Βάσεις ηχείων!

Παιδες ο Χαλκος μπορει να μην σκουριαζει οπως το σιδερο αλλα αφηνει κατι πρασιναδες και κατι ασπραδες που δεν βγαινουν παρα μονο με βουρτσισμα !
παντως παθαινει οντως ζημια απο την υγρασια !!!!

Αχ....κάνετε πλάκα και με μπερδέψατε...
Λοιπόν θα τις βάψω να είναι κ ωραίες.Με το γέμισμα έχω ΚΟΛΛΗΣΕΙ τώρα....Από pet shop λέτε να μην έχει υγρασία;
Και τελικά μήπως με pvc σωλήνες θα είχα γλυτώσει την φασαρία;
Για να μην φύγει η άμμος σκέφτομαι να βάλω σιλικόνη.

Last edited:
Σωλήνες PVC θα ήταν καλύτεροι,όμως αν βάλεις βάρος πάνω αν δεν είναι γεμισμένοι με στερεό υλικό πχ τσιμέντο δεν θα είναι σταθερό.

Εγώ πάντως θα τις γέμισα με τσιμέντο στο τέλος...

Πανε μανα μου σε μια μαντρα με οικοδομικα υλικα κ παρε 2 τσουβαλακια αμμο θαλλασης η αντε παρε μαρμαροσκονη λευκη, γεμισε τις βασουλες σου κ μη σκας..
Πανω κατω απτην σωληνα τι θα βαλεις;Που θα παταει δηλαδη το ηχειο κ τι βαση θα χει κατω στο πατωμα;

Last edited:
Ξύλινες βάσεις έχω κόψει και λέω να βάλω σιλικόνη για να μην ξεφύγει η άμμος.

και την ενωση χαλκοσωληνα με ξυλο πως θα την κανεις? γιατι με σκετη σιλικονη, θα παρεις αγγαλια το ηχειο!! Καλυτερα να στεγανοποιησεις με κολα κατασκευων, κατι κιτρινες πολυουρεθανικες, που ειναι κ αυτες σε σωληναριο σα σιλικονης. Εχουν πολυ καλυτερη προσφυση σε διαφορετικης συστασης υλικα οπως ειναι ο χαλκοσωληνας κ το ξυλο..αν επιτρεπεται, τι διαμετρο σωληνα εχεις? και τι βαρος περιπου ειναι τα ηχεια?

Τσιμέντο με χαλίκια μέσα ξέρεις πόσο καλά θα κάτσει; Τα τσιμεντώνεις και ξεχνάς τι έχεις,βάζεις παλίες φωτογραφίες που δεν θες να δούν,και τίποτα ύποπτα γυναικία εσώρουχα από χτες και έτοιμο! :flipout:

:SFGSFGSF::music-smiley-005::music-smiley-005:

μονο 45mm διαμετρο σωληνα? αγκαλια θα το παρεις το ηχειο φιλε :smash::grinning-smiley-043 .. ..τουλαχιστον την ενωση με το ξυλο πως θα την κανεις? βιδωτα με αυτακια στον σωληνα η αλλιως? γιατι αμα πας μονο κολητα καικες....αντε να ανοιξεις τουλαχιστον μια τρυπα στο ξυλο κ να σφινωθει πολυ γερα ο σωληνας...αα και κατι αλλο, ελπιζω το κατω ξυλο να το κανες λιγακι ποιο μεγαλο απτο πανω ε..και συνολικα ελπιζω τα ξυλα να ναι πανω απο 2cm παχος..ελπιζω να μη βαλεις[καμια μελαμινη 16αρα ε..

Καλη ιδεα ειναι σιγουρα, αλλα κ αυτος εχει 3ιντσες σωληνα δηλαδη 7.5cm οχι 4.5.. Μπορεις να βρεις 8cm πλαστικια ευκολα..

Α δλδ το 45φ είναι 4.5 cm;Δεν το έχω μετρήσει εγώ.Το είδα από το τρυπάνι.Τώρα όμως τσάμπα θα πάνε τα 25ευρώ που είχαν οι σωλήνες.
Πειράζει να βάλω κ πλαστικούς μεγαλύτερους δλδ από έξω;Και να γεμίσω με άμμο μόνο τους χαλκοσωλήνες ή και τους εξωτερικούς....

Καλε μου φιλε που να ξερω αμα ειναι σωστο η οχι..Αφησε αμαψειναι τους χαλκοσωληνες μεσα κ γεμισε το ολλο... Αμα θες πριν τρεξεις να παρεις εξτρα πλαστικους, γεμησε τους χαλκοσωληνες προχειρα κ πειραματισου.. Ισως κανουν, που δε το βλεπω αλλα τελοσπαντων δοκιμασε.. Αμα τα ηχεια σου ηταν 2-3 κιλα δε θα χες προβλημα,αλλα7 ειναι καμποσα.

Εγώ πάλι λέω ότι ίσως πετύχει αν βάλει κάτι σαν πιάτο από κάτω και το όλο σκηνικό είναι σφιγμένο καλά. :D

Αν και όντως,7 κιλά ηχείο φαίνεται αρκετά βαρί για τέτοια κατασκεύη!

Αν τα δεσεις με ντιζα και κανεις τα ξυλα της βασης αρκετα πλατια μαλλον δεν θα εχεις προβλημα. Και φυσικα γεμισμα, ειτε με αμμο (καλυτερα απο petshop) ειτε με σκαγια.

Θα βάλω δύο επιπλέον βέργες από το πίσω μέρος έτσι σκέτες για περισσότερη σταθερότητα.Ένα ένα μου βγαίνουν... Το κόστος αρχίζει να ξεφεύγει,αλλά θα έχω την απόλαυση της ιδιοκατασκευής.
Σκάγια θα πάει πολύ ακριβά!

Έτοιμες οι βάσεις!Θα προσπαθήσω να ανεβάσω καμιά φώτο.