Βαρκούλες....

35938_416906617510_552897510_5441406_3517643_n.jpg

με τον 40-150μμ/φ3,5-4,5 στα 128μμ/φ7.1

Τέλος, αυτό ήταν όσες αμφιβολίες και να είχα, άρθηκαν ο επόμενος zuiko, είναι ο 40-150:grinning-smiley-043

ο παλιος ειναι, ειναι πιο φωτηνος (f3,5-4,5) αλλα και πιο μεγαλος. Ο καινουριος ειναι πιο μικρος και εστιαζει πιο κοντα, αλλα ειναι f4-5,6

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαρκούλες....

Η δική μου προτίμηση για κάδρο.Στην πρώτη, το επίπεδο του ματιού την κάνει λίγο ως πολύ αδιάφορη. Σ'αυτή διακρίνεται μια μελαγχολία από την εγκατάλειψη της βάρκας στην τύχη της, που τονίζεται από το ασπρόμαυρο.

Τα στοιχεία όπως η κολόνα, το παγκάκι και το τσιμέντο είναι άχρηστες πληροφορίες, καλύτερα να μην φαινόντουσαν καθόλου στο καρέ. Αυτό που δείχνεις ότι σ ενδιαφέρει είναι το όνομα και η κατάσταση της βάρκας. Αυτό θα έπρεπε να είναι σε πρώτο πλάνο.-bye-

μαλιστα. thanks :)

Aκόμη μια Κίνι Σύρος, η πρώτη φετινή από την Μεθώνη Μεσσηνίας
attachment.php

Ε-520, με 14-42m

Attachments

• P8300070.jpg
    P8300070.jpg
    79.4 KB · Views: 152
Κατά βάση από Νάξο.

Attachments

• IMG_0795.jpg
    IMG_0795.jpg
    55.2 KB · Views: 21
  • IMG_0619.jpg
    IMG_0619.jpg
    55.6 KB · Views: 24
  • IMG_0600.jpg
    IMG_0600.jpg
    35.2 KB · Views: 24
  • IMG_0222.jpg
    IMG_0222.jpg
    70.8 KB · Views: 20
  • IMG_0206.jpg
    IMG_0206.jpg
    82.5 KB · Views: 24
  • IMG_0069.jpg
    IMG_0069.jpg
    41.4 KB · Views: 20
παιδιά ένα resize σε λογική ανάλυση δεν βλάπει (πχ 800χ600)

μην ξεχνάτε οτι εάν κάποιος μπεί με mobile internet τον έχει "πιει"

(εγώ αναγκάζομαι να απενεργοποιώ τις εικόνες από τον firefox)

κι αλλο ένα ..σκάφος, πάλι από Μηλίνα

attachment.php

Attachments

• Milina2010 820.JPG
    Milina2010 820.JPG
    81.7 KB · Views: 122
Απάντηση: Re: Βαρκούλες....

attachment.php

με τον zuiko 14-42

Σε ειδα που ετρωγες κοκορα κρασατο ενδιαμεσα Φοινικουντα και Μεθωνη :flipout: . Εαν ηξερα οτι ησουν κατω θα βρισκομασταν καθε χρονο 1-16 Αυγουστου ειμαι εκει ( εχουμε και πολλα πανηγυρια τετοια εποχη με γουρουνοπουλες ) .

Μήπως η λίγο παραπάνω εμφαινόμενη επεξεργασία, που ίσως και να ξέφυγε "πονηρά και δολίως" απ' τη θέληση του φωτογράφου παρασύροντάς τον, ευθύνεται για το μή επαρκώς φυσιολογικό αποτέλεσμα που βλέπω;

Μπορεί βέβαια να με γελούν και τα (γεροντίστικα πλέον) μάτια μου, ή να έχασε τις ρυθμίσεις της η (ανά μήνα κι επιμελώς μέχρι τώρα καλιμπραρισμένη) οθόνη μου...

Βασίλη, συγγνώμη άν κάνω λάθος αλλά... ειδικά στην πρώτη, το πρυμναίο πορτοκαλλί μου μοιάζει ιδιαίτερα έντονο σε σχέση με τον λοιπό υπάρχοντα φωτισμό.

Υποκειμενική άποψή μου βέβαια, και ίσως λανθασμένη.

Σε γενικές γραμμές πάντως, μού άρεσαν οι λήψεις σου, στάθηκα σ' αυτές διότι κάτι με κράτησε να τις "δώ" παραπάνω, εξ ού κι ο λόγος που κατέθεσα το -σπανίως κατατιθέμενο- σχόλιό μου.

Σ' ευχαριστώ που με ταξίδεψες μέσω του φακού σου και της ματιάς σου.

Φιλικά,

δεκτο καθε σχολιο φιλε Γρηγορη ,αυτος ειναι και ο λογος που τις ανεβαζω ,και τα υπολοιπα παιδια με εχουν βοηθηση με τις παρατηρησεις τους .Τωρα οσο αφορα τις φωτογραφιες ειναι απο τις χειμωνιατικες διακοπες στην Ιτεα τα Χριστουγεννα 2009 και αυτες ειναι οι πρωτες ληψεις που εκανα με dslr (η οποια την εκανα δωρο στον εαυτο μου τις γιορτες) , ειδικα η πρωτη μου εκανε εντυπωση και εμενα με τα ζωηρα χρωματα και μετανιωσα τοσο καιρο που δεν ειχα κανει την μεταβαση σε dslr γιατι φοβομουν οτι ειναι δυσκολες στις ρυθμισεις. Λιγο η καινουργια μηχανη ,λιγο ο χειμωνιατικος καιρος και το τοπιο ,λιγο η καλη διαθεση που ειχα, βοηθησε σε ενα καλουτσικο αποτελεσμα.

Re: Απάντηση: Βαρκούλες....

Μήπως η λίγο παραπάνω εμφαινόμενη επεξεργασία, που ίσως και να ξέφυγε "πονηρά και δολίως" απ' τη θέληση του φωτογράφου παρασύροντάς τον, ευθύνεται για το μή επαρκώς φυσιολογικό αποτέλεσμα που βλέπω;

Μπορεί βέβαια να με γελούν και τα (γεροντίστικα πλέον) μάτια μου, ή να έχασε τις ρυθμίσεις της η (ανά μήνα κι επιμελώς μέχρι τώρα καλιμπραρισμένη) οθόνη μου...

Μου φαίνεται ότι θέλεις φιλοφρονήσεις, όχι και γεροντίστικα μάτια έχεις εσύ με τόσο τέλειες φωτό!!

Γρηγόρη, οι entry level DSLR σε jpg ανεβάζουν τον κορεσμό για να έχουν "πιασιάρικα" χρώματα. Από έρευνες που έχουν κάνει οι εταιρείες, τα έντονα χρώματα αρέσουν στους καταναλωτές, ειδικά στην Ευρώπη και το Αμέρικα... Βέβαια τραβώντας λουλουδάκια και λοιπά χρωματιστά αντικείμενα με την Panny (που δεν έχει καν raw) αναρωτιόμουν γιατί μου "έκαιγε" τα χρώματα, έως ότου ρύθμισα το χρώμα σε natural και ήρθα στα σύγκαλά μου...