Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Λοιπον εφοσον ο τιτλος μιλαει για εργαλειοθηκη για το σπιτι μπορει να ειναι και μπαουλο και να χωραει ολα οσα εγραψε ο Ιωαννης χωρις να πρεπει να την σηκωνει καποιος και να ξεμεσιαζεται.

Αν μιλαγαμε για εργαλειοθηκη για το πορτπαγκαζ ωστε να ειναι φορητη τοτε ναι πρεπει να υπαρξει περιορισμος.

Μια πενσα και ένα κατσαβίδι σταυρό κατά προτίμηση νο 1. Σπίτι είναι δεν χρειάζεται τπτ άλλο.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Εγώ θα πρότεινα όποιος προτείνει κάποιο εργαλείο θα παραθέτει και το είδος της εργασίας που το έχει χρησιμοποιήσει (για αυτό άλλωστε και το προτείνει) η πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Το θέμα ανοίχτηκε ως «Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι».

Οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές όπως και οι απόψεις.

Παράδειγμα : εγώ στο σπίτι δεν χρησιμοποιώ εργαλειοθήκη. Η εργαλειοθήκη (ες) είναι για μεταφορά των εργαλείων όχι για αποθήκευση στο σπίτι.

Μια πενσα και ένα κατσαβίδι σταυρό κατά προτίμηση νο 1. Σπίτι είναι δεν χρειάζεται τπτ άλλο.

Με τόσα εργαλεία που προτείνεις μάλλον δεν κάνεις καμιά εργασία στο σπίτι.

• Κάδρα δεν έχει βάλεις ποτέ στο σπίτι σου ?
  • Φωτιστικά οροφής ?
  • Τα χερούλια από τα μπρίκια και τα τηγάνια βιδώνονται με PH2 όταν λασκάρουν με την "χρήση", μάλλον δεν χρησιμοποιείς τέτοια σκέυη ...
  • Μηχανισμό στο Καζανάκι δεν έχεις αλλάξει ποτέ στην τουαλέτα ?
  • Τα υδραυλικά στην κουζίνα σου δεν έχουν πάθει ποτέ καμιά βλάβη, δεν είχες ποτέ διαρροή ?
  • Δεν έχεις αλλάξει ποτέ μπαταρία, βρύση κλπ ?
  • ...
  • ...
  • ...

(χωρίς παρεξήγηση, μην το πάρεις προσωπικά)

Υποθέτω ότι όταν μιλάμε για βασική εργαλειοθήκη, εννοούμε να περιλαμβάνει εργαλεία που χρησιμοποιεί κάποιος συνέχεια στο σπίτι, όχι που θα χρειαστούν μία φορά στα Χ χρόνια!
Γιατί μπαταρίες, καζανάκια και φωτιστικά οροφής δε νομίζω ότι τα πειράζει κανείς πάνω από 3-4 φορές στη ζωή του! :silly:

Για μένα υπάρχουν σε μια μικρή εργαλειοθήκη πένσα, κόφτης, άλεν, κοπίδι, "ixo" με ένα σετ μύτες, ένα ίσιο και 2 σταυροκατσάβιδα, μια μετροταινία, μονωτική ταινία και δεματικά.

Απάντηση: Re: Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Υποθέτω ότι όταν μιλάμε για βασική εργαλειοθήκη, εννοούμε να περιλαμβάνει εργαλεία που χρησιμοποιεί κάποιος συνέχεια στο σπίτι, όχι που θα χρειαστούν μία φορά στα Χ χρόνια!
Γιατί μπαταρίες, καζανάκια και φωτιστικά οροφής δε νομίζω ότι τα πειράζει κανείς πάνω από 3-4 φορές στη ζωή του! :silly:

Για μένα υπάρχουν σε μια μικρή εργαλειοθήκη πένσα, κόφτης, άλεν, κοπίδι, "ixo" με ένα σετ μύτες, ένα ίσιο και 2 σταυροκατσάβιδα, μια μετροταινία, μονωτική ταινία και δεματικά.

Πόσο συχνά χρησιμοποιείς τα αλλεν και που ?

Εγώ στην εργαλειοθήκη έχω πάντα αρσενικές & θηλυκές πρίζες, διάφορες βίδες, κλέμες, μυτοτσίμπδο, κολλητήρι, καλάι και σειρά από άλλεν.
Τα σφυρακια, πολύγωνα & γερμανικά κλειδιά, πολύκατσαβίδι, μονωτική ταινία είναι όμως τα απολύτως απαραίτητα.

Eγω παλι για να μην εχω πολλα διλληματα, εχω αρκετες εργαλειοθηκες σχεδον ετοιμοπολεμες (γιατι ολο και κατι θα εχω αφαιρεσει απο την καθεμια για αλλη δουλεια) και αναλογα με την περιπτωση επιλεγω εργαλειοθηκη.

Η βασικη μου ομως ειναι μια στανλευ με συρταρακι στο κατω μερος το οποιο εχω βρει εξαιρετικα χρησιμο χαρακτηριστικο για μεσου τυπου εργαλειοθηκη.

Σχολιαζοντας κατι που ειπωθηκε παραπανω, θα πω οτι συμφωνω, και οτι σε αμεση προσβαση εχω παντα ενα κατσαβιδι διπλης οψης, μια πενσα και μια μετροταινια. Ειναι αυτα που χρειαζονται τις περισσοτερες φορες.

Re: Απάντηση: Re: Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Με τόσα εργαλεία που προτείνεις μάλλον δεν κάνεις καμιά εργασία στο σπίτι.

• Κάδρα δεν έχει βάλεις ποτέ στο σπίτι σου ?
  • Φωτιστικά οροφής ?
  • Τα χερούλια από τα μπρίκια και τα τηγάνια βιδώνονται με PH2 όταν λασκάρουν με την "χρήση", μάλλον δεν χρησιμοποιείς τέτοια σκέυη ...
  • Μηχανισμό στο Καζανάκι δεν έχεις αλλάξει ποτέ στην τουαλέτα ?
  • Τα υδραυλικά στην κουζίνα σου δεν έχουν πάθει ποτέ καμιά βλάβη, δεν είχες ποτέ διαρροή ?
  • Δεν έχεις αλλάξει ποτέ μπαταρία, βρύση κλπ ?
  • ...
  • ...
  • ...

(χωρίς παρεξήγηση, μην το πάρεις προσωπικά)

Τα προκακια για τα καδρα τα χτυπαω με την πενσα.
Φωτιστικά πάλι δεν χρειάζεται κάτι άλλο από το κατσαβίδι (αν θέλει ίσιο μαχαίρι) όλοι οι ηλεκτρολογοι αφήνουν άγκιστρο. Αν μιλάμε για οροφής όχι κρεμαστό τότε θες τρυπάνι ουπατ κτλ οπότε μάλλον φύγαμε από τα βασικά
Χερουλια τηγανια κτλ βιδωνω με το ph1, δεν είναι το σωστό νούμερο όπως πολύ σωστά λες αλλά με το ίδιο ξεβιδωνω τις πολύ μικρές βίδες από παιδικά παιχνίδια κτλ (το ανάποδο δεν γίνεται)
Μηχανισμό όχι δεν έχω αλλάξει μια επισκευή που έκανα δεν χρειάστηκα κάποιο εργαλείο.
Τα υδραυλικά στην κουζίνα συνήθως τρέχουν οι αποχέτευσεις που σφιγουν με το χέρι, στην υδρευση δεν έχω ποτέ πρόβλημα.

Τι θέλω να πω με το πενσα κατσαβίδι.... Ότι ναι και εγώ έχω τα αντερα μου από εργαλεία τα οποία είναι όλα στο ισόγειο. Στο δεύτερο που μένω και συγκεκριμένα συρτάρι της κουζίνας έχω αυτά τα δύο που έγραψα + ένα κατσαβίδι από Πακιστάνο με πολλές μύτες. Τα απλά βγαίνουν άλλωστε και ο metallikas που ξεκίνησε το θέμα αν χρειαστεί κάτι θα πάει στο μαγαζί και θα το πάρει.

Αυτά τα δύο που πρότεινα ήταν και τα "εργαλεία" που πρότεινα πριν χρόνια στην πλέον σύζυγο μου πως πρέπει οπωσδήποτε να πάρει όταν έμεινε για πρώτη φορά μόνη της και δεν είχε ΤΠΤ και την βοήθησαν να κάνει τα πολύ πολύ βασικά που χρειάστηκε.

Re: Απάντηση: Re: Βασική εργαλειοθήκη για το σπίτι

Αυτά τα δύο που πρότεινα ήταν και τα "εργαλεία" που πρότεινα πριν χρόνια στην πλέον σύζυγο μου πως πρέπει οπωσδήποτε να πάρει όταν έμεινε για πρώτη φορά μόνη της και δεν είχε ΤΠΤ και την βοήθησαν να κάνει τα πολύ πολύ βασικά που χρειάστηκε.

Ε πες μας έτσι να καταλάβουμε... Να μην υπάρχουν σωστά εργαλεία στο σπίτι της ώστε με το παραμικρό να σε φωνάζει να τη βοηθήσεις! ;)

trolling mode on!

το κιτακι του IKEA αρκει

trolling mode off!

εγω εχω μικρο σφυρι, πενσα, κατσαβιδια philips 2&0, ισια 2&0, pZ2, ενα ηλεκτρολογικο, οδοντοβουρτσα, κοπιδι, μικρη σκυλα, μια σειρα κλειδιων μεχρι το 24. ολα τα εχω χρησιμοποιησει, πχ τα κλειδια στις βρυσες. κατα καιρους φερνω απο την αποθηκη/εργαστηριο διαφορα και κυριως το δραπανοκατσαβιδο μπαταριας.
ΑΛΛΑ αυτο που χειαζομαι περισσοτερο ειναι τα αναλωσιμα. Βιδες, κολλες και δεματικα

Το θέμα παρατράβηξε και δεν χρησιμεύει σε τίποτα.
Ο κάθε ένας που θέλει να λέγεται μάστορας εννοείται ότι πρώτα από όλα έχει κάποια σχέση με τα εργαλεία.
Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες της στιγμής θα κρίνει και ποιά εργαλεία πρέπει να έχει σε πρώτη ζήτηση.
Εννοείται ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν πρέπει να πάρουν λεωφορείο για να συναντήσουν τα υπόλοιπα εργαλεία τους.
Όλα μα όλα τα εργαλεία είναι απαραίτητα. Δεν υπάρχει λόγος όμως να έχεις όλα τα εργαλεία σε μια εργαλειοθήκη μέσα στα πόδια σου όλη μέρα.
Εννοείται ότι το 99% από εμάς τα εργαλεία του τα έχει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που θα "επιχειρήσει".
Αν όχι ....τότε πρόκειται για πολύ ειδική περίπτωση που αντιστοιχεί στο ποσοστό 1% οπότε είναι περιττό να το συζητάμε.
Ευχαριστώ :worshippy:

Το θέμα παρατράβηξε και δεν χρησιμεύει σε τίποτα.
Ο κάθε ένας που θέλει να λέγεται μάστορας εννοείται ότι πρώτα από όλα έχει κάποια σχέση με τα εργαλεία.
Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες της στιγμής θα κρίνει και ποιά εργαλεία πρέπει να έχει σε πρώτη ζήτηση.
Εννοείται ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν πρέπει να πάρουν λεωφορείο για να συναντήσουν τα υπόλοιπα εργαλεία τους.
Όλα μα όλα τα εργαλεία είναι απαραίτητα. Δεν υπάρχει λόγος όμως να έχεις όλα τα εργαλεία σε μια εργαλειοθήκη μέσα στα πόδια σου όλη μέρα.
Εννοείται ότι το 99% από εμάς τα εργαλεία του τα έχει σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που θα "επιχειρήσει".
Αν όχι ....τότε πρόκειται για πολύ ειδική περίπτωση που αντιστοιχεί στο ποσοστό 1% οπότε είναι περιττό να το συζητάμε.
Ευχαριστώ :worshippy:

+1
Συμφωνώ σέ όλα φίλε Νίκο :a0210:

μ'αρεσει να ειμαι το 1% !!!!!

Αν και το νοημα του θεματος αυτου ειναι μια βασικη εργαλειοθηκη για τον περιστασιακο μαστορα (συναρμολογητη επιπλων ΙΚΕΑ)