Βασεις ηχειων

papakos

Established Member
22 April 2007
144
Θα μπορουσε μια βαση ηχειων ( λογω υλικων κατασκευης ) να απογειωσει τον ηχο ( εγινε ) κοβοντας ομως την σπιρταδα και την εκταση τω πριμων?

Πολύ πιθανόν.
Η βάση λειτουργεί ως προέκταση της καμπίνας, οπότε γίνεται.

Βάσεις διαφορετικών υλικών, μάζας ή πυκνότητας, δίνουν άλλο χαρακτήρα κάθε φορά.

Το υψος σκεφτηκα κι εγω ( 1.17 μετρα κεντρο tweeter ) , αλλα μετα διαπιστωσα οτι και κολλητα να βαλεις το αυτι σου παλι ακουγονται υποτονικα.
Η ολη δουλεια εγινε ( αχ αυτες οι γυναικες ) στο nautilus 802 για να σηκωθει 10 ποντους .
Μελετη - κατασκευη - φινιρισμα EXELIXIS. Αψογο αποτελεσμα , πολυ καλυτερο και σφιχτο χαμηλο καθαροτερος και πιο λεπτομερης ηχος γενικα αλλα χασαμε τα πριμα κατα 3db περιπου.
Μεχρι που αρχισα να σκεφτομαι να παρω καινουργια καλωδια που να τσιμπανε λιγο.
Υπαρχει καποια ιδεα?

Απο τι υλικό είναι φτιαγμένη η βάση και πώς ;Μπορείς να βάλεις κάποιο σκαρίφημα να δούμε;

Ετσι ειναι η βαση με την διαφορα οτι εχει 4 κολονακια μικροτερου υψους πανω της υπαρχει πλατω απο συμηδα στο σχεδιο και το χρωμα της βασης του ηχειου το οποιο παταει επανω στο πλατω με τις ακιδες του.

Attachments

• 1_big.jpg
    1_big.jpg
    33.4 KB · Views: 61
Last edited:
Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς πως είναι φτιαγμένη η βάση,ναί μου έχει συμβεί κι εμένα.Δεν θα έλεγα,ότι "χάθηκαν" οι υψηλές,αλλά ότι ο ήχος πλέον έγινε κλινικός-έχασε σε ζωντάνια.
Πιστεύω,ότι οφείλεται αποκλειστικά στην κατασκευή,που σου έφτιαξαν.Το γεγονός,ότι πλέον έχεις καλύτερο μπάσσο(φαντάζομαι πιό στακάτο-ευκρινές) σημαίνει,ότι σου έλειπε κι η σωστή αντικραδασμική υποστήριξη στα ηχεία,πράγμα που μέχρι κάποιο βαθμό στο πρόσφερε η βάση.
Κατά την γνώμη μου,μην προσπαθήσεις να διορθώσεις το πρόβλημα της λάθους κατασκευής με καλώδια.

οκ τώρα την είδα.

Αν ειναι λαθος η βαση να του την δωσω να την φ..ει γιατι το συζητησα μαζι του και χτυπιεται πως η βαση δεν φταει με τιποτα.

Καποια ιδεα ανακατασκευης της η κατι διαφορετικο που να δουλευει?

Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς πως είναι φτιαγμένη η βάση,ναί μου έχει συμβεί κι εμένα.Δεν θα έλεγα,ότι "χάθηκαν" οι υψηλές,αλλά ότι ο ήχος πλέον έγινε κλινικός-έχασε σε ζωντάνια.
Πιστεύω,ότι οφείλεται αποκλειστικά στην κατασκευή,που σου έφτιαξαν.Το γεγονός,ότι πλέον έχεις καλύτερο μπάσσο(φαντάζομαι πιό στακάτο-ευκρινές) σημαίνει,ότι σου έλειπε κι η σωστή αντικραδασμική υποστήριξη στα ηχεία,πράγμα που μέχρι κάποιο βαθμό στο πρόσφερε η βάση.
Κατά την γνώμη μου,μην προσπαθήσεις να διορθώσεις το πρόβλημα της λάθους κατασκευής με καλώδια.

οκ τώρα την είδα.

Δεδομένου ότι τα ηχεία σου είναι μελετημένα και κατασκευασμένα σαν δαπέδου,εκ προοιμίου ήταν παρακινδυνευμένη η κατασκευή...
Εάν η σύζυγος είναι αμετάπιστη,νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με την B&W.Είναι οι πλέον κατάλληλοι για να σου πούν άν μπορεί-πρέπει να ανυψωθούν και κατά ποιό τρόπο τα ηχεία.

Το πατωμα ειναι φυσικος γρανιτης και ηταν υποχρεωτικη η ανυψωση για να μπορει να καθαριζεται ( με ασφαλεια του ηχειου ) απο κατω.

Μιλησα ηδη με την B&W και δεν ειχα σαφης απαντησεις , δοκιμαζεις και βλεπεις , δηλαδη.

Τελικα το προβλημα που ειναι ?
1) στα υλικα της βασης?
2) στο τελικο υψος?
3) στην υπαρξη βασης γενικα?

Απάντηση μόνο μέσω δοκιμών μπορείς να έχεις κι αυτό θα ήταν βασανιστικό και πολυέξοδο.

Εγώ τα ηχεία μου τά έχω να πατούν με τις ακίδες πάνω σε πλαστικές αντικραδασμικές πλάκες κατασκευής σάντουϊτς.Κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα καθαρισμού,απλά τις σπρώχνω με τα ηχεία επάνω τους,να γλυστρήσουν λίγο πιό πέρα και μετά τα επαναφέρω στην αρχική τους θέση.

Βέβαια δεν θα ήταν ότι το καλύτερο στην περίπτωσή σου,αλλά όπως λέγετε:ο γάμος είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός:smash:

Last edited:
Ο πιο ασφαλής τρόπος για να προσδιορίσουμε τη θέση των ηχείων στο χώρο μας πρέπει να περιλαμβάνει και κάποου είδους μέτρηση της ακουστικής του χώρου μας. Δεν είναι δυνατόν η μέτρηση να γίνει με το αυτί. Απαιτούνται όργανα μέτρησης και πολύ καλά μικρόφωνα για να γίνει σωστή δουλειά.

Οι συνδιασμοί είναι πολλοί, αλλά σε ένα δεδομένο χώρο υπάρχει τουλάχοστον μια θέση όπου τα ηχεία μας ακούγονται καλύτερα .

Το πατωμα ειναι φυσικος γρανιτης και ηταν υποχρεωτικη η ανυψωση για να μπορει να καθαριζεται ( με ασφαλεια του ηχειου ) απο κατω.

Μιλησα ηδη με την B&W και δεν ειχα σαφης απαντησεις , δοκιμαζεις και βλεπεις , δηλαδη.

Τελικα το προβλημα που ειναι ?
1) στα υλικα της βασης?
2) στο τελικο υψος?
3) στην υπαρξη βασης γενικα?

Αχ αυτές οι γυναίκες....!!!!!.....!!!!!

Δεν γίνεται να τα αφήσεις τα ηχεία να πατάνε στο πάτωμα όπως η εταιρία τα σχεδίασε και όταν έρθει η ώρα για σφουγκάρισμα να αφήνει η συζυγος εσένα να καθαρίσεις με την δέουσα προσοχη τον χώρο κάτω απο τα ηχεία με ένα πανάκι;; Δεν μου φαίνεται και τόσο δύσκολο....:ernaehrung004: