Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Metallikas

AVClub Enthusiast
14 July 2015
952
Ιδέες και προτάσεις για τα περιεχόμενα μια απλής και βασικής εργαλειοθηκης για οικιακή χρήση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή εχω βαρεθεί να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο μαγαζι για εργαλεία είπα να φτιάξω μια εργαλειοθήκη για το σπίτι. Τι προτείνεται να έχει μέσα έτσι ώστε να είναι σχετικά πλήρης αλλά να μην εκτείνεται περα από μια μέση πλαστική εργαλειοθήκη?

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

f90cf820887445ad1d94d327fa2545fc.jpg

Η εργαλειοθήκη που φιλοξενούσε κάτι παλιά σύνεργα ψαρέματος καθαριστηκε και περιμένει....

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σετ κατσαβιδια, δοκιμαςτικο, πενσα ηλεκτρολογικη, cobra της knipex, σφυρι, μετρο, μια σειρα απο κλειδια, μαχαιρι/σουγια, μονωτικη ταινια, τεφλον, wd40.

4b69fac5b4bafb22f2a735b6f0f5ad50.jpg

Ξεκινάω λοιπόν με σφυρί, σουγιά και το σετ κατσαβιδι καστανιας που έχει όλες τις μύτες ωραία και τακτοποιημενα

9c4704072dfe484d1ab09917723e1ef8.jpg

Καθώς και κλειδιά γερμανικά και μετροταινια

Ένα σετ μίνι πενσακια και ένα με λεπτές μύτες (Ναι ξέρετε από αυτές που χρειάζονται για να σφίγγεις τα γυαλιά της μάνας σου όλη την ώρα *@$/#&^*)
b76c503b84cea60a6a7b0639be60040b.jpg

Αν ξεκινήσεις με την λογική "αυτό μπορεί να μου χρειασθεί κάποια στιγμή" τότε μόνο το επιτραπέζιο δράπανο δεν θα βάλεις μέσα.
Ξεκινάς λοιπόν με ένα ψαλίδι,μαχαίρι,2 νούμερα σταυροκατσάβιδα και δύο ίσια αν έχεις ρυθμιζόμενα κουφώματα τα αντίστοιχα κλειδιά,μονωτική ταινία,σφυράκι, μερικά νούμερα βίδες και λαμαρινόβιδες,πένσα και μυτοτσίμπιδο,μέτρο ... και ότι σου χρειασθεί στην πορεία και πιθανώς θα ξαναχρειασθεί το προσθέτεις μέσα.
Εξαρτάται βέβαια και πόσο μακρυά είσαι από το εργαστήριο σου. Εγώ όλα αυτά τα έχω σε ένα συρταράκι στην κουζίνα.Όταν όμως ξεκινάω κάποια επισκευή στο σπίτι ανεβάζω κανονική εργαλειοθήκη.

Γαλλικό κλειδί , κοπιδι και πενσα

87cb3159de5792dcbdb0489fc8d0cbfd.jpg

Γωνιακό κατσαβιδι, πρεσα ακροχιτωνιων για απογυμνωσεις κυριως (η συγκεκρινενη θα παει στο μαγαζι και θα ερθει σπιτι η κινεζια) και δοκιμαστικο

1
de18cbe440c1f7fd041ae27b06bcf66e.jpg

Εγω εχω μια αδεια εργαλειοθηκη και αν χρειασθει να κανω εργασιες εκτος βαζω μεσα τα αναλογα εργαλεια!!

Αχχιλέα βάλε μιά μικρή γωνία μαραγκού,κατσαβίδι νάνο γιά στριμωγμένες περιπτώσεις,τηλεσκοπικό μαγνήτη γιά νά πιάνεις καμμιά βίδα σέ δύσκολα σημεία,κανα πινέλο γιά να καθαρίσεις κάτι,ψαλίδι,σκύλλα (γκρίπ),αλφάδι (λίγο μεγαλύτερο απο αυτό τής πρωτης φωτό),καμμιά πόντα,μικρό πριόνι,γυαλόχαρτο σφουγγάρι,ράσπα,μολύβια-γόμα-ξύστρα,ροκάνι μικρό.

Τα βασικά. Σφυρί, πενσα, γκαζοταναλια και κατσαβίδι. Και από εκεί και πέρα, το ξέρετε το ανέκδοτο, wd40 και μια duct tape... Φυσικά ένας μάστορας τα παραπάνω δεν τα έχει συνήθως μέσα στην εργαλειοθηκη :-)

Δεν μπορείς να βάλεις όλα όσα σου χρειάζονται σε μια μέση πλαστική εργαλειοθήκη.

Ένας πρόχειρος κατάλογος ...

• Σφυρί, Βαριοπούλα, Καλέμι, Bελόνι
  • Κατσαβίδια ίσια/Philips/Pozidriv/Hex ή/και set
  • Κατσαβίδια ακριβείας ή/και set
  • Δοκιμαστικό κατσαβίδι μικρό και μεγάλο
  • Set κλειδιά Hex ή και Torx
  • Πένσα μικρή & μεγάλη Μηχανικού ή/και Ηλεκτρολόγου
  • Μυτοτσίμπιδο μικρό ή/και μεγάλο, ίσιο και λοξό
  • Απογυμνωτή καλωδίων
  • Πλαγιοκόφτη μικρό, μεσαίο και μεγάλο
  • Σκύλλα (γκρίπ) γενικής χρήσης
  • Αλφάδι μικρό
  • Ψαλίδι, Κοπίδι, μικρό και μεγάλο
  • Χειροπρίονο για ξύλο και μέταλλο
  • Ξύλινο μέτρο, Μετροταινία, Μεταλλικό χάρακα
  • Γκαζοτανάλια, μικρή & μεγάλη
  • Τσιμπίδα υδραυλικού, μικρή & μεγάλη
  • Γερμανοπολύγωνα απλά η και με καστάνια, set
  • Τηλεσκοπική λαβή, μαγνητική με φως
  • Μονωτική ταινία (μαύρη ή/και άσπρη ή/και κόκκινη)
  • Χαρτοταινία λεπτή και φαρδιά
  • Ταινία Συσκευασίας καφέ και διάφανη
  • Ξυλόβιδες, Λαμαρινόβιδες, Μηχανόβιδες, Περικόχλια, Καρφιά (απλά και ατσαλόκαρφα) κλπ
  • Βύσματα 6mm, 8mm, 10mμ
  • Τρυπάνια σετ HSS-G ή/και HSS-Co

Εδω ειναι το λινκ με ενα σακκιδιο με τα βασικα εργαλεια απο την πρωτη σελιδα του νηματος 'τα εργαλεια κανουν τον μαστορα', πριν 4-5 χρονια!

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ι-άλλα?p=1056422377&viewfull=1#post1056422377

Μεσα στην εργαλειοθηκη θα παρατηρησετε μολυβακι και ξυλινο μετρο. Ο αληθινος μαστορας αλλωστε ξεχωριζει για δυο πραματα. Το ενα ειναι το ξυλινο μετρο του :))

Δεν μπορείς να βάλεις όλα όσα σου χρειάζονται σε μια μέση πλαστική εργαλειοθήκη.

Ένας πρόχειρος κατάλογος ...

• Σφυρί, Βαριοπούλα, Καλέμι, Bελόνι
  • Κατσαβίδια ίσια/Philips/Pozidriv/Hex ή/και set
  • Κατσαβίδια ακριβείας ή/και set
  • Δοκιμαστικό κατσαβίδι μικρό και μεγάλο
  • Set κλειδιά Hex ή και Torx
  • Πένσα μικρή & μεγάλη Μηχανικού ή/και Ηλεκτρολόγου
  • Μυτοτσίμπιδο μικρό ή/και μεγάλο, ίσιο και λοξό
  • Απογυμνωτή καλωδίων
  • Πλαγιοκόφτη μικρό, μεσαίο και μεγάλο
  • Σκύλλα (γκρίπ) γενικής χρήσης
  • Αλφάδι μικρό
  • Ψαλίδι, Κοπίδι, μικρό και μεγάλο
  • Χειροπρίονο για ξύλο και μέταλλο
  • Ξύλινο μέτρο, Μετροταινία, Μεταλλικό χάρακα
  • Γκαζοτανάλια, μικρή & μεγάλη
  • Τσιμπίδα υδραυλικού, μικρή & μεγάλη
  • Γερμανοπολύγωνα απλά η και με καστάνια, set
  • Τηλεσκοπική λαβή, μαγνητική με φως
  • Μονωτική ταινία (μαύρη ή/και άσπρη ή/και κόκκινη)
  • Χαρτοταινία λεπτή και φαρδιά
  • Ταινία Συσκευασίας καφέ και διάφανη
  • Ξυλόβιδες, Λαμαρινόβιδες, Μηχανόβιδες, Περικόχλια, Καρφιά (απλά και ατσαλόκαρφα) κλπ
  • Βύσματα 6mm, 8mm, 10mμ
  • Τρυπάνια σετ HSS-G ή/και HSS-Co

Αν επιτρέπεται επιπλέον:
2 λιμες μετάλων
1 μεσαία ματσόλα
1 μεταλλική πόντα
Μολύβι, μαρκαδόρο, κιμωλια (τεμπεσίρι)

Σε μικρό κουτάκι αλλά ΠΑΝΤΑ μαζί μας, γαζες, betadin, hansaplast, κολλυριο κ φυσιολογικό ορό.

Εδω ειναι το λινκ με ενα σακκιδιο με τα βασικα εργαλεια απο την πρωτη σελιδα του νηματος 'τα εργαλεια κανουν τον μαστορα', πριν 4-5 χρονια!

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ι-άλλα?p=1056422377&viewfull=1#post1056422377

Μεσα στην εργαλειοθηκη θα παρατηρησετε μολυβακι και ξυλινο μετρο. Ο αληθινος μαστορας αλλωστε ξεχωριζει για δυο πραματα. Το ενα ειναι το ξυλινο μετρο του :))

Στα λόγια μου έρχεσαι λοιπόν :flipout:

Re: Απάντηση: Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Στα λόγια μου έρχεσαι λοιπόν :flipout:

Σωστα καταλαβες :flipout:

Γιαννη, ποσα κιλα βγαινει στο περιπου η εργαλειοθηκη που προτεινεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Σωστα καταλαβες :flipout:

Το παλεύω πάντως ο καψερούλης δεν μπορείς να πεις, με όσο iq διαθέτω :flipout:

Μην ξεχάσεις και ένα καρότσι μεταφοράς .... να κουβαλάς τα εργαλεία από αυτά που κάνουν και για σκαλοπάτια.
Τελικά εξελίχθηκε στο ανέκδοτο... "Δεν @αμείς που δεν @αμείς .... δεν πας για ψάρεμα"

Τα βασικα ειπαμε εργαλεια,οχι ενα δυο απο ολα τα εργαλεια που υπαρχουν στο κοσμο.

Σετ κατσαβιδια, δοκιμαςτικο, πενσα ηλεκτρολογικη, cobra της knipex, σφυρι, μετρο, μια σειρα απο κλειδια, μαχαιρι/σουγια, μονωτικη ταινια, τεφλον, wd40.

Κρατα αυτα και θα θυμηθεις...

Για μια απλη εργαλειοθηκε σπιτιου εγω θα εβαζα

Σετ κατσαβιδια, 2-3 ισια, 2-3 σταυρο (μονωμενα για να κανουν και για ρευματα)
Πενσα, κοφτης, μυτοτσιμπιδο ολα μονωμενα
Φαλτσετα
Σφυρι
Σιδεροπριονο
Γκαζοταναλια και γαλλικο κλειδι (για να γλυτωσεις το σετ με τα γερμανικα)
Καστανια με βασικα καρυδακια, 8,10,13 ειναι αρκετα
Ταινια και μετρο
Φτηνο πολυμετρο ή δοκιμαστικο (προτιμω το πολυμετρο)
Μονωτικη και χαρτινη ταινια
WD40
Μικρο αλφαδι (optional)
Ενα μικρο ηλεκτρικο κατσαβιδι με μυτες (optional)
Μικρο φτηνο φακο led (optional)

Οποιαδηποτε βασικη δουλια στο σπιτι γινεται με αυτα και χωρανε χαλαρα σε πλαστικη θηκη.