Βάσης για Hard Rock

igrizoula

New member
23 December 2009
14
Καλώς σας βρήκα. Ψάχνω για ηχεία βάσης για Hard Rock.
Εννοείται ότι ακούω και άλλα έιδη, αλλά σε αυτό το είδος
είναι που θέλω να δώσω προσοχή. Επιλογές μου φαίνονται,
μπορεί να κάνω και λάθος τα iQ30 και τα 706V. Οπότε το
ερώτημα αν κάνουν αυτά ή αν υπάρχουν κι άλλα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ;
Ακόμα κι αυτά εκτός budget. Ο χώρος είναι είκοσι
τ.μ., ενισχυτής ο HK970 και CDp το 5003. Είμαι όλος αυτιά.

Αυτα που γραφεις ειναι πολυ ποιοτικα ηχεια και κανουν και για ροκ. Φθηνοτερα και πιο προσανατιολισμενα στη δυναμη και ιδανικα για τετοια ακουσματα ειναι τα Mission m33i τα οποια ειναι δαπεδου και δεν χρειαζεσαι βασεις, και μετα τα heco victa 300 που ειναι βασης και πρεπει να αογρασεις και βασεις για να παιξουν σωστα. Δυο TELE των 60 ευρω ειναι μια χαρα. Aναλογα με το βαλαντιο σου, επιλεγεις.

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=mission+m33i
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=heco+victa+300

Τα Heco έχουν ενδιαφέρουσα τιμή που μπορεί να επισπεύσει την αγορά.
Ακόυω κι άλλες προτάσεις σε ηχεία βάσης αν υπάρχουν.

Last edited:
ηχεια βασης υπαρχουν κι αλλα στην τιμη των Heco, αλλα δεν ταιριαζουν στις αναγκες σου, στο χωρο σου και για μενα μην πεσεις σε κατι αλλο κατω απο τα Victa γιατι θα αδικησεις τα αλλα σου μηχανηματα τα οποια ειναι φτιαγμενα για πολυ καλα ηχεια ετσι ωστε να παιξουν αυτο που μπορουν. Αν μπορεσεις τουλαχιστον πηγαινε για τα Mission.

Last edited:
Σε βάσης μόνο αναφέρομαι. Εννοώ μεταξύ των Heco και των iQ30 και 706V, αν υπάρχει κάτι ενδιάμεσα. Αν και όσο πιο ακριβά, τόσο αργότερα θα αποκτηθούν.

Από τα BR2 και τα 706V, ποιο θα παίξει καλύτερα Hard Rock; Στο χώρο και το σύστημα μου φυσικά. Ή και μια κατάταξη και για τα πέντε.

Last edited:
Tα JBL τα έχω ακούσει, είναι πολύ καλά στο ροκ, αλλά δεν κάνουν για τίποτα άλλο. Αυτό είναι το θέμα. Ευχαριστώ και για την βοήθεια ως τώρα.

Απάντηση: Re: Βάσης για Hard Rock

Από τα BR2 και τα 706V, ποιο θα παίξει καλύτερα Hard Rock; Στο χώρο και το σύστημα μου φυσικά. Ή και μια κατάταξη και για τα πέντε.

και τα δυο το ιδιο ειναι, το 706 ειναι λιγο πιο εξευγενισμενο και καλο για τα αλλα ειδη μουσικης

Απλώς αυτά τα δύο μου γέμισαν το μάτι και αισθητικά. Οπότε το 706V
είναι μια σίγουρη επιλογή. Αυτό το Polyglass αν το έχει δει κανείς από
κοντά, τι υλικό είναι; Χαρτί, πλαστικό, Kelvar.

Last edited:
Τα συγκεκριμενα HECO τα χω ακουσει με iced earth , manowar και αλλα συναφη...ε δε ξετρελαθηκα κιολας..ταυτοχρονα ακουσαμε και καποια αλλα και εγω προσωπικα ξεχωρησα τα ELAC BS 63 ενω απογοητευτικα απο ενα σετακι της mbQuart..Τα ELAC μου φανηκανε ποιο σπιρτοζικα και ποιο φωτεινα...Δε ξερω ποσο κανουν βεβαια...Τσεκαρε και κανενα Klipch..Για ροκιες πρεπει να ναι μανουλες τα Klipsch RB-51. Τα ακουσα καποια αλλη στιγμη(με ασχετη μουσικη) αλλα μου αρεσανε πολυ μπορω να πω..Συν το οτι ειναι πολυ ευαισθητα και θα παιξουν ποιο δυνατα απο αλλα....Στην κατηγορια ορεξη να χεις να ψαχνεις!!!..:idea:

Aυτά τα Elac ΒS 63 είναι λογικό να παίζουν καλύτερα, μια και
στοιχίζουν τρεις με τεσσερεις φορές περισσότερο από τα Heco Victa 300!
Να σημειώσω για να μην γίνει παρανόηση, δεν ακούω Iced Earth, Manowar και Metal
εκτός αν τέτοιους θεωρείται π.χ. τους Guns N Roses, Aerosmith.
Tέλος όρεξη για ψάξιμο υπάρχει. Ευχαριστώ και για τις απαντήσεις.

Last edited:
Aυτά τα Elac ΒS 63 είναι λογικό να παίζουν καλύτερα, μια και
στοιχίζουν τρεις με τεσσερεις φορές περισσότερο από τα Heco Victa 300!
Να σημειώσω για να μην γίνει παρανόηση, δεν ακούω Iced Earth, Manowar και Metal
εκτός αν τέτοιους θεωρείται π.χ. τους Guns N Roses, Aerosmith.
Tέλος όρεξη για ψάξιμο υπάρχει. Ευχαριστώ και για τις απαντήσεις.
Εεεχμ ναι...Αυτο το ξεχασα...:operator:
Βασικα οταν τ ακουσαμε δε κοιταξα καθολου τιμες και τωρα ειδα ποσο κανουνε..οκ sorryyy...
Tα συγκροτηματα τα ανεφερα γιατι ειναι βεβαιως ασχετο ειδος μεταξυ τους, αλλα οι χροιες στον ηχο ειναι πανω κατω ιδια.Ενα ηχειο δηλαδη που παιζει ΣΦΙΧΤΑ και πεντακαθαρα την ηλ κιθαρα του Shaffer των iced earth και το μπασο του De meyo-Manowar ε δε νομιζω να μασησει στους Aerosmith..
Γενικα τσεκαρε και κανα Klipsch...Ο ηχος τους ταιριαζει με ροκ ακουσματα...
Καλη αναζητηση φιλε και να εφχαριστηθεις οτι κ να παρεις!!-bye-

επισεις και τα tannoy κανουν,για τσεκαρε τα μηπως σου αρεσουν...προσωπικα,σε σχεση με τα focal τα προτιμαω......

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Σε Tannoy σε ποιά αναφέρεστε;
Klipsch όσα έχω ακούσει δεν με καλύπτουν.

ta κλιπσ ειναι λιγο ιδιαιτερα,δεν ξερω οι κλασικες της σχεδιασεις πως θα ακουγονται οπως τα heresy,cornwall...σε tannoy ακου κατι σε ομοκεντρικο,φυσικα,να δεις αν σου αρεσει η φιλοσοφια της εταιρια και παρε το αντιστηχο βασεως....τα θεωρω πιο φυσικα και ανθρωπινα απο τα focal.....τσεκαρε τα δεις τι ταιριαζει και σε σενα.....