Λοιπόν την Παρασκευή παρέλαβα από το Play όλη τη σειρά σε blu ray.Η σειρά είναι μακράν η καλύτερη sci-fi τηλεοπτική σειρά που έχω δει μέχρι σήμερα (και έχω δει αρκετές).Ότι και να πεις για αυτό το αριστούργημα είναι πολύ λίγο.Μακάρι να βλέπαμε περισσότερες σειρές ίδιας ποιότητας.
Η έκδοση σε blu ray είναι πάρα πολύ καλή και αξίζει τα λεφτά της.Είμαι στο 5ο επεισόδιο της 1ης σεζόν και μέχρι στιγμής από άποψη εικόνας και ήχου είναι κορυφή για τα δεδομένα τηλεοπτικής σειράς πάντα.Από υπότιτλους έχει Αγγλικά.Ελληνικά ούτε για αστείο όπως και αναμενόταν.Ίσως το μόνο μικρό παράπονο που έχω είναι ότι στο κουτί θα έπρεπε να είχαν κάνει χώρο και για το The Plan που αναμένεται σύντομα.Μου την σπάει που θα πρέπει να το έχω ξεχωριστά από όλα τα άλλα.
Στις 27 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σε DVD και BluRay, αλλά και digital download, η τελευταία ( ; ) τηλεταινία του Battlestar Galactica, "The Plan".
H υπόθεσή της διαδραματίζεται στο Κυλώνειο παρασκήνιο της πτώσης της Caprica, ενώ οι βασικοί χαρακτήρες της ιστορίας θα είναι ο John Cavill και ο Sam Anders, αν και συμμετέχει ολόκληρο το cast, πλην της Lucy Lawless.
O James Edward Olmos, που έχει σκηνοθετήσει την τηλεταινία, φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξη, πως έχει γράψει σενάριο για ακόμα μία. Αν οι παραγωγοί δώσουν το πράσινο φως, ίσως το "The Plan" να μην είναι το μοναδικό υστερόγραφο της εποποιίας του Galactica...
Όσον αφορά το Caprica, οι τελευταίες φήμες κάνουν λόγο για έναρξη της σειράς στις 22 Ιανουαρίου 2010...
Mε δυο πλεον επεισοδια ηδη στον αερα και μην εχοντας ιδεα που θα το πανε τολμω να πω οτι οσοι συγκινηθηκαν απο το υπαρξιακο δραμα των Κυλωνων στο Γκαλακτικα μαλλον θα ενθουσιαστουν και με το Καπρικα.
Εξαιρετικη αρχη για το prequel της καλυτερης διαστημικης σειρας μετα το Babylon 5.