Βάσεις ηχείων!

fotio

Senior Member
22 November 2006
448
Γειά σας!Είναι η πρώτη μου κατασκευή και θέλω να μένει χαμηλά το κόστος.Δεν ξέρω που να βρώ φτηνούς σωλήνες.Στο practiker έχει με 17ε τον έναν.(ποδαράκι για τραπέζι).Ακόμα άμμο από που ν πάρω;Από pet sop σκέφτομαι πειράζει;

Με 17 ευρώνια σε μία στράντζα και ένα σιδερά θα φτιάσεις και τις δύο...
Μετά πάρε άμμο από ένα ποτάμι βάλε την στο φούρνο στους 200 για κανά μισάωρο και είσαι τζετ...

πω πωω...ξερεις ποσο παραξενο μου φαινεται να πρεπει να αγορασει η να αγωνιστει κανεις για να βρει αμμο?!!..νησιωτης γαρ..-bye-

Έκοψα χάλκινους σωλήνες από υδραυλικό.Τώρα πώς τις βάφω;Με σπρέι;
Άμμο από υλικά οικοδομής κάνει;Να μην είναι θαλάσσης καλύτερα;Και το στέγνωμα στον ήλιο ή στον φούρνο;Τι λέτε;

Φιλε στον φουρνο την βαζουμε για να σκοτωθουν τυχιν μικροβια που κατα πασα πιθανοτητα εχει μεσα η αμμος! Καταλαβαινεις τωρα!
Νομιζω οτι αμμος θαλλασης απο οικοδομικα υλικα ειναι μια χαρα..
Α για το βαψιμο, παρε ενα γυαλοχαρτακι ψιλι, πχ 250αρι και θαμπωσε λιγο τον σωληνα. Καθαρισε τον ΚΑΛΑ ισως με λιγο ασετον κ χαρτι κουζινας.
Ενα χρωμα που πιανει κ στρωνει φοβερα ειναι το Μαυρο ΜΑΤ σε σπρευ. Εχω δοκιμασει κ το cosmos lac και το vivexrom, και στρωνει καταπληκτικα! Μετα αμα θες να ναι ομοιογενες το χρωμα, συστηνω να παρεις της cosmos lac το βερνικι για ξυλα Σατινε σε σπρευ! Πακετο με το μσυρο ματ κανει μια πολυ ομορφη επιφανεια στιλπνη!
Να θυμασαι οτι τα γυαλιστερα σπρευ ειναι ποιο ζορικα και κρεμανε ευκολα, και να αποφυγεις οποσδηποτε τα sabotage χρωματα, γιατι εχουν ποιο χοντρο μπεκ κ θα σε πεδεψει.. Υπαρχουν κ κατι σπρευ τυπου γρανιτη και κανουν ενα πολυ ομορφο εφε.. Ψαξτα σε χρωματοπωλεια!

Ευχαριστώ πολύ φίλε!
Λοιπόν ανακεφαλαίωση...Για τους χαλκοσωλήνες πάντα ε;Σπρέι Μαυρο ΜΑΤ της cosmos lac ή της vivexrom.Μετά το cosmos lac το βερνικι για ξυλα Σατινε σε σπρευ;Καλά τα κατάλαβα;

Ε ναι.. Το βερνικι αφου πρωτα κανεις 2 χερια μαυρο, και στεγνωσει κανα μισαωρο ε.

παρε απο μια οικοδομη αμμο, αυτη την γκρι, βαλτην σε ενα κουβα με λιγο νερο και χλωρινη, και στεγνωσε την στον ηλιο, μην καις τσαμπα ρευμα, εφτιαξε ο καιρος. Την περισσευουμενη αμμο μην την φυλαξεις σε βιοδιασπωμενη σακουλα γιατι σε 2 εβδομαδες θα την μαζευεις απο το πάτωμα.

Σιγα να μη σκουριασει μανα μουυυυ! Οι βασεις οι δικες μου 4 χρονια γεματες ειναι κ κανενα προβλημα! Αρκει φανταζομαι να μη μπιυν καπου μα μεγαλη υγρασια! Κ σιγα την υγρασια τωρα που χει μεσα ενα σπιτι!

Χάλκινους σωλήνες θα βάλει λέει!

Μέσα σε τέτοιους σωλήνες περνάει νερό με άλατα,υγρασία μέσα-έξω,και ότι θες,δεν σκουριάζουν όπως το σίδερο!

Εξωτερικά θα έχει πρόβλημα μόνο αν δεν το βάψει και πιάσει πρασινίλες απ'την υγρασία ή από βρέξιμο,από κει και πέρα με ένα όμορφο βάψιμο δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα,εκτός αν δεν βαφτεί όπως πρέπει και φύγει η μπογιά..

Καλά ας την κοσκινήσει κι ας την πλύνει λιγάκι να φυγουν τα πολλά
Αλλά επειδή η άμμος ξεραίνεται πολύ δύσκολα ακόμα και το καλοκαίρι ας την ψήσει σε φούρνο. Δεν μου φαινεται σωστό να χρησιμοποιήσει κανείς αρμυρή υγρή άμμο ακόμα και μέσα σε χαλκό κι ας μην έχει πρόβλημα στην πράξη.
Μήπως τελικά η άμμος για κατοικίδια είναι πιο εύκολη και καθαρή υπόθεση;

Είναι καλή ιδέα,αλλά λίγο σε βάρος δίνει...

Με τίποτα χαλίκια μικρά από αυτά που βάζουν στους κύπους με λίγη άμμο για να κάτσουν δεν θα γίνει η δουλειά καλύτερα;

Η κ λιγακι τσιμεντακι... Ελα να σπασουμε χαρμανι λεμεεε, να σφιξουνε τα μπρατσα!!!

Τσιμέντο με χαλίκια μέσα ξέρεις πόσο καλά θα κάτσει; Τα τσιμεντώνεις και ξεχνάς τι έχεις,βάζεις παλίες φωτογραφίες που δεν θες να δούν,και τίποτα ύποπτα γυναικία εσώρουχα από χτες και έτοιμο! :flipout:

Απάντηση: Re: Βάσεις ηχείων!

Χάλκινους σωλήνες θα βάλει λέει!

Μέσα σε τέτοιους σωλήνες περνάει νερό με άλατα,υγρασία μέσα-έξω,και ότι θες,δεν σκουριάζουν όπως το σίδερο!

Εξωτερικά θα έχει πρόβλημα μόνο αν δεν το βάψει και πιάσει πρασινίλες απ'την υγρασία ή από βρέξιμο,από κει και πέρα με ένα όμορφο βάψιμο δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα,εκτός αν δεν βαφτεί όπως πρέπει και φύγει η μπογιά..

Tότες να μην τις βάψει τις βάσεις!
Σε 2-3 χρόνια θα πάρουν ένα ένα υπέροχο πρασινωπό χρωματάκι!!