Beach Party και ήχος...

Δεν έχει σχέση με το τεχνικό μέρος του θέματος, αλλά με το κοινωνικό: Η "απομακρυσμένη παραλία" είναι δημόσιος χώρος?

Αν ναι, με ποιό δικαίωμα θα τον ιδιοποιηθώ έστω και για ένα βράδυ?
Οι ιδιωτικές γιορτές γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε στη σύγχρονη καφροελλάδα...

μα αυτη δε ειναι η ενοια του δημοσιας χρησης φιλε Κωστα? Να μπορεις να κανεις κατι με τη παρεα σου, αρκει να μη το ιδιοποιεισαι μονιμα..και φυσικα να το αφηνεις στην ιδια κατασταση στην οποια το βρηκες η και αν μπορεις σε καλυτερη.,.

Νομικά, οι παραλίες και οι αγιαλοί είναι κοινόχρηστοι χώροι, των οποίων τα δικαιώματα χρήσης μπορούν να δωθούν για συγκεκριμένη περίοδο σε ιδιώτες, ύπο προυποθέσεις και φυσικά ύπο τον όρο να μην αλλοιώνεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας τους. Θα σου πρότεινα για να είσαι καλυμμένος, να ρωτήσεις τον οικείο Δήμο και θα σου πουν από εκεί τί πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα βλέπεις τι κάνεις κι αν συμφέρει να είσαι νόμιμος...

Απάντηση: Re: Beach Party και ήχος...

Νομικά, οι παραλίες και οι αγιαλοί είναι κοινόχρηστοι χώροι, των οποίων τα δικαιώματα χρήσης μπορούν να δωθούν για συγκεκριμένη περίοδο σε ιδιώτες, ύπο προυποθέσεις και φυσικά ύπο τον όρο να μην αλλοιώνεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας τους. Θα σου πρότεινα για να είσαι καλυμμένος, να ρωτήσεις τον οικείο Δήμο και θα σου πουν από εκεί τί πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα βλέπεις τι κάνεις κι αν συμφέρει να είσαι νόμιμος...

Ακριβώς. Αυτή Σήφη είναι η έννοια του δημόσιου χώρου. Πέραν του προφανούς, να πάω δηλαδή με την παρέα μου χωρίς να εμποδίζω και άλλους να έρθουν, τα υπάλοιπα χρήζουν άδειας.

Κλασσικό παράδειγμα η διοργάνωση συναυλίας σε πλατεία.

μαλιστα..εγω δηλαδη που χω διοργανωσει 5-6 μπαρμπεκιου σε παραλια κ εψηνα για 40 ατομα?. παρανομος?..η πλακα ειναι οτι φυσικα κερναγαμε οποιονδηποτε τουριστα κ μη περναγε, με αποκορυφωμα μας στειλανε την πυροσβεστικη (καρβουνα σε δυο ψησταριες ειχαμε, σε μερος που δεν υπηρχανε ουτε χορτα ουτε τιποτα στα 20μετρα ε), και οταν ηρθε το οχημα βριζανε τα παιδια γιατι τους ειπανε οτι ειχαμε βαλέι φωτια, και τελικα ηπιανε απο μια μπυριτσα+μεζε και φυγανε..

Αρα απο τοι καταλαβαινω παρανομο ειναι αν κλεισω ενα κοματι πχ παραλιας και το ιδιοποιηθω για καποιο χρονικο διαστιμα, μη επιτρεποντας σε αλλους να ρθουν ε?..

Α φυσικα ΕΝΟΕΙΤΑΙ οτι η παραλια εμεινε απολυτα πεντακαθαρη μετα ε.ισα ισα που μαζεψαμε και σκουπιδια αλλων..

Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχεις θέμα με τη μουσική, να ξέρεις ο νόμος επιτρέπει μέχρι 80db, εκτός από τα κέντρα διασκέδασης. Βέβαια η παραλία απομακρυσμένη θα είναι, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα...
Διάβασε τον νόμο για τον αιγιαλό και την παραλία να πάρεις μια ιδέα για το νομικό πλαίσιο : http://www.hencore.gr/downloads/greek/AIGIALOS.pdf

Καλημέρα σας συνάδελφοι!
Καταρχήν σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια-συμπαράσταση στα ζητήματα που έθεσα, καθώς και για τις ευχές σας!
Να είστε όλοι καλά, υγιείς και ευτυχισμένοι!
Λίγα λόγια για τη βραδιά του party, λοιπόν...
Εν τέλη, κατέληξα στην ενοικίαση μηχανημάτων στα 350 (2 ενισχυτές, 1 μπασομηχανή αυτοενισχυόμενη 500W, 2 δορυφόρους τριών δρόμων 400W, 2 δορυφόρους δυο δρόμων 250W, laptop, μίκτη, κονσόλα, κτλ.) και πήρα ρεύμα από τη γεννήτρια της καντίνας (22 KVA, τριφασική, diesel, AVR)...
Ωστόσο είχα ενοικιάσει και μια δεύτερη γεννήτρια των 8 KVA με AVR σε περίπτωση που θα αντιμετώπιζα πρόβλημα με την προηγούμενη που ανέφερα...
Όλα κύλισαν κατ' ευχήν και περάσαμε όλοι μας τόσο όμορφα που δώσαμε υπόσχεση να ξαναβρεθούμε και του χρόνου εκεί και να το ξαναζήσουμε!
Προσέτι, λίγα λόγια για τα προαναφερθέντα...
Ασφαλώς και η πρώτη άδεια που πήρα ήταν από τον ιδιοκτήτη της καντίνας που τον υπερευχαριστώ για την πολύτιμη και χωρίς προβλήματα συνεργασία μας!
Κατά τη συνέχεια ενημέρωσα το Δήμο για το γεγονός...
Επίσης, επισκέφτηκα το Λιμεναρχείο όπου ζήτησα την άδειά τους για τη χρήση της παραλίας για την οργάνωση ενός γαμήλιου party...
Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν να μην ανάψω φωτιές και να μην χρησιμοποιήσω βεγγαλικά, καθώς και να υπάρχει η μέριμνα για τα μεταμεσονύχτια μπάνια των τυχών πιωμένων (sic!) καλεσμένων μου...
Από εκεί και έπειτα, η παραλία παραδόθηκε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι πριν, μιας και μαζέψαμε τις γόπες ακόμα και των προηγούμενων ανεύθυνων λουομένων...
Ο υπεύθυνος της παραλίας ζει 12 μήνες το χρόνο σε μια καλύβα στην παραλία και είναι ιδιαίτερα αυστηρός με την καθαριότητα...
Το γεγονός ότι μας ευχαρίστησε στο τέλος, νομίζω ότι τα λέει όλα!
Εν κατακλείδι...καλός ο διάλογος, αρκεί να ξέρουμε με ποιόν πραγματικά μιλάμε...
Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά όλους σας, ειλικρινά από την καρδιά μου για τη συμπαράσταση...
Εάν όλα ευοδώσουν για την επόμενη χρονιά, θα ήθελα να είστε όλοι καλεσμένοι μου και πάλι...
Είθε να ανταμώσω με τους περισσότερους από εσάς, λοιπόν...

(Το παρόν trhead ας κλειδωθεί από τους διαχειριστές!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!)

Μπραβο φιλαρακι!! Να ζησετε παντα ευτηχησμενοι και να στε παντα καλα!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
ειναι η πρωτη φορά που σε γαμο μπορεις να πεις και του χρόνου και να μην παρεξηγηθεις:flipout::flipout:

και του χρόνου παιδια!!!!!!
να ζησετε!!!!