Βαρκούλες....

Τρανό παράδειγμα ο Vivitar 70-210 f/2,8-4.0 Series 1.
Σχετικά μαλακός φακός που όμως στο πορτραίτο δίνει ρέστα. Ίσως ο καλύτερος φακός κατ´εμέ γι αυτήν την δουλειά. Ειδικά σε λήψεις με α/μ φίλμ....

Τέλος off topic

Μα ενοείται αυτό.
Είναι χρήσιμο να τα ξέρουμε θεωρώ όμως. Έτσι Ώστε ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε κατάστασης να μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο εργαλείο. Οι φακοί είναι εργαλία και κάθε ένας έχει τα χαρακτηριστικά του. Κοντραστ, οξύτητα, προοπτική (συμπίεση χώρου), χρωματικές εκτροπές, bokeh και άλλα πολλά. Μετά έρχεται ο προσωπικός παράγοντας στο τί θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Πχ όπως είπε ο Βασίλης σε ένα πορτραίτο, θέλουμε να είναι πιό μαλακός και να έχει καλύτερο bokeh, ενώ σε φωτογραφία μακρο η οξύτητα έχει μεγάλη αξία. Η γνώση των παραπάνω σε βοηθά να διαλέξεις τον κατάλληλο για το κάθε αποτέλεσμα.

Και φυσικά, κάθε άποψη σεβαστή. Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησεις πιστεύω στην παρέα μας εδώ.

Μα ενοείται αυτό.
Είναι χρήσιμο να τα ξέρουμε θεωρώ όμως. Έτσι Ώστε ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε κατάστασης να μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο εργαλείο. Οι φακοί είναι εργαλία και κάθε ένας έχει τα χαρακτηριστικά του. Κοντραστ, οξύτητα, προοπτική (συμπίεση χώρου), χρωματικές εκτροπές, bokeh και άλλα πολλά. Μετά έρχεται ο προσωπικός παράγοντας στο τί θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Πχ όπως είπε ο Βασίλης σε ένα πορτραίτο, θέλουμε να είναι πιό μαλακός και να έχει καλύτερο bokeh, ενώ σε φωτογραφία μακρο η οξύτητα έχει μεγάλη αξία. Η γνώση των παραπάνω σε βοηθά να διαλέξεις τον κατάλληλο για το κάθε αποτέλεσμα.

Και φυσικά, κάθε άποψη σεβαστή. Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησεις πιστεύω στην παρέα μας εδώ.

Ποιός παρεξηγήθηκε;-bye-όποιος παραξηγήθηκε να του καούν τα pixel!!:flipout::flipout:

Kαι μια δικιά μου...
JONCR_giannis6.jpg

...και αλλη μια...

10951685.jpg

Last edited:
Φίλε joncr καλώς ήρθες στο AVClub και ειδικά στην παρέα της φωτογραφίας!
Πολύ όμορφη η εικόνα με την βάρκα και γαλήνια.
Ασφαλώς περιμένουμε να δούμε κι άλλες.

Welcome -bye-

Πες μας κι άλλα:Φακός,μηχανή...
Ευχαριστώ. Ειναι καπως παλιες (τοτε που τραβουσα ψηφιακά) Πρεπει να ειναι η CANON EOS 1Ds MKII με τον 70-200 f4L (ή η 20D τις ειχα παραλληλα τοτε)

Nαι αστα...Που να σου πω και τα υπόλοιπα.(αλλα φοβαμαι μη το διαβασει η γυναικα μου και αρχισει τις παντοφλιες...:argue: )

Γιαννη, μπραβο, ωραια δουλεια εχεις κανει. Ειδα τα αλμπυμς σου και μου αρεσε η ματια σου, το παχνιδι με το φως και τις σκιες, οι αντανακλασεις, οι high keys σου αλλα και η επιλογη των θεματων σου. Και παλι μπραβο.

παιδιά, ετοιμάζω ενα φυλλάδιο που θέλω να δώσω σε συνεργάτες μου στο εξωτερικό και σκέφτομαι μπροστά να δείχνει θάλασσα και ενα καϊκι να πηγαίνει, εικόνα που δείχνει πολύ Ελλάδα. Και επειδή δεν εχω βγάλει τέτοια φώτο ακόμα σκέφτηκα το forum μας εδώ!

Αν έχει κάποιος κάποια φωτογραφία τέτοιου στύλ και θα ήθελε να την χρησιμοποιήσω στο φυλλάδιο, θα του ήμουν υπόχρεος.

Ανατολη ηλιου και το ψαροκαικο ερχεται στο λιμανι (Canon 400D ,200 mm Zenit)

Img_2969-1.jpg

Πολλες βαρκουλες μαζι.(Νικον L5)

DSCN0571.jpg

Last edited: