Βαρκούλες....

Τωρα θα την πω την χαζομαρα, αλλα κοιταω τις φωτογραφιες του Τασου (ψηφιακες) κοιταω και του Πανου (φιλμ) και οι δευτερες, αν και με τεχνικα προβληματα εχουν κατι παραπανω στο ματι... ειναι ετσι ή λεω βλακειες επηρεασμενος απο ρομαντισμους περι φιλμ και αναλογικων κτλ κτλ ?

Τωρα που τις ξαναβλεπω ισως φταιει και το οτι ο Τασος ειναι συγκρατημενος με τα χρωματα, που σε εναν αρχαριο οπως εγω, χυπανε περισσοτερο οσο να ναι... και του Πανου ειναι τιγκα στο χρωμα...

Ηλία προσωπικά δεν βλέπω διαφορές στην ποιότητα εικόνας μετά το resize... Για να μην μιλήσω για την άθλια ποιότητα που έχουν αυτές που ανεβάζω εγώ με το watermark των microstock. Μόνο θεματικά τις κοιτάω, αν και κάποια παλληκάρια έχουν καταφέρει υποφερτή ποιότητα ανεβάζοντας μέσω άλλων hosts - χαρά στο κουράγιο τους! :grinning-smiley-043

Τωρα θα την πω την χαζομαρα, αλλα κοιταω τις φωτογραφιες του Τασου (ψηφιακες) κοιταω και του Πανου (φιλμ) και οι δευτερες, αν και με τεχνικα προβληματα εχουν κατι παραπανω στο ματι... ειναι ετσι ή λεω βλακειες επηρεασμενος απο ρομαντισμους περι φιλμ και αναλογικων κτλ κτλ ?

Τωρα που τις ξαναβλεπω ισως φταιει και το οτι ο Τασος ειναι συγκρατημενος με τα χρωματα, που σε εναν αρχαριο οπως εγω, χυπανε περισσοτερο οσο να ναι... και του Πανου ειναι τιγκα στο χρωμα...

Δεν τις έχω επεξεργαστεί πάντως. Ο τρόπος που αντιγράφω τα slides είναι ο εξής:

2012-01-20184714.jpg

Στην ουσία πατέντα κάνω. Βάζω τα slides μέσα και βγαίνω έξω στην ημέρα και τα αντιγράφω. Ρυθμίζω το καδράρισμα με το ζουμ του φακού ζουμάροντας μέχρι να μην φαίνονται τα πλαίσια των slides. Από τύχη ο φακός της μηχανής εφαρμόζει άριστα στο ''κουτάκι'' για τα slides.

Επίσης σε όλες τις λήψεις με slides χρησιμοποιούσα πάντα πολωτικό φίλτρο και στις ασπρόμαυρες με φίλμ πάντα κόκκινο φίλτρο για έντονο κοντράστ.

Σε προτείνω για το Δ.Σ. της ομάδας πατεντών του club :award:

:flipout:

Μέσα είμαι!!! Έχω αντιγράψει πολλά slides έτσι αλλά δεν είναι πολύ εύκολο μιας και πρέπει το slide να είναι παράλληλο με τον αισθητήρα για να είναι εστιασμένο όλο. Κάποιες φορές με παίδεψε αρκετά γιατί είναι λήψεις macro με ελάχιστο έως ανύπαρκτο βάθος πεδίου.

Έχω ανεβάσει κι άλλες φωτό στη κατηγορία snapshot και still life και θα ανεβάσω κι άλλες τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα έχω πολλές με φύλλα (θέμα που λατρεύω).

Last edited:
Χε χε... αυτο ειναι που λεμε "διαφορετικη προσεγγιση"... εσυ εχεις γαλαζιο ουρανο και αχρωμη βαρκα κι εγω το αντιθετο...

Μωρε, θα στα ειχα κανει εγω τα χορτα... φρεσκια πρασινη σαλατα... :BDGBGDB55:

Ο γαλάζιος ουρανός είναι αποτέλεσμα ND 0.6 grad, το φως ήταν πολύ σκληρό (βέβαια μάλλον τον παρασκοτείνιασα ή μου βινιέταρε ο φορέας). Αφού τα χόρτα και οι καλαμιές δεν είχαν χρώμα, τι να βάλω; Μέχρι και η βάρκα ήταν έτσι ξεπλυμένη που τη βλέπεις.

Αυτό το πλαίσιο, καλύτερα να το έβγαζες...

Καιρός (στην κυριολεξία) να ζωντανευει και αυτό το νήμα
Στον ποταμό Άρδα, στο χωριό Ρίζια.

End of trip by fokionas, on Flickr

Πολύ όμορφη Φωκίονα και χρώματα και κάδρο.
Ενα σημαδάκι μόνο καθάρισε στη μεση αριστερά

Και να φανταστεις το ειχα δει απο την αρχη και λεω θα το κανω στο τέλος.
Σ' ευχαριστώ NtinNton!