Barry Allen σε Kathrein UFS 910

Η πιο εύκολη περίπτωση είναι να μπεις στο extra osd κάποιου image και με τις επιλογές ΒΑ να αφαιρέσεις ότι θέλεις.

Διαφορετικά μπουτάρεις απο την flash και κάνεις την αφαίρεση μέσω telnet.
./ba.sh delete imagename

Re: Απάντηση: Barry Allen σε Kathrein UFS 910

Η πιο εύκολη περίπτωση είναι να μπεις στο extra osd κάποιου image και με τις επιλογές ΒΑ να αφαιρέσεις ότι θέλεις.

Διαφορετικά μπουτάρεις απο την flash και κάνεις την αφαίρεση μέσω telnet.
./ba.sh delete imagename
ευχαριστω Αλεξανδρε

ευχαριστω Αλεξανδρε
Προσπαθησα να το διαγραψω μεσα απο το OSD μενου που εχω στην flash αλλα παρολο που μου εγραψε πως διαγραφηκε μετα που εκλεισα τον δεκτη και τον ανοιξα μου το εβγαλε στην οθονη οτι το ιματζ υπαρχει πατησα οκ και μπηκα κανονικα στο ιματζ.Μετα προσπαθησα εχοντας τον δεκτη να δουλευει απο την μνημη του μεσω τελνετ εδωσα την εντολη ./ba.sh delete imagename οπου αντι για το imagename εβαλα το ονομα του ιματζ αλλα δεν μου το διεγραψε τι κανω λαθος?

Απάντηση: Re: Barry Allen σε Kathrein UFS 910

Το flashcopy το δούλεψες καμιά φορά από το μενού του baboot Αλέξανδρε; Ρωτάω γιατί το πάτησα να δω τι κάνει και δεν έδειχνε τίποτα στην οθόνη και αναγκάστηκα να τον σβήσω από τον διακόπτη του. Απ' ότι ψιλοκατάλαβα κάπου που διάβαζα κάτι οδηγίες στα γερμανικά δουλεύει (-δείχνει) μόνο με scart ή κάνω λάθος;
Το flashcopy είναι κλώνος του flashimage και λειτουργεί κανονικά με hdmi. Γιατί να έχει διαφορετική συμπεριφορά?

Απάντηση: Re: Barry Allen σε Kathrein UFS 910

Αρκετές φορές κάνει διπλό reboot ο δέκτης με το baboot 0.5 που του έχω περασμένο. Έχω στην flash το original 1.5. Πέρασα το ΒΑ 4.02 και έκανα update σε 4.1 και μετά έριξα το baboot 0.5. πέρασα στο USB stick την AAF 1.5 για ΒΑ. Δεν όρισα boot image με εντολή telnet θεωρώντας ότι θα αναλάβει το baboot πλέον. Έβαλα το stick μπροστά και ο δέκτης έκανε επανεκίνηση όταν επέλεξα να bootάρει από την AAF 1.5 BA . Μετά το reboot αφού ξαναεπέλεξα την AAF 1.5 BA μπήκε κανονικά χωρίς επανεκινήσεις. Το περίεργο ήταν όταν έβαλα το stick στην πίσω-κάτω usb θύρα. Ενώ έσβηνα τον αποκωδικοποιητή αυτός ξεκινούσε ξανα μόνος του. Σε κάποια φάση μετά απο 5-6 φορές και αφού έπαιξα λίγο με κάποιες άσχετες ρυθμίσεις από το κρυφό σταμάτησε να το κάνει. Πολύ πολύ περίεργο.
Το flashcopy τι ακριβώς κάνει;
Και σε μένα κάνει διπλό boot, αλλά μόνο στα λειτουργικά που έχω περάσει σε μορφή .img

Μετα απο παρα πολλα post σε διαφορα φορουμ απαντηση στο προβλημα μου δεν πηρα νομιζω οτι πρεπει να κανω φορματ του στικ και να αρχισω απο την αρχη εκτος και εαν υπαρχει φως στο τουνελ

Μετα απο παρα πολλα post σε διαφορα φορουμ απαντηση στο προβλημα μου δεν πηρα νομιζω οτι πρεπει να κανω φορματ του στικ και να αρχισω απο την αρχη εκτος και εαν υπαρχει φως στο τουνελ
Aναφερομαι για τα settings στα 2 ιματζ glob9 -picmod εκανα το λαθος να περασω settings στο glob9 και απο εκει μου αρχισαν τα προβληματα με τα καναλια και τους δορυφορους σε ολα τα ιματζ που εχω στον δεκτη.Περασα νεα settings και τα πηρε το ιματζ στην flash το ιδιο πηγα να κανω και στα αλλα 2 ιματζ που εχω στο στικ αλλα δεν μου τα πηρε με αποτελεσμα να θελω να τα διαγραψω και να μην μου διαγραφονται

Last edited:
Μου εδωσαν απαντηση σε αλλο φορουμ ¨(Φίλε μου σου προτείνω να κάνεις ότι κι εγώ και στην συνέχεια ο φίλος djgeo_gr και θα σταματήσουν όλα σου τα προβλήματα:
1).Recovery του δέκτη με KathiUp και emergency image 1.04.
2).Ανέβασμα του official image 1.05
3).Ανέβασμα του AAF image 1.05
4).Ανέβασμα των settings σου
Από κει και πέρα όλα λειτουργούν άψογα.) Αλλα γιατι πριν να κανω την βλακεια με τα settings ολα δουλευαν αψογα?

Η διαδικασία που αναφέρεται δεν αφορά το πρόβλημα σου. Είναι για επαναφορά του δέκτη μετά απο ατυχές φλασάρισμα.

Εγώ στη θέση σου θα καθάριζα το στικ με φορματ και στη συνέχεια θα ξαναφόρτωνα..

Αλεξανδρε εκανα φορματ το στικ του εβαλα το ΒΑ και τις αναβαθμησεις του πμετα εκλεισα και ανοιξα τον δεκτη του εβαλαλα το στικ και πηαγα να του περασω το boot_vo,5 αλλα δεν το πηρε επισης ο δεκτης βρισκει το στικ μπορεις να καταλαβεις που κανω το λαθος?

Πως περνάμε στο στικ οποιοδήποτε Image που δεν είναι προετοιμασμένο για BA:

1. Κατεβάζουμε το Image της επιλογής μας.
2. Αποσυμπιέζουμε. Μέσα στον φάκελο UFS_Images του ΒΑ στικ δημιουργούμε έναν νέο φάκελο με το όνομα του image. π.χ. glob9
3. Μεταφέρουμε με FTP τα αχεία root.img, config.img, app.img, data.img στον νεοδημιουργηθέν φάκελο.
4. Αλλάζουμε τα δικαιώματα των αρχείων σε 755. π.χ με το flashfxp- δεξί κλικ πάνω στο κάθε αρχείο-Attributes-755
5. Δημιουργούμε σύνδεση Telnet με τον δέκτη (user:root - pass:kathrein)
6. Δίνουμε την εντολή: cd "/tmp/usb/BA (1)/ba"
7. Ακολούθως: ./ba.sh imgextract glob9 (στο παράδειγμα μας πρόκειται για το image glob9. Σε άλλη περίπτωση αντι για glob9, γράφουμε το όνομα του image που επιθυμούμε να εγκαταστήσουμε)

Το νέο image θα εγκατασταθεί στο στικ. Κάνουμε επανεκκίνηση τον δέκτη. Απο το baboot (bootmanager) θα επιλέξουμε το νέο image π.χ. glob9 και είμαστε έτοιμοι.
Απο το extra osd καταχωρούμε τις ρυθμίσεις του δικτύου μας και ρυθμίζουμε τις επιλογές diseqc 1.0 (αν χρησιμοποιούμε)

Καλή επιτυχία!
Αφου κατορθωσα να εγκαταστησω το ΒΑ προσπαθησα να του βαλω ιματζ μεσω FTP μπηκα στον φακελο /tmp/usb/XBA (1)/ufs (εμενα τον φακελο ΒΑ (1) το εχει ΧΒΑ (1) εφτιαξα ενα φακελο με το ιματζ που θελω να περασω μετα εδωσα τις εντολες που γραφει ο Αλεξανδρος αλλα δεν το εγκατεστησε το ιματζ. Μηπως επειδη ο φακελος ΧΒΑ στην εντολη ειναι ΒΑ οποτε δεν περνει την σωστη εντολη

Παιδια ειναι να εγκαταστησω το Πολωνικο image.Eχει παρατηρησει κανεις προβληματα με τη ληψη HD καναλιων οπως με την 1.04,οπου μερικες φορες με τιγκα σημα δεν τα κατεβαζε;

μου βγαζει invalid command εκτελοντας αυτη την εντολη cp "/tmp/usb/BA (1)/"barry-allen-UFS-910-*.tar.gz ./ τι μπορει να κανω λαθος?

Last edited:
ok το διορθωσα αυτο. Τι πρεπει να περασω τωρα για να δω premiere?εχει ιντερνετ κανονικα ο δεκτης μπορει να περνει μονος του κλειδια αν ναι τι πρεπει να κανω? ευχαριστω

Εχω ενα βουητο εναν θοριβο στο premiere στο καναλι που διχνει φορμουλα μονο! κατι που να μπορω να κανω να τον αφαιρεσω Η' περιορισω?