Βαρκούλες....

HERO,πολυ ομορφα κορεσμενα χρωματα που δενουν ωραια και φτιαχνουν τη διαθεση.Πολυ καλη εκθεση και κοντραστ.

Προσπαθησε σε αναλογη περιπτωση το background να ειναι ισως λιγο πιο λιτο,η καπως αλλιως ωστε να αφησει το θεμα(βαρκες)να ξεχωρισει λιγο καλητερα.(και παιξε και με το διαφραγμα/βαθος πεδιου κτλ λιγο)

καλησπέρα παιδιά,οι φωτογραφίες σας πολύ όμορφες!!!

να και οι δικές μου από πέρυσι!!!
dsc03086o.jpg

dsc027891.jpg

χθες βρήκα ευκαιρία να πάω παρθενική βολτα την καινούργια κάμερα

kaiki.jpg

ευχαριστώ racer, είναι τελικά πολύ ωραίες μηχανουλες οι m4/3 !

Jim και εδώ πολύ τρικυμία έχει, έτυχε εκείνη την ώρα έκοψε, και στο λάδι πήγε να κάνει ψαριά ο μπάρμπας :)

Re: Απάντηση: Βαρκούλες....

Δημήτρη την εχω κόψει απο δεξιά γιατι ειχε ένα κάδο σκουπιδιών , κανονικά ήταν κεντραρισμένη

Κάτι τέτοιο εννοούσα αν επιτρέπεις.

attachment.php

Ή όχι?:chinscratch:

Attachments

• IMGP4086.jpg
    IMGP4086.jpg
    225.9 KB · Views: 106
Χρήστο και στις δυο λήψεις, υπάρχει πολύ χοντρή βινιέτα, δηλαδή σκοτεινιάζουν οι άκρες και δημιουργούν μη φυσιολογική εικόνα.

φανταζομαι ειναι η παραμορφωση του φακου (sony 18 -250) το ειδα κι εγω , εν τω μεταξυ δεν το ειχα παρατηρησει αλλοτε . Ειναι φυσιολογικο η τον χαλασα ? Βεβαια , ειναι φουλ ζουμ!

Η εκανα κατι λαθος στη ληψη?

Last edited:
Παραμόρφωση δεν βλέπουμε. Εκείνο που βλέπουμε είναι μεγάλη αλλαγή στη φωτεινότητα της εικόνας στα άκρα σε σχέση με το κέντρο της. Αυτό λέγεται βινιέτα. Το αποτέλεσμα είναι να μη δείχνει φυσιολογική η εικόνα.

Μάλλον είναι χαρακτηριστικό του φακού στα ανοιχτά διαφράγματα (π.χ. 5.6 ή 6.3). Δεν έχεις χαλάσει εσύ τίποτε.

αν θέλεις να μιλήσουμε αυστηρά, το θέμα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν δεν ήταν στο κέντρο της φωτογραφίας.

Καλό θα ήταν να κάνεις κάποια αντίγραφα κροπάροντας ανάλογα, ώστε η βάρκα να βρεθεί σε διαφορετικά σημεία της φωτογραφίας κι όχι μόνο δεξιά ή αριστερά, αλλά και πάνω κάτω.