Βάψιμο ξύλου....

λογικο για το γυαλιστερο....καθε τετοιο φινιρισμα σε οποιοδηποτε υλικο προσφετει καλυτερη προστασια.

λοιπον..αγορασα παλι απο το ιδιο. αν θυμαστε ειχα βαλει φωτο απο τα πατζουρια τριμενα στο γυυλο με αυτοσχεδιο εργαλειο/τριβειο.

Παλιοτερα ειχα νερου πανω σε ξεφτοτριμμενο λλο αγνωστο εβρνικι και στα 4-5 χρονια ξεφλουδισε μεχρι κατω.

Καλα εκανες και πηρες το ιδιο....

Οσο για την αναφορα σου για του νερου μου επιβεβαιωνεις του λογου τα αληθες.....δεν φταει το υλικο λοιπον....

αλλη στοιχειωδης ερωτηση/ψιλολοι

χθες ετριψα κουφωματα και πατζουρια για να τα αγριεψω για να πιασει το νεο στρωμα εμποτισμου.
καποια σημεια τριφτιηκαν παραπανω γιαιτ ειχαν αμεληθει την προηγουμενη φορα.

Σημερα βρεχει.
Δεν φοβαμαι οτι θα παθουν τιποτα, που δεν θα βραχουν ετσι και αλλιως, αλλα σε τετοιες συνθηκες ατμοσφαιρικης υγρασιας, το ξυλο δεν θα τραβηξει λιγο και θα μειωσει την ικανοτητα διεισδυσης?
(στην περιπτωση μου αλλου βερνικι νερου, και αλλου διαλυτου)

Εαν δεν βρεχονται δεν υπαρχει προβλημα....προσωπικα εαν ειχα ανεση στο χρονο θα αφηνα μια μερα ακομη,εννοειτε χωρις να βρεχει,και μετα θα τα εβαφα....

Ψιλομαζευα πράγματα στο σπίτι και βρήκα αυτά τα δύο πραγματάκια.
Απ' ότι είπε η μάνα είναι από κέδρο.

Με τι να τα περάσω για να αντέξουν;
Επειδή η ρόκα έχει κάτι βρώμιές... Να την περάσω ελαφρά όπου χρειάζεται με ψιλό γυαλοχαρτο ή υπάρχει κάτι άλλο; Είναι και ψιλοδουλεια μαχαίρι και δεν θέλω να την τρίψω πολύ.

Ευχαριστώ

Attachments

• IMG_20210514_141827.jpg
    IMG_20210514_141827.jpg
    24 KB · Views: 30
  • IMG_20210515_152136.jpg
    IMG_20210515_152136.jpg
    36.9 KB · Views: 29
Eγω θα τα περνουσα βερνικι κρουστας ειτε ματ ειτε σατινε.
Για τα αιματα στο σπαθι αστα να θυμιζουν την οργη του κατοχου.

• Like
Reactions: gipsy
εγω ξερω οτι ο κεδρος δεν εχει πολυ αναγκη γιαιτ εχει πολλη ρυτινη απο φυσικου του.
σε εσωτερικο χωρο κιολας....

• Like
Reactions: gipsy
δεν σας ειπα οτι το οινοπνευμα χαλαει το υδατοδιαλυτο βερνικι ξυλου?

εβγαλα με τριψιμο το περισσοτερο, τωρα πρεπει να παω στο γυαλοχαρτο

web-135341.jpg

για να καθαρισω λιωμενο βερνικι απο αλλον διαλυτη....αστα

αλλα θα σας πω ενα πιο ρεαλιστικο σεναριο,,,καθαρισμος πλαστικου χρωματος που εχει ξεραθει

Μαλιστα μπλεκτηκαν ολα τα χημικα....τι τραβαει και το ξυλο.... :p

...εαν καταλαβα καλα καθαρισμος πλαστικου χρωματος σε βερνικωμενο πατωμα νερου...;

To οινοπνευμα θα χαλουσε ΚΑΙ το βερνικι διαλυτου, οχι μονο το βερνικι νερου,...αν αυτο σε κανει να αισθανθεις λιγο καλυτερα :)

Το οινοπνευμα δεν ειναι πιο ισχυρο απο τον διαλυτικο νιτρου Μιχαλη.....
Το λεω γιατι αμα πεσει καμια σταγονα σε ξυλινο πατωμα και θες να το καθαρισεις αμα ειναι νερου το καθαριζεις με πανακι και νερο...εαν ειναι 2 συστατικων βερνικι πατωματων με διαλυτικο...

Εννοω σταγονα χρωματος....

Στου νερού φυσικά μπορεί να κάνει ζημιά το οινοπνευμα....
Η παραπάνω διατυπωση μου δεν έχει να κάνει με το ποιο είναι πιο δυνατο..αλλα κυριως με πιο υλικο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ανάλογα την περίσταση...και οχι οποιο να ναι .

Last edited by a moderator:
Καλησπερα μαστορες.
Θελω να "βαψω" ενα mdf (τραπεζι), μονο και μονο για καποια απλη προστασια, απο την υγρασια. Δεν θα φαινεται καθολου (θα εχει τσοχα απο πανω) και δεν θελω πολυ εξεζητημενες λυσεις.
Προτεινετε καποια απλη μπογια, καποιο απλο βερνικι ή τι;

Σε αυτη την περιπτωση θα το περνουσα 2 χερια οποιοδηποτε βερνικι κρουστας νερου.

Εαν σου φαινεται απλοϊκη η απαντηση βαλε φωτο του τραπεζιου για να δουμε την κατασταση του MDF και αναλογα ισως να χρειαστουν 1-2 πραματακια παραπανω.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Τι απλοϊκη; Περιπλοκη μου φαινεται 😛
(Για τα 2 χερια).
Ενα και πολυ του ειναι, απλως ειμαι αναμεσα σε βερνικι κρουστας και μπογια, γιατι δεν ειμαι σιγουρος πιο προστατευει πιο πολυ (τα πολλα-πολλα).