Βασανίζομαι εδώ και καιρό...

g_kourk

Senior Member
30 January 2012
379
παιδια καλησπερα και καλη χρονια!

εχω δυο ερωτηματα να σας κανω.

μια μικρη εισαγωγη για να καταλαβετε.
εδω και καιρο ψαχνω σε e-bay και amazon να βρω εναν μεταχειρησμενο denon x4000 ωστε να μου ερθει ποιο οικονομικα.
ψαχνω denon διοτι ετυχε να παρω τον x1000 οπου με αφησε παρα πολυ ικανοποιημενο και για κανενα αλλο λογο.
ομως το να βρεθει μεταχειρησμενος σε καλη τιμη ειναι λιγο δυσκολο.

οποτε το πρωτο μου ερωτημα ειναι θεωρειται καλη τιμη περιπου τα 715 με 750 ευρω για εναν μεταχειρηεσμενο?
1. http://www.ebay.com/itm/DENON-AVR-X...ion_Home_Cinema_Receivers&hash=item339b6886cd

2. http://www.ebay.com/itm/Denon-AVR-X...deo_Audio_Radio_Empfänger&hash=item3cef6b4e6d

και η δευτερη μου ερωτηση ειναι εαν υπαρχουν αντιστοιχοι AVR σε αλλες μαρκες περιπου σε αυτα τα χρηματα (650-750) ωστε να αξιζει να παρακολουθω στο διαδυκτιο εως οτου πετυχω καποια καλη προσφορα?

Re: βασανιζομαι εδω και καιρο ...

παιδια καλησπερα και καλη χρονια!

εχω δυο ερωτηματα να σας κανω.

μια μικρη εισαγωγη για να καταλαβετε.
εδω και καιρο ψαχνω σε e-bay και amazon να βρω εναν μεταχειρησμενο denon x4000 ωστε να μου ερθει ποιο οικονομικα.
ψαχνω denon διοτι ετυχε να παρω τον x1000 οπου με αφησε παρα πολυ ικανοποιημενο και για κανενα αλλο λογο.
ομως το να βρεθει μεταχειρησμενος σε καλη τιμη ειναι λιγο δυσκολο.

οποτε το πρωτο μου ερωτημα ειναι θεωρειται καλη τιμη περιπου τα 715 με 750 ευρω για εναν μεταχειρηεσμενο?
1. http://www.ebay.com/itm/DENON-AVR-X...ion_Home_Cinema_Receivers&hash=item339b6886cd

2. http://www.ebay.com/itm/Denon-AVR-X...deo_Audio_Radio_Empfänger&hash=item3cef6b4e6d

και η δευτερη μου ερωτηση ειναι εαν υπαρχουν αντιστοιχοι AVR σε αλλες μαρκες περιπου σε αυτα τα χρηματα (650-750) ωστε να αξιζει να παρακολουθω στο διαδυκτιο εως οτου πετυχω καποια καλη προσφορα?

Φυσικα και δεν ειναι καλη τιμη οταν στο φθηνοτερο σκρουτζομαγαζο εχει καινουριος 790!

Re: βασανιζομαι εδω και καιρο ...

Τόσο τον έδιναν καινούργιο στην Γερμανία πριν εξαφανιστεί
Δες αν υπάρχει κάτι ακόμα.
Η καλύτερη επιλογή στα χρήματα σου είναι κάποιος pioneer lx56/57,2023 από Γερμανία.

καλησπερα σας,επανερχομαι λιγο στο ζητημα καθως πωληθη ο x1000 που εχω και θα μεταβω σε αγορα νεου ενισχυτη.
μετα απο ψαξιμο κατεληξα σε ενα απο αυτα τα μοντελα.

denon x4100
YAMAHA RX-A2040
pioneer SC-2024
pionner SC-LX58

το ζητουμενο ειναι να συμφερει και η αγορα απο αποψη οικονομικης πλευρας.
αν και στο σκρουτζ ειναι πανω κατω τα ιδια οι τιμες τους απο Γερμανια βρισκω τον χ4100 στα 1000ευρω,
ενω απο e-bay απο αμερικη τον YAMAHA RX-A2040 στα 1170 μαζι με μεταφορικα που παλι ειναι αρκετα ποιο φτηνα απο σκρουτζ και αμαζον.
ενω με τους pioneer φενεται οτι οι τιμες ειναι ιδιες σε ελλαδα ευρωπη και ebay και ειναι οι ποιο δυσκολοι να βρεθουν σε καλυτερη τιμη απο την εγχωρια.
το ερωτημα μου ειναι,αυτοι οι ενισχυτες ειναι πανω το ιδιο σε ποιοτητα ηχου?που σημαινει οτι εν τελη παιρνω τον φτηνοτερο και τελειωνω η μηπως αξιζει καποιο περισσοτερο
οποτε θα ηταν καλυτερα να ερευνησω καλυτερα ειτε να διαθεσω λιγα χρηματα παραπανω και να παω σε εκεινη την επιλογη?
να σας πω οτι θα παω σε setup 7.1 ειτε 5.1.2 οποτε δεν με ενδιαφερει ο αριθμος των 9 καναλιων,ενδιαφερομαι καθαρα για την ποιοτητα ηχου σε ταινειες και μουσικη.
ενω για το μελλον προγραμματιζω να παρω και εναν δικαναλο που θα συνδεθει ωστε να οδηγει τα 2 μπροστινα.
απο ηχεια εχω την σειρα που αναγραφεται στην υπογραφη μου εαν αυτο εχει καποιο ρολο στο ματσαρισμα του ενισχυτη.

παλικαρια μου ? καμια γνωμη ? ετσι επιγραμματικα μια-δυο λεξουλες...?

Προσωπικά άκουσα τον denon και τους pioneer την προηγούμενη εβδομάδα. Εξαρτάται όπως πάντα από τα ηχεία που θα οδηγήσεις. Επειδή είμαι ικανοποιημένος με τους denon αναβάθμιση πριν δυο ημέρες από 4520 σε 5200 με 7.2.4 και κάνω κωλοτούμπες από τη διαφορά, όσο και αν ακούγεται περίεργο. Ο 4100 αντίστοιχα ειναι άριστο εργαλείο για αυτά που δίνει και κακά τα ψέμματα χωρίς audyssey δύσκολα προχωράς σε άλλο κατασκευαστή πλέον.

Μου ακούγεται πολύ δελεαστικο, όμως Ο 4100 με τον 5200 θα έχουν την ίδια χροιά ?
Οι άλλοι 3 ενισχυτες δεν έχουν odyssey?

ευχαριστω για την βοηθεια παιδια.
κατεληξα στον denon 4100w μιας και βρισκεται στο χιλιαρικο απο γερμανια ενω για τον yamaha και τον Pioneer πρεπει να δωσω +300 ευρω.
ειναι κατι που πρεπει να προσεξω αγοραζοντας απο το γερμανικο amazon?καποια λεπτομερεια η σουμβουλη?ειναι η πρωτη φορα και δεν γνωριζω τα κατατοπια..

...ειναι κατι που πρεπει να προσεξω αγοραζοντας απο το γερμανικο amazon?

Πωλητής να είναι το ίδιο το Amazon και όχι κάποιο άλλο κατάστημα που κάθεται στην πλατφόρμα του Amazon... Αυτό στην ιδανική περίπτωση. Αν η διαφορά τιμής του Amazon είναι μεγάλη με άλλο κατάστημα του Amazon, προχώρα στην αγορά από το άλλο, αλλά πρώτα κοίτα τα reviews για αυτό το κατάστημα, να είναι οκ.

Τέλος, αν σε ενδιαφέρει να έχεις service στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε ότι η εγγύηση που δίνει το κατάστημα από όπου θα ψωνίσεις είναι paneuropean. Στη συνέχεια παίρνεις τη Denon Ελλάδας και τη ρωτάς αν σε καλύπτει με paneuropean εγγύηση αγορασμένο από Γερμανία.

Αυτά αν θέλεις να είσαι 100% καλυμμένος.

Πωλητής να είναι το ίδιο το Amazon και όχι κάποιο άλλο κατάστημα που κάθεται στην πλατφόρμα του Amazon... Αυτό στην ιδανική περίπτωση. Αν η διαφορά τιμής του Amazon είναι μεγάλη με άλλο κατάστημα του Amazon, προχώρα στην αγορά από το άλλο, αλλά πρώτα κοίτα τα reviews για αυτό το κατάστημα, να είναι οκ.

Τέλος, αν σε ενδιαφέρει να έχεις service στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε ότι η εγγύηση που δίνει το κατάστημα από όπου θα ψωνίσεις είναι paneuropean. Στη συνέχεια παίρνεις τη Denon Ελλάδας και τη ρωτάς αν σε καλύπτει με paneuropean εγγύηση αγορασμένο από Γερμανία.

Αυτά αν θέλεις να είσαι 100% καλυμμένος.

καλυτερη αναλυση δεν θα μπορουσα να εχω...
Σε ευχαριστω πολυ βαγγο!
υποσημειωση, το prime που αναφερει σε μερικα καταστηματα τι σημαινει?

γρηγορh ερωτηση παλικαρια μου.
μπορω να κανω συνδεση με banana plugs στον denon 4100 ?

Για τη σύνδεση, δεν ξέρω, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει ο πισινός του ενισχυτής σου να καταλάβεις...

Prime είναι service του Amazon (όχι όμως free), ώστε να έχεις διάφορα πλεονεκτήματα, νομίζω συμφέρει όμως μόνο αν είσαι συστηματικός πελάτης του Amazon.

Για τη σύνδεση, δεν ξέρω, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει ο πισινός του ενισχυτής σου να καταλάβεις...

Prime είναι service του Amazon (όχι όμως free), ώστε να έχεις διάφορα πλεονεκτήματα, νομίζω συμφέρει όμως μόνο αν είσαι συστηματικός πελάτης του Amazon.

βαγγο,επισης βλεπω οτι υπαρχει και denon μεταχειρησμενος περιπου 100 ευρω λιγοτερα απο το waerehousedeals,εν το μεταξυ εχουν προβλημα μονο οι κουτες σε αυτα τα κομματια η και οι ενισχυτες? επισης εχουν εγγυηση? γενικα αξιζει η να παω σε καινουργιο?

Δες το condition του item που σε ενδιαφέρει και διάβασε εδώ.

Έχω ψωνίσει refurbrished από ebay και μου βγήκε διαμάντι, με εγγύηση κλπ

Από Amazon δεν έχω εμπειρία warehouse αλλά θα εμπιστευόμουν το description που αναφέρουν στο site του καθώς γενικά είναι σοβαρή εταιρία.

Εάν κάτι δεν έχει εγγύηση denon θέλει προσοχή πολύ. Πέρνει μπανάνες ο 4100, αλλά μην βάλεις πολύ φτηνές γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να ειναι χειρότερο.

παιδια σας ευχαριστω ιδιαιτερος.
προχωρησα στην παραγγελια.τελικη τιμη 1028ε μαζι με τα μεταφορικα εξοδα.
θα ειναι ελλαδα σε 6 με 10 ημερες.
θα σας στειλω νεοτερα οταν κανω την εγκατασταση,επισης θα δω και τις διαφορες και θα σας πω τις εντυπωσεις απο εναν entry ενισχυτη (denon x1000) σε εναν medium level ενισχυτη καθως ειμαι πολυ καινουργιος στο κομματι του οικιακου κινηματογραφου γενικοτερα και ειμαι περιεργος να δω αν οντως τα τρακοσια εχουν διαφορα απο τα χιλια..