Battlestar Galactica - Caprica - Blood & Chrome

Ποιον χαρακτήρα προτιμάτε από το Battlestar Galactica ?

• NΞ±ΟΞ±ΟΟΞΏΟ ΞΞ½ΟΞ±ΞΌΞ±

Votes: 28 32.9%
  • Ξ ΟοΡδΟΞΏΟ Ξ‘ΞΏΟλιν

Votes: 0 0.0%
  • Ξ£ΞΌΞ·Ξ½Ξ±Ξ³ΞΏΟ ΞΟολλο

Votes: 5 5.9%
  • ΞΞΉΞ±ΟΟΞΏΟ ΞΟΞ±Ξ»ΟΞ±Ο

Votes: 11 12.9%
  • ΞΟΞ»ΟΞ½Ξ±Ο ΞΞΏΟΞΌΞ΅ΟΞΏ ΞΞΎΞΉ

Votes: 14 16.5%
  • Ξ£ΞΌΞ·Ξ½Ξ±Ξ³ΞΏΟ ΞΞ±ΟΞ± ΞΟΞ΅ΞΉΟ (Ξ£ΟΞ±ΟΞΌΟΞ±ΞΊ)

Votes: 19 22.4%
  • ΣμηναΟΟΞΏΟ Ξ£Ξ±ΞΏΟΞ» ΀αι

Votes: 7 8.2%
  • Ξ₯ΟΞΏΟΞΌΞ·Ξ½Ξ±Ξ³ΞΏΟ Ξ¦Ξ΅Ξ»ΞΉΞΎ ΞκΡιΟΞ±

Votes: 0 0.0%
  • ΞΞ·ΟΞ±Ξ½ΞΉΞΊΞΏΟ ΞκαλΡν ΀αιΟΞΏΞ»

Votes: 1 1.2%

• Total voters
    85
Re: Battlestar Galactica

Μα δεν διαφωνώ οτι η σειρά ήταν απο τις καλύτερες ανεξαρτήτως είδους που παίχθηκαν ποτέ στην τηλεόραση για μένα. Απλά θεωρώ οτι αδικήσαν (όχι μόνο στο φινάλε αλλα και σε παλαιότερες στιγμές) τον ίδιο τους τον εαυτό, με μία μικρή προχειρότητα ας πούμε σε κάποια πράγματα.
Παρατήρησα αρκετές φορές την αδυναμία που δείχναν κατα την γνώμη μου, να δώσουν τέλος σε επιμέρους πλοκές αντίστοιχο με την πορεία αυτών. Δλδ πολλές φορές ενω οι ιδέες ήταν καλές, δεν ανταποκρίνονταν στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών.
Για παράδειγμα, το όλο θέμα με τα οράματα της Opera house. Το δείχνει, το ξαναδείχνει, ατάκες οτι πρέπει η Ροσλιν να ανακαλύψει το νόημα της κλπ. Και εν τέλει, η κατάληξη αυτής της ιστορίας ήταν κατα πολύ κατώτερη της. Δλδ το όλο εύρημα των οραμάτων, προσέφερε περισσότερα στην εξέλιξη σχετιζόμενων με αυτό ιστοριών στα εκάστοτε επεισόδια απο ότι στην πραγματική ίστορία. Τέτοια στοιχεία είναι αυτά που με κάνουν να πιστέυω οτι όταν βάζανε στην ιστορία τα οράματα αυτά, το κάναν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες συγκεκριμένων επεισοδίων χωρίς να έχουν σαφή εικόνα πως θα καταλήξουν.

Υπάρχουν πολλά τέτοια μικρά παραδειγματάκια... Είναι τα μικρά μικρά που δεν μπορώ να μην τα προσέξω. Και ακριβώς επειδή μου άρεσε τόσο πολύ η σειρά είμαι πιό απαιτητικός απέναντί της. Δεν περιμένω ας πούμε απο το Prison Break προσοχή σε λεπτομέρειες και σεναριακή συνοχή...

Τελικά δεν νομίζω πως διαφωνούμε doc. Απλά γνωρίζοντας τις αδυναμίες που έχει ένα τηλεοπτικό προϊόν, είμαι λίγο πιο επιεικής από εσένα. Αν το πάρεις σε τέτοιο επίπεδο λεπτομέρειας, θα βρεις πολύ περισσότερα λάθη απ' όσα φαντάζεσαι (π.χ. οι αναψοκοκκινισμένες σπονδυλικές στήλες των κυλώνων σε σεξουαλική επαφή του mini series και του 1ου κύκλου, έγιναν γαργάρα...).

Το μόνο σίγουρο, είναι πως όταν ο Ron Moore έγραφε το σενάριο για τη mini series είχε κάτι αρκετά διαφορετικό στο μυαλό του από αυτό με το οποίο κατέληξε. Και είναι λογικό. Είναι διαφορετικό να γυρίζεις μία ταινία, όπου έχεις ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα pre-production και γυρισμάτων, στο οποίο μπορείς να κάνεις αλλαγές και διαφορετικό ένα τηλεοπτικό σήριαλ διάρκειας 5-6 ετών, όπου συνεχώς θα έχεις καινούριες ιδέες για να το βελτιώσεις, τις οποίες θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να τις ταιριάξεις με ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ταυτόχρονα έχεις 10 παραγωγούς να σου πρήζουν τα αμελέτητα με τις δικές τους απαιτήσεις και 10.000 fans να προσπαθούν στο internet να μαντέψουν την πλοκή και να μη θέλεις να τους απογοητεύσεις.

Απάντηση: Battlestar Galactica

Για το θέμα με την Starbuck, τι πιστεύετε? Πως σας φάνηκε ο τρόπος χειρισμού της ιστορίας της? Τελικά, τι ήταν η Κάρα?

Απάντηση: Battlestar Galactica

... μα αυτό λέω, δεν μου κολλάει με το παρελθόν της (και με τα πολλαπλά flashback των τελευταίων επεισοδίων), με την ιστορία της τότε που ήταν εσώκλειστη σε εκείνο το σπίτι από τον Κύλωνα, τα τότε flashback με την οικογένεια της, με την άστατη ζωή της (και την επίσης άτακτη σεξουαλική της ζωή), καθώς και με όλη της την πορεία... Οι φιλίες της, οι κόντρες της με τον Τάι, η έλξη της από τον μικρό Αντάμα, η φιλία της με τον μεγάλο Ανάμα... Τέσπα. Μεγάλη τρύπα η ιστορία της για μένα...

Ο εγκλεισμος της με τον Κυλωνα σε εκεινο το σπιτι οντως δεν αναφερθηκε στο σεναριο αποτελεσματικα.
Ισως αλλου να το πηγαιναν τοτε.
Παντως ενα ειναι σιγουρο οτι το τελος της σειρας κανεις σεναριογραφος δεν το εχει στο μυαλο του οταν η σειρα τρεχει.

Παντως ενα ειναι σιγουρο οτι το τελος της σειρας κανεις σεναριογραφος δεν το εχει στο μυαλο του οταν η σειρα τρεχει.

Γιαυτό θεωρώ το Lost ένα επίπεδο πάνω απο όλα. Ξέρουν το τέλος, και γράφουν όλα τα επεισόδια, πηγαίνοντας σιγά σιγά εκεί.

Μην είσαι και τόσο σίγουρος γι' αυτό... Κάτσε να έρθουν τα τελευταία 10 επεισόδιά του... :flipout:

Εγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι μολις φετος αρχισαν να σχηματοποιουν το σεναριο προς την ολοκληρωση του?

Δεν σας βλέπω ενημερωμένους.... χεχε

Έχουν καταλήξει στο τέλος, το οποίο απο το καστ ξέρει μόνο o Mathew Fox. Είχαν μιά ιδέα για το πού θα πάει απο το τέλος της δεύτερης σεζόν, αλλα όταν εξασφάλισαν οτι θα παιχθεί με τον τρόπο που θέλαν (αυτό με τις τελευταίες μισές σεζόν) καταλήξαν και στο φινάλε.
Γενικά έχουν δηλώσει οτι ειδικά στα επιμέρους κομάτια, όταν βάζουν ένα καινούργιο σημείο στην πλοκή έχουν άποψη για το πού θα καταλήξει.
Για αρκετά δεν έχουν καταφέρει να βρούν χρόνο να αφιερώσουν (όπως το back story της Libby πχ).

Αλλά εδώ μιλάμε για το Galactica. Για το άλλο, άκουσα και τα νέα podcasts χθες και υπάρχει ψωμί... χεχε

Εγώ θα σου θυμίσω doc, πως τον ίδιο ενθουσιασμό και σιγουριά είχες και για το galactica, μέχρι που έφτασες στα τελευταία επεισόδια... :D

Και το Lost τηλεοπτικό προϊόν είναι και έχει ακόμα κάμποσο διάστημα για να ολοκληρωθεί. Πρόσεχε να μην απογοητευτείς πάλι... :flipout:

Για το galactica είχα εκδηλώσει τις ανησυχίες μου νωρίτερα. Ήταν μετά την απόδραση απο τον New Caprica που είχα δεί να αλλάζει λίγο το κλίμα. Θεωρώ κομβικό σημείο εκείνο γιατί μετά απο κεί άρχισαν να μπαίνουν τα περισσότερα απο τα ανεξήγητα σημεία στο σενάριο.

Στο Lost ελπίζω οτι δεν θα την παθουμε έτσι. Παρακολουθώ όπως είπα εδώ και καιρό τα podcast των δημιουργών στα οποία δείχνουν να έχουν σαφή εικόνα του τί θέλουν να κάνουν. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα μου αρέσει αυτό που έχουν στο μυαλό τους αλλα έχω εμπιστοσύνη οτι θα το κάνουν σωστά.
Αυτό ήταν το πρόβλημα μου και με το Galactica. Δεν ήταν οτι δεν μου άρεσε το πώς έκλεισε η ιστορία. Το θεωρώ έξυπνη την ιδέα οτι βρήκαν τελικά την γή και ήταν ο πολιτισμός τους το εξελικτικό άλμα που οδήγησε στον πρώτο ανθρωπο.
Οι άγγελοι βέβαια λίγο με χαλάνε εμένα πάντα, προτιμάω το θεολογικό να μενει σε επίπεδο θρησκευτικής πίστης όπως ήταν μέχρι ενός σημείου.
'Ηταν η υλοποίηση της ιστορίας που δεν στάθηκε στο ύψος της.

Βέβαια δέχομαι αυτό που λέτε. Είναι ένα τηλεοπτικό προιόν και έχει τους περιορισμούς του

Εγώ θα σου θυμίσω doc, πως τον ίδιο ενθουσιασμό και σιγουριά είχες και για το galactica, μέχρι που έφτασες στα τελευταία επεισόδια... :D

Και το Lost τηλεοπτικό προϊόν είναι και έχει ακόμα κάμποσο διάστημα για να ολοκληρωθεί. Πρόσεχε να μην απογοητευτείς πάλι... :flipout:

Κοιτα το Galactica δεν αρχισε παρα στον τελευταιο κυκλο να κλεινει σεναριακα.

Το Λοστ τουλαχιστον απο τωρα βλεπεις οτι ολοκληρωνεται. Αλλο δυο κυκλοι για να κλεισει το μεγαλυτερο μυστηριο της τηλεοπτικης Ιστοριας και αλλο μισος κυκλος για να κλεισει το μεγαλυτερο μυστηριο της τηλεοπτικης διαγαλαξιακης Ιστοριας. (Δεν συμπεριλαμβανω το τηλεοπτικο Dune μιας και βγηκε πρωτα στον κινηματογραφο.)

Άτιμες DVDοπρεμιέρες... Αν είναι για να τις αγοράσω, δεν τις ξεχνώ και ποτέ, ενώ τώρα...

(Με έχει αλλώσει το "συστημα" τελικά... :flipout: :flipout: :flipout: )

Thanks, lykman! :a0210:

Μόλις το είδα...

Το ξεκίνησα περιμένοντας τα χειρότερα, οπότε το βρήκα ευχάριστα ενδιαφέρον... Λίγο λειψό όμως, θα το προτιμούσα 3ωρο όπως ο πιλότος του BSG, αν και θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει πως για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς επρόκειτο για 1 ώρα και 25 λεπτά μουρμόυρας για 5 λεπτά πόρωσης... :D

Όπως και να έχει, ήθελα λίγο περισσότερα στοιχεία για τις απαρχές της μονοθεϊστικής αίρεσης, όπως και μία πιο σταδιακή εξελικτική πορεία προς το γνωστό μοντέλο του εκατόνταρχου κύλωνα. Υπομονή τώρα μέχρι το 2010 για τη συνέχεια... :p

(Πάντως έπρεπε να προσέξουν λίγο τα μαθηματικά τους. Τον έβγαλαν 69άρη τον Adama στο mini series, αρκετά "παππού" για τα κατορθώματά του...)