Behringher

210,00 . Μου πιάνουν χώρο.

Βρε κράτησέ τους. Ψωμί τρώνε;

Ήταν το πιο τίμιο μηχάνημα που είχα ποτέ. Τον έδωσα με πόνο καρδιάς όταν πέρασα σε "ενεργά" και τώρα μου λείπει. Αλλά κι εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα χώρου:nounder:

Είχα τόσα σχέδια για αναβαθμίσεις αλλά έμειναν μόνο σχέδια. Όχι πως έχει ανάγκη κάτι ιδιαίτερο για να παίξει ωραιότατα. Και μάλλον κι εγώ άρχισα να γερνάω και να βαριέμαι το κολλητήρι.

Δημήτρη, να ρωτήσω κάτι: Νομίζω πίσω δεν έχει εισόδους RCA, μόνο XLR...
Μπορεί να δεχτεί έξοδο από προενισχυτή ή ΑV που έχει μόνο RCA έξοδο;
(Εγώ είμαι στην Αθήνα και δυστυχώς δεν μπορώ να τον δώ/ακούσω)...

επειδή του βάζεις δύσκολα...:fahne90:
έχει εισόδους xlr και καρφί, αλλά μπορείς μέσω αντάπτορς που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά να βάλεις rca.
Μπορεί να δεχθεί τον προενισχυτή που λες με τον παραπάνω τρόπο.

επειδή του βάζεις δύσκολα...:fahne90:
έχει εισόδους xlr και καρφί, αλλά μπορείς μέσω αντάπτορς που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά να βάλεις rca.
Μπορεί να δεχθεί τον προενισχυτή που λες με τον παραπάνω τρόπο.
Ευχαριστώ. Διάβασα και το sticky για τις XLR συνδέσεις κλπ. Έχω όμως 2 απορίες ακόμα:
1. Το καρφί τί είναι (έχει δηλ 3 επαφές και είναι ηλεκτρικά ισοδύναμο με XLR ή κάτι άλλο)?

2. Το ανταπτοράκι είναι εντάξει ή αλλάζει κάτι στον ήχο? (επειδή όπως διάβασα στο άλλο νήμα, το XLR έχει άλλη συνδεσμολογία εσωτερικά από το RCA)

Ελπίζω να μη γίνομαι φόρτωμα...

Το καρφί είναι ισοδύναμο με XLR. Έχει σχήμα σαν... καρφί.

Είναι το βύσμα που έχουν τα ακουστικά των DJs, τα μουσικά όργανα, κλπ.

Γενικά, χρησιμοποιείται κατά κόρον σε επαγγελματικές συσκευές.

To καρφί δεν είναι ισοδύναμο με XLR. Aπ' οσο βλέπω, τα καρφιά του EP1500 είναι μονοφωνικά, δηλαδή καθένα τους ειναι ισοδύναμο με ενα RCA.
Τα μονοφωνικά καρφια μεταφέρουν Σήμα, Γείωση. Το XLR μεταφέρει Σήμα+, Σήμα- Γείωση.

Το ανταπτοράκι απλά μετατρέπει την σύνδεση απο balanced, που είναι με XLR, σε unbalanced, που είναι με RCA. Eφόσον ομως ξεκινάς απο RCA, είσαι ήδη unbalanced οπότε το ανταπτοράκι δεν κανει καμια ουσιαστική μετατροπή.

Προσωπικά πιστεύω οτι με δυο επίχρυσους αντάπτορες RCA σε καρφι 1/4" είσαι εντάξει.

Απάντηση: Re: Behringher

To καρφί δεν είναι ισοδύναμο με XLR. Aπ' οσο βλέπω, τα καρφιά του EP1500 είναι μονοφωνικά, δηλαδή καθένα τους ειναι ισοδύναμο με ενα RCA.
Τα μονοφωνικά καρφια μεταφέρουν Σήμα, Γείωση. Το XLR μεταφέρει Σήμα+, Σήμα- Γείωση.

Το ανταπτοράκι απλά μετατρέπει την σύνδεση απο balanced, που είναι με XLR, σε unbalanced, που είναι με RCA. Eφόσον ομως ξεκινάς απο RCA, είσαι ήδη unbalanced οπότε το ανταπτοράκι δεν κανει καμια ουσιαστική μετατροπή.

Προσωπικά πιστεύω οτι με δυο επίχρυσους αντάπτορες RCA σε καρφι 1/4" είσαι εντάξει.

Δεν έχω δει πως είναι οι θηλυκοί ακροδέκτες του Behringer, όμως να προσθέσω ότι το καρφί μπορεί να είναι και στερεοφωνικό και να μεταφέρει Balanced σήμα στον Behry αν αυτός έχει τρεις επαφές στο καρφί του. Τα XLR είναι ισοδύναμα με τα στερεοφωνικά καρφιά, και με τέτοιο έχω συνδέσει τον δικό μου ενισχυτή ακουστικών για να έχω Balanced σήμα.

Re: Απάντηση: Re: Behringher

Δεν έχω δει πως είναι οι θηλυκοί ακροδέκτες του Behringer, όμως να προσθέσω ότι το καρφί μπορεί να είναι και στερεοφωνικό και να μεταφέρει Balanced σήμα στον Behry αν αυτός έχει τρεις επαφές στο καρφί του. Τα XLR είναι ισοδύναμα με τα στερεοφωνικά καρφιά, και με τέτοιο έχω συνδέσει τον δικό μου ενισχυτή ακουστικών για να έχω Balanced σήμα.
Συμφωνώ απόλυτα. Αν ειναι στερεοφωνικά τα καρφια, εχουν τρεις αγωγούς και λογικά χρησιμοποιούνται για balanced μεταφορά σήματος μια κι εχει δυο, δηλ. ενα ανα καναλι.

Re: Απάντηση: Re: Behringher

Συμφωνώ απόλυτα. Αν ειναι στερεοφωνικά τα καρφια, εχουν τρεις αγωγούς και λογικά χρησιμοποιούνται για balanced μεταφορά σήματος μια κι εχει δυο, δηλ. ενα ανα καναλι.

Έτσι πρέπει να είναι.
Στο manual σελ.6 που εξηγεί το rear panel λέει για τα καρφιά:
These are the stereo 1/4" TRS inputs (Channels 1 and 2). They can also be used with unbalanced inputs". Tα καρφιά πρέπει να είναι μονοφωνικά (σήμα και γείωση).

Thanks Busoni...

Τώρα μόλις διάβασα στο Manual του Α500 ότι τα δικά του καρφιά είναι balanced, αλλά μπορούν δεχτούν unbalanced σήμα. Τι γίνεται;

Παιδιά με πμ ή σε άλλο νήμα γιατί του την πήδ...α την αγγελία του φίλου...

Sorry.

Το καρφί αν είναι στερεο είναι balanced. (αλλά θα πρέπει να έχεις Balanced σήμα στο καρφί και από που θα το φέρεις ?)
Αν είναι απλό ubalanced.
Η πιό εύκολη λύση ο αντάπτορας.