Βάσεις ηχείων!

χαχα δεν ξέρω πώς....το είχα προσπαθήσει...πρέπει να τις κάνω 1α κάπου upload;

Επίσης και από το κουμπί στο κάτω μέρος ‛Go Advanced’, και στη συνέχεια βάζεις attachments με το κουμπάκι με το συνδετήρα. Εάν οι φωτογραφίες είναι μεγάλες μπορεί να χρειαστεί να τις μικρύνεις με κάποιο πρόγραμμα.
Αναμένουμε :-)

Τα ηχεία σου τώρα σίγουρα στέκονται.
Φοβάμαι όμως ότι έιναι πολύ σημαντικό το πόσο σταθερά είναι.
Επειδή το ίδιο μονοπάτι ακολούθησα και εγώ, διαπίστωσα ότι όταν κούνησα το ηχείο δημιουργούσα ταλαντώσεις. Έτσι ακολούθησα τον δύσκολο δρόμο.
Πήγα στον Πειραιά σε μηχανουργείο και μου έκοψαν σωλήνα πάχους 8 χιλ και διαμέτρου περίπου 10 εκ. Πάλι ταλάντωση. Κατάληξα σε μάρμαρο πάνω-κάτω και ντίζα 12χιλ. Τώρα πλέον, παρόλο το ύψος αν ακουμπίσεις τα ηχεία νομίζεις ότι ακουμπάς σε βράχο. Έχει όμως τρέξιμο...

γεια χαρα σε ολους. αφου διαβασα ολο το post ( αργα βεβαια !) , και απ'οτι καταλαβα ο φιλος μας δεν ειναι και πολυ DIY , φυλικα θα σας ελεγα μην παιδευεστε , εχει μια χαρα βασεις ηχειων η tele.gr με 40-50€ το ζευγαρι ( με τρεις σωληνες - ξυλο κτλ), πολυ πιο φθηνα απο το να αγορασεις ολα τα υλικα και να τις φτιαξεις μονος σου. Μετα αν θες βγαζεις τρεις βιδουλες...και γεμιζεις με αμμο.

τις έχω φτιάξει τις βάσεις,από μεράκι,όχι για το κόστος.Φωτογραφίες δεν έχω βάλει ακόμα...

για να δούμε...

Attachments

• 30112010579.jpg
    30112010579.jpg
    39.2 KB · Views: 209
  • 30112010580.jpg
    30112010580.jpg
    47.3 KB · Views: 200
  • 30112010581.jpg
    30112010581.jpg
    41.7 KB · Views: 200
  • 30112010582.jpg
    30112010582.jpg
    69.6 KB · Views: 204
  • 30112010584.jpg
    30112010584.jpg
    42.8 KB · Views: 213
Απάντηση: Re: Βάσεις ηχείων!

Επίσης και από το κουμπί στο κάτω μέρος ‛Go Advanced’, και στη συνέχεια βάζεις attachments με το κουμπάκι με το συνδετήρα. Εάν οι φωτογραφίες είναι μεγάλες μπορεί να χρειαστεί να τις μικρύνεις με κάποιο πρόγραμμα.
Αναμένουμε :-)

Ευχαριστώ!το έκανα με τον τρόπο σου! :a0210:

Οπτικά το αποτέλεσμα φαίνεται καλό!
Πιθανά μπορείς καλύψεις με κάποια τάπα ή θερμοσυστελλόμενο και τα παξιμάδια
Και η φώτο με το αναλόγιο όλα τα λεφτά! Ποιος μελετάει σπίτι?

Θερμοσυστελλόμενο τα παξιμάδια;Γιατί...;
Α η φωτογράφηση έγινε στα γρήγορα,όπως ήταν το δωμάτιο.Ούτε την σκόνη έβγαλα από τις βάσεις...κ το αναλόγιο εκεί είναι...εγώ μελετάω όσο μπορώ!Φλάουτο κ.α.

Μόνο εάν σε ενοχλεί ότι τα παξιμάδια δεν είναι μαύρα, για καμουφλάζ :-)
Καλή μελέτη!

Πολύ παλιό thread αλλά είπα να ποστάρω εδώ μια ....γενική ερώτηση.
Χρειάζομαι βάσεις για τα πίσω ηχεία στο HT μου (klipsch RB61 II, διαστάσεις βάσης 21,6x31,2cm, βάρος ~8kg) . Αυτές που βλέπω στο εμπόριο είτε είναι κοντές, είτε πολύ ....light για τα ηχεία (όπως τις κόβω με το μάτι), είτε πολύ ακριβές.
Έτυχε να ρίξω μια ματιά σε ένα κατάλογο με .....έπιπλα και μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω 2 βάσεις τραπεζιών, αυτές που έχουν κυρίως στα μπαρ για τα stand.

κάτι τέτοιο (ύψος 108cm): http://www.woodwell.gr/default.asp?static=28&product=8496
%CE%95-00009756.JPG

(γενικά οι βάσεις εδώ: http://www.woodwell.gr/default.asp?static=3&category=168 )

Δεδομένου ότι είναι τα πίσω ηχεία στο HT και δεν έχουν να παίξουν και πολλά πράγματα έχω την εντύπωση ότι θα είναι ΟΚ. Τι λέτε?

Μια χαρά φαίνονται!
Ειδικά αν μπορέσεις να τις γεμίσεις με κάτι για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Re: Απάντηση: Βάσεις ηχείων!

Μια χαρά φαίνονται!
Ειδικά αν μπορέσεις να τις γεμίσεις με κάτι για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Απ'ότι φαίνεται πάνω έχει βίδα, λογικά ξεβιδώνει. Αν ισχύει θα κοιτάξω να το γεμίσω άμμο.

Για να μην ανοίγω νέο τοπικ, έφτιαξα κι εγώ δικές μου βάσεις για τα Crystal audio tx-b1. Όπως βλέπετε και στη φωτο στο δάπεδο έχω σανίδι. Απο κάτω να βάλω φελλό ή λαστιχένια πιατάκια?? Η βάση είναι σιδερένια...

Attachments

• 2013-07-28 23.29.42.jpg
    2013-07-28 23.29.42.jpg
    64.5 KB · Views: 265
Απάντηση: Re: Βάσεις ηχείων!

Για να μην ανοίγω νέο τοπικ, έφτιαξα κι εγώ δικές μου βάσεις για τα Crystal audio tx-b1. Όπως βλέπετε και στη φωτο στο δάπεδο έχω σανίδι. Απο κάτω να βάλω φελλό ή λαστιχένια πιατάκια?? Η βάση είναι σιδερένια...

Μια χαρά οι βάσεις,μπραβο!
Δεν δοκιμάζεις και τα δύο;Το κόστος είναι μηδαμινό και θα δεις στην πράξη ποιο σου κάνει καλύτερα.

Λαστιχένια ποδαράκια και μάλιστα 3 το νούμερο,αφού μετρήσεις πρώτα σωστά τις αποστάσεις,για να κάθονται σταθερά οι βάσεις.
Η άλλη η λύση που συστήνω,πας σ'ένα τόρνο σου κάνει βόλτες και προσαρμόζεις ακίδες που φτιάχνεις από βίδες εμπορίου.
Για πατάκια που θα καθίσουν οι ακίδες,χρησιμοποιείς 5λεπτα