Βάψιμο ξύλου....

Γιατί δεν το βάφεις με ανιλίνη;
Πανεύκολα, μ´´ενα σφουγγαράκι, πιο εύκολα πεθαίνεις, και μετά λούστρο.
Άγνωστη λέξη η ανιλίνη. Υπάρχει κάποιος οδηγός να καταλάβω πως γίνεται η δουλειά με σφουγγάρι?
Πρότεινε σε παρακαλώ τα υλικά (ανιλίνη + λούστρο) να τα ψωνίσω

Με ενδιαφέρει να εξακολουθήσουν να φαίνονται τα νερά του ξύλου, αλλιώς θα φαίνεται άσχημα η υπόλοιπη επίπλωση του δωματίου που είναι όλη στο ίδιο στυλ/χρώμα, άρα πρέπει να μείνω στο ίδιο στυλ λευκή κιμωλία, να φαίνονται τα νερά του ξύλου.
Το περνάω με γυαλόχαρτο να φύγει όλη η μπογιά που έχει τώρα. Μετά περνάω κατευθείαν τη κιμωλία ή θέλει κάποιο υπόστρωμα ?

Υπαρχει πατεντα αλλα οχι με κιμωλιας.....αφου ειναι ξυλο...

Αφου τριψεις καλα περνας βελατουρα νερου σε χρωμα της αρεσκιας σου.....εποιτα ξανατριβεις λιγο και εμφανιζονται καποια νερα του ξυλου...αφου το ξεσκωνησεις καλα περνας 2 χερια βερνικι νερου.....ειναι το λεγωμενο "ντεκαπε"...

Εχεις δικιο Παυλο...εγω ειπα τον τροπο που ειναι και δοκιμασμενος χρονια....

Υπαρχει πατεντα αλλα οχι με κιμωλιας.....αφου ειναι ξυλο...

Αφου τριψεις καλα περνας βελατουρα νερου σε χρωμα της αρεσκιας σου.....εποιτα ξανατριβεις λιγο και εμφανιζονται καποια νερα του ξυλου...αφου το ξεσκωνησεις καλα περνας 2 χερια βερνικι νερου.....ειναι το λεγωμενο "ντεκαπε"...

Κυριακο τι να σου πω τωρα....δεν τα ξερω εγω αυτα...

Τωρα, μιλανε ολοι, μιλαω...κι εγω, αλλα μια σκεψη:
Αφου θες να φαινονται τα νερα, και σκοπευεις και να τριψεις, γιατι κολλας με το κιμωλιας;
Ενα τριψιμο και μετα βερνικι κρουστας, και τελειωσες.
Αν θες να του αλλαξεις χρωμα, περνας και ενα εμποτισμου χρωματιστο πρωτα, ή παιρνεις χρωματιστο κρουστας (αν και προσωπικα προτιμαω την πρωτη επιλογη).

Κώστα με βελατουρα θα το περασει ενα χέρι θα γίνει όλο άσπρο σωστά?
Μετά τι θα γυαλοχαρταρει?
Ποια νερά θα φανουν?
Μιλάμε για επίπεδη επιφάνεια από κάτω όχι ανώμαλη επιφάνεια ξυλείας όπου αυτό μπορεί να γινει.
Για εξήγησε το πως.

Επίσης στην προηγουμενη σελίδα μου αναφέρεις αν εισαι χαζός που χρησιμοποιεις ασταρι σε τζαμί.
Τα χρώματα κιμωλία δεν το χρειάζονται οπότε ναό κακώς το βάζεις
Περί ορέξεως όμως καποιος μπορει να βάζει και χαλάζιακο ασταρι.
Τι να πω.

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Τωρα, μιλανε ολοι, μιλαω...κι εγω, αλλα μια σκεψη:
Αφου θες να φαινονται τα νερα, και σκοπευεις και να τριψεις, γιατι κολλας με το κιμωλιας;
Ενα τριψιμο και μετα βερνικι κρουστας, και τελειωσες.
Αν θες να του αλλαξεις χρωμα, περνας και ενα εμποτισμου χρωματιστο πρωτα, ή παιρνεις χρωματιστο κρουστας (αν και προσωπικα προτιμαω την πρωτη επιλογη).

Αυτό πρότεινα και εγώ, το πρώτο σκέλος. Το δεύτερο δεν παίζει, πρέπει να ξεβάψει εντελώς πρώτα. Και έχει και άλλα έπιπλα στο ίδιο χρώμα, άρα μόνο λουστράρισμα.

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Κώστα με βελατουρα θα το περασει ενα χέρι θα γίνει όλο άσπρο σωστά?
Μετά τι θα γυαλοχαρταρει?
Ποια νερά θα φανουν?
Μιλάμε για επίπεδη επιφάνεια από κάτω όχι ανώμαλη επιφάνεια ξυλείας όπου αυτό μπορεί να γινει.
Για εξήγησε το πως.

Η διαδικασια ειναι οπως στο βιντεο αλλα με τα υλικα που λεω εγω(βελατουρα+βερνικη νερου)....θα εκπλαγεις απο το αποτελεσμα...
https://www.youtube.com/watch?v=7YukV4jAemM
Επίσης στην προηγουμενη σελίδα μου αναφέρεις αν εισαι χαζός που χρησιμοποιεις ασταρι σε τζαμί.
Τα χρώματα κιμωλία δεν το χρειάζονται οπότε ναό κακώς το βάζεις
Περί ορέξεως όμως καποιος μπορει να βάζει και χαλάζιακο ασταρι.
Τι να πω.

Κυριακο εχω βαψει ολοκληρο μπανιο με γυαλιστερο πλακακι,ολοκληρη ντουλαπα δεσπωτακι γυαλιστερη και πολλα αλλα λες να μην ξερω εαν χρειαζονται ασταρι τετοιες επιφανιες...
Ολα τα χρωματα τα χρειαζονται....το χαλαζιακο ασταρι το εχεις ξαναφερει...δεν κανει....

Έτσι πρεπει βομβαρδισμό καταιγισμό πληροφοριας ώστε να διαλέξει που θα το δώσει να του το φτιάξουν....

Χαχαχαχα

Μη μασάς φίλε μου, όπλο σου η απειρία σου στο να τα καταφέρεις!!!

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Κώστα αυτό ακριβώς λέω!!!
Το βίντεο σου αναφέρεται σε ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΕΝΟ πατωμα δρυός!!!
Σε επίπεδες επιφανειες όπως του φίλου αυτό απλά δεν γίνεται.
Δεν λεει τιποτα αυτο...
Κυριακο ο φιλος εχει φυσικο ξυλο...το ειδες..;
https://avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=177391&d=1614261541
Γινεται ανετα....
Θα "φας" δειγμα απο ρεταλι πλανισμενο πευκου....δεν λεω τιποτα αλλο...!!!!