Beelink GTQ Android TV Box : Κλείνει στα 3:30 min

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Χθές παραγγείλαμε με ένα φίλο δύο Beelink QTG από εδώ..... http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_229558.html

Ευχαριστώ τους xloupas και Kostas_Y για την βοήθεια :ernaehrung004:

Πέστε τώρα και ένα air mouse που να δουλεύει με το παραπάνω ;)

Υ.Γ.1: Αν υπάρχει νήμα για το συγκεκριμένο, ας μεταφέρουν εκεί το ερώτημα οι διαχειριστές.

Υ.Γ. 2: Εάν επιθυμούν οι διαχειριστές της κατηγορίας να κάνουν κάποια δοκιμή/παρουσίαση του Beelink QTG, μπορώ να τους το διαθέσω όταν το παραλάβω.

Σε συνέχεια του ανωτέρω...

...από τις 13/10 που βάλαμε την παραγγελία, παραλάβαμε σήμερα 18/11, δύο Beelink GTQ (για χαρακτηριστικά στο link του quote) και είπαμε όλα πήγαν καλά.

Το πρώτο που άνοιξα όντως πήγε μια χαρά, πήρε αυτόματα αναβάθμιση λογισμικού, αναβάθμισε το KODI από Helix σε Isengard και χαζολόγησα κανά 20λεπτο, μέχρι που είπα να βάλω και το δεύτερο.

Σιγά μην πηγαίναν όλα καλά...κάθε 3:34 το μηχανάκι έκλεινε από μόνο του.

Στις ρυθμίσεις όλα ίδια με το πρώτο.

Με λίγο παίδεμα κατεβάζοντας σιγά-σιγά το update (on-off στο κατέβασμα για να μην με πιάσουν τα 3:30) κατάφερα να περάσω την αναβάθμιση.

Πάλι τα ίδια στα 3:30 κλείσιμο.

Απεγκατέστησα τις εφαρμογές (KODI, ΜΧ Player και καναδυό άλλες) πάλι τα ίδια.

Έκανα factory reset .....τιποτα πάλι....στα 3:30 πάπαλα.

Άλλαξα τροφοδοτικά (έβαλα κι ένα δικό μου) τίποτα ...μια από τα ίδια.

Κάθε βοήθεια/πρόταση δεκτή (πριν εκπαραθυρωθεί).

Υ.Γ.: Βλέπω αυτό που δουλεύει να το έχουμε μήνα-μήνα με τον φίλομου.

Το δεύτερο έκανε αυτό ακριβώς που βλέπετε στο video παρακάτω....

https://www.youtube.com/watch?v=LojQKwWZ_8Q

Καλημερα μολις διαβασα τα νεα σου λοιπον ποια ρομ σου περασε το δικο μου πηγε στην 106L1,
και δουλευει μια χαρα, κοιτα την ρομ και αν ειναι κατεβασε την ο ιδιος και περασε την μετα κοιτα στο more settings>display sleep βαλτο στο 30 λεπτα,
στο about device πατησες συνεχομενα στο build number για να γινεις developer? μετα στο developer options εχει μια επιλογη never sleep τικαρεσε την,
αλλιως μετα παμε σε factory reset ''old school'' με οδοντογλυφιδα και power on ταυτοχρονα θα μπει recovery και απο εκει θα κανεις factory reset
μετα κοιταμε αν δεν πιασουν ολα αυτα το τροφοδοτικο 5v 2a αντε και λιγο παραπανω 2.1 μην καψουμε και καμια πλακετα,δοκιμασε και κανενα αλλο hdmi καλωδιο,
μετα αν παλι δεν δεις βελτιωση ισως εχει προβλημα υπερθερμανσης δεν το νομιζω απλα κοιταω ολες τις πιθανες αιτιες,και τελος αν ολα τα παραπανω δεν πιασουν δεν το εκπαραθυρωνεις αλλα πας εδω http://freaktab.com/forum/tv-player...hernet-lan-firmware-upgrade-20th-october-2015
ριχνεις ενα κραξιμο ειναι ο τυπας μεσα απο την εταιρια και επισης πας και εδω http://freaktab.com/forum/advertisers-and-vendor-support-area/gearbest-com
που ειναι το νημα της gearbest και κανεις το ιδιο και ζητας να σου στειλουν αλλο λογο ελλατωματικης συσκευης.

Απάντηση: Re: Beelink GTQ Android TV Box : Κλείνει στα 3:30 min

Καλημερα μολις διαβασα τα νεα σου λοιπον
α) ποια ρομ σου περασε το δικο μου πηγε στην 106L1, και δουλευει μια χαρα, κοιτα την ρομ και
β) αν ειναι κατεβασε την ο ιδιος και περασε την
γ) μετα κοιτα στο more settings>display sleep βαλτο στο 30 λεπτα,
δ) στο about device πατησες συνεχομενα στο build number για να γινεις developer? μετα στο developer options εχει μια επιλογη never sleep τικαρεσε την
ε) αλλιως μετα παμε σε factory reset ''old school'' με οδοντογλυφιδα και power on ταυτοχρονα θα μπει recovery και απο εκει θα κανεις factory reset
στ) μετα κοιταμε αν δεν πιασουν ολα αυτα το τροφοδοτικο 5v 2a αντε και λιγο παραπανω 2.1 μην καψουμε και καμια πλακετα,
ζ)δοκιμασε και κανενα αλλο hdmi καλωδιο,
η) μετα αν παλι δεν δεις βελτιωση ισως εχει προβλημα υπερθερμανσης δεν το νομιζω απλα κοιταω ολες τις πιθανες αιτιες,

θ) και τελος αν ολα τα παραπανω δεν πιασουν δεν το εκπαραθυρωνεις αλλα πας εδω http://freaktab.com/forum/tv-player...hernet-lan-firmware-upgrade-20th-october-2015
ριχνεις ενα κραξιμο ειναι ο τυπας μεσα απο την εταιρια και επισης πας και εδω http://freaktab.com/forum/advertisers-and-vendor-support-area/gearbest-com
που ειναι το νημα της gearbest και κανεις το ιδιο και ζητας να σου στειλουν αλλο λογο ελλατωματικης συσκευης.

Άκη καλή σου ημέρα...

α) Με το ΟΤΑ "πέρασε" μόνο του την 106L1 και το πρώτο και το δεύτερο με την ιδια διαδικασία, το πρώτο δουλεύει μια χαρά.
β) Αν υπάρχει κανένα link με την 106L1 και οδηγίες πως την περνάμε χειρoκίνητα, ευπρόσδεκτα (για να το δοκιμάσω κι αυτό).
γ) Το έκανα και στο πρώτο και στο δεύτερο, το πρώτο δουλεύει μια χαρά.
δ) Αυτό δεν το έκανα, θα το δοκιμάσω.
ε) Αυτό το έκανα, με έβαλε σε recovery mode αλλά δεν έπαιρνε εντολές από το τηλεκοντρόλ και δεν γινόταν τίποτα.
στ) Κι αυτό το έκανα, δοκίμασα στο δεύτερο GTQ το τροφοδοτικό του πρώτου και επιπλέον με ένα δικό μου (ακριβούτσικο μεταβλητό)...πάπαλα, μια από τα ίδια.
ζ) Κι αυτό το έκανα με 8 διαφορετικά από τις άλλες συσκευές που έχω (της συσκευασίας δεν τα χρησιμοποίησα καθόλου)...ξαναπάπαλα.
η) Αυτό το αποκλείω, το πρώτο δούλευε 2 ώρες χωρίς να ανεβάσει θερμοκρασία (case αλουμινίου γαρ) και το δεύτερο πάντα ήταν κρύο πριν κλείσει.

Έχω τραβήξει video από τη στιγμή που ανοίγει μέχρι που κλείνει, στο οποίο φαίνεται και η rom 106L1 (Kernel Version: 3.10.33/Oman@ubuntu#1/Tue Oct 27 15:45:58 CST 2015) και το ρολόι με το uptime που κλείνει στα 3'30" και το έχω ανεβάσει στο Υου Tube για "proof purposes", σύμφωνα με τις οδηγίες του site τους (ώστε να εγκρίνουν RMA εντός 5 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας 18/11/2015) ...... http://cart.gearbest.com/about/warranty-and-return.html#item3

"Contact our Support Center for RMA authorization, within 5 days of receiving the item, and ship the product back via the least expensive method.
The item will be exchanged with a replacement upon all details received (pictures/videos). "

Τους έστειλα email με πλήρη περιγραφή της διαδικασίας δοκιμών και του προβλήματος (χωρίς να αναφέρω την οδοντογλυφίδα και την δοκιμή με δικό μου τροφοδοτικό, για ευνόητους λόγους ;) ) συμπεριλαμβανομένου του video link από το You Tube και περιμένω απάντησή τους.

Αν πάνε όλα καλά και αφού είμαι εντός των χρονικών ορίων που θέτουν αυτοί, θα εγκρίνουν την αντικατάσταση, σε περίπτωση σου, ξου, μουξου και λοιπές κινεζιές, μάλλον πρέπει να κάνω κάνω το θ).

Υ.Γ.: Αν υπάρχει κάποιο μέλος που να έχει αντιμετώπίσει στο παρελθόν παρόμοια περίπτωση (επιστροφή λόγω DOA στην Κίνα), θα εκτιμούσα την βοήθεια του αν έγραφε περιληπτικά την διαδικασία που ακολούθησε με τα ΕΛΤΑ και το κόστος.

Κι όμως κύριοι....πολύ κύριος ο κινέζος!!!!

Αφού είδε το video, τις photo κ.λ.π. απάντησε στο χθεσινό email και πρότεινε τα εξής:

α) Refund στο wallet για αγορά κάποιου άλλου προϊόντος από τη Gearbest.

β) Αποστολή ενός νέου GTQ, σε αντικατάσταση του ελαττωματικού.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται να στείλουμε Κίνα το ελαττωματικό, αφού θεώρησε αρκετά τα "αποδεικτικά στοιχεία" περί DOA, που καταθέσαμε .

Του δώσαμε το ΟΚ να προχωρήσει σε αποστολή νέου GTQ (αφού το ελέγξει), ζητήσαμε να μας πει το νέο Tracking No και θα περιμένουμε (για 2η φορά) καμιά 25αρια μέρες να έρθει.

Υ.Γ: Μέχρι τότε θα κάνω κάποιες προσπάθειες μήπως συνέλθει το ελαττωματικό και αν δεν γίνει τίποτα...θα εκπαραθυρωθεί.

Τέλος καλό όλα καλά εγώ σήμερα που ασχολήθηκα λίγο με το δικό μου δεν κλειδώνει στο kodi στα 24 GPS ίσως φταίει και η έκδοση που περαστικε μαζί με την αναβάθμιση της ρομ πέρασε την 15.2 rc θα περάσω αύριο την stable για να δω

Re: Απάντηση: Beelink GTQ Android TV Box : Κλείνει στα 3:30 min

Υ.Γ: Μέχρι τότε θα κάνω κάποιες προσπάθειες μήπως συνέλθει το ελαττωματικό και αν δεν γίνει τίποτα...θα εκπαραθυρωθεί.
An εκπαραθυρωθεί προς τη μεριά μου θα το εκτιμούσα δεόντως ;)

Καλημερα, προ 2 ημερων κατεληξα και παρηγγειλα το συγκεκριμενο tv box και εγω. Ο λογος προτιμησης του συγκεκριμενου στο τελος απο το mχΙΙΙ ηταν διοτι εχουν τις ιδιες ακριβως πλακετες, αλλα το gtq εχει εξωτερικη κεραια και το αλουμινενιο περιβλημα που *ισως* να δουλευει θετικα ως ψυκτρα.
Ενω εκανα μια σχετικα εκτενη ερευνα (οσο γινεται με αυτες τις συσκευες) δεν ειχα πεσει πανω σε αυτο το λινκ εδω. Αφου το παρηγγειλα κυριολεκτικα μετα απο 10 λεπτα βρηκα εδω το ποστ με το προβληματικο tv box και ομολογουμενως φρικαρα γιατι δεν θα ηταν η πρωτη φορα που μπλεκω με ελατωματικα απο Κινα, το ζηταει οργανισμος μου.
Φυσικα το οτι ετυχε σε 1-2 ανθρωπους καταγεγραμμενα δεν σημαινει οτι ολα ειναι προβληματικα, προφανως κατι επαιξε με την γραμμη παραγωγης και καποια το εχουν το προβλημα.

Εστειλα μηνυμα του πωλητη (gearbest) πριν το αποστειλει να κανει εναν *γρηγορο* ελεγχο συνδεοντας το για 10 λεπτα και αν δεν κανει force close να μου το στειλει. Μου απαντησε θετικα δινοντας μου και την δυνατοτητα επιλογης καποιου αλλου box.Το μονο οτι ζητησε μεχρι και 7 μερες παραπανω για το "τεστ" ενω μαλιστα εχω πληρωσει και expedited shipping.7 μερες για ενα τεστ 10 λεπτων too much βρε φιλε.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια και μπραβο που μοιραζεστε τις εμπειριες σας για να ξερουμε τι μας περιμενει! :grinning-smiley-043

Σήμερα έκανα και δοκιμή αφού έσβησα το kodi που είχε το GTQ και πέρασα το 15.2 stable αλλά δυστυχώς δεν κλειδώνει στα 24p μάλλον ο μόνος τρόπος είναι με την έκδοση του stane αλλά έχει μείνει στην 14.1 helix κρίμα γιατί είχα καλό μάθει με το Pipo x7 αυτά μέχρι στιγμής και κάτι τελευταίο για όποιον βαριέται να σεταρει kodi έχει έτοιμα build με λίγο ψάξιμο θα τα βρείτε εύκολα εγώ πέρασα το beast από chrisb μεγάλο 2 γιγα και κάτι αλλά έχει τα πάντα μέσα μόνο μετά ρυθμιζετε subtitles. gr ελληνικούς υπότιτλους και είστε έτοιμοι.

προσπάθειες μήπως συνέλθει το ελαττωματικό και αν δεν γίνει τίποτα...θα εκπαραθυρωθεί.
Σου εχω νεα και ενας αλλος χρηστης ειχε το ιδιο προβλημα με σενα στο freaktab http://freaktab.com/forum/tv-player...upgrade-20th-october-2015?p=539661#post539661
και το ελυσε περνωντας την ρομ απο Tronsmart MX III Plus που ειναι τα ιδια και το προβλημα λυθηκε χοροπηδαει απο την χαρα οποτε δεν χρειαζετε να το στειλεις απο το παραθυρο σου βαζω λινκ http://www.tronsmart.com/?p=4778
κατεβασε την microsd method και περασε την με την μεθοδο της οδοντογλυφιδας που σου ειχα πει ή αλλιως μεσα απο την εφαρμογη που εχει update app.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Beelink GTQ Android TV Box : Κλείνει στα 3:30 min

Σου εχω νεα και ενας αλλος χρηστης ειχε το ιδιο προβλημα με σενα στο freaktab http://freaktab.com/forum/tv-player...upgrade-20th-october-2015?p=539661#post539661
και το ελυσε περνωντας την ρομ απο Tronsmart MX III Plus που ειναι τα ιδια και το προβλημα λυθηκε χοροπηδαει απο την χαρα οποτε δεν χρειαζετε να το στειλεις απο το παραθυρο σου βαζω λινκ http://www.tronsmart.com/?p=4778
κατεβασε την microsd method και περασε την με την μεθοδο της οδοντογλυφιδας που σου ειχα πει ή αλλιως μεσα απο την εφαρμογη που εχει update app.

Μπράβο βρε Άκη :grinning-smiley-043

Την Παρασκευή βρήκα χρόνο και το έκανα, δουλεύει απροβλημάτιστα με την rom της Tronsmart.

Όλα είναι ακριβώς ίδια, απλά ξεκινάει με το λογότυπο της Tronsmart και εκεί που έγραφε πριν GTQ...γράφει τώρα ΜΧΙΙΙ Plus.

Κι όμως κύριοι....πολύ κύριος ο κινέζος!!!!

Αφού είδε το video, τις photo κ.λ.π. απάντησε στο χθεσινό email και πρότεινε τα εξής:

α) Refund στο wallet για αγορά κάποιου άλλου προϊόντος από τη Gearbest.

β) Αποστολή ενός νέου GTQ, σε αντικατάσταση του ελαττωματικού.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται να στείλουμε Κίνα το ελαττωματικό, αφού θεώρησε αρκετά τα "αποδεικτικά στοιχεία" περί DOA, που καταθέσαμε .

Του δώσαμε το ΟΚ να προχωρήσει σε αποστολή νέου GTQ (αφού το ελέγξει), ζητήσαμε να μας πει το νέο Tracking No και θα περιμένουμε (για 2η φορά) καμιά 25αρια μέρες να έρθει.

Π@π@ρι@ μάντολες το Gearbest, οι άνθρωποι δεν παίζονται, μας έχει πάει από ticket σε ticket, απαντάει αλαμπουρνέζικα αγγλικά "lost in google translation" και τα κλείνει.

Τώρα πρότεινε να κάνει refund 37$ στο wallet του Gearbest για μελλοντικές αγορές (74$ είχαμε δώσει για κάθε GTQ).

Θα μου πείτε, αφού δουλεύουν και τα δύο τώρα, δεν πήγαν χαμένα τα λεφτά, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε η λύση με την rom της Tronsmart, τα forum κ.λ.π., θα έπρεπε να ασχολούμαστε κάθε μέρα με τον κινέζο μπας και χάσουμε μόνο τα μισά.

Αφήστε που το νταραβέρι κρατάει από τις αρχές Οκτώβρη.

Πρώτη και τελευταία φορά που μπλέκω μαζί τους, ευτυχώς που δούλεψε το μηχανάκι, αλλιώς θα τα κλαίγαμε τα dollars.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Beelink GTQ Android TV Box : Κλείνει στα 3:30 min

Μπράβο βρε Άκη :grinning-smiley-043

Την Παρασκευή βρήκα χρόνο και το έκανα, δουλεύει απροβλημάτιστα με την rom της Tronsmart.

Όλα είναι ακριβώς ίδια, απλά ξεκινάει με το λογότυπο της Tronsmart και εκεί που έγραφε πριν GTQ...γράφει τώρα ΜΧΙΙΙ Plus.

Τελος καλο ολα καλα μην σε απασχολει το τι γραφει η ουσια ειναι να λειτουργει απροβληματιστα το μηχανακι, ολες αυτε οι ρομ ειναι universal τις περισσοτερες φορες για το καθε μοντελο απλα αλλαζουν την μαρκα αλλος το λεει GTQ,Tronsmart,κλπ. τωρα για τον κινεζο που κανει τον κινεζο αυτο ειναι παγια τακτικη τους