εξής Θέμα : Έφτιαξα ένα κομοδίνο και το έβαψα με βερνίκι νίτρου σε χρώμα δρυς. Επειδή το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου, για να μην πω ότι έγινε σαν..@@#??!! Καλλιγραφίας, και θέλω να το ξαναβάψω, πρέπει πρώτα να του βγάλω το παλιό, αν βγαίνει, ή απλά να το τριψω πολύ γερά και να το ξαναπεράσω?

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αντιμετωπίζω το εξής Θέμα : Έφτιαξα ένα κομοδίνο και το έβαψα με βερνίκι νίτρου σε χρώμα δρυς. Επειδή το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου, για να μην πω ότι έγινε σαν..@@#??!! Καλλιγραφίας, και θέλω να το ξαναβάψω, πρέπει πρώτα να του βγάλω το παλιό, αν βγαίνει, ή απλά να το τριψω πολύ γερά και να το ξαναπεράσω?

Βερνικι νιτρου με χρωμα? Το νιτρου ειναι διαφανες απο οτι ξερω και πεφτει μονο με πιστολι. Και οπως το γραφεις μαλλον περασες με πινελο κατι?
Παντως για να φυγει, μονο με τριψιμο. οι διαλυτες (αν καποιος το εβγαζε) θα σου κανουν παναδες στο ξυλο.
Τι ξυλο ειναι και ποιο συγκεκριμενα τι βερνικι εβαλες?

Thx Jks,
Εγινε πατάτα, με πήρε στο λαιμό του και ο χρωματέμπορας, του ζητούσα βερνίκι νερού, μου λέει πάρε νίτρου, το ίδιο είναι, περασέ το με ο, τι θες. Το πέρασα και εγώ με πινέλο. Πα.... τάρτες μαντολες, που λέμε και στο Ελλάντα.
Θα το ταράξω στο τρίψιμο και θα το ξαναπεράσω.

Το Ξύλο είναι έλατο. Το βερνίκι δεν θυμάμαι, νομίζω erlac.

Το βερνικι νιτρου μπαλλας 500 παντως το χρησιμοποιουν και στην οργανοποιια με μπαλα ή πιστολι με αψογα αποτελεσματα και θεωρειται απο τα "ευκολα" βερνικια σε σχεση με το πολυ καλο τελικο αποτελεσμα.

Εγω θελω να ρωτησω αν κανενας εχει εμπειρια βαφης με Tru-oil.

Και εγώ εκεί έχω καταλήξει, ότι ήθελε πιστόλι τελικά. Σε λουστραδόρο δεν ρωτάω καν, γιατί είμαι σίγουρος ότι η τιμή που θα μου πει, θα είναι μεγαλύτερη από την αξία των Ξύλων του επίπλου. Θα δω τι θα κάνω...

... Εγω θελω να ρωτησω αν κανενας εχει εμπειρια βαφης με Tru-oil.

Tru-oil περνας με σφουγγαρακι (για πολυ υλικο) ή με πανι (για λιγο υλικο), οσα χερια το εφαρμοσεις τοσο περισσοτερο θα σκουρυνει, καλο ειναι να μεσολαβησουν τουλαχιστον 12ωρες μεταξυ των εφαρμογων. Εαν θελεις λιγη γυαλαδα τριβεις με πανι.

Tru-oil περνας με σφουγγαρακι (για πολυ υλικο) ή με πανι (για λιγο υλικο), οσα χερια το εφαρμοσεις τοσο περισσοτερο θα σκουρυνει, καλο ειναι να μεσολαβησουν τουλαχιστον 12ωρες μεταξυ των εφαρμογων. Εαν θελεις λιγη γυαλαδα τριβεις με πανι.

Ευχαριστω. Μπορουν να μεσολαβησουν γυαλοχαρτισματα με 220grit πχ;

Κυριακο, εαν βαλεις ιδια ποσοτητα απο το 1ο μεχρι το π.χ. 3ο χερι τοτε θα σκουρυνει, εξαρταται βεβαια και το ξυλο. Μην περνεις ως αναφορα το καλα δουλευμενο κοντακι απο ποιοτικη καρυδια (που ειναι "σφραγισμενα"), γιατι εχουν πεσει στα χερια μου και κατι κοντακια που ρουφαγαν σαν σφουγγαρι.
Α, και οι σταγονες εχουν νοημα στην μελλοντικη εφαρμογη για συντηρηση.

Θα ελεγα να φτασεις το ξυλο σε 600αρι grid και εαν χρειαστει στα ενδιαμεσα χερια του truoil να χρησιμοποιησεις απαλα ψιλο συρμα