Και 2ημερο καλο ειναι... Απο το τιποτα...Χθες γύρισα από διήμερο στο Ναύπλιο... από σήμερα τα κεφάλια μέσα....
Ωραίος ο "Λιόλιος" κόκκινο της φωτιάς!
Είναι όπως της τράβηξα σε iso LO 1.0 (100), raw, adobe color rgb και έχω πειράξει ελάχιστα το contrast.
Γενικά είναι καλύτερα να τραβάς στο native low iso της μηχανής (νομίζω 200 στην D90) και όχι στο LO γιατί χάνεις σε δυναμικό εύρος και γενικότερη ποιότητα. Εκτός απο (τις σπανιες) περιπτώσεις που το χαμηλότερο iso είναι θέμα έκθεσης (πχ έχει τερματίσει η ταχύτητα και δεν θες να κλείσεις κιάλλο το διάφραγμα) θα πρότεινα να το αποφεύγεις.
Με το adogeRGB είναι μια μεγάλη κουβέντα. Στην αρχή τραβούσα και εγώ adobeRGB αλλά αφού διάβασα διάφορα άρθρα και κουβέντες περι τουτου (πχ. εδώ) το άφησα και τραβάω πλέον sRGB. Για τις λίγες εκτυπώσεις που κάνω, αρκεί. Ίσως αν με την καινούργια μηχανή αρχίσω και τυπώνω λίγο πιο συχνά να το ξαναγυρίσω...
Δες αν θες τις μετρήσεις εδώ
http://www.dpreview.com/reviews/nikond90/page22.asp
Τραβώντας στο low χάνεις ένα στοπ δυναμικό εύρος (κλιπάροντας τα φωτεινά πιο εύκολα) μην κερδίζοντας ουσιαστικά κάτι στον θόρυβο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.