Βαρύ ή ελαφρύ;

stonec

Established Member
23 September 2008
124
Καλημέρα,
Γνωρίζεται αν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ βάρους πανιού και δημιουργία ζαρών στο μέλλον;
Δηλαδή με άλλα λόγια πια ηλεκτρική οθόνη θα μου δώσει λιγότερες ζάρες αυτή με πανί βάρους π.χ. 600g/m2 ή αυτή με πανί βάρους 400 g/m2; (υποθέτουμε όλες τις άλλες μεταβλητές ίδιες)

Ολα ειναι σχετικα συνηθος οι περισσοτερες οθονες μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν τα προβληματα με ελαχιστες εξαιρεσεις.Οι οθονες με tensioned
εχουν τις λιγοτερες πιθανοτητες να παρουσιασουν ζαρες.

Απάντηση: Re: Βαρύ ή ελαφρύ;

Γιατί δεν έχω δει με τα μάτια μου μεγαλύτερο πανί σε λογική τιμή (αρκετά κάτω από χιλιάρικο) το οποίο να μην κάνει ζάρες. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχει, αλλά εγώ δεν το έχω δει.

Υπάρχει.....Το δικό μου!:grandpa:

Απάντηση: Re: Βαρύ ή ελαφρύ;

Πες μάρκα και μοντέλο να αγοράσουν τα παιδιά.. :D

(δώσε και λινκ για την παρουσίαση του συστήματός σου.. αν θυμάμαι καλά έχεις κάνει.. :smile:)

Ναι.. Καλά!
Αν είμαι τυχερός;
Να χαλάσει σ´αυτούς και να με βαράνε όλοι μαζί μετά..:flipout:

Άρα από ότι καταλαβαίνω (αν δεν πας σε κάτι πολύ ακριβό) ο παράγοντας τύχη παίζει σημαντικό ρόλο...

Εμένα δεν με απασχόλησε ποτέ το θέμα της οθόνης με την έννοια του να δώσω περισσότερα χρήματα ώστε να είμαι σίγουρος για καλύτερα αποτελέσματα αλλά και αντοχή στο χρόνο.
Έχω δει τον προβολέα μου να παίζει σε τοίχο (σε homecinema φίλου) και να παίζει άριστα.
Έχω διαβάσει εδω μέσα για πανάκριβες οθόνες που έκαναν τα κύματα του Δούναβη και θεωρώ οτι όσο πιό ακριβή είναι τόσο πιο πολύ κλέψιμο πέφτει για ένα αντικείμενο που έχει ελάχιστο κόστος.
Προφανώς παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχει αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει η σωστή τοποθέτηση και χρήση.
Αν δεν αλφαδιαστεί σωστά όταν κατεβαίνει γέρνει και όταν μαζεύεται πάνω, γύρω από τον άξονα θα τσαλακωθεί επόμενο είναι να κάνει ζάρες.
Αν τοποθετηθεί πάνω από καλοριφέρ κάποια στιγμή θα χαλαρώσει θα παραμορφωθεί.

Για το Δημήτρη που λέει οτι δεν βάζω λίνκ, πριν από 2-3 μέρες είχα προτείνει σε κάποιο φίλο την οθόνη που είναι ίδια με τη δική σου Δημήτρη:D

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=73925

Θυμάμαι τότε που την εγκατέστησα με είχες βοηθήσει σημαντικά στην τοποθέτηση. -bye-

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=30576

Last edited:
Τώρα το θυμήθηκα το σύστημά σου Θωμά! :smile:

Η τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστά, διαφορετικά όντως και το καλύτερο πανί κινδυνεύει..

Αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι ζάρες θα εμφανιστούν όσο σωστή και αν είναι η τοποθέτηση. Το χειρότερο είδος ζάρας προκύπτει όταν λυγίζει έστω και ελάχιστα ο άξονας στον οποίο τυλίγεται το πανί. Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα μεγαλώνει όσο μεγαλύτερο είναι το πανί, και στιβαρός άξονας σημαίνει πάντα αυξημένο κόστος.

Επίσης, για ιστορικούς λόγους, έχει αλλάξει καθόλου η κατάσταση του πανιού σου από τότε; Απ' ότι βλέπω, τις είχε τις ζαρούλες του.. Έστρωσε;

attachment.php

attachment.php