Battery bias

Δεν πασχει ,,,απλα δεν μπορει με το ποτ να αλαζει και η αρνητικη...ενας καλος πυκνωτης ηλεκτρολυτικος παραλληλα με μια αντισταση και εναν καλο πλαστικο πυκνωτη δεν εχε προβλημα. Η την λυση αναλογα την λυχνια του ΙΝ4148. H αυτο..

Attachments

• bias.GIF
    bias.GIF
    2.7 KB · Views: 22
βασικα δεν θελω κι αλλο πυκνωτη κυριως ηλεκτρολυτικο.Δεν πειραζει αν δεν εχω μεταβλητη αρνητικη.Με νοιαζει να εχω σταθερο bias και να μην κανει τα δικα του οταν ερχεται η ac συνιστωσα.

Το τελευταιο κυκλωμα πιστευεις οτι θα ειναι σταθερο?
Μαλλον θα το δοκιμασω πρωτο και μετα θα παιξω με διοδους....
-bye-

Θα δουλεψει αρκει να υπολογισθει το σημειο λειτουργιας της λυχνιας σχετικα με την ταση της μπαταριας και της αλλες παραμετρους.. Αλωστε τα λιγα πικοαμπερ καταναλωσης δινουν μεγαλει διαρκεια ζωης στην μπαταρια. Παντως εγω προτιμω την μεθοδο της αυτοπολωσης με τον γνωστο τροπο επειτα απο σχετικες δοκιμες πιο παλια,,, η την μεθοδο του grid leak bias για μικρες τασεις διεγερσης:guitarist:

Ευχαριστω Γιαννη.Τι εντυπωσεις σου αφησαν οι δοκιμες σου?

Αυτο το grid leak bias ειναι πολλες φορες ανεπιθυμητο.πχ η 12AE6 αυτοπολωνεται με μεγαλο grid leak resistor για αυτο οταν την λειτουργω σε A2 δεν βαζω grid leak,με καλυτερα αποτελεσματα!!

Δεν ξερω την 12ΑΕ6 ,,,Αλλα σε λυχνιες οπως η EF86 , 6AG5 , E80F , 6SJ7 σε τριοδικη συνδεσμολογια το grid leak ηταν καλο ακουστικα και μετρητικα. Παντως για επιπεδα ενισχυτη τασης line με μεγαλο σημειο υπερφορτωσης προτιμω το self bias

http://www.tpub.com/content/neets/14178/css/14178_46.htm

:guitarist:

Πιστεύεις ακόμα ότι η μπαταρία δεν είναι στην πορεία του σήματος αν μπει στο πλέγμα;

Ολα είναι στην πορεία του σήματος. Ακόμα και η πρίζα.

Ούτως η άλλως στην άνοδο θα έχεις ότι χειρότερο υπάρχει. Μετασχηματιστή.:grandpa:

Στην τελικη ναι...ολα ειναι...οποταν δοκιμαζουμε και ακουμε...

Αχ βρε παλιοσιδερα:flipout:

Προεδρε τελικα η 6J9 ειναι η αναλογη E180F?

Ετσι ακριβώς. Δοκιμάζουμε. Δεν χωράνε αφορισμοί στο χόμπυ.

Ναι, η 6J9 είναι αντίστοιχη. Οσο αντίστοιχες είναι γενικά οι ρώσικες αντιγραφές. Για να μην παρεξηγηθώ κατά περίπτωση είναι και καλύτερες σε χαρακτηριστικά.
Για παράδειγμα η 6J9 είναι πολύ πιο ήσυχη απ την 6688/E180F ειδικά σε μικροφωνισμούς. Η 6688 σε συστήματα με μεγάλο κέρδος/απόδοση σ αυτό τον τομέα είναι πρακτικά άχρηστη. Απ την άλλη η ρωσίδα (σπάνιο για ρωσικη λάμπα) εννοεί το άνω όριο της τάσης. Αν το παραβιάσεις θ αρχίσει να διαμαρτήρεται έντονα αργά ή γρήγορα.

Αυτο με το θορυβο και τους μικροφωνισμους με ανησυχει δεν το κρυβω....Οσο και να προσεξεις την στηριξη παραμονευουν.

Για την μεγαλυτερη αδερφη της ακουσα τα καλυτερα Ε810F,και εχω δυο MUllard να δοκιμασω.Μαλλον βλεπω να εκτοπιζουν τις μικρες...η οχι

Ετσι ακριβώς. Δοκιμάζουμε. Δεν χωράνε αφορισμοί στο χόμπυ.

Ναι, η 6J9 είναι αντίστοιχη. Οσο αντίστοιχες είναι γενικά οι ρώσικες αντιγραφές. Για να μην παρεξηγηθώ κατά περίπτωση είναι και καλύτερες σε χαρακτηριστικά.
Για παράδειγμα η 6J9 είναι πολύ πιο ήσυχη απ την 6688/E180F ειδικά σε μικροφωνισμούς. Η 6688 σε συστήματα με μεγάλο κέρδος/απόδοση σ αυτό τον τομέα είναι πρακτικά άχρηστη.

Τωρα με απογοητευεις. Η 6Ε5 στον ενισχυτη που γνωριζεις, εχει παρομοια (κακη) συμπεριφορα και σκεφτομουν να τις βαλω 6688 στη θεση της ..

Τωρα με απογοητευεις. Η 6Ε5 στον ενισχυτη που γνωριζεις, εχει παρομοια (κακη) συμπεριφορα και σκεφτομουν να τις βαλω 6688 στη θεση της ..

Δημήτριε η 6Ε5P είναι έξοχη, είτε σαν driver είτε σαν έξοδος...:grinning-smiley-043
Εγω την δουλεύω στο όριο, ίσως και κάτι παραπάνω με Va ~ 260V Ιa =32mA και δεν χαμπαριάζει τίποτα, συμπεριφέρεται δε υποδειγματικά...
Τωρα για όσους θέλουν περισσότερο gain και κυριλάτο, υπάρχει και η μαγική
D3a...
Διαλέχτε...-bye-