Βάψιμο ξύλου....

Φωτο και οτι θες συζυταμε μετα.....:p

...αν και η λυση του Μιχαλη ακουγεται καλη για την χρηση που το προοριζεις...

• Like
Reactions: mastroxalastis
Εχετε φωτολατρεια 😛

Ενα κομματι γυμνο mdf, απλο, κλασικο ειναι ρε παιδια. Τι παραπανω θα σας πει η φωτο;

Φωτολαγνεια ειναι πιο εντυπωσιακος και πιο επιθετικος ορος.

Εαν ειχες αναφερει βεβαια εκ των προτερων οτι το MDF ειναι γυμνο και απλο (δηλαδη αβαφο και αγνο) μαλλον δεν θα σου ειχε ζητηθει φωτο.
Τωρα ζητας και τα ρεστα (change request) απο τα προθυμα μελη που θυσιαζουν πολυτιμα λεπτα απο τον χρονο τους για να σε εξυπηρετησουν προθυμα και ταπεινα.

Ειπα να μην γινω πολυ επιθετικος. Ασε που το "λαγνεια" μπορει να παρεπεμπε αλλου και να μας το κλεινανε το μαγαζι 😁

Τεσπα, I stand corrected, δινω πισω τα ψιλα με τοκο, και ρωταω:
Ενα, αντε δυο χερια, σε απλο γυμνο mdf, ειναι καλυτερα μπογια ή βερνικι για (υποτυπωδη, εστω) προστασια απο την υγρασια;

Μπογιά δεν θέλει κάποιο υπόστρωμα; Οπότε 2+2χέρια βγαίνει πιο πολύ δουλειά από τα 2 χέρια βερνίκι που πρότεινε ο Μιχάλης. Δεν ξέρω ποιό είναι καλύτερο από τα δύο, αλλά αφού δεν σε νοιάζει η εμφάνιση στη θέση σου θα προχωρούσα με βερνίκι.

• Like
Ε, θεωρητικα και το βερνικι θελει προεργασια. Π.χ. καποιο sealer, ή εμποτισμου, πρωτα.

Παλικάρι..τα πράγματα εφόσον είναι γυμνό έχουν ως εξής..:

Εάν θες να περάσεις βερνίκι πρώτα sealer και μετά βερνίκι κρουστας 1-2 χέρια..
Εάν θες χρώμα ένα χέρι βελατουρα νερού και μετά 1-2 χέρια ριπολινη νερού γυαλιστερη...

Στην επόμενη ερώτηση ποιο κοστίζει λιγότερο η απάντηση είναι η δεύτερη λύση...

Αλλά αν έχεις και άλλη ερώτηση(σιγά που δεν εχεις) πες την...

Φυσικα και εχω :)

Οπως ειπα, αν δεν περασω τα ασταρια (κακως, αλλα αν), τι ειναι καλυτερο, το βερνικι ή η ριπολινη/ντουκο;

Φυσικα και εχω :)

Οπως ειπα, αν δεν περασω τα ασταρια (κακως, αλλα αν), τι ειναι καλυτερο, το βερνικι ή η ριπολινη/ντουκο;

Σαφως το βερνικι.
Ασε που δεν θα κρυψει, αλλα αντιθετως με την μπογια θα αναδειξει και τα υπεροχα μορια/νερα της μοριοσανιδας.

Η μπογια δεν θα κατσει σωστα στο MDF αν δεν βαλεις ασταρι.

• Like
εγω θα ελεγα ενα χερι εμποτισμου διαλυτου και απο πανω μια καλη λαδομπογια....αν δνε προκειται αν φανει ποτε...γιατι με την λαδομπογια δεν εχει γυρισμο.

• Like
Δεν θα τα καλυψω, βερνικι με λιιιιγο χρωμα ειναι. Βεβαια, επειδη ειναι απλο mdf και οχι oliveroot mdf, ισως τα νερα να μην ειναι και τοοοοσο εντυπωσιακα, ετσι κι αλλιως.

Με αφορμή το άσπρο βερνίκι που βγάζει το λιντλ την Δευτέρα:
- είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που λέμε λάκα;
- ποιά η διαφορά στην πράξη με το να βάψεις με άσπρη ακρυλική μπογιά σε σπρέι;
- για βάψιμο ξύλου βάζουμε σαν υπόστρωμα βελατούρα νερού (όπως για το ακρυλικό σπρέι) ή κάτι άλλο.