Βάση για πικάπ

H ιδεα του γρανιτη ειναι καλη,αλλα θα τον βαλεις πανω στο ρακ σου;
Με το εξτρα βαρος του ισως δημιουργησει ασταθεια .
Εκεινο το τραπεζακι στα αριστερα της φωτογραφιας σου τι λεει;
Φαινεται γερο , ειναι χαμηλο , και ο γρανιτης μαλλον θα κανει καλα την δουλεια του πανω σ'αυτο.

Καλώς ήρθες και από μένα...

Από τη στιγμή που το πάτωμα σου είναι τσιμέντο(εκτός αν κάνω λάθος) δεν έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη την βάση τοίχου.
Ένα καλό ρακ θα είναι οτι πρέπει για το πικαπ σου, ή να δοκιμάσεις στο μικρό τραπεζάκι που σου πρότεινε ο AUDIOLYTIC.
Αν σε βοηθάει ο χώρος σου, βάλε το πικαπ όσο πιο μακρυά μπορείς από τα ηχεία.

Για το υλικό της βάσης, όπως και για το τι είδους ποδαράκια θα βάλεις, πειραματίσου και δες ποιος συνδυασμός σου κάθεται καλύτερα στο αυτί. Κάθε υλικό και κάθε είδους ποδαράκι θα έχει άλλο ήχο, διάλεξε αυτό που σου αρέσει καλύτερα.

Αλλά πρώτα απ'όλα βγάλε αυτή την τσόχα από το ακρυλικό πλατό!!! Τα ακρυλικά πλατό είναι σχεδιασμένα για να δέχονται κατευθείαν τους δίσκους πάνω, εναλλακτικά δοκίμασε το Harmonizer της Clearaudio.

Με ένα speedbox θα έχεις ακουστές διαφορές, προς το καλύτερο. Εγώ στο δικό μου Pro-ject έχω το φτηνό speedbox της Pro-ject και ακούω πολύ καλύτερα από πριν, αν σε παίρνουν τα οικονομικά σου πάρε τα δύο που σου προτείναν παραπάνω, κάνουν σίγουρα καλύτερη δουλειά.

Στην δικιά μου περίπτωση και μετά από πολλούς πειραματισμούς και καθότι το πάτωμά μου είναι ξύλινο, κατέληξα σε μία βάση της SSC, σε μια εσοχή που είχε ο τοίχος μου. Εδώ να πω πως ήμουνα τυχερός καθώς η βάση μαζί με το πικαπ χωρέσαν τσίμα-τσίμα στην εσωχή. Κάτω από τη βάση έβαλα κώνους ρυθμιζόμενους για την οριζοντιοποιηση του όλου συστήματος(βάζω και δύο φωτο για να καταλάβεις τι λέω)

Καλή τύχη με το ψάξιμο και να θυμάσαι πως από τη στιγμή που έχεις ένα πολύ καλό πικαπ, μπορεις να πειραματιστείς με βάσεις και υλικά και να βρεις το ήχο που σου αρέσει!

Attachments

• DSC04572.jpg
    DSC04572.jpg
    61.1 KB · Views: 150
  • DSC04592.jpg
    DSC04592.jpg
    56.7 KB · Views: 152
Re: Απάντηση: Re: Βάση για πικάπ

Μα και οι κακοι ... εχουν λογο !! Εξ αλλου μεσα απο τη συνθεση των αντιθετων αποψεων βγαινει παντα κατι καλυτερο, με την προυποθεση οτι οι συνομιλουντες εχουν ανοιχτα μυαλα :operator: Τωρα επι της ουσιας. Δεν εμπιστευομαι και πολυ το επιπλο που εχω τα μηχανηματα και ετσι στα πλαισια της γενικης αναζητησης και ανησυχιας ,προσπαθω για κατι πιο σωστο. Και βεβαια καθως θα δεις προσανατολιστηκα στη λυση <<γρανιτης>> που προτεινε ΚΑΙ ο καπετανιος. Θα αναρτησω φωτο για κριτικη - σχολια - διορθωσεις, μολις το φτιαξω. Ειπαμε , ειμαι ανοιχτος σε ολα !!(εντος του πλαισιου των μνημονιακων δυνατοτητων βεβαιως- βεβαιως)

Εγραψες παραπάνω οτι δεν εμπιστευεσαι το έπιπλο που έχεις τα μηχανήματά σου κάτι που με βάζει σε σκέψεις..............
και μην το πάρεις προσωπικά
ή οτι θέλω να κάνω επέμβαση στο σπίτι σου ,στον χώρο σου , στα οικονομικά σου κλπ ....
Σαν κακκός λύκος
δεν θεωρώ λύση το να σου προτείνω οτιδήποτε που σαν σκοπό δεν θα έχει μία πιό συνολική αντιμέτωπιση στους προβληματισμούς σου
ξεκίνα απο εκεί που νομίζεις οτι είναι το λάθος

Last edited:
Ενοειται ότι το γρανιτη θα τον στηριξω σε 3 ακιδες παλι.

Προσωπικα δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το εκανα αυτο.Θα προτιμουσα - λογω της εκ φυσεως ελλειψης αποτελεσματικης απομονωσης του πικαπ απο το ραφι στηριξης του - πιο "μαλακες" λυσεις κατω απο τον γρανιτη,ισως sorbothane η κατι αναλογο.

Μην σκας με την ακριβή ταχύτητα του πικάπ. Το παν είναι η σταθερή ταχύτητα. Αν τρέχει κι ελάχιστα παραπάνω δεν χάθηκε ο κόσμος αρκεί να είναι σταθερή.

Λοιπον αγαπητοι μου φιλοι, τα... πρωτα αποτελεσματα της συνεργασιας μας φαινονται στη φωτο. Ο γρανιτης ειναι παχους 3 cm, θεοβαρος, τον στηριζω πανω σε 4 βιομηχανικα αντικραδασμικα λαστιχα υψους και διαμετρου 2 cm.Τονιζω οτι εβγαλα τη μ... την τσοχα και σε ελεγχο που εκανα διεπιστωσα οτι το υψος του βραχιονα ηταν ρυθμισμενο για να παιζει το πικαπ χωρις τσοχα. Δεν μου το ειπε κανενας και θεωρουσα οτι ημουν ενταξει !!! Τωρα τα αποτελεσματα , που ειναι και το μεγαλο ζητουμενο ολων μας. Νομιζω οτι ο ηχος ειναι πιο <<γεματος>>, πιο ... μα την Παναγια δεν ξερω τι ειναι πιο ακομα ! Παντως ειναι καλυτερος απο οτι ηταν πριν !! Ο αγωνας βεβαια συνεχιζεται με το επομενο βημα που ΘΑ ειναι η αγορα ενος απο τα δυο μηχανακια που εχουν σχεση με την περαιτερω βελτιωση .Mολις βρω τα ... χρηματα:operator: Σ´αυτο το σημειο θελω να ευχαριστησω ολους σας για τη βοηθεια που μου προσφερατε , αλλα νομιζω οτι θα ηταν παραλειψη αν δεν ευχαριστουσα ιδιαιτερως τον ASTOBOY που κατα καποιον τροπο με <<χρεωθηκε>> !!
ai5oU.jpg
[/URL][/IMG]

Re: Απάντηση: Βάση για πικάπ

Σ´αυτο το σημειο θελω να ευχαριστησω ολους σας για τη βοηθεια που μου προσφερατε , αλλα νομιζω οτι θα ηταν παραλειψη αν δεν ευχαριστουσα ιδιαιτερως τον ASTOBOY που κατα καποιον τροπο με <<χρεωθηκε>> !!
ai5oU.jpg
[/URL][/IMG]

Σιγά το πράμα, εγώ σε ευχαριστώ που μου έδωσες "αέρα" για να ξεδώσω αφου είμαι γνωστός "άρρωστος" με το να μοιράζομαι χρήσιμες πηροφορίες.

Τεσπά χάρμα είναι!! Έκανες πολύ καλά που δέν ξοδεύτηκες και το έβαλες σε απλά βιομηχανικά λάστιχα. Πίστεψε με είναι η ιδανική λύση!!
Για αρχή βάλε το VINYL HARMONICER στο πλατώ που είναι και σε τιμή πυ δέν προκαλεί προβλήματα με την πίεση ή το ζάχαρο.. και ο ήχος θα γίνει ακόμα πιό... στο εγγυώμαι.

Κάποια στιγμή που θα ευκαιρήσεις δανείσου και ένα τροφοδοτικό ακριβείας για δόκιμή και μας λές τις εντυπώσεις σου!!

Last edited: