Δημήτριε η 6Ε5P είναι έξοχη, είτε σαν driver είτε σαν έξοδος...
Εγω την δουλεύω στο όριο, ίσως και κάτι παραπάνω με Va ~ 260V Ιa =32mA και δεν χαμπαριάζει τίποτα, συμπεριφέρεται δε υποδειγματικά...
Τωρα για όσους θέλουν περισσότερο gain και κυριλάτο, υπάρχει και η μαγική
D3a...
Διαλέχτε...![]()
Γιωργο, δεν ειπα οτι δεν παιζει καλα. Ισα-ισα . Απλα οι δικες μου μικροφωνιζουν Και αν η σταθμη ειναι μεγαλη, εντονα. Απλα, δεν παιξαμε δυνατα τοτε που ηρθες...
Εμένα όχι....εκεί στα 8.3 - 8.5 Watts που παίζουν, τις απασχολούν άλλα θέματα και δεν ψάχνονται να μου κάνουν τέτοια ναζάκια...
![]()
χακεψατε?τι λες?:a0210:
Η εμπειρεια αλλων μου ειναι πολυτιμη:grandpa:
Οι μετασχηματιστες δουλευουν μεχρι 25μιλιαμπερορια,οποταν μπορω να δουλεψω και την Ε810F κοντα στο οριο,ετσι,να δουμε τις ολλανδοβρεττανιδες τι λενε:guitarist::guitarist:
...... η 6Ε5p από τα 220V και πάνω με το περασμα του χρόνου αρχίζει και χάνει τη διαγώγιμότητά της, μαυρίζει εσωτερικά, επίσης αρχίζει και ακούγεται κάπως τσιριχτή και γενικά μάλλον γερνά υπερβολικά γρήγορα (και δυστυχώς το ΒΟΤΟΧ δε πιανει στις λάμπες). Φυσικά είναι φτηνές και όποιος θέλει να τις σκίζει, μπορεί να τις αλλάζει καθε εξάμηνο και όλα ο.κ, αν και ειναι αμαρτία!
... στο οριο, γιατι? Αυτες τις μερες δοκιμαζω την 6Ε5 στα ~12mA (απο τα 20 που ηταν αρχικα) και μπορω να πω οτι ακουγεται καλυτερα. Την 6688 παλι στα 12mA ηταν μια χαρα σα driver στο παλιο μου SE. Βεβαια, η καθε εφαρμογη εχει τις δικες της απαιτητσεις, αλλα νομιζω τα 25 ειναι πολλα. Δε χανεις τιποτα παντως να δοκιμασεις ...
Τα αν ακούγεται ο μικροφωνισμός εξαρτάται επίσης και από το πόσο ευαίσθητα ειναι τα ηχεία μας. Πχ. σε ένα πικραμένο ηχειάκι με 83db ευαισθησία δεν ακόύγεται με τίποτα, απ την άλλη σε μια κόρνα με 110db και ο παραμικρός μικροφωνισμός ακούγεται εντονότατα!
Γενικά η λιγότερο μικροφωνική είναι η 6J9p και η περισσότερο μικροφωνική είναι μάλλον η Ε810F(που γενικά κούγεται χάλια) ακολουθούμενη από την D3a μετά η E180F, E280F και τελευταία η 6Ε5p. Πληροφοριακά, και μετά από αρκετό καιρό πειραματισμού με όλες αυτές της υψηλής διαγωγιμότητας λυχνίες, όλες οι Ρωσσίδες έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα όταν η τάση στην άνοδο ξεπερνά την προτεινόμενη. Πχ. Η 6J9p ταλαντώνει στα 2KHz και η 6Ε5p από τα 220V και πάνω με το περασμα του χρόνου αρχίζει και χάνει τη διαγώγιμότητά της, μαυρίζει εσωτερικά, επίσης αρχίζει και ακούγεται κάπως τσιριχτή και γενικά μάλλον γερνά υπερβολικά γρήγορα (και δυστυχώς το ΒΟΤΟΧ δε πιανει στις λάμπες). Φυσικά είναι φτηνές και όποιος θέλει να τις σκίζει, μπορεί να τις αλλάζει καθε εξάμηνο και όλα ο.κ, αν και ειναι αμαρτία!
Εμ; στο πα. Το φουλ γκάζια δεν ισχύει για όλες τις λάμπες (ή όλες τις γυναίκες).
Η κάθε μια θέλει σημείο της ; )
Επίσης συμπληρωματικά με την απόδοση που αναφέρει ο Πάνος παραπάνω υπολογίστε και το κέρδος που έχει το στάδιο που χρησιμοποιείται αλλά και τα επόμενα στάδια. Δηλαδή άλλο να παίζει σε προ και να ακολουθούν κι άλλα στάδια με κέρδος και άλλο να παίζει σαν τελική. Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνεται θα είναι εντελώς διαφορετικό.
Γιατί έχει χειρότερα μπάσα;
: )
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.