BD 3D σε Mac ?

22 June 2006
35,303
NEO HRAKLEIO
Ειπα κι εγω να μπω στο club των 3Dαδων, αλλα τζιφος.

Πηρα μολις την LG 32LW4500 (passive 3D , 32" για το γραφειο) , για να βλεπω και καποια βιντεο 3D που θα τραβηξω με τη νεα Panasonic SD90 και τη sony nex (3D photo).

Ποιο πολυ για πειραματισμο και παιχνιδι.

Προτιμησα την Lg, λογω χρηματων και γιατι ειναι ξεκουραστη σε θεαση 3d (δεν μ ενδιεφερε ποιοτητα τηλεοπτικου σηματος).

Σε 3D λοιπον , ειναι μια χαρα , τη δοκιμασα με PS3 κι επαιξε αμεσως μερικα 3D δισκακια που νοικιασα.

Ομως , εχοντας ηδη τον server ετοιμο , ειπα να δοκιμασω να παιξω μερικα bd 3d ripped απο τους Mac (me win 7) και Power dvd - TMT 5.

Με τον imac 27" kai ATI 4850 τιποτα !!!

Θελω να δοκιμασω και με τον MBP 15" 2011 , αλλα επειδη εχει SSD και δε θελω να χαραμισω τσαμπα δισκο για να βαλω Win7 , εχει δοκιμασει κανεις κατι τετοιο ?

Δυστυχως ο server μου,, ειναι σχετικα αδυναμος για να υποστηριξει 3D BD (dual core 2.8 Ghz) και δε ξερω ακομη και αν βαλω μια καρτα συμβατη , αν θα τα καταφερει....

Δεν καταλαβαινω γιατι ανοιξες το νημα εδω.

Το θεμα αφορα Win (το οτι το hardware ειναι Apple προφανως δεν αλλαζει τίποτα).

Οποτε, τα παμε / τα λεμε παραδίπλα.

Δεν ειναι ακριβως ετσι... δεν μπορεις να περασεις ευκολα οτι driver θελεις στη καρτα γραφικων, ακομη και στα bootcamp.
Οι εταιρειες φτιαχνουν ειδικες εκδοσεις driver για mac, αλλα δεν τις ανανεωνουν συχνα.
Πχ gia imac 2009 ati 4850 δεν εχουν ανανεωσει εδω και καιρο , με αποτελεσμα να μη μπορει πολλες φορες να λειτουργησουν καποια πραγματα (πχ 3d bd κλπ)....

Είσαι σίγουρος γι αυτό;

I mean, απαξ και τρέχει Win, γιατί να μην μπορεί να πάρει οποιονδήποτε Win driver;

Εχουν τέτοιες διαφορες σε hardware;

Εχεις δοκιμασει πχ να περασεις τους Win drivers σε bootcamp στην 4850 και δεν σε αφησε;

Η ΑΤΙ πχ που έχει αυτούς τους ''ειδικούς'' drivers για bootcamp; (εκτός αν εννοείς αυτούς που βρισκεις απο την Apple - Αυτοι νομίζω βγαινουν μια στη χαση και στη φεξη - οποτε βγαινει νεα εκδοση bootcamp δλδ).

Εχουμε more info για το θεμα;

Aμα πας στο amd.com πανω δεξια support & downloads -> component category θα δεις οτι σου βγαζει ξεχωριστα τους Mac drivers.
Κατεβασα το τελευταιο, αλλα τιποτα.

Δυστχυως με 4850 δεν εχει 3D !

Σε Mac Pro, οι καρτες γραφικων ειναι ειδικες εκδοσεις (ξεχωριστο firmware ) για Mac.

Δοκιμασα κι εβαλα "απλες" εκδοσεις driver στο bootcamp του iMac σε Win7 -64 bit , αλλα δεν ειδα καμια διαφορα...

Σε παράλληλο Thread έχουμε συζητήσει ότι η 4850 επίσημα τουλάχιστο δεν υποστηρίζει 3D. Η υποστήριξη ξεκινά από τις 5χχχ και Catalysts 10.10 (με κάποια προβλήματα) ενώ επιτάχυνση σε 3D δίνουν οι 6χχχ

Γιάννη, όταν είσαι μέσα στα win , Λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να εγκαταστήσεις τους τελευταίους drivers για win από την ΑΤΙ.
Με το 3D δε θα βοηθήσει αλλά σε άλλες εφαρμογές και κύρια παίγνια θα βοηθήσουν.

Ναι χρειάζεσαι όπως είπαμε άλλη κάρτα.
Αλλά τουλάχιστο με τους ‛άλλους’ drivers (τους κανονικούς δηλαδή) γλυτώνεις κάποια bugs, και έχεις και καλύτερη συμπεριφορά σε άλλες εφαρμογές (και παίγνια).

Μαλιστα.

Άρα τελικά το διαφορετικά firmware των VGA στα Mac δεν δημιουργεί θεμα στην εγκατάσταση των ''απλων / κανονικών'' win drivers, σωστα;

Μαλιστα.

Άρα τελικά το διαφορετικά firmware των VGA στα Mac δεν δημιουργεί θεμα στην εγκατάσταση των ''απλων / κανονικών'' win drivers, σωστα;
Χθες, θυμήθηκα (the hard way) οτι, ειδικά οταν μιλαμε για mobility εκδοσεις vga, τα πραγματα δεν ειναι ετσι.

Προσπαθούσα πχ να βάλω τους 11.11 στην 6630M του Mac Mini (2011).

Αμ, δε! Η ΑΤΙ εχει ''μπαναρει'' την Apple (και οχι μονο) από κάποιες εκδόσεις οδηγών.

Το ποιες ειναι αυτές τρέχα γύρευε (μονο με trial / error βγαζεις άκρη).

Συνηθως παντως ''preview'' εκδοσεις οδηγών (σύνηθες στην ΑΤΙ) δεν εχουν τέτοια ''κλειδώματα''

Ετσι, για την ιστορια, κατέληξα με μία μίξη 11.10 οδηγού, 11.11 CCC κλπ κλπ :p

Τελος να πω ότι η εμπειρια μου να βάλω Win στο Mac Mini ηταν τραγική: 1 μέρα το πάλευα και κατέληξα σε cmd mode για να τα καταφέρω (όντως!). Ούτε το εξωτερικό DVD του άρεσε, ούτε το φλασάκι μου, ούτε τπτ....δραμα μιλάμε....anyways, θυμήθηκα τα νιάτα μου :p

Θα δούμε Δημητρη, αν φέρω εγώ το Htpc μου από το σπίτι! :p
Περιμενε μονο να ρίξει κάνα χιονάκι, μπας και σταματήσει το tennis γιατί αλλιώς χλωμό το βλέπω! :p

Bitstream περναει (αλλα κανει ενα σπασιμο ανα ~1 λεπτο (ηχος και εικόνα))

3D επισης περναει / κλειδωνει σε 3D mode (αλλα απλως βλεπεις μαυρη εικόνα (ηχος κανονικά))

Κατα τα αλλα μια χαρούλα :p

Θα δοκιμασω Σ/Κ με καναν αλλον driver και με το PDVD να δω μπας και....

(Σωστόστ ο Τακης για το χιονακι παντως...:p)